QUOTE(Andro @ 2005 02 04, 21:01)
Pavyzdžiui, parvažiavęs iš ilgos kelionės tėvas tikisi,kad sūnus puls prie jo o sūnus irzlus, nu tiesiog į subinę prašossi. Tėvas susitvardė, nuėjo pas sūnų į kambarį ir apsikabinęs sūnų pasakė- aš irgi tavęs labai pasiilgau.Kita istorija- paauglys sūnus primušė draugą, tėvą iškviečia į mokyklą( motina ten dirba pavaduotoja). Tėvas vėliau pasakoja, kad ačiū Dievui jog kelias iki mokyklos truko pusvalandį. Nuvažiavęs į mokyklą, mokytojų kambaryje priėjo prie sūnaus ir apsikabinęs jį jo atsiprašinėjo. Atsiprašė už tai,kad jį tokį užaugino, kad jis tik toks užaugo. Vakare sūnui liepė kartu važiuoti pas sumuštą draugą ir pažadėjo už jį draugo ir jo tėvų atsiprašyti vėl sakydamas tą patį- aš kaltas ir atsakingas ,kad tu toks išaugai. Prieš einant, vistik sūnus pasakė- ne, tėti aš pats kaltas o netu.
Grazi istorija, bet panasu, kad tevas tik nesenai taip sunu pradejo aukleti, jei tokia pamoka ivyko tik primusus drauga (?). Panasu, kad zmogus tik nesenai atsiverte i krikscionius ir pradejo kitoki mastyma - tarp amerikieciu tai labai populiaru. Antraip sunus nebutu taip pasielges pirmoje vietoje... Ir dar neaisku, ar tie zodziai nebuvo manipuliacija, kad teva nuraminti - labai abejoju, ar visa laika netinkamai auklejamas zmogus taip ims ir atsivers ne savo noru. Nes siuo atveju tiki tevas, o ne sunus (dar).
Nepykit, nelabai patikimai man skamba, turbut bus nutyletas kitas etapas.
Noreciau tiketi, kad neprireiks ruosti uz dukra pamokas ar moketi uz tai - mama niekad nelepino materialiais dalykais uz pazymius, nes mokiausi SAU

Voveriukas gal kiek per astria situacija papasakojo, bet kazkiek sutinku su juo. Su ideja tai tikrai. Kai kuriais atvejais gerumas nepadeda. Jei nesugebejai vaikui idiegti pagarbos gerumu kol buvo vaikas - neidiegsi tokiu budu pagarbos paaugliui. Ir kai kalbejot apie vasaros stovyklas ir pan. - manau, geras dalykas, bet siuo atveju neturetu tapti atostogomis. Man atrodo, kai kuriais atvejais prireikia siek tiek ekstremalumo. Juk niekas nesiulo taip elgtis kasdien - tik viena karta nebevaldant situacijos, kaip vadinama "wake up call".