Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas, pasityčiojimai iš vaikų

QUOTE(Andro @ 2005 02 04, 21:01)
Pavyzdžiui, parvažiavęs iš ilgos kelionės tėvas tikisi,kad sūnus  puls prie jo  o sūnus irzlus, nu tiesiog į subinę prašossi. Tėvas susitvardė, nuėjo pas sūnų į kambarį ir apsikabinęs sūnų pasakė- aš irgi tavęs labai pasiilgau.Kita istorija- paauglys sūnus primušė draugą, tėvą iškviečia į mokyklą( motina ten dirba pavaduotoja). Tėvas vėliau pasakoja, kad ačiū Dievui jog kelias iki mokyklos truko  pusvalandį. Nuvažiavęs į mokyklą, mokytojų kambaryje priėjo prie sūnaus ir apsikabinęs jį  jo atsiprašinėjo. Atsiprašė už tai,kad jį tokį užaugino, kad jis tik toks užaugo. Vakare  sūnui liepė kartu važiuoti pas sumuštą draugą ir pažadėjo už jį draugo ir jo tėvų atsiprašyti vėl sakydamas tą patį- aš kaltas ir atsakingas ,kad tu toks išaugai. Prieš einant, vistik sūnus pasakė- ne, tėti aš pats  kaltas o netu.

Grazi istorija, bet panasu, kad tevas tik nesenai taip sunu pradejo aukleti, jei tokia pamoka ivyko tik primusus drauga (?). Panasu, kad zmogus tik nesenai atsiverte i krikscionius ir pradejo kitoki mastyma - tarp amerikieciu tai labai populiaru. Antraip sunus nebutu taip pasielges pirmoje vietoje... Ir dar neaisku, ar tie zodziai nebuvo manipuliacija, kad teva nuraminti - labai abejoju, ar visa laika netinkamai auklejamas zmogus taip ims ir atsivers ne savo noru. Nes siuo atveju tiki tevas, o ne sunus (dar).

Nepykit, nelabai patikimai man skamba, turbut bus nutyletas kitas etapas.

Noreciau tiketi, kad neprireiks ruosti uz dukra pamokas ar moketi uz tai - mama niekad nelepino materialiais dalykais uz pazymius, nes mokiausi SAU drinks_cheers.gif O kai pradedi skatinti daiktais - mokaisi daiktams. Saunu, kad padeda gerai pasiruosti, bet velesniam gyvenimui tai bus tik minusas. Vaikas neismoks siekti geresnio posto ar pan. be skatinimo. Gerai, jei mama bus vis salia ir nupirks tai buta, tai masina, kad vaikas nesustotu...

Voveriukas gal kiek per astria situacija papasakojo, bet kazkiek sutinku su juo. Su ideja tai tikrai. Kai kuriais atvejais gerumas nepadeda. Jei nesugebejai vaikui idiegti pagarbos gerumu kol buvo vaikas - neidiegsi tokiu budu pagarbos paaugliui. Ir kai kalbejot apie vasaros stovyklas ir pan. - manau, geras dalykas, bet siuo atveju neturetu tapti atostogomis. Man atrodo, kai kuriais atvejais prireikia siek tiek ekstremalumo. Juk niekas nesiulo taip elgtis kasdien - tik viena karta nebevaldant situacijos, kaip vadinama "wake up call".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 06 vasario 2005 - 06:23
Prisiminiau, kaip kazkada teko klausyt psichologo paskaitos apie charakterio sutrikimo grupes, lyg tai vadinosi akcentuacija.
Vienas is tokiu tipu yra pripazhistantis tik fizines jegos pranashuma. Jei jam neirodysi, kad esi stiprus, tai jo pozhiuriu busi nulis. Karo atveju tokie zhmones buna idealus kariai, o taikos, deja, mafiozai ar sedi kalejime sad.gif . Cia, aisku, labai sustiprintai pasakyta, bet kartais susiduriu su tokiais zhmonem, kurie, rodos, normalios kalbos nepripazhista.
Gal voveriuko atveju irgi buvo toks vaikas g.gif .
Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2005 02 05, 01:01)
Luošini vaikus tokiomis priemonėmis, vaikams mokytis - pareiga, o ne koks biznis. Skatinti reikia, bet tai turėtų būti daroma kitokia forma, bet tik ne kontrakto ir t.t.t., nes vaikas mokysis dėl pažymio, o ne dėl žinių.

O už gerai atliktas pareigas juk normaliam darbe premijas moka. Aš nuo 1-os klasės gaudavau penktadieniais po 5 kapeikas už penketus.Smulkiom išlaidom užtekdavo.Ir nesuluošino, mokiausi kiek pajėgiau ir nieko nešantažavau- nesimokysiu jeigu. Ir manęs nešantažuoja, koks skirtumas ar taip dviračius pirksi , nes paaugliams jie reikalingi, ar patys pirks ir jausis užsidirbę ir labiau save kontroliuos.

P kad ne šventieji puodus lipdo- tai faktas ir mokytojų kartais durnų pasitaiko, kaip gydytojų- šundaktarių, policininkų išsigėmėlių ir t.t.
Atsakyti
Dėl skatinimo pinigais : gerai , jei vaikui savaime įdomu, jei jis turi kitų motyvacijų. Jei jų nepakanka, manau, kad skatinimas pinigais, ypač jei tai aptarta
iš anksto, pasirašyta sutartis, numatyti variantai- liuksinis planas, ypač, jei veiks. Vaikai išmoks prognozuoti įvykius, sieti pastangą su rezultatu, valdyti procesą... Vieni privalumai ruošiantis darbo rinkai. Juk dirbdami norime gauti pinigus, ar ne? Ir vaikams aiškiname, kad mokymasis-jų darbas. Jei neveikia moralinis stimulas (pasitenkinimas nuo įgytų žinių), visai logišką pasitelkt kitą būdą . O pinigų ignoravimas ar laikymas blogiu... Manau, ir mokykloje praverstų disciplina" kas yra pinigai ir iš kur jie atsiranda".

Andro frazė "galimybės normaliai ribotos" nuostabi. Užsirašiau, ačiū.
Atsakyti
QUOTE(ERA @ 2005 02 04, 14:10)
Salsa, del uzdarymo-atskira tema.Be narkomano ar alkoholiko sutikimo tu jo niekur neuzdarysi.Vat. Turiu drauge kuri geria, tevai ja norejo paguldyt, o ji sutikimo neduoda.Ka daryt pasakykit?Jauna, du vaikai, o gyvenimas shuniui ant uodegos eina.O tevai normali seima.Ot taip.

Bet juk 16-metis - tai dar nepilnametis? Nejau ir tokių negalima gydyti tėvų sprendimu?
Kad suaugusio žmogaus prievarta negydysi, tai žinau, o kaip su paaugliais?
Atsakyti
O kalbant apie skatinimą pinigais, aš tokiam dalykui visiškai pritariu.
Ką reiškia vaikas mokosi SAU? Tik labai nedaugelis žmonių mokosi tam, kad žinotų. Paprastai žinojimo malonumas patiriamas tik nedaugelyje sričių, dažniausiai reai tampa žmogaus hobiu. O šiaip mokykla ir universitetas dažniausiai tėra startas į karjerą. O štai karjeroje jau, be abejo, visi norime, kad mokėtų kuo daugiau, kad už gerą darbą skatintų premijomis ir t.t. Taigi kodėl analogiška situacija nenormali mokykloje? Aš - tik už tokį skatinimą. Ypač paauglystėje, kai dažnam vaikui kyla noras nusispjauti į mokslus. Juk dažniausiai praėjus keleriems metams jie jau supranta, kam mokytis reikia, tačiau jau būna prisidarę krūvas spragų. Taigi jei tėvai skiria "stipendiją" - kodėl gi ne?
Nes fanatiškai tiegdami, kad vaikas mokosi tik SAU, paskui ir išauginame tokią kartą, kur gali mėnesių mėnesius dirbti be atlyginimo, kur kad ir kaip gerai bedirbtų, kuklinasi eiti pas šefą prašyti premijos ar algos padidinimo ir t.t.

Man už mokslus niekas nemokėjo, tačiau aš pati manau, kad savo dukrai, jei tik leis finansinės galimybės. tikrai skirsiu "Stipendiją". Tegul žino, kad mokslas gali duoti rezultatų ne tik po n metų, kai ji įgis specialybę, bet ir jau dabar. Tebus jos mokymasis savotiškas darbas, už kurį kol kas mokės atlyginimą tėvai. O jei tas darbas bus prastas - jokios algos. Viskas kaip realiam gyvenime, kas gi čia blogo?
Atsakyti
As irgi manau, kad skatinimas pinigeliais nera blogas dalykas. Tai tikrai ne papirkimas vaiko, o lygtai stimulas! Kaip isleisti pinigelius - vaikas pats sprendzia : arba isleidzia saldumynams, arba tauposi kazkokiam didesniam daiktui - tai dar vienas geras pliusiukas - supranta verte ir mokosi taupyti norimam daiktui.
Mano dukrai dar gera paskata uz gera moksla - kelione kartu su mumis, nes jau viena karta yra "ziauriai" is mano puses blush2.gif palikta namuose uz bloga moksla. Psichologiskai mano vaikui tai yra veiksminga ir nemanau kad tai yra blogai - svarbu rezultatai, o ka i galva "isidesi" - svorio ant peciu nenesiosi !!! biggrin.gif
Atsakyti
man primena vilkinio šuns dresiravimą, bet sutinku tongue.gif

Man iš viso atrodo, kad iš viso nesuprantate nieko vyriškoje psichologijoje. Absoliučiai nieko. Berniukai skinasi kelią į gyvenimą jėga, jėgą jie gerbia ir bando jos pagrindu dominuoti

Todėl reikia kovoti tais pačiais metodais, jei nepadeda sportas ir įvairi būrelinė veikla, jei skriaudžiami draugai ir tyčiojamasi iš jų ir t.t. Mano aprašytas atvejis - kraštutinis pavyzdys, bet ką tuo atveju būtumėte pasiūlę tėvui daryti?

Tavo aprašytu kraštutiniu atveju sporto net nesiūlyčiau biggrin.gif
gal tikrai mes , moterys , nesuprantam tos vyrų psichologijos, nes neįsivaizduoju savęs taip talžant savo vaiką g.gif netgi ir tuo atveju, jei tektų 2 metus už ačiū dirbt sad.gif
Atsakyti
tongue.gif biggrin.gif Vyresnėlis gyrėsi jau 9 iš anglų gavo, dengia savo durnai gautą dvejetą.

Šeštadienį kolegė budėjo ir nauja situacija- eina 10 metų vaikas 19.30 val nuošalia vieta, eina bijo ir mato 4 bernai link jo bėga. Jis bėga. jie vejasi vaikas nugriūva, visi pribėga ir vienas sako- ką turi ir ištraukia mobilų. Pamato žmogus, nors tie nubėga bet jis užsiundo šunį , iškviečia policiją, tuos sulaiko, pas tą kuris paėmė randa mobilų. Visi 15,16 ir vienas 18 metų. Gerų tėvų vaikai. Tėvai apakę, tik vienas buvęs mentas, išklausęs ką jo vaikas padarė-sako- nu ir kur čia jūs matot nusikaltimą? Kolegė pasodino jį kaip į balą savo argumentais. ...Aš tai vis stebiuosi žmonėmis....
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2005 02 07, 10:13)
As irgi manau, kad skatinimas pinigeliais nera blogas dalykas. Tai tikrai ne papirkimas vaiko, o lygtai stimulas! Kaip isleisti pinigelius - vaikas pats sprendzia : arba isleidzia saldumynams, arba tauposi kazkokiam didesniam daiktui - tai dar vienas geras pliusiukas - supranta verte ir mokosi taupyti norimam daiktui.
Mano dukrai dar gera paskata uz gera moksla - kelione kartu su mumis,  nes jau viena karta yra "ziauriai" is mano puses  blush2.gif  palikta namuose uz bloga moksla. Psichologiskai mano vaikui tai yra veiksminga ir nemanau kad tai yra blogai - svarbu rezultatai, o ka i galva "isidesi" - svorio ant peciu nenesiosi !!!  biggrin.gif

doh.gif Ačiū , drauge už palaikymą, o tai pasijaučiau vaikų luošintoja, net išsigandau kad diplomus atims...
Atsakyti
Andro, o už ką davė, a? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2005 02 07, 19:17)
. Gerų tėvų vaikai. Tėvai apakę, 

kiek žinau .labai dažnai į gaujas įtraukiami butent gerų+turtingų tėvų vaikai.Kai įkliūva nepilnamečiai nusikaltėliai , aukštas pareigas užimantys tėveliai paprastai juos išperka. cool.gif
Andro, aš irgi už skatinimą drinks_cheers.gif kad tik būtų už ką mokėt biggrin.gif
Atsakyti