Esu ir aš buvusi atstumtosios rolėj. Kaip tik po devynių beveik visa mano klasė, kurioje buvau viena iš lyderių, išėjo tęsti mokslų profkėse, o aš perėjau į kitą klasę. Neduok tu dieve, kaip baisu

Iš lyderės tapti atstumtąja. Na, su maimi taip jau žiauriai nesielgdavo, kuprinės neapklijuodavo, kėdės neapipaišydavo. Bet sykį tokia viena klasiokė (ačiū dievui, po dešimtos klasės išsinešdino kažkur) tyčia rašalu taškėsi iš pasalų. Šiaip, be jokios priežasties, tiesiog dėl to, kad aš jai paprasčiausiai nepatikau. Nors mes su ja iki tol nei kažkokių gerų, nei blogų santykių buvome turėjusios.
Tačiau man blogiau buvo ta prasme, kad aš neturėjau kam pasiguosti. Su mama santykiai nebuvo artimi, vyresnių brolių ar seserų neturėjau, o draugams iš kitos mokyklos nedrįsdavau prisipažinti, kad esu nemėgiama.
Kas atsitiko? Ogi pradėjau lakstyti iš pamokų, taip pat "nusimokiau". Atsigaudavau tik dramos, renginių režisūros būreliuose. Ten nebuvo laiko pykčiams ar patyčioms, ne to ten rinkdavomės. Sykį atėjusi į būrelį pamačiau, jog jį taip pat lankys "neprietelka" iš kitos mokyklos. Parėjusi namo net apsiverkiau, galvojau, negi per ją net širdžiai maloniais užsiėmimais nebegalėsiu užsiimti? Bet nusprendžiau suriikuoti ir lakyti būrelį, kas bus tas. Ir ką? Visai normaliai su ta mergina po to bendravom. Draugėm netapom, bet ir nuotaikos viena kitai nebegadinom.
O klasė "atėjo į protą" tik dvyliktoj. Atstatyti pažangumą jau buvo per vėlu. Bet mokyklą baigiau.
Kokia būtų išvada? Reikia palaukti. Jei ne šiais mokslo metais, tai kitais, klasokams nusibos stumdytis, galų gale kiti dalykai taps svarbesni, nei kažką ūdyti. Ir jokiu būdu negalima mesti popamokinių užsiėmimų. bent ten galima šiek tiek pailsėti