Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas, pasityčiojimai iš vaikų

Kai pagalvoji, tai atrodo, kad tie prasivardziuotojai patys bekvapiai.
Atsakyti
Žinok,lazda turi du galus.Nebijok atsikirsti.Pamatys,kad esi stipri ir atstos. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nelabai tikėtina, kad vaikas žeminamas jau tris metus galėtų vienas susitvarkyti su visa klase. Problema jau per daug įsisenėjusi ir čia būtina įsikišti suaugusiems. Manau negalima toleruoti tiuremščinos-dedovščinos santykių vaikų tarpe, todėl pedagogų ir tėvų dalyvavimas sprendžiant tokias problemas būtinas.
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2006 10 11, 07:26)
Nelabai tikėtina, kad vaikas žeminamas jau tris metus galėtų vienas susitvarkyti su visa klase. Problema jau per daug įsisenėjusi ir čia būtina įsikišti suaugusiems. Manau negalima toleruoti tiuremščinos-dedovščinos santykių vaikų tarpe, todėl pedagogų ir tėvų dalyvavimas sprendžiant tokias problemas būtinas.

va tame ir reikalas. nes tokiu, kurie ir patys gali apsigint, arba juos kas nors apgina, niekas nei pravardziuoja, nei musa. o jei ir uzkliuva, tai nesitesia ilga laika.

pasakysiu baisiai -- kai prie taves lys, pagrasyk astriu daiktu (kokiu skriestuvu ar panasiai) kad akis iskabinsi. kazkada taip pati padariau -- kazkiek padejo.
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2006 10 11, 08:26)
Manau negalima toleruoti tiuremščinos-dedovščinos santykių vaikų tarpe, todėl pedagogų ir tėvų dalyvavimas sprendžiant tokias problemas būtinas.

O ką realiai jie gali padaryt? Čia, ta prasme, ne prieštaravimas, čia paklausimas smile.gif Nu aiškint, bet kelmas žino...

Šiaip tokių dalykų geriausiai iš karto neužsileist... Pasakytų man, kad aš smirdžiu - sakyčiau, o kaipgi, taip, aš čia specialiai, kad tavo bezdalus pramuščiau bigsmile.gif Tu pakakojęs užpakalį valyk, mažiau bezdėk, tai gal ir aš kojines išsiplausiu, o dabar man mieliau mano kojinės bigsmile.gif
Atsakyti
Veikti tėvams kartu su pedagogais, mokyklos psichologu :nebūti abejingiems, aiškint, moralizuot, auklėt. Tuomet manau bus ir rezultatas.
Noa, bandau įsivaizduoti, kaip elgčiausi, jeigu mano vaikas atsidurtų tokioj situacijoj. Pirmiausiai, tai būtų baisu apie tai sužinoti po trijų metų, arba sužinoti, kad jis tikisi sulaukti pagalbos internete, o ne iš artimų žmonių verysad.gif . Tenka pripažinti, kad auka visuomet būna silpnesnė, todėl pamokymai duok į liūlį ir panašiai nesuveiks, nes ji niekuomet neišdrįs to padaryti. Tuomet situaciją pakeisti galėtų klasiokai, bet šiuo atveju, kaip suprantu klasė palaiko smurtautoją arba išlieka abejinga tam, kas darosi šalia. Tuomet beliktų kulniuoti pas klasės auklėtoją, kalbėtis su smurtautojo tėvais ir aiškintis. Jeigu į patyčias visiems nusispjaut, pervesčiau vaiką į kitą mokyklą ir melsčiausi, kad tai nepasikartotų.
Atsakyti
O gal is tiesu nuo vaiko drabuzeliu yra kazkoks tai kvapas? Gal tame prasivardziavimesi yra dalis tiesos? Nesakau, kad vaikas nesiprausia, kad yra nesvarus ar vaiksto purvinais rubais. Kvapas, sklindantis nuo rubu, gali buti del kitu priezasciu. Pvz, mano pusseseres, kol buvo moksleives, gyveno nuosavame name, statytame dar mano senelio. Nezinau kodel, bet visi namai turejo kazkoki specifini kvapa. Tuo kvapu dvelke ir pusseseriu rubai. Kai jos atvaziuodavo pas mane i svecius, mano namai taip pat prasmilkdavo tuo kvapu. Kitas pavyzdys - pazistamu bute isiveises pelesis. Visi ju rubai, nesvarbu, kad jie isplauti, bet, paguleje spintoje, igauna kazkoki nemalonu specifini kvapa. Ir aplamai, nelabai suprantu, kodel tris metus vaikas niekam nieko nesako? g.gif . Kodel apie tai nezino jo tevai? O ar yra klaseje vaiku, kurie nesipravardziuoja ir draugauja su tavim, marki95? Gal yra vaiku is kitu klasiu, su kuriais gerai sutari?
Atsakyti
Aš puikiai viską suprantu, pati patyriau daug patyčių. Visada ryža arba ryža baba be dantų neįkando riešutų ar bum i galvą iš kočėlo ir panašiai. Nors tai jau seniai buvo, bet vis dar prisimenu ir vis dar skaudu. Ko aš kalta, kad veiduką strazdanėlės puošia, o plaukučiai auksiniai, nejau dėl to, kad atrodžiau kitaip nei visi reikėjo mane pravardžiuoti, įžeidinėti. Skųsdavaus mamai, o ji sakydavo dėmesio nekreipti, kaip aš galėjau nekreipti, kai niekas nematydavo verkdavau ir namie ir mokykloj. O tas duok į snukį nieko nepadeda, gavo tokia pajodžarga už tai, kad prasivardžiavo tai po to pati gavau dar ir nuo jos draugių, tokie "kietuoliai" draugų turi ir nieko nebijo, o jų tėvai nesveiki, jiems jų vaikas angeliukas, nesvarbu, kad kitą vaiką skriaudžia. Manau tėvai būtinai turi įsikišti, o nesakyti nekreipk dėmesio ar duok į snukį ir pan. Vienas vaikas neįveiks viso šito. Aš pati neįveikiau, kelis metus kentėjau, o po 8 klasiu įstojau į gimnaziją tai baigės visos problemos ir ašaros, nes klasė puiki vienas kitą užstoja.
Tėveliai napalikit savo vaikučių vienų kovoti su tais užgauliotojais, paremkite juos ir spręskite šią problemą, ji tikrai yra didelė.
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2006 10 11, 14:54)
Tuomet beliktų kulniuoti pas klasės auklėtoją, kalbėtis su smurtautojo tėvais ir aiškintis.

Nu taip... O jei smurtautojai keli? Kaip paprastai būna - vienas ar keli iniciatoriai ir minia avinų, kurie pritars vien todėl, kad patys nebūtų užsisėsti... Bandau įsivaizduot, ką reiktų su jų tėvais šnekėt. Turint omeny, kad jie vargu ar bus patys jautriausi pasaulyje žmonės - nu vaikelis turėjo į kažką atsigimt. "Jūsų vaikas priekabiauja prie mano sūnaus/dukters"? Ir ką? O jis sakys, mano vaikas aniuolėlis su sparneliais, eikit jūs šikt, ką jums padarė, pavogė ką - kvieskit policiją, o prasivardžiuot visi vaikai prasivardžiuoja". Ir ką aš? unsure.gif

QUOTE(Amica @ 2006 10 18, 21:52)
O gal is tiesu nuo vaiko drabuzeliu yra kazkoks tai kvapas? Gal tame prasivardziavimesi yra dalis tiesos?

Gal. Nors. Paprastai, kiek suprantu, ne kvape esmė - va, mergaitę erzino dėl auksinių plaukų, tas kaip ir teisybė...
Nu su mergaitėm man paprasčiau atrodo. Aš savo auksaplaukę dukrą išpuoščiau kaip lėlę ir išleisčiau į manekenių kursus arba į šokius arba į dramos studiją cool.gif Ten atras normalių žmonių, su kuo galės bendraut. O po poros metų tos ten gnydos gražuolės tegu apsikakoja iš pavydo tease.gif

Ir dar. Erzina dažniausiai nelabai pagrįstai. Pvz. pas mus klasėj buvo labai labai storas bernas - ir jo niekas neerzino. Akivaizdu buvo, kad jis storas, tas viena, o antra, jis buvo ne tik storas, bet ir aukštas, ir jau ką pasigaudavo, tam mažai nepasirodydavo. Todėl erzindavo ir stora vadindavo mergaitę, kuri buvo gal 5 kartus už jį plonesnė, tiesiog gal kiek putlesnė, bet jau tikrai ne stora...
Tiesa, ta mergaitė ištįsus paliko idealios figūros, tada visi ją įsimylėjo ir erzinimai baigėsi... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 22 spalio 2006 - 09:34
QUOTE(Amica @ 2006 10 18, 21:52)
O gal is tiesu nuo vaiko drabuzeliu yra kazkoks tai kvapas? Gal tame prasivardziavimesi yra dalis tiesos? Nesakau, kad vaikas nesiprausia, kad yra nesvarus ar vaiksto purvinais rubais. Kvapas, sklindantis nuo rubu, gali buti del kitu priezasciu. Pvz, mano pusseseres, kol buvo moksleives, gyveno nuosavame name, statytame dar mano senelio. Nezinau kodel, bet visi namai turejo kazkoki specifini kvapa. Tuo kvapu dvelke ir pusseseriu rubai. Kai jos atvaziuodavo pas mane i svecius, mano namai taip pat prasmilkdavo tuo kvapu. Kitas pavyzdys - pazistamu bute isiveises pelesis. Visi ju rubai, nesvarbu, kad jie isplauti, bet, paguleje spintoje, igauna kazkoki nemalonu specifini kvapa. Ir aplamai, nelabai suprantu, kodel tris metus vaikas niekam nieko nesako?  g.gif . Kodel apie tai nezino jo tevai? O ar yra klaseje vaiku, kurie nesipravardziuoja ir draugauja su tavim, marki95? Gal yra vaiku is kitu klasiu, su kuriais gerai sutari?

visu pirma as ne mergaite o berniukas.O klasej ira vienas berniukas jis blogai mokosi todel ir nori sumanim draugauti ir beto musu bendras priesa yra tok ji ne smirdalium vadina o zemaituku ar panasiai nes jo pavarde Zemaitis.Te vai nezinojo tik viena menesi pradzioje tada as pasiskundziau teciu nes jis rimtesnis uz mama , bandem isspresti pirgo dezodorantu. Bet... verysad.gif
Atsakyti
Mano sunus pradejo lankyti baseina. Labai patinka, grizta pakilios nuotaikos.
Tik paskutini karta grizo labai susikrimtes. Sake, kad vaikai visciuku vadino (nors sekasi jam siaip visai neblogai plaukti, ir nardo jau be trenerio lazdos pagalbos).
Kazkaip sirdi susopo. Svarbiausia, net nezinau, kaip elgtis tokioje situacijoje, ka vaikui paaiskinti, kaip paguosti.
Is prigimties labai jautrus. Kitas gal demesio nekreiptu i tokias replikas, o maniskiui jau didziausia tragedija.
Baisiausia, kad netaptu toje grupeje "balta varna" ar atstumtuoju, nes jau ne pirma karta tie patys vaikai ji uzkabina.
Patarkite, kaip elgtis
Atsakyti
na kai maniskiui pradzioje taip buvo, tai as prasydavau, kad jis man papasakotu apie tuos vaikus daugiau, kaip jie jam atrodo, ir pn. klausdavau, kas jam pas juos patinka ir kas ne, tada abu bandydavom jiems kokias tinkamas pravardes sugalvoti. po tokiu analiziu viskas baigesi, vaikas ismoko ramiai reaguoti i replikas ir pats i jas replikuoja. jo megiamiausia, kai kas ka sako, tai jis atsako: pavydi ka, kad tu ne toks, tai nebijok as tve ismokysiu... tada visi sm,agiai juokiasi...

pabandykit gal ir jums pades, nes dzn. vaikai reaguoja i kritika taip, kaip ir tevai i ja reaguoja, pastebekit save ir tuo isitikinsite... smile.gif
Atsakyti