Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas, pasityčiojimai iš vaikų

pritariu 100% thumbup.gif
pasakykite, kad jie tiesiog nesupranta, ar pavydi...
Atsakyti
QUOTE(norute @ 2006 10 23, 17:20)
pritariu 100% thumbup.gif
pasakykite, kad jie tiesiog nesupranta, ar pavydi...

arba tegul atsikerta....... geriau visciukas negu didelis zasinas kaip tu....... ir psio........ gave atkirti atgal daznai patys tie kieciausi aprimsta wink.gif .....
Atsakyti
Mano vaikas taip pat labai jautrus. Jam yra 7 metai, lanko 2 klasę. Būna problemų su klasiokais. Sako, kad pravardžiuojasi. Nenori eiti į prailgintos dienos grupę, nes ten jį muša. Kaip vaikui padėti?
Atsakyti
Labai aciu uz patarimus.
Is tiesu ir as pati labai jautriai reaguoju i visokias pastabas. Ir jau seniai suvokiau, kad vaikas toks, kaip ir as. Todel norisi jam padeti kitaip reaguoti i aplinka, buti labiau savimi pasitikinciu.
Dar karta labai aciu, pabandysim pasinaudoti Jusu patarimais
Atsakyti
QUOTE(Teresa @ 2006 10 24, 10:00)
Mano vaikas taip pat labai jautrus. Jam yra 7 metai, lanko 2 klasę. Būna problemų su klasiokais. Sako, kad pravardžiuojasi. Nenori eiti į prailgintos dienos grupę, nes ten jį muša. Kaip vaikui padėti?

patarimas toks pats, kaip ir anksciau...
tegul vaikas papasakoja apie tas problemas su klasiokais, tegul pradzioje jis, paskui jus pasiulykite tu problemu sprendimus. aptarkite vaikus, sukuriais kyla problemos
gali buti, kad jusu vaiko problemos kyla, ne del jo jautrumo, bet del jo ir klasioku amziaus skirtumo...
jei klasiokai vyresni, tai ju ir socialine branda pazengus, todel gali buti, kad vaikai nesusineka...
tai nereiskia, kad jusu vaikas kitoks, tai reiskia, kad jam prisideda papildomas stresas del amziaus skirtumo...
bandykit ir sekmes
4u.gif
Atsakyti
mes turime kitą problemą. klasėje yra berniukas, kuris mėgsta stumdytis, spardytis. praeidamas pro šalį būtinai ką nors užkabins, niuktels, stumtels. maniškis norėtų jį "patvarkyti", bet aš aiškinu, kad tikslas - ne nuskriausti tą berniuką, o sutramdyti. mokytojai, deja, niekas nėra pasiskundęs. taip ir gyvename, o mušeika dažnokai serga, neturi draugų.
Atsakyti
QUOTE(Uvė @ 2006 10 25, 11:20)
mes turime kitą problemą. klasėje yra berniukas, kuris mėgsta stumdytis, spardytis. praeidamas pro šalį būtinai ką nors užkabins, niuktels, stumtels. maniškis norėtų jį "patvarkyti", bet aš aiškinu, kad tikslas - ne nuskriausti tą berniuką, o sutramdyti. mokytojai, deja, niekas nėra pasiskundęs. taip ir gyvename, o mušeika dažnokai serga, neturi draugų.

Pernai mano vaiko klaseje irgi buvo vienas toks berniukas, siemet jis isvyko gyventi i uzsieni.
Kadangi pernai buvo pirmokai, tai maniau, kad is pradziu jis bando taip isitvirtinti kolektyve. Veliau paaiskejo, kad tai hiperaktyvus vaikas. Is pradziu manasis vis skundesi, kad tas berniukas ji tai stumdo, tai paerzina. Pries Kaledas jie mokykloje rase sveikinimus ir teike tiems, kurie patinka. Kaip bebutu keista, bet tas berniukas parase sveikinima mano vaikui.
Gal todel perskaicius apie Jusu atveji pagalvojau, kad galbut tas vaikas taip reikalauja demesio ir tokiu budu ieskosi draugu (kaip neatrodytu keista), nes juk ir rasete, kad daznai serga, neturi draugu.
Atsakyti
QUOTE(Pūkė @ 2006 10 25, 13:00)
Pernai mano vaiko klaseje irgi buvo vienas toks berniukas, siemet jis isvyko gyventi i uzsieni.
Kadangi pernai buvo pirmokai, tai maniau, kad is pradziu jis bando taip isitvirtinti kolektyve. Veliau paaiskejo, kad tai hiperaktyvus vaikas. Is pradziu manasis vis skundesi, kad tas berniukas ji tai stumdo, tai paerzina. Pries Kaledas jie mokykloje rase sveikinimus ir teike tiems, kurie patinka. Kaip bebutu keista, bet tas berniukas parase sveikinima mano vaikui.
Gal todel perskaicius apie Jusu atveji pagalvojau, kad galbut tas vaikas taip reikalauja demesio ir tokiu budu ieskosi draugu (kaip neatrodytu keista), nes juk ir rasete, kad daznai serga, neturi draugu.

pritariu pukei, greiciausiai taip ir yra.... jis tiesiog nezino, kaip pasakyti, kad nori draugauti.... smile.gif
Atsakyti
Kame slypi populiarumo ar nepopuliarumo vaikų kolektyve paslaptis? Pagal ką mušeikos ir erzintojai pasirenka savo auką?
Atsakyti
QUOTE(Minesota @ 2006 10 25, 13:31)
Kame slypi populiarumo ar nepopuliarumo vaikų kolektyve paslaptis?  Pagal ką mušeikos ir erzintojai pasirenka savo auką?

na siaip vaikiskas kolektyvas, nuo suaugusiu kolektyvo smarkiai nesiskiria...
tai tokie patys principai, kurie galioja suaugusiu kolektyve pasirenkant pasaipu objekta galioja ir vaiku kolektyve.

tas pats ir su populiarumu.
manau, jei vaikas turi stubura, tai ir bus populiarus.
mums gi visiems patinka savim pasitikintys zmones, gal del to museikos ir buna klasiu sielomis, o ne pirmunai, argi ne.... biggrin.gif

o juk musimasis parodo, kad esi silpnas, bet vaikai to juk nezino, tai gal jiems ta galim pasakyti mes, tada museika liktu autsaideriu, o ne lyderiu....
Atsakyti
Gal ir keistas, bet tikrai teigiamas dalykas, kad sūnaus klasėje lyderis yra puikiai besimokantis berniukas. Jį renka komandos kapitonu, seniūnu, o per valentino dieną mergaitės širdutėmis apdovanoja.

Kartą važiavau su sūnaus klase į ekskursiją, autobuse vietų nedaug buvo, bet niekas nenorėjo su nepopuliariu berniuku sėdėti. Mokytoja turėjo paliepti kažkam, tai tuomet atsisėdo. Man jis vaikas kaip vaikas pasirodė. Gal tik kiek mažesnio ūgio nei visi klasiokai.

Atsakyti
QUOTE(Pūkė @ 2006 10 25, 08:35)
Labai aciu uz patarimus.
Is tiesu ir as pati labai jautriai reaguoju i visokias pastabas. Ir jau seniai suvokiau, kad vaikas toks, kaip ir as. Todel norisi jam padeti kitaip reaguoti i aplinka, buti labiau savimi pasitikinciu.
Dar karta labai aciu, pabandysim pasinaudoti Jusu patarimais

Mano sunui tas pats buvo atsitike mokykloj (jis ketvirtokas) verysad.gif Keli bernai pradejo uzkabinet, erzint, metyti jo daiktus, viena diena grizo su perplesta kuprine...
Jam net skrandi pradejo skaudet verysad.gif
Sunus taip pat labai jautrus, uzsidares, i lauka su draugais neina...
Bet kai jis jiems atsikirto: "mane galesit kalbint, kai bent truputi proto igausit", atsikniso biggrin.gif Turbut reikia parodyt, kad nebijai ir kad taves nejaudina erzinimas...
Nors suprantu, kad sunku... Ir as tokia pati...Linkiu sekmes iveikiant nenaudelius rolleyes.gif
Atsakyti