Sveikutes mamytes
Nesenai radau sia tema, ir issamai perskaiciau jusu "plepaliukus" ir ka, juokinga, kad ypatingai toks kuriso negimdziusios tiki visokiomis kalbomis apie gydytojus ir visa personala.
Pati pirma vaika gimdziau Utenoje, nors tikrai nesiruosiai, o buvo taip, pas gyd.kuria lankiausi isejo atostogu ir pavadavo kita, nestumo savaites ejo link finiso. Pavaduojanti gydytoja mane apziurejo ir del mano smulkasu sudejimo ir jos manymu siauru klubu, na ir dar kad mazas gemoglobinas,darys CEZARI.
As kaip parejau namo neprisemenu,pro asaras kelio nemaciau, nepamenu kaip ir vyrui paskambinau.Nors dabar kai prisimenu juoka ima

juk visa si panika del informacijso stokos ir nezinojimo.
Nuvykau i UT ir sekminagi pagimdziau leliu.Nors neabejoju, kad ir Visagine butu buve tas pats.
O antra suneli gimdziau pries 4 metus Visagine, tikrai is anksto niekur nejau ir su niekuo nesitariau (isskyrus is smalsumo po remonto ejau apziureti gimdymo palatu, susipazinti su aplinka).
Gimdymas prasidejo nakti, ko visada nenorejau

, bet lelius taip norejo, paryciais su vyru atvykome i gimdykla. I vidu nieks neileido, buvo uzrakintos durys, o gal kad naktis buvo

zodziu skambinom i duris, oskambucio nesigirdi, tai slauge atidariusi duris subare, ko triuksmaujam,

atseik trukdom miegot. Bet i jos "nenuotaika" nekreipem demesio , kadangi buvo prasideje saremiai.
Nezinau ar man pasiseke ar ne, sprendziant is jusu nuominiu

, budejo Liaminas, atejo apsimiegojes, bet juk naturalu ankstyvas rytas zmogus miega. Apziurejo mano esama bukle, sako 8 ryte turesiu leliu ir juokaudamas nuejo miegot. Viskuo kitu rupinosi slauges ir zinoma labai palaike vyras, kuris kalbino ir bande "blaiviai" mastyt ir drasint. Karts nuo karto vis ateidavo Liaminas apziuret, ir galu gale liepe lipt i lova i gimdyt. Lova tikrai super , kur kazkuri rase, jog transformuojasi, cia tave paguldo cia pasodina. Gimdymo metu, tikrai visi buvo malonus ir draugiski visada primindavo kada stumti, kada galiu atsikvepti, kada vel ruosti stumti. Ir gyd.Liaminas nebuvo joks piktas, man kaip tik pasirode kad i viska ramiai reaguoja ir juokauja, o to patikekit gimdyvei tikrai reikia.Tiesa,kaip kitos rase, man irgi padejo isstumt, nezinau gal cia jo specifika, bet tikrai nematau tame nieko bloga, tik palengvina gimdyma, cia mano nuomone. Vyrui leido nukirp virkstele ir pajuokavo jog tiek atlaikes gali rame dusia eit isgert "cerka".
Kirpo ir mane, nes su pirmu kirpo, tai bijoji, kad daugiau per siuta vieta neplystu. aisku malonumas menkas, jauti kaip siuna, bet kentet galima.Dar bandziau skustis jog skauda, o jis sako nekrepk demesio, kalbek su vyru kaip ir kalbejai.

Kita galetu izvelg tame grubuma ir saltuma, o as tai viska supratau kaip jumora.
Ir nereikai panikuoti, o idemai klausyt akuseres o ji tiktai viska sako ka ir kaip daryti...Ir deja ne 8h, o 7h saulei patekant Sauleta ryta glosciau susiraukusi uzsimerkusi tarsi kaciuka , bet miela mano ir niekieno kito savo brangu laukta suneli. Ir nenese vyras jokiu dovanu tik poto zinoma atsidekojome vaisemis simboliskai ta ryta dirbusiam personalui. Ir dave jam ir slepetes i halata.Tikrai skustis nera kuo, nors kaip sakoma, kas nores prie visko prikibs, svarbu gerai nusiteikt ir negalvoti kad man skauda ,kad man sunku, zinoma ir as vienu metu bandziau juokauti, uzejus saremiams, kad iseinu brangusis, o tu cia vienas lik ir gimdyk.Svarbu gerai nusiteikti, ir kuo maziau, klausyt kitu nuomone, na bent nsureiksmint.Nes skaitant jusu poklabius, kad gyd.Liaminas vienos labai geras, kitoms labai grubus.
Juk kiekvienas, priimame skirtingai skausma, savait reaguojame i dziaugsma ir liudesi. Pas stomotologa eina su didele baime vieni eina

, o kitiems tai vieni juokai

. KAip as vadovaujuosi tokia taisykle, gimdant galvok apie leliuka, juk jam dar sunkiau eiti tai siaurais takeliais vingiuotasi ir kuo daugiau mes dejuosim tuo sunkiau bus jam.
Na as cia isipleciau

. ka gi visoms sekmes ir kuo daugiau teigiamu emociju

Tikekit savo jegomis ir viskas bus gerai