Įkraunama...
Įkraunama...

Visagino gimdymo skyrius

bunant visagine poliklinikoje paklausiau apie tokius, tai sake, kad pirma karta girdi.
paskaicius lankstinuka atidziau, susidare ispudis, kad kursais jie vadina 'konsultacijas' gulint ligonineje wink.gif
Atsakyti
Si karta gimdysiu Visagine, gal kas papasakos kaip vyksta planinis CP? Nes seip turejau neplanini CP, si karta planinis CP.
Atsakyti
Sveikutės besilaukiančios savo stebuklėlių nestuke.gif
Lygiai prieš 10 dienų pagimdžiau savo žirniuką Visagino gimdymo skyriuje ir noriu su Jumis pasidalinti dar ,,šviežiais" įspūdžiais. Visus 9 mėnesius lankiausi pas gydytoją Vilniuje (dėl 100 procentinės ramybės), nors ir žinojau, kad gimdyt važiuosiu į Visaginą. Kadangi pati buvau tik girdėjusi įvairių kalbų, bet nei karto nesusidūrusi su Visagino gimdymo skyriuje dirbančiu personalu, likus mėnesiui iki gimdymo su vyru nuvažiavome ten pasižvalgyti. Mūsų šeimos gydytojas susiskabino su vedėja Nol, kad ji mus priimtų. Buvo kiek nedrąsu, nes net neįsivaizdavau, kaip ta gydytoja ir atrodo, o kur dar įvairios kalbos apie jos griežtumą..... g.gif Nežinau kaip kam, bet man iškart ten patiko ir aplinka, ir dirbantys žmonės. Nol mus labai šiltai priėmė, peržiūrėjo visą mano nėščiosios kortelę, išklausinėjo, aprodė palatas, gimdyklas, papasakojo, ko reikia turėti su savimi ir kada atvažiuoti pasitikrinti, jei anksčiau neprasidės gimdymas. Su vyru išvažiavom tikrai patenkinti. Kai iki sutartos dieno gimdymas neprasidėjo, mes ir vėl ten nuvažiavom, tada Nol mane apžiūrėjus dar savaitgaliui išleido namo ir liepė jau pirmadienį atvažiuot su visais daiktais gimdyti unsure.gif Ir savaitgalį neprasidėjus gimdymui, pirmadienį 8 val. mes su vyru jau buvom gimdykloj. Tądien dirbo ir Nol, ir akušerė Ira, kuri, nors tuomet vyko dar vienas gimdymas manęs nepaliko ilgiau nei 20-30 min. Pats gimdymas vyko labai sklandžiai ir ramiai, o taipogi sakyčiau kvalifikuotai iš gydytojų pusės. Visada maniau, kad prieš 4 metus Vilniuje vykęs mano pirmasis gimdymas buvo lengvas ir vykęs, tačiau dabar suprantu, kad tai nebuvo tiesa. Esu be galo dėkinga ir Nol, ir akušerei Irai, ir visoms dirbusioms šaunioms sesutėms thumbup.gif Už gimdymą ir priežiūrą nemokėjau nei lito, tačiau buvau apsupta ir dėmesiu, ir superine priežiūra. Taip kad mamytės net niekuo neabejodamos gimdykit Visagine, nes ir personalas, ir aplinka ten - NUOSTABI thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
anoli Prie pora metu Visagine pas mane buvo planinis CP, tiesiog is anksto padare tyrimus ir kita diena padare operacija. Vilniuje siais metais irgi buvo planinis CP, susitariau su gydytoju, kita diena pagulde i ligonine, padare tyrimus ir per 2 valandas jau turejau savo vaikucius smile.gif

Švieselė Taip pat gimdziau Visagine, tik man dare CP. Labai esu patenkinta personalu, preziura thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edlaur: 25 rugpjūčio 2009 - 12:38
QUOTE(saulutem @ 2009 04 08, 16:30)
lankstinuke, kuri radau musu poliklinikoje rasoma, kad visagine organizuojami kursai busimiems teveliamas- ar teko kam lankyti?

Esu stebima Visagino poliklinikoj. Kolkas buvo tik kursai apie zindyma. Visai idomu.smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes! smile.gif

Gal kas zino, kokios Visagino GN yra palatos? Kas juose yra? Ar yra tokiu, kad galima butu dviese su vyru but? Ar yra mokamu palatu? Kokia isvis yra iranga ir pagalbines priemones? Buciau labai dekinga uz visokeriopa informacija. 4u.gif
Atsakyti
Aš buvau tik vienoje: didelėje dvivietėje palatoje su dušu ir tuoletu. Taip pat palatoje yra atskiura kriauklė, šaldytuvas, televizorius, vystymo stalai, spinta (normali, ne sieninė), stalas su kėdėm, dar reguliuojami radiatoriai. Į šitą palatą taip pat galima patekti ir iš gretimos palatos, jas jungė durys. Po operacijos dažniausiai paguldo šalia posto, į vienvietes. Aš gulėjau paskutinėje prie įėjimo.
Kitkuo nesidomėjau...
Atsakyti
Aciu labai, kleof! smile.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes 4u.gif
Nesenai radau sia tema, ir issamai perskaiciau jusu "plepaliukus" ir ka, juokinga, kad ypatingai toks kuriso negimdziusios tiki visokiomis kalbomis apie gydytojus ir visa personala.
Pati pirma vaika gimdziau Utenoje, nors tikrai nesiruosiai, o buvo taip, pas gyd.kuria lankiausi isejo atostogu ir pavadavo kita, nestumo savaites ejo link finiso. Pavaduojanti gydytoja mane apziurejo ir del mano smulkasu sudejimo ir jos manymu siauru klubu, na ir dar kad mazas gemoglobinas,darys CEZARI. doh.gif
As kaip parejau namo neprisemenu,pro asaras kelio nemaciau, nepamenu kaip ir vyrui paskambinau.Nors dabar kai prisimenu juoka ima smile.gif juk visa si panika del informacijso stokos ir nezinojimo.
Nuvykau i UT ir sekminagi pagimdziau leliu.Nors neabejoju, kad ir Visagine butu buve tas pats.
O antra suneli gimdziau pries 4 metus Visagine, tikrai is anksto niekur nejau ir su niekuo nesitariau (isskyrus is smalsumo po remonto ejau apziureti gimdymo palatu, susipazinti su aplinka).
Gimdymas prasidejo nakti, ko visada nenorejau blink.gif , bet lelius taip norejo, paryciais su vyru atvykome i gimdykla. I vidu nieks neileido, buvo uzrakintos durys, o gal kad naktis buvo schmoll.gif zodziu skambinom i duris, oskambucio nesigirdi, tai slauge atidariusi duris subare, ko triuksmaujam, ax.gif atseik trukdom miegot. Bet i jos "nenuotaika" nekreipem demesio , kadangi buvo prasideje saremiai.
Nezinau ar man pasiseke ar ne, sprendziant is jusu nuominiu thumbup.gif , budejo Liaminas, atejo apsimiegojes, bet juk naturalu ankstyvas rytas zmogus miega. Apziurejo mano esama bukle, sako 8 ryte turesiu leliu ir juokaudamas nuejo miegot. Viskuo kitu rupinosi slauges ir zinoma labai palaike vyras, kuris kalbino ir bande "blaiviai" mastyt ir drasint. Karts nuo karto vis ateidavo Liaminas apziuret, ir galu gale liepe lipt i lova i gimdyt. Lova tikrai super , kur kazkuri rase, jog transformuojasi, cia tave paguldo cia pasodina. Gimdymo metu, tikrai visi buvo malonus ir draugiski visada primindavo kada stumti, kada galiu atsikvepti, kada vel ruosti stumti. Ir gyd.Liaminas nebuvo joks piktas, man kaip tik pasirode kad i viska ramiai reaguoja ir juokauja, o to patikekit gimdyvei tikrai reikia.Tiesa,kaip kitos rase, man irgi padejo isstumt, nezinau gal cia jo specifika, bet tikrai nematau tame nieko bloga, tik palengvina gimdyma, cia mano nuomone. Vyrui leido nukirp virkstele ir pajuokavo jog tiek atlaikes gali rame dusia eit isgert "cerka". drinks_cheers.gif
Kirpo ir mane, nes su pirmu kirpo, tai bijoji, kad daugiau per siuta vieta neplystu. aisku malonumas menkas, jauti kaip siuna, bet kentet galima.Dar bandziau skustis jog skauda, o jis sako nekrepk demesio, kalbek su vyru kaip ir kalbejai. tongue.gif Kita galetu izvelg tame grubuma ir saltuma, o as tai viska supratau kaip jumora.
Ir nereikai panikuoti, o idemai klausyt akuseres o ji tiktai viska sako ka ir kaip daryti...Ir deja ne 8h, o 7h saulei patekant Sauleta ryta glosciau susiraukusi uzsimerkusi tarsi kaciuka , bet miela mano ir niekieno kito savo brangu laukta suneli. Ir nenese vyras jokiu dovanu tik poto zinoma atsidekojome vaisemis simboliskai ta ryta dirbusiam personalui. Ir dave jam ir slepetes i halata.Tikrai skustis nera kuo, nors kaip sakoma, kas nores prie visko prikibs, svarbu gerai nusiteikt ir negalvoti kad man skauda ,kad man sunku, zinoma ir as vienu metu bandziau juokauti, uzejus saremiams, kad iseinu brangusis, o tu cia vienas lik ir gimdyk.Svarbu gerai nusiteikti, ir kuo maziau, klausyt kitu nuomone, na bent nsureiksmint.Nes skaitant jusu poklabius, kad gyd.Liaminas vienos labai geras, kitoms labai grubus.
Juk kiekvienas, priimame skirtingai skausma, savait reaguojame i dziaugsma ir liudesi. Pas stomotologa eina su didele baime vieni eina schmoll.gif , o kitiems tai vieni juokai tongue.gif . KAip as vadovaujuosi tokia taisykle, gimdant galvok apie leliuka, juk jam dar sunkiau eiti tai siaurais takeliais vingiuotasi ir kuo daugiau mes dejuosim tuo sunkiau bus jam.
Na as cia isipleciau ax.gif . ka gi visoms sekmes ir kuo daugiau teigiamu emociju 4u.gif lotuliukas.gif Tikekit savo jegomis ir viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
saulyte sesyte, gerai kad tau gerai viskas pasiseke ir tavo poziuris yra geras smile.gif Bet tai buvo pries 4 metus. Lakai keiciasi, zmoniu poziuris irgi keiciasi. Kalbu is savo patirties wink.gif
Atsakyti
QUOTE(anoli @ 2009 10 27, 12:45)
saulyte sesyte, gerai kad tau gerai viskas pasiseke ir tavo poziuris yra geras  smile.gif Bet tai buvo pries 4 metus. Lakai keiciasi, zmoniu poziuris irgi keiciasi. Kalbu is savo patirties wink.gif

Tai taip sutinku su tavimi kad kiekvinam savaip, bet ka tu norejai tuo pasakyti ,kad
laikai keiciasi ir poziuris g.gif juk gyd.blogesni netapo?o ir ju poziuris i gimdyves manau kad tik geresnis, na as cia taip manau.... rolleyes.gif
O tu pas ka gimdei?
Sekmes tau ir daugiau teigiamu emociju 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas visiems.
Norejau paklausti nesenai gimdziusiu ir tu kurie taresi su gydytojais del gimdymo, ar reikejo moketi i kasa dar uz tai, kad gimdymas pagal "jusu nora" ar pan. Nes drauge sake, kad Kaune ivede tokia tvarka, kad jeigu atvaziuoji gimdyti kada tu nori, reikia ne tik gydytojui sumoketi, bet dar ir ligoninej g.gif
Atsakyti