Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas: jūs už ar prieš?

Manoji nemėgo čiulptuko, kol močiutė neįpratino, nors ir prašiau begalę kartų, kad neduotu, net nežinau ką daryti schmoll.gif , aš tai prieš čiulptukus. Be to skaičiau, kad čiulptuko davimas mažina mamytei pieno laktaciją, nes jis nebenori čiulpti krūties. Ar niekas nesusidūrėt su šia problema? Ar niekam nesumažėjo pienuko, kai vaikutis priprato prie Čiulptuko? schmoll.gif
Atsakyti
galvojau neduoti mažei čiulptuko, bet antrą mėnesį , išbandžiusi žinomus būdus kovai su pilvo diegliais, griebiausi čiulptuko. Aprimdavo bent keliom minutėm, kartais net užmigdavo. Nors nepasakyčiau , kad labai pamėgo čiulptuką. Kai alkana, geriau nebandyti jo kišti, tik dar labiau klykia. schmoll.gif Dažniausiai duodu prieš miegą, jei pati neužmiega, bet užmigusi čiulptuką išspjauna. Kartais bandant įkišti čiulptuką dukrytė spjauna jį net žiaugčiodama. Taigi stengiuosi pati ją nuraminti , o čiulptukas- blogiausiu atveju.
Atsakyti
Mums čiulptukas - pats geriausias draugas. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mes ir naudojam nuo pirmuju savaiciu, kazkaip mazojinori kazka kramtyti:)
Atsakyti
QUOTE(jurgytia @ 2006 05 31, 16:38)
Mes tai irgi be ciulptuko neuzmiegam, bet siaip diena tai nereikia, nebent randa, tai iskart i burna ir patenkintas biggrin.gif

Mes ir taip pat , neužmiegam be čiulptuko, bet tik įminga ir pameta ji, bet daugiau tai nereik thumbup.gif o ir naudojam tik nuo 3 mėn.
Atsakyti
Ne, nu kai kurios mamytės tai nusišnekat. O ką daryti, jei mišinukais maitini? Irgi krūtį duoti vietoje čiulptuko?? Nuo čilptukų vaikai bukėja? Cha cha. O kaipgi mes visi su tais čiulptukais augome ir nieko, viskas gerai. Kam toks kategoriškumas? savo nuomonė turėti gerai, bet nereikia kitų vaaikų bukais vadinti.
Atsakyti
O as tai labai labai noreciau, kad mano dukryte susidraugautu su ciulptuku. Tada gal pavyktu legviau uzmigti ir pakelti keliones automobiliu. Butu kur kas maziau klykimo... Tik va, niekaip mums nesiseka pripratinti prie ciulptuko.
Atsakyti
o as tai labai noreciau, kad mano vaikas susidraugautu su ciulptuku. O tai sirdis plysta, kaip matai, kad niekaip nepavyksta jai uzmigti, bando ranka, vystykla ciulpti. Neleidziam, nes rankute iki zaizdu nusiciulpus buvo. Kruti bando ciulpti, bet is ten pienas bega. Tai paciulpia, persivalgo ir vemia... Zodziu, paciulptu ciulptuko ir lengvai be klykimu uzmigtu. Gal kas zino geru patarimu, kaip pripratinti prie ciulptuko 4 men mergaite?
Atsakyti
Mano visi mažyliai naudojo čiulptukus iki 1,8 metų. ir nieko, protingi, mieli vaikučiai.Beje, mokslininkai ištyrė, kad kramtymas skatina smegenų veiklą.Čiulptuko naudojimas geriausia smegenų mankšta. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano dukryte visai neima ciulptuko ir as tuo labai dziaugiuosi. lotuliukas.gif
Atsakyti
o mano kinderis iki siol sekmingai bendraves su soske. pries savaite isspjove ir daugiau i burna nebeikisi soskes g.gif pats atsisake, turbut "uzaugo" lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes!!! 4u.gif mano mazajai tuoj 2men. Ji ciulptuko neima ir po teisybei nezinau net kada pasiulyt. Ji verkia tik kai pilveli skauda arba kai praalksta. Man dave gera patarima, kuri verta pamegint. Sako galima pabandyt vaikuti pratint prie kokio vieno zaisliuko kaip nusiraminimo objekto. Kaikam padeda tikrai zinau. Ir dar sako, kad ciulptukas tikrai pravers, kai dantukai dygs, pades prasikalt.smile.gif
Papildyta:

http://public.fotki.com/gynta/lelius/
Atsakyti