Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas: jūs už ar prieš?

Aš irgi galvojau neduoti čiulptuko,bet... sad.gif Kai kurių vaikučių čiulpimo poreikis yra daug didesnis negu kitų 2.gif .Jie tiesiog reikalauja čiulpimo nuolatos.Kai kūdikis pradeda vemti nuo persivalgymo,tai patikekit - geriau jau 100 soskių burnoj negu vemiantis vaikas.
Mes su vyru pasitarėm ir nusprendėm,kad geriau jau duoti čiulptuką,negu vaikas čiulps savo nykštį.Su čiulptuku kur kas legviau išsiskirti:padovanoti,pasakyti "ate" ir t.t.(čiau jau priklauso nuo tėvelių išradingumo).O va pirštuko juk nenupjausi.Pirštukas visada kartu thumbup.gif .Toks pirštačiulpiukas vėliau net ir mokykloje,pasijutęs nesaugus,pradeda čiulpti pirštą.
Ir dar del to vaizdelio: trimetis su soske.Čia jau sakyciau tėvelių apsileidimas,nenoras bendrauti su savo vaiku sad.gif .
Atsakyti
Jo, soske - issigelbejimas, kai sunku, bet kaip ir daugelyje situaciju sunku nustatyti riba, kai galima ir kada jau per daug 2.gif Nu bet sunkus tie pirmi metai ai ai ai...
Atsakyti
Nematau nieko blogo duodama ciulptuka savo sunui. Jei vaikas yra reiklesnis ar jo noras zysti yra didesnis nei mamos galimybes ar kantrybe ji prie kruties laikyti, tai anokia cia beda ir "uzkisti", kaip kazkuri issireiske. Va tokiu uzkisimu ilgumas, iki kokio amziaus, cia kitas klausimas. Yra tam tikra riba, kai ciulptukai jau gali pradeti kenkti sukandimui ir pan., tada su ciulptuku lengviau atsisveikinti nei su pirstuko kisimu i burnyte.
Atsakyti
nuo pat gimimo dukra nepripažino soskės. nu gal buvo kelios savaitės, kai pasiguldydavom šalia (dienos miegui), įkišdavom soskę, ji čiulpdavo o mes ją pirštu prilaikydavom kol užmigs. dabar spjauna lauk, arba naudoja kaip žaislą: pačiulpia, išssima pažiūrėti, o kai apžiūri įsikišti tinkamu galu nebemoka.
man tai norėtųsi įduoti jai čiulptuką, kai ji nerami ir pati negali užmigti, bet...
va šiandien bežaidžiant įkišau čiulptuką į burnytę pabandymui kaip reaguos. čiulpė palyginus ilgai. bet paskui užspringo nuo seilių pertekliaus burnytėje. o be to čiulpdama man šypsojosi ir aš (praėjo gal tik 2 minutės) pasiilgau jos šypsenos wub.gif išėmiau ir daugiau nebeduosiu rolleyes.gif
Atsakyti
[QUOTE]
[/Aš irgi galvojau neduoti čiulptuko,bet... Kai kurių vaikučių čiulpimo poreikis yra daug didesnis negu kitų QUOTE]

Visiškai pritariu. Aš irgi buvau pasiryžus auginti be čiulptuko, bet po trijų savaičių teko vis dėlto pakeisti savo smartass.gif nuomonę ... nes čiulpimo poreikis maniškei buvo tikrai didelis, pieno jau nebenoredavo prisivalgius, tai zyzdavo ir rėkdavo, nepadedavo ir nuolatiniai nešiojimai. Pavargdavom visi, o labiausiai turbut mazyle... taigi nupirkau čiunkį (kaip dabar vadinam smile.gif ) ir vaiko kankinimai baigėsi. Įsitikinau, kad mums šis daiktas tikrai reikalingas.

taigi, dabar nesu tokia kategoriška. Reikia žiūrėti į vaiko poreikius, ir mamų "stiprybė" ar "vaiko užkišimas" čia niekuo dėti cool.gif
Atsakyti
[quote=Delfinuke,2004 12 14, 23:06]
[QUOTE]
[/Aš irgi galvojau neduoti čiulptuko,bet... Kai kurių vaikučių čiulpimo poreikis yra daug didesnis negu kitų QUOTE]

Taigi, dabar nesu tokia kategoriška. Reikia žiūrėti į vaiko poreikius, ir mamų "stiprybė" ar "vaiko užkišimas" čia niekuo dėti cool.gif
[/quote]

Irgi visiškai pritariu. Taip pat buvau nusiteikusi neduoti vaikui čiulptuko, bet teko ir nepasakyčiau, kad gailiuosi. Kartais jis tikrai reikalingas, o kai nereikia, niekas jo ir nekiša. Dabar jis jau kaip žaislas pasidarė-išsitraukia, apžiūri, numeta, vėl pasiima.
Dabar stengiuosi iš anksto nenusistatyti "kartelių", nes jos ne visada pasiteisina. Ir nieko nesmerkiu, nes tikrai kiekvienas vaikas individualus biggrin.gif
Atsakyti
Kai gavau soskių dovanu, sakiau - šiais laikais negerai, nereikia man ir pirma savaite didvyriškai laikiau jas spintoje. Bet 2.gif ištisai rekdavo, norėdavo žįsti ir greit pakeičiau nuomone. Taigi dabar esu UŽ, jei vaikučio tokie poreikiai smile.gif Juk maniškis kaip tik nusiramina ir tuomet gali stebėti pasaulį užuot rėkęs.
Atsakyti
Negali pasakyti griežtai "už" ar "prieš", nes aplinkybės verčia elgtis ne pagal savo norus smile.gif
Mes kol kas gyvenam be soskės. Kai pradėjo čiulpti pirštukus, pabandėm duoti, bet dukra jos neivertino ir išspjovė.
Atsakyti
sveikos mamos
labai pasipiktinau viena mamyte kuri primygtinai irodinejio kad vaikai ciulpiantys ciulptukus yra buki, nesamone didziule( gal ji nori pasirodyti geresne nei kitos) auginu du sunelius ir vienas uzaugo su tuciu jau 2 metukai o maziukas nuo pat gimimo neima tucio tai ir nekisu jio labai. Nemanau kad ciulptuko reikalai priklauso tik nuo mamos, pritariu toms mamytems kurios sako kad kai vaikui labai stiprus ciulpimo refleksas padeda ciulptukas, mano vyresneliui taip ir buvo prisivalgydavo iki vemimo bet vistiek reikalaudavo ciulpti tai gelbejio tutis, o ir dabar gera nuraminimo priemone kada niekas kitas nepadeda, manau geriau pataupyti vaiko ir mamos nervus nei leisti jam isterikuoti.
sekmes mamos auginacioms maziukus su ciulptukais:)
Atsakyti
QUOTE(Zuzia @ 2004 12 15, 15:15)
Nemanau kad ciulptuko reikalai priklauso tik nuo mamos

O as kaip tik galvoju, kad nuo mamos priklauso. juk kudikelis negali pats nueiti i spinta ir issiimti soskes. Taigi, jam telieka pasyviai laukti ka jam pasiulys - kruti ar soske. Ka gauna, ta ir ciulpia, aisku, gudresni neprisiima pakaitalu...
Atsakyti
as tai uz ciulptuka. budavo tikrai sunku kai mazius neimdavo jo, nuraminti kur kas sunkiau nei su soske. bet apie koki 3 menesi padaviau ir stebuklingai paeme, tai man tikrai geriau kai jis pradejo imti. Aisku, mes nesam ciulptuko fanai ir imam tik pries miegeli, nes kitap mums jo nereikia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2004 12 15, 16:19)
O as kaip tik galvoju, kad nuo mamos priklauso. juk kudikelis negali pats nueiti i spinta ir issiimti soskes. Taigi, jam telieka pasyviai laukti ka jam pasiulys - kruti ar soske. Ka gauna, ta ir ciulpia, aisku, gudresni neprisiima pakaitalu...

GUDRESNI? Fui net supykau mad.gif Tai ką mano vaikas bukas dėl to, kad ima soskę? Ir išvis kas geriau, ar kai vaikas nuolat žinda krūtį ir atpylinėja, ar čiulpia soskę ir dairosi aplink?
Atsakyti