Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas: jūs už ar prieš?

n air susigincijot. As va ir pries ciulptuka esu ir net nesiuliiau..bet ca zindzia kruti ir neatpilineja...juk atpilineja nebutinai, kad be ciulptuko...
O seip ciulptuklas manau tam kad mama sau siek tiek pasilengvintu padeti...turi ir neigiamu savybiu tie ciulptukai..ai mamytes zindymas yra nuostabus rysys tarp vaikucio ir mamos, o mes va grudammm g.gif
nezinau, uz nuomone pikt nereikia, bet as manau kad kiekvienas turim but istikimas savo gyvenimo filosofijai ir ziuret kas leliukui geriau...
Atsakyti
QUOTE(sniegena2 @ 2004 12 15, 18:25)
GUDRESNI? Fui net supykau  mad.gif Tai ką mano vaikas bukas dėl to, kad ima soskę? Ir išvis kas geriau, ar kai vaikas nuolat žinda krūtį ir atpylinėja, ar čiulpia soskę ir dairosi aplink?

Miela sniegena smile.gif

Taip, kai kurie vaikai neprisiima mamos pakaitalu. Na ir kaip juos pavadinti? Kvailesniais? O kodel prie kruties ne vieno vaiko nereikia pratinti (jei tik is pradziu negavo pakaitalo), o prie soskes - dazna mama skundziasi, kad reikia pripratinti?

Atpylineje vaikai ne del to, kad soskiu neturi. Kai vaikas nori tiesiog zisti, jis taip ir daro, o kai nori valgyti - tiesiog valgo. Ir krutis tam ir skirta. Mano speneliai nezmoniskai jautrus, skausmingi, nes yra susiaiureje pieno latakai speneliuose, per pirmas 2 savaites 2 kartus apturejau temperaturas 40 C, gydziausi nugrauztus spenelius, taciau ne nekilo mintis dukrai siulyti paciulpti ka nors kita blink.gif O zisdama kruti ji puikiai gali pasidairyti aplinkui - ka sekmingai ir daro.

Beje, sunui daviau ciulptuka - del tos pacios priezasties - tiek daug zinda kruti, kad as nebegaliuuuu.... Atpratinau nuo jo kai buvo 5 men. ir padariau viena isvada - ciupltuko reikia tevams, o ne vaikui. Tai is mano asmenines patirties.

Sekmingo pratinimo, malonaus laiko praleidimo, kol vaikas uzsiemes... Ne vienai neuzdraudziu, ne is vienos vaiko neketinu soskes atimti.

Man patiko teciai vienoje stovykoje. Pamate vaika su soske pasake: "Toks mazas ir jau su ciulptuku" laugh.gif Ironiski teciai.
Atsakyti
Linau, Raideles, kazkaip jus cia idomiai perskaitet, ka mamos parase ir iskraipet ju pasisakymus. As nei vienoj vietoj neradau teiginio, jog vaikai atpylineja todel, kad neturi ciulptuko. Kiek supratau, kad jie atpylineja del to, jog noredami ciulpti ir gave kruti jie per daug prisivalgo. Maniskis irgi pavalgo ir dar trina nosyte man i peti, kas reikstu jo kalba, kad jis nori kruties, bet kai ja gauna po keliu gurksniu spjauna ir klykia, nes pienukas i skranduka jau nebetelpa ir jis jau yra sotus. Duodu ciulptuka ir buna gerai.
Kas del tu pakaitalu, tai juk nieko baisaus. Daug kas evoliucijos eigoj tapo pakaitalu. Jus gi negyvenat urvuose, bet gyvenat patogiuose butuose ar namuose, kurie siuo atveju yra urvu pakaitalas. Urve gyventi butu naturalu, nepazeidziant gamtos, bet bute ar name patogu, silta ir gera. Taip ir su ciulptuku - mamos krutis yra naturalu, bet ciulptukas labai daznai palengvina padeti ir padeda isvengti skausmo ar asaru. Mes gi tokia rusis, kuri ne prie aplinkos derinasi, o aplinka prie saves priderina.
Atsakyti
Pritariu Tau, Zanet. Raideles be reikalo taip išvedžioji - protingesnis, kvailesnis. Nemanau, kad vaiko intelektas priklauso nuo čiulptuko ėmimo ar neėmimo. Tiesiog sakau, kad daryti tokius apibendrinimus nedraugiška. Mano mažius pats pačiausias ir net nesakykite kitaip! megalol.gif Beje, su soskyte draugaujam tik kai būnam liūdni ar suirzę, nes kai šypsomės, soskytės juk neišlaikysi burnoj, tiesa? Už tai ir išgerkim - už besišypsančius mažius be soskių! newyear.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ir mane cia kazkaip ne taip supratot - as nerasiau, kad vaikas su soske bukesnis - jis pasyvesnis huh.gif
Kalbu tik is savo patirties - tad nepykit ir darykit kaip norit - va buvau Italijoje - ten lelai iki 5 metu po miesta bastosi su soskem ir visiem gerai newyear.gif
Atsakyti
Šiaip esu prieš čiulptuką. Visą gyvenimą maniau, kad savo vaikui neduosiu čiulptuko ir maitinsiu krūtimi. Bet nesigavo nei tas, nei tas sad.gif Čiulptuką daviau pirmą mėnesį, kai mažylė buvo labai nerami, tiesiog tragiškai nerami huh.gif . Vėliau paaiškėjo, kad jai labai trūko mano pienuko. Manau, jei bučiau turėjusi pakankamai pieno, būtume tikrai be čiulptuko apiėjusios.
Atsakyti
Aš irgi nenorėjau nieko įžeisti smile.gif Bet vis tik geriau jau man rėkiantis vaikas (nors maniškė labai jau ir nerėkė niekada), nei su čiulptuku tongue.gif
Buvo tik vienas kartas, kai galvojau, gal pabandyti duoti savajai "soskę", bet vyras patarė pačiai tą gumą kokią valandą pakramtyti, aš pamąsčiau apie tokią perspektyvą ir, kaip sakoma, man atšoko fantazija laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2004 12 16, 14:46)
Šiaip esu prieš čiulptuką. Visą gyvenimą maniau, kad savo vaikui neduosiu čiulptuko ir maitinsiu krūtimi. Bet nesigavo nei tas, nei tas sad.gif Čiulptuką daviau pirmą mėnesį, kai mažylė buvo labai nerami, tiesiog tragiškai nerami huh.gif . Vėliau paaiškėjo, kad jai labai trūko mano pienuko. Manau, jei bučiau turėjusi pakankamai pieno, būtume tikrai be čiulptuko apiėjusios.

Kas buvo - nebepakeisi, bet manau, kad jei butum davusi kruti vietoje ciulptuko - pienuko butu atsirade pakankamai... Deja, ciulptukas apgavo tave ir tavo mergiote... sad.gif
Atsakyti
ir as tikejausi savo zuiki uzauginti be ciulpsio,bijojau kad labai pripras,bus sunku atpratinti.Bet ...tik gimes nusiramindavo ir miegodavo tik su papu burnoj.Tik istraukdavau,zirzdavo be sustojimo.Kai nebetveriau is skausmo daviau ciulpsi ir viskas susitvarke.dziugina tai,kad sunus nera priklausomas 100%nuo ciulpsio,ima tik pries miega,o uzmiges isspjauna,o as nebekisu.ir kartais kai piktas jau labai buna paciulpia.o buna kad ir neima,va..siaip mano nuomone kiekvienas vaikas pats parodo nori jis to ciulpsio ar ne,tai individualu.ir nera tame nei blogo nei gero.
o del sukandimo ir gumos ciulpimo<siais laikais yra ciulpsiu kurie suformuoti kaip mamos spenelis,ir sukandimas po to geras,ir skonis negumos>zodziu super:)))
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2004 12 16, 15:30)
Kas buvo - nebepakeisi, bet manau, kad jei butum davusi kruti vietoje ciulptuko - pienuko butu atsirade pakankamai... Deja, ciulptukas apgavo tave ir tavo mergiote...  sad.gif

Gal čia nukrypsiu nuo čiulptuko temos, bet, deja, man ta krūties davimo taisyklė nepasiteisino. Nuo pat gimimo, kai mažę man uždėjo ant krūtinės, ją maitinau ištisai, čia neperdedu - net valgydavau maitindama rolleyes.gif, nes kitaip mažė iškart rėkdavo. Bet mėnesio laiko ji net gimimo svorio nebuvo priaugusi ohmy.gif . Ir gydytojos, ir mamos žindymo konsultantės sakė, kad viską gerai darau, pieno turėtų būti, galų gale pradėjau maitinti su pagalbine maitinimo sistema (kur net negimdžiusioms dažnai laktaciją sukelia), o man jokio rezultato blink.gif
Tokia mano istorija, o grižtant prie čiulptuko, tai aš neištvėriau to mažės neramumo pirmą mėnesį, bet naudojau jį retai, dažniausiai kai nueiti kur su vaiku reikėdavo, kad ji neklyktų, kai krūties neina duot wink_3.gif
Atsakyti
Mano nuomonė tokia - jeigu neperlenki lazdos tai viskas yra gerai. Ir pakelis cigarečių surūkytas per gyvenimą nieko blogo, o vat jeigu jau kiekvieną dieną po pakelį tai ne kas...
Čiulptukas irgi. Jeigu duodi tik kai kitaip užmigti nesigauna vaikui - tai kas čia blogo? Minutę pačiulpė ir miega. Vietoj to, kad pusvalandį verktų arba čiulptų savo pirštą, kurio tikrai neatimsi ir čiulps jį iki 5 metų. Žinoma, visi vaikai skirtingi, kitas neverks ir piršto nečiulps ir užmigs be čiulptuko, o kitam neišeina taip.
Saviškiui iki 5 mėnesių nedaviau čiulptuko - nereikėjo. Šiaip vaikas labai sunkiai užmiega dienos metu - tik lauke. O būna kai ir namie reikia pamiegot, nes jei nepamiega tai pervargsta ir kankinasi vargšiukas. Anksčiau užmigdavo panešiojus ir lopšines padainavus, o paaugo, daugiau įsiaudrina ir nebeužtenka jam lopšinės. Vat ir padeda čia mums čiulptukas. Ir kas čia tokio? Nu kurnors parduotuvėje ar šiaipsau tai čiulptuko mes nenaudojam. Ir iki 5 metų nesiruošiam naudot.
Kažkas čia rašė kad 'pabandykit patys pačiulpt tą gumą' - o kramtomos gumos niekas niekada nekramtėt? Tai argi čia ne tas pats?
Atsakyti
na aš esu už čiulptukus, vaikučiui jie padeda nusiraminti ir mamai lengviau. Bet va maniškiui čiulptukas iki 6 mėnesių buvo visi nereikalingas, o dabar reikalingas tik miegui, o kodel dabar? Na viskas prasidėjo kai mažiui pradėjo dygti dantys, jo rankos pastoviai buvo burnoje, draskydavosi, zirzdavo, tada padaviau čiulptuka, na ir ka jam visai patiko tampo jį visaip išsitraukia, isikiša atgal, nevisada tinkamai, bet žaidimui tinka. pradęjau duoti prieš miega, nes tepaliukai mums nepadeda, jis ne tiek čiulpia kiek kandžioja, taip ir užmiega, užmiges išspjauna, tada patraukiu į šoną, o nakti kaip pradeda budintis vėl paduodu, gal del to maniskis nakti ismiegi 10 - 12 val. biggrin.gif
Atsakyti