QUOTE(zoske @ 2007 08 06, 15:49)
as tai neduodu, bet kiek turiu isklausyt is aplinkiniu priekaistu!!
atseit as skupa, vaika kankinu. ir t.t.
o anas nei rekia tuo tarpu nei ka, tai kam jam ta soske??
kartais atrodo jau palusiu ir nupirksiu, bet susilaikau. ot kaip nervuoja visi. kad tik ikist ka nors reikia nereikia. is ipratimo. vaikas mat turi but isikandes soske butinai, kitaip ne vaikas.
anyta dar ligoninej atejus kai buvo, guli sau vaikas ramutis, miega. pirmas dienas isvis ne cypt nebuvo. tik ciauskedavo savo kalba. o anyta sako: reik duot duda ir bus ramu. o as galvoju, ramu nuo ko??? kad ir taip ramu!!!
nezinau jau kaip visi man igriso
Čia tai man patiko. Su tokiais patarimais toli galima nueiti. Kiek esu girdėjusi, bent jau naujagimiams čiulptukas tikrai nerekomenduotinas, nes gali pradėti painioti jį su speneliu, t.y.: čiulpdamas čiulptuką, kūdikis patenkina čiulpimo poreikį ir gali nebeimti krūties (ypač jei ir taip blogai žinda). O tai reiškia, kad pieno, kurio gamybą reguliuoja kūdikio žindimas, ims mažėti, tada primaitinimas (kurio gal visai nebūtų reikėję), ir taip toliau. Nieko nuostabaus paskui, kad po 2 mėnesių jau "nebėra pieno, kaip nepasisekė..." Nenoriu pasakyt, kad visais atvejais čiulptukas dėl to kaltas, bet vis tik turbūt neveltui ligoninėj plakatai kabo - jei norit sėkmingai maitinti, neduokite naujagimiui čiulptuko.
O jei dar vaikas ramus, tai išvis absurdas duoti čiulptuką. Neva vaikas turi būtinai būti su čiulptuku. Man, pvz., žymiai gražiau, kai vaikas be čiulptuko. Ypač vyresnis. Na, bet čia skonio reikalas...
Turbūt tikrai nieko blogo, jei čiulptukas naudojamas tik retkarčiais. Mes savo dukrai nedavėm ir neduosim, ir puikiausiai ji be jo apsieina, bet kiti gal niekaip neišsiverčia be šio daikto. Bet kai čiulptukas duodamas tik iš inercijos, "profilaktiškai", - nesuprantu.
O dėl piršto čiulpimo, tai drįsčiau suabejot, ar tikrai tai blogiau už čiulptuką. Mūsų dukra irgi buvo įnikus čiulpti pirštą (ar kelis iškart), nelabai man tai patiko, stengdavausi nukreipt dėmesį, duoti žaisliuką ar kuo kitu užimti (taip, tai reikalauja pastangų, žymiai paprasčiau būtų nuobodžiaujančiam vaikui įkišti čiulptuką), bet štai išmoko ropoti, ir nebereikia jai to piršto - nelabai patogu būtų ropot su pirštu burnoj, o žaisliukus ir kitus daiktus tyrinėti irgi patogiau abiem rankom (o jau kalbėti tai tikrai patogiau be čiulptuko

); ir šiaip - kam tas pirštas, jei aplink tiek daug visko įdomaus? Dabar dažniausiai čiulpia pirštą tik tada, kai nori užsimigdyti (kai užmiega - nebereikia; jei prasibudina - vėl pačiulpia ir miega toliau). Taigi šiuo atveju pirštas net geriau, nes vaikas pats kontroliuoja situaciją.
Tikrai nenoriu smerkti tų, kurių vaikai su čiulptukais, bet manyčiau, kad dažnai tai tikrai nebūtinas aksesuaras, ir jei įmanoma be jo apsieiti, tai geriau jo ir nereikia (ar bent reikėtų pasistengti nespręsti čiulptuko pagalba problemų, kurias galima išspręsti kitais būdais).