Gajana, čia tu irgi jau užlankstai
Jei gimdai be nuskausminamųjų, tai jau laikai steriliame burbule?

Na, o kaip pvz., tai, kad natūralistai (natūralaus gimdymo šalininkai) gimdo namuose, po to renkasi neskiepyti savo vaikų, kad natūraliai persirgtų ir įgytų imunitetą? Tai čia jau irgi steriliam burbule laikymas? Na, aišku, jeigu po gimdymo stengiesi vaiką maitinti krūtimi, valgytdinti natūraliu namuose ruoštu maistu, augini pati, neleidi į daržą arba leidi į koį nors netradicinį, neduodi kokakolos ir čipsų, neleidi žiūrėti televizoriaus (o ir pati nežiūri

), tai be abejo, labai nesveika vaikui, sveikiau būtų daryti atvirkščiai
Aš darau viską, kad mano vaikai gautų sveiką ir gerą gyvenimo pradžią, o ką jie darys toliau su savo gyvenimu arba kas nutiks nepriklausomai nuo mano pastangų - tas manęs nei nuvilia, nei pralinksmina. Tiesiog aš žinau, kad padariau, ką galėjau, o ne iš pusės ar dar mažiau

Kaip jau rašiau nuskausminamieji priskolina ir vaiką gimdymo metu, kas trukdo jam normaliai elgtis iš karto po gimdymo (be abejo, yra išmimčių

). Taip pat yra tyrinėtas ryšys tarp nuskausminto gimdymo ir potraukio narkotikams. Ryšys teigiamas. Todėl aš visada sakau, kad negalima kišti medikamentų į gimdymą tiesiog tam, kad mama galėtų gimdyti skaitydama žurnalą ar plepėdama telefonu. Juk kai pagimdai, tai negirdai vaiko aguonų pienu, kad jis ilgai miegotų ir netrukdytų tau su draugėmis kavutės gerti? (Aguonos beje, buvo naudojamos kaimuose seniau, jas įsukdavo į medžiagėlę, kurį naudodavo kaip čiulptuką). Žinoma, yra situacijų, kai nuskausminimas būtinas (pvz., skatinimo atveju, nors apie skatinimus atskira tena - ar jų tikrai taip dažnai reikia), kai tai išgelbsti vaikui ir mamai gyvybes, tada ir su rizika gali susitaikyti. O tiesiog šiaip darytis epidūrą - tai mano nuomone neatsakinga