Na, aišku, kuriant filmą galima parinkti radikalių pavyzdžių, bet tendencija tokia. Aišku, priklauso ir nuo to, kuriuo metu buvo nuskausminimas padarytas - jei prie pabaigos, tai pasekmės mažesnės, jei pačioje gimdymo pradžioje - sunkesnės. Nes vaistai ir vaikui patenka, jį tai pat paveikia. Kuo ilgiau veikia, tuo mažiau aktyvus jis gimsta.
sveikutes, norejau suzinoti ar pats epiduro ivedimas skausmingas?
Pati negimdžiau dar, tai nžn kaip ten kas..., bet mama sakė, kad neįsivaizduoja gimdymo su nuskausminimu, nes nesupranta kaip gali gimdyt kai nežinai kada sąrėmis, kada stumt, kada na nžn...
sako, kad vaikas ten ir uždust gali jei tu nejauti nieko... ir dar nežinia kas gali nutikt.
Aišku gydytojai prižiūri viską, bet jei įsivaizduot, kad gydytojas durnas koks papuolė?

QUOTE(GAJANA @ 2006 10 19, 11:16)
tiek pat skausmingas, kiek bet kokia kita injekcija. saremiai, patikek, skausmingesni

Papildyta:
QUOTE(Nanuk @ 2006 10 19, 12:06)
Pati negimdžiau dar, tai nžn kaip ten kas..., bet mama sakė, kad neįsivaizduoja gimdymo su nuskausminimu, nes nesupranta kaip gali gimdyt kai nežinai kada sąrėmis, kada stumt, kada na nžn...
sako, kad vaikas ten ir uždust gali jei tu nejauti nieko... ir dar nežinia kas gali nutikt.
Aišku gydytojai prižiūri viską, bet jei įsivaizduot, kad gydytojas durnas koks papuolė? 

na visai durnam gydytojui gal nepatiketu gimdymus priimineti

QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 10 19, 12:12)
tiek pat skausmingas, kiek bet kokia kita injekcija. saremiai, patikek, skausmingesni
[

[
tai nori pasakyti, kad tas pats kaip skiepija? papasakok jei gali kaip ten i ta stubura leidzia? vienoj vietoj ar keliuose?
QUOTE(GAJANA @ 2006 10 19, 13:02)
tai nori pasakyti, kad tas pats kaip skiepija? papasakok jei gali kaip ten i ta stubura leidzia? vienoj vietoj ar keliuose?
Na ta procedura tikrai neskausminga. Kai man ja dare, tai jauciau kai kazka idure, sake, kad oda nuskausmina

Papildyta:
QUOTE(Nanuk @ 2006 10 19, 12:06)

Cia jau priklauso nuo anesteziologo, as visa gimdyma jauciau, puikiai jauciau kada reikia stumti ir kaip su kiekvienu stumimu ateina mano mazoji!!! Del vaiko savijautos, tai jei mama ir nieko nejaucia, viska stebi aparatai. Prijungia vaikucio sirdies tonusu aparata, saremius skaiciuojanti aparata ir per visa gimdyma stebi! As pati girdejau kaip plaka dukriuko sirdute per visa gimdyma!!!!
Pritariu Mamai anarchijai , kad betkokiems ziopliams priimineti gimdymu neleidzia

QUOTE(gooda @ 2006 10 19, 13:32)
Na ta procedura tikrai neskausminga. Kai man ja dare, tai jauciau kai kazka idure, sake, kad oda nuskausmina
, gal skausmingiau nei skiepas, bet tikrai nieko baisaus. O paskui jau nieko nejauciau, i stubura istato kateteri ir prijungia slangele, kuria per nugara perveda ir pritvirtina prie peties is priekines puses (na tikiuosi supratai ka cia parasiau
). Slangele reikalinga, nes per ja leidzia vaistus, tiek kiek reikia ir tada nereikia badyt nugaros kelis kartus. Po visko ir pasibaigus nuskausminamuju veikimui, kateterio istraukimas taip pat visai neskausmingas. Na tai tikrai nebaisi procedura, beto dar ir nematai ka ten daro, tai labai gerai toms moterims kurios bijo tokiu vaizdu
!!!

o kokois ligoninej tu gimdei? gal gimdei privaciai?
QUOTE(GAJANA @ 2006 10 19, 14:03)
o kokois ligoninej tu gimdei? gal gimdei privaciai?
As gimdziau II-oj! Taip su gydytoja buvau susitarus

QUOTE(gooda @ 2006 10 19, 14:07)
tik dabar pastebejau, kad tu kauniete

QUOTE(GAJANA @ 2006 10 19, 04:16)
As nejauciau absoliuciai nieko, bet gal todel , kad pries tai buvau gavusi doze nuskausminamuju i vena

QUOTE(Nanuk @ 2006 10 19, 05:06)

Taigi ant pilvo uzdeta juosta fiksuoja visus saremius. Mano daktare ziuredavo i ekrana ir sakydavo : dabar saremis stumk

QUOTE(Titia @ 2006 10 19, 14:25)
As nejauciau absoliuciai nieko, bet gal todel , kad pries tai buvau gavusi doze nuskausminamuju i vena
Taigi ant pilvo uzdeta juosta fiksuoja visus saremius. Mano daktare ziuredavo i ekrana ir sakydavo : dabar saremis stumk
, berna pagimdziau beveik 4kg, su dviem mazais iplisimais.

jezau, kaip tu fainai cia nupasakojai, as tai labai to gimdymo skausmo bijau, jau tiek esu prisiklausius, kad ne tas zodis, o tu cia sakai, kad nieko nejautei

as irgi noresiu nuskausminamuju i vena

p.s o tu pati vilniete?
QUOTE(GAJANA @ 2006 10 19, 14:20)
tik dabar pastebejau, kad tu kauniete
as tai is vilniaus
as tai irgi ruosiuosi gimdyt su epidura, tikiuosi, kad viskas praeis gerai
pagal tavo pasakojima isivaizduoju, kad galima gimdyt vaika ir tuo paciu telefonbu kalbet
kazkaip labai paprastai atrodo, kas labai guodzia :)negi taip istikro? 

Man gimdymas tikrai praejo legvai, gal del to, kad greitai, nezinau per keturis stumimus pagimdziau savo pupa! Na o saremiai aisku buvo laaabai skausmingi, kentejau kiek galejau, bet i pabaiga vistiek nusiskausminau!
Nepergyvenk, pamatysi, viskas bus gerai, svarbiausia buk ramiai nusiteikus