Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(gooda @ 2006 10 19, 14:32)
Man gimdymas tikrai praejo legvai, gal del to, kad greitai, nezinau per keturis stumimus pagimdziau savo pupa! Na o saremiai aisku buvo laaabai skausmingi, kentejau kiek galejau, bet i pabaiga vistiek nusiskausminau!
Nepergyvenk, pamatysi, viskas bus gerai, svarbiausia buk ramiai nusiteikus  mirksiukas.gif !!!

tai kaip suprantu, tu ispradziu buvai pasiryzus naturaliai gimdyt? o tik del skausmingu saremiu nutarei epidura darytis?
Atsakyti
QUOTE(GAJANA @ 2006 10 19, 14:34)
tai kaip suprantu, tu ispradziu buvai pasiryzus naturaliai gimdyt? o tik del skausmingu saremiu nutarei epidura darytis?

Na nevisai taip, as gydytojai pasakiau, kad bandysiu pati,bet jokiu budu nenusistacius pries epidura, t.y. jei jausiu,kad man jo reikia, tai ir nusiskausminsiu! Bet kai saremiai jau buvo maziau nei kas minute, tai ji net neklausus anesteziologa atvede lotuliukas.gif ! Ir aciu jai, nes buciau jau ir pati prasius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GAJANA @ 2006 10 19, 14:03)
o kokois ligoninej tu gimdei? gal gimdei privaciai?

As neseniai gimdziau su epiduru Antakalnio klinikose. Visa procedura issamiai papasakojo Gooda, pasirodo as po tokiu saremiu kai kuriu detaliu ir nebeatsimenu, buvo kaip sapne, kai man ji dare blink.gif Esme ta, kad po kokiu 10-15 min. po nuskausminimo as jauciausi kaip rojuje, palyginus su tuo, kas buvo pries tai biggrin.gif Ir netgi sugebejau su vyru sneketi, blaiviau mastyti. Netgi akusere juokavo, kad pasidariau visai kitu zmogum.
Atsakyti
QUOTE(GAJANA @ 2006 10 19, 14:20)
tik dabar pastebejau, kad tu kauniete wink.gif as tai is vilniaus smile.gif as tai irgi ruosiuosi gimdyt su epidura, tikiuosi, kad viskas praeis gerai smile.gif pagal tavo pasakojima isivaizduoju, kad galima gimdyt vaika ir tuo paciu telefonbu kalbet smile.gif kazkaip labai paprastai atrodo, kas labai guodzia :)negi taip istikro? smile.gif

Buna ir isimciu paskaityk temele "EPIDIURAS,KURIS NESUVEIKE" cia tik seip unsure.gif
Atsakyti
Aš nebesuprantu kas darosi su mamomis,atrodo kad visos tik ir nori būti pripumpuotos nuskausminamų vaistų ir visiškai negalvoja apie vaikučių ateitį,neaišku kaip tas "malonumas,lengvumas,rojus,irtt" atsilieps vaikučio sveikatai. g.gif Aš pati gimdžiau natūraliai,vaikas nemažas 4 kg,plyšau iki ausų ax.gif aišku kai viskas tik prasidėjo visa mano drąsa dingo ir pradėjau gyd prašyti "durkit visur nebegaliu",bet akušerė Meilė ir gyd atkalbėjo,nuramino ir kuo puikuikiausiai pagimdžiau per 12 val. thumbup.gif Gimdžiau viena be vyro nes jis nespėjo atvykti veiksmas vyko Klaipėdoje.Jei įvykus stebuklui tektų gimdyti dar kartą tai irgi be tokių narkotikų.
Atsakyti
QUOTE(GAJANA @ 2006 10 19, 07:33)
jezau, kaip tu fainai cia nupasakojai, as tai labai to gimdymo skausmo bijau, jau tiek esu prisiklausius, kad ne tas zodis, o tu cia sakai, kad nieko nejautei smile.gif super
as irgi noresiu nuskausminamuju i vena smile.gif, kad visai nieko nejausciau, nu zinokit, mergaites, pas mane baime ant to ziauri smile.gif mano daug draugiu apie antra gimdyma net pagalvot nenori, itaka man padaryta jau seniai....

p.s o tu pati vilniete?

Ne ax.gif . As gynenu valstijose (JAV). Jo pirmas gimdymas buvo thumbup.gif , tikiuosi kad ir antras toks bus
Atsakyti
QUOTE(noir1 @ 2006 10 19, 17:07)
Aš nebesuprantu kas darosi su mamomis,atrodo kad visos tik ir nori būti pripumpuotos nuskausminamų vaistų ir visiškai negalvoja apie vaikučių ateitį,neaišku kaip tas "malonumas,lengvumas,rojus,irtt" atsilieps vaikučio sveikatai. g.gif Aš pati gimdžiau natūraliai,vaikas nemažas 4 kg,plyšau iki ausų ax.gif aišku kai viskas tik prasidėjo visa mano drąsa dingo ir pradėjau gyd prašyti "durkit visur nebegaliu",bet akušerė Meilė ir gyd atkalbėjo,nuramino ir kuo puikuikiausiai pagimdžiau per 12 val. thumbup.gif Gimdžiau viena be vyro nes jis nespėjo atvykti veiksmas vyko Klaipėdoje.Jei įvykus stebuklui tektų gimdyti dar kartą tai irgi be tokių narkotikų.

Na nereikia nusisneketi, paskaityk pirma atidziau tema, pvz. del ko tas epiduras daromas (ogi del skatinimo, o ne del kaprizo), ir nesisvaistyk zodziu ''narkotikas'' jei nezinai apie ka kalbi.
O jeigu akusere Mele nebutu atkalbejusi, turbut porintum, koks epiduras nuostabus dalykas.
schmoll.gif
Atsakyti
Deja, mama anarchija,nereikia manęs kaltinti neišmanymu ir pulti jei manęs asmeniškai nepažysti.Aš ir priš gimdymą buvau nusistačiusi prie epidūrą,bet kai viskas prasidėjo susileidau.Jaučiu,kad išmanau nemažiau už "poničką"Žodis narkotikas buvo paimtas iš kitos mamos pasisakymo.
Atsakyti
QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 10 19, 16:42)
As neseniai gimdziau su epiduru Antakalnio klinikose. Visa procedura issamiai papasakojo Gooda, pasirodo as po tokiu saremiu kai kuriu detaliu ir nebeatsimenu, buvo kaip sapne, kai man ji dare blink.gif Esme ta, kad po kokiu 10-15 min. po nuskausminimo as jauciausi kaip rojuje, palyginus su tuo, kas buvo pries tai biggrin.gif Ir netgi sugebejau su vyru sneketi, blaiviau mastyti. Netgi akusere juokavo, kad pasidariau visai kitu zmogum.

as irgi manau, kad gimdysiu antakalnyje, nes privati gine, ten dirba akusere, o pas ka tu nestumo metu lankeisi ir kokie gydytojai prieme tavo maziuka?
Atsakyti
QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 10 19, 17:23)
Na nereikia nusisneketi, paskaityk pirma atidziau tema, pvz. del ko tas epiduras daromas (ogi del skatinimo, o ne del kaprizo), ir nesisvaistyk zodziu ''narkotikas'' jei nezinai apie ka kalbi.
O jeigu akusere Mele nebutu atkalbejusi, turbut porintum, koks epiduras nuostabus dalykas.
schmoll.gif

Nu mama_anarchija nemenkai susinervino... hihihi.gif

Pažiūrėjau dėl įdomumo narkotiko apibrėžimą g.gif , negalima tiksliai pasakyti ar gali būti epidūras laikomas narkotiku, ir taip ir ne kap sakant. mirksiukas.gif Bet vis tik labiau gal taip, nes apibrėžime aiškiai nurodyta, kad tai preparatas, kuris veikia tame tarpe ir slopinančiai centrinei nervų sistemai. umn.gif
Čia tik šiaip, pastaba. mirksiukas.gif
Atsakyti
dekui ,kad nors vienas zmogus suprato teisingai blush2.gif nieko nekaltinu narkomanija ar kaprizais,bet kiekvienas vaistas yra siek tiek negeras umn.gif jei kas renkasi epidura tai tik ju reikalas,man tik neramu del jo poveikio vaikiukams.Mes nezinome jo poveikio kai tie vaikiukai uzaugs,kaip ir KT ir kitu dalykeliu. unsure.gif
Atsakyti
oi mergaites, pykstates del nieku, niekad nebus taip, kad zmoniu nuomone tuo paciu kalusimu sutaptu smile.gif visada bus ir uz ir pries smile.gif o jei jau kalbant apie tai, tai noreciau pasakyti tokia bendra gyvenimo patirti, kad tie, kurie labiausiai saugo vaika nuo visokiu blogu poveikiu ir kt dalyku, laiko ji uzdarytame, steriliame burbule visa gyvenima, tie dazniausiai lieka nusivyle, nes kaip tycia vaikui kas nors ir atsitinka, nors ir nebuvo narkotiku poveikio, kaip jus cia taip ziauriai sakote, nebuvo pries nestuma nei gerta nei rukyta ir tt.
Atsakyti