Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

Kam kentet tokius skausmus ,jei gali pagelbet epiduras smile.gif ,man jokiu salutiniu pokyciu nebuvo ,nei nugaros skaudejo ir pieno yra dar iki dabar(kazkas rase ,kad pieno gali nebut),bet kad skausmai mazesni tai faktas thumbup.gif ir kitom siulyciau gimdyt su epiduru thumbup.gif,o jei taip jau butu pavojinga ,tai turbut nieks ir nedarytu.Pavojinga ir per pereja eit wink.gif ,toks jau gyuvenimas nezinai kas ir is kur.Gimdant naturaliai kita moteris gali neistverti skausmu ir nervai sustreikuoti gali ,juk nezinai kas ir kaip bus.Sekmes visom gimdyme thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SANTA: 16 gruodžio 2004 - 22:25
Ziedadulke, tavo sarasiukas dar labai mazas laugh.gif va pasiemiau knyga, kuria neseniai gavau is ginekologes. Cia parasyta, kad epiduro pasekmes gali buti tokios:
1. suletejusi gimdymo veikla, del ko gali prireikt skatinamuju
2. gali sumazeti kraujospudis, todel pries darant epidura stato laseline
3. ypatingai retais atvejai gali buti koju silpnumas ir jus galit nepastovet ant koju, todel reikes gulet.
4. laikinai susilpnejes slapimo pusles tonusas ( apsidirbti galima kitaip tariant smile.gif )
5. gali sutrikti pojutis kada stumti - tada nurodymus stumti ar ne duoda sesele
6. po gimdymo gali skaudeti galva
7. itin retais atvejais gali buti kvepavimo sutrikimai, infekcija, nervo pazeidimas arba paralyzius
8. nezymus nugaros skausmas ( tempimas) epiduro atlikimo vietoje, kuris paprastai praeina po savaites.

bet apie piena cia nieko neraso g.gif

na zodziu as po tokiu sarasu turesiu pasirasyti, kai eisiu gimdyt, nes kaip pirma gimdziau, taip ir antra gimdysiu tik su epiduru smile.gif
Atsakyti
Kuo epidurinis susijes su pieno gamyba? Nebent psichologishkai... Fiziologishkai - niekaip.
Atsakyti
Yra nuomone,kad epidurine nejautra atvirksciai,greitina gimdymo eiga,nes kai maziau skauda,atsipalaidave raumenys ir greiciau atsidaro gimdos kaklelis.
Atsakyti
QUOTE(Iva @ 2004 12 17, 06:10)

7. itin retais atvejais gali buti kvepavimo sutrikimai, infekcija, nervo pazeidimas arba paralyzius

Būtent todėl aš taip kategpriškai neteigčiau, jog epidūras visai negali pakenkti. Greičiausiai mes netapsim "itin retu atveju", bet jei ir taip, būs mūsų parašas, kad susipažinome su galima rizika ir sutinkame su procedūra. Ir liksim tik "itin retu atveju"... kuris, beja, gulės paralyžuotas.
Todėl turėkime atsakomybės, ir jei nesame tikros tuo ką sakome, neneikime galimų komplikacijų. Nes jei mumis besąlygiškai patikės, būsime atėmę galimybę iš to žmogaus ieškoti informacijos kitais kanalais ir būdais. Ir gal būt busime pasmerkę tapti tuo "itin retu atveju".
Atsakyti
pirma karta girdziu... g.gif gal geriau nesigasdinkim? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2004 12 17, 00:13)
Kuo epidurinis susijes su pieno gamyba? Nebent psichologishkai... Fiziologishkai - niekaip.

as tai irgi nezinau kuo susijes epidurinis su pienu, bet man taip sake, tai as cia tik perpasakoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iva @ 2004 12 17, 05:10)
Ziedadulke, tavo sarasiukas dar labai mazas laugh.gif  va pasiemiau knyga, kuria neseniai gavau is ginekologes. Cia parasyta, kad epiduro pasekmes gali buti tokios:
1. suletejusi gimdymo veikla, del ko gali prireikt skatinamuju
2. gali sumazeti kraujospudis, todel pries darant epidura stato laseline
3. ypatingai retais atvejai gali buti koju silpnumas ir jus galit nepastovet ant koju, todel reikes gulet.
4. laikinai susilpnejes slapimo pusles tonusas ( apsidirbti galima kitaip tariant smile.gif )
5. gali sutrikti pojutis kada stumti - tada nurodymus stumti ar ne duoda sesele
6. po gimdymo gali skaudeti galva
8. nezymus nugaros skausmas ( tempimas) epiduro atlikimo vietoje, kuris paprastai praeina po savaites.

bet apie piena cia nieko neraso g.gif

na zodziu as po tokiu sarasu turesiu pasirasyti, kai eisiu gimdyt, nes kaip pirma gimdziau, taip ir antra gimdysiu tik su epiduru smile.gif

Man is visu siu isvardintu atveju pasitaike tas 3. Tiesiog nesugebejau stoveti, o tuo labiau vaikscioti. Buvo labai silpna ir ilgiau pastovejus svaigo galva. Po gimdymo pragulejau dar pora valandu antgimdymo stalo, bet paskui atsistojus vos nenualpau (spejau atsisesti). Nezinau ar tai susije su epiduru, nes kaip mane perspejo anesteziologe, kad vienintele komplikacija gali buti galvos skausmas kelias dienas po gimdymo g.gif Bet jau sekancia diena viskas buvo kuo puikiausiai ir nejauciu jokiu blogu epiduro pasekmiu. Tarp kitko kaklelis man labai gerai atsidarinejo kol veike epiduras, o kai pries pat gala nutare, kad jau nebenuskausmins (kad jausciau kada stumti), likes vienas cm niekaip nenorejo atsidaryti kol nesulasino skatinamuju. Paskui man vel nuskausmino, bet labai gerai jauciau kada reikia stumti.
Neisivaizduoju kaip buciau istverusi gimdyma be epiduro ir tikrai nenoriu suzinoti wink_3.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija23: 17 gruodžio 2004 - 21:21
Man epidurine nejautra nelabai pasiseke:
1. Anesteziologe nepataike ten, kur reikia, ko pasekoje buvo siaubingi galvos skausmai kaklo srityje. Gavau laselines su kofeinu, bet paskui sukilo kraujospudis - kofeina ateme, prasidejo lomkes biggrin.gif Skaudejo galva tik 3 dienas (bijojau, kad puse metu biggrin.gif )
2. Visiskai nejauciau koju. Konkreciai.
3. Dingo saremiai, ko pasekoje vaistu nebeleido ir leido arklines dozes skatinamuju blink.gif blink.gif blink.gif
Bet nieko, jau baigiu pamirst biggrin.gif Tik kita karta epiduro nedarysiu nono.gif

Atsakyti
QUOTE(Giedroocia @ 2004 12 17, 21:48)
Man epidurine nejautra nelabai pasiseke:
1. Anesteziologe nepataike ten, kur reikia, ko pasekoje buvo siaubingi galvos skausmai kaklo srityje. Gavau laselines su kofeinu, bet paskui sukilo kraujospudis - kofeina ateme, prasidejo lomkes biggrin.gif  Skaudejo galva tik 3 dienas (bijojau, kad puse metu biggrin.gif )
2. Visiskai nejauciau koju. Konkreciai.
3. Dingo saremiai, ko pasekoje vaistu nebeleido ir leido arklines dozes skatinamuju blink.gif  blink.gif  blink.gif
Bet nieko, jau baigiu pamirst biggrin.gif  Tik kita karta epiduro nedarysiu nono.gif

Man irgi epidūras pridarė daugiau žalos nei naudos. schmoll.gif
Atsakyti
Kadangi po 12 val saremiu teko daryti cezari del netaisiklingos vaiko padeties, epiduras galima sakyt neleido man issikankint. Gulejau ir laukiau vaikelio issisiepus. Nebuvau nuvargus, salutinio poveikio jokio nejutau, maitinau kiek norejau, galvos neskaudejo. Zodziu nieko blogo negaliu pasakyt.
Atsakyti
Gerai padarytas epiduras - thumbup.gif !!! Silpna buna ir koju nejauti - cia ne blogybe, o epiduras taip ir veikia, jis juk uzsaldo apatine kuno dali!
Atsakyti