QUOTE(Iva @ 2004 12 17, 05:10)
Ziedadulke, tavo sarasiukas dar labai mazas

va pasiemiau knyga, kuria neseniai gavau is ginekologes. Cia parasyta, kad epiduro pasekmes gali buti tokios:
1. suletejusi gimdymo veikla, del ko gali prireikt skatinamuju
2. gali sumazeti kraujospudis, todel pries darant epidura stato laseline
3. ypatingai retais atvejai gali buti koju silpnumas ir jus galit nepastovet ant koju, todel reikes gulet.
4. laikinai susilpnejes slapimo pusles tonusas ( apsidirbti galima kitaip tariant

)
5. gali sutrikti pojutis kada stumti - tada nurodymus stumti ar ne duoda sesele
6. po gimdymo gali skaudeti galva
7. itin retais atvejais gali buti kvepavimo sutrikimai, infekcija, nervo pazeidimas arba paralyzius
8. nezymus nugaros skausmas ( tempimas) epiduro atlikimo vietoje, kuris paprastai praeina po savaites.
bet apie piena cia nieko neraso
na zodziu as po tokiu sarasu turesiu pasirasyti, kai eisiu gimdyt, nes kaip pirma gimdziau, taip ir antra gimdysiu tik su epiduru
Man is visu siu isvardintu atveju pasitaike tas 3. Tiesiog nesugebejau stoveti, o tuo labiau vaikscioti. Buvo labai silpna ir ilgiau pastovejus svaigo galva. Po gimdymo pragulejau dar pora valandu antgimdymo stalo, bet paskui atsistojus vos nenualpau (spejau atsisesti). Nezinau ar tai susije su epiduru, nes kaip mane perspejo anesteziologe, kad vienintele komplikacija gali buti galvos skausmas kelias dienas po gimdymo

Bet jau sekancia diena viskas buvo kuo puikiausiai ir nejauciu jokiu blogu epiduro pasekmiu. Tarp kitko kaklelis man labai gerai atsidarinejo kol veike epiduras, o kai pries pat gala nutare, kad jau nebenuskausmins (kad jausciau kada stumti), likes vienas cm niekaip nenorejo atsidaryti kol nesulasino skatinamuju. Paskui man vel nuskausmino, bet labai gerai jauciau kada reikia stumti.
Neisivaizduoju kaip buciau istverusi gimdyma be epiduro ir tikrai nenoriu suzinoti