As gimdziau su epiduriniu ir buvau ir esu pakankamai apkuni, kai gimdziau, sveriau 114 kg, bet man epidurini dare ir nieko apie tai, kad apkunioms negalima, nesake.
Siaip jei ne tas epidurinis - buciau turbut ir nepagimdziusi...
Taigi, epidurinio atsisako tos moterys, kurioms po jo buvo nemaloniu pojuciu, o kurioms pavyko- bandytu ir dar karta. Kiekvienai kiekvienas gimdymas vis kitoks...Taigi, geriau NESIGASDINKIME! O, tai bijoti be reikalo pradesime...ir sau labiau pakenksime.
QUOTE(angeliuke @ 2004 12 14, 00:12)
<span style='font-family:Times'></span>[SIZE=14][/SIZE][COLOR=red][/COLOR]Labukas Mielosios:) As vakar kalbejau su savo mieluoju ir jis nesutinka kad as gimdyciau su epidurine nejautra, nes bijo kad nieko neatsitiktu nugarai. Jo draugo zmona gimde su epidurine nejautra ir dabar turi problemu su nugara. Ir as pati asmeniskai esu kazka tokio girdejusi, tik kad niekada nekreipiau demesio, na o dabar man iskilo klausimas ar gali epidurine nejautra pakenkti nugarai ar stuburuj???
Aciukas
Angeliuke
Aciukas
Angeliuke
Keistai skamba, kai vyras neleidzia daryti tai, kas tau gal geriau. Gi ne jis gimdys. Maniskis pirma karta irgi bijojo, kad su epiduru man bus blogiau po gimdymo. Tuomet as is RTL (vokieciu kanalo) i vaizdajuoste irasiau rodyta gimdyma (sunku gimdyma), po kurio mano vyrui totaliai pasikeite nuomone, nes pamate, kaip is tiesu gali vykti gimdymas. Ir gimdziau su epiduru, ir vyras dalyvavo, ir abu dziaugemes, kad viskas taip sklandziai, greitai ir graziai praejo.
Del nugaros skausmo, tai kazkiek laiko gal ir paskaudejo nugara, bet greiciau tai maude siek tiek ir del to tikrai nesugalvociau gimdyti naturaliai. Nesamone kazkokia. Aisku, neatmetu galimybes, kad pas kai kurias moteris skausmas labai silpnas iki beveik pilno kaklelio atsidarymo, tuomet del mados tikrai nereikia epiduro. Sekmes!
Visada buvau ir būsiu už epidūrą.
Mano vyras kai išgirdo kaip moterys rėkia per gimdymą buvo pasiryžęs ir jom epidūrą nupirkt.
JOkių po to pašalinių reiškinių nejutau, net nugara neskaudėjo...
rekomenduoju visom...
Mano vyras kai išgirdo kaip moterys rėkia per gimdymą buvo pasiryžęs ir jom epidūrą nupirkt.
JOkių po to pašalinių reiškinių nejutau, net nugara neskaudėjo...
rekomenduoju visom...

QUOTE(emma @ 2004 12 01, 12:47)
Ogal kuri tiksliai žinot,kiek turi būt prasivėręs kaklelis ,kad galėtų dayt epidūrą,ir kada jau negalima?Ir dar girdėjau,kad apkūniom jo nedaro ar tai tiesa?
Na jei dar ne per vėlu tai galiu atsakyti: epidūrinės nejautros nedaro tokiais atvejais: kai gimdyvė apkūni, kai gimdos kaklelis jau atsidaręs apie 5-6 cm.,(nes nebėra prasmės, dėl to, kad jau pagrindinis skausmas yra išgyventas) kai moteris serga tokia liga, kai nekreša kraujas, ir dar vienas atvejis, kai yra odos infekcija.
As ir norejau gimdyt naturaliai be jokiu epiduru, ir mano vyras taip norejo, bet kai esant tik 2 cm atsidarymo is skausmo pradejo sventieji vaidentis ir drebejau visa kaip lapas.Tada pats vyras visus pradejo sokdint, kad kuo greiciau butu epiduras padarytas. Nugarai absoliuciai nieko nebuvo. O tas skausmas ateity gali buti ir del kitu priezasciu. Mano mociute daznai vargina nugaros skausmai, mama irgi. O jos be epiduru gimde, nes tais laikais nebuvo
Taigi nereikia visko suversti epidurui.
Mano ginekologe sake, kad yra netgi uz epidura, nes skausmas ne taip isvargina gimdyve, ji blaiviau elgiasi ( turbut esat girdeje kokiu cirku moterys prikrecia is to skausmo) ir jauciasi ramesne.

Mano ginekologe sake, kad yra netgi uz epidura, nes skausmas ne taip isvargina gimdyve, ji blaiviau elgiasi ( turbut esat girdeje kokiu cirku moterys prikrecia is to skausmo) ir jauciasi ramesne.
Pirmą vaiką gimdžiau be epidūro.Skausmai buvo labai stiprūs ,bet daktarė nesutiko pakviesti anesteziologą,nors jai buvo gerai sumokėta.Vasarytė rašo ,kad kai kaklelis atsivėręs apie 5 cm.tai pagrindiniai skausmai jau praėję,bet daugeliui deja tikrai taip nėra.Po tokio gero natūralaus gimdymo apie 1,5 mėn.gulėjau lovoj,nes žvėriškai skaudėjo nugara ir strėnos.Be to visai neprimyniau vienos kojos.Žodžiu kaip paralyžuota.Taip kad jei galima,aš tik už epidūrą

Tiesa,pamoršau dar parašyt kad nuo tokio "puikaus" gimdymo,man prapuolė pienas.Čia ne mano,o gydytojų nuomonė.

QUOTE(angeliuke @ 2004 12 14, 00:12)
<span style='font-family:Times'></span>[SIZE=14][/SIZE][COLOR=red][/COLOR]Labukas Mielosios:) As vakar kalbejau su savo mieluoju ir jis nesutinka kad as gimdyciau su epidurine nejautra, nes bijo kad nieko neatsitiktu nugarai. Jo draugo zmona gimde su epidurine nejautra ir dabar turi problemu su nugara. Ir as pati asmeniskai esu kazka tokio girdejusi, tik kad niekada nekreipiau demesio, na o dabar man iskilo klausimas ar gali epidurine nejautra pakenkti nugarai ar stuburuj???
Aciukas
Angeliuke
Aciukas
Angeliuke
Kaip lengva tam tavo mielajam reikalauti, kad gimdytum be epiduro, kai jam paciam nereikia gimdyti.
Manasis kaip tik visiems sako, kad kai jo zmona gimdys antra karta, jis tai prasys epiduro ir zmonai ir sau paciam, nes jam buvo laaaabai baisu

Bet as pati jau baigiu tuos gimdymo skausmus pamirsti, ir vis dazniau pagalvoju, kad gal ir antra karta kaip nors be epiduro praslysiu...

QUOTE(Bambolina @ 2004 12 20, 10:04)
Gerai padarytas epiduras -
!!! Silpna buna ir koju nejauti - cia ne blogybe, o epiduras taip ir veikia, jis juk uzsaldo apatine kuno dali!

aha, viskas aišku

o tai gal galite pasakyti, ar stangos turi būti jaučiamos esant epidūrui? nu logiškai mąstant, jei po gimdymo atjungia kojas, tai ir stangų neturi jausti, ty pilvo ir jo apačios. bet tai kaip gimdyti? aš gulėjau ant stalo, gydytoja sako "stumk", akušerė sako "stumk" nu ir stūmiau iš reikalo. bet nieko nejutau, jokių stangų