manau reikia viska issiaiskinti iki gimdymo, o jau ar reikalingas bus matysit vietoj. as gimdziau su epiduru, buvau be jo tol, kol nepajauciau jo reikiant

ir esu labai patenkinta
as buvau susitarus su gydytoja, buvom apsnekeje ir epiduro galimybe. kai jau uzsinorejau, pakviete anesteziologa ir man ji padare. jam davem 50Lt - ne kysi, o padeka

padare manau gerai. nors viena koja buvo kaip ir uztirpus labiau, bet man tas netrukde. gerai padarytas epidurinis nepradangina visu gimdymo pojuciu, tik juos susvelnina. as puikiai jauciau kada stumti. nezinau kaip kitoms, bet man buvo pastatytas toks aparatas, kuris reguliavo tu vaistu tekejima. taigi, padidinus doze, pradejau nieko nebejaust, todel ja sumazino, berods iki 8ml per h (o gal jau nebepamenu...), ten viskas reguliuojasi automatiskai. kitoms buna kad suleidzia doze, paskui po kiek laiko vel leidzia.. nezinau, man taip nebuvo. gimdydama plysau, todel kai siuvo doze padidino - bet ir tai laaabiau skaudejo nei gimdant

tai va.. apie nugara - man ja ir dabar suskausta kartais, bet nemanau kad nuo epiduro.. tiesiog nestumo metu pilvas auga daug maz tolygiai, svorio centras keiciasi pamazu, o pagimdzius jis turi greitai pasikeisti, todel tie skausmai ir atsiranda.. galvos neskaudejo. tai va tiek tos mano patirties... jei gimdysiu antra, nebusiu nusistacius nei uz nei pries - matysiu vietoj