As tai nieko nenorejau.Norejau gimdyti naturaliausiai be jokiu pagalbiniu priemoniu ir pagimdziau .labai norejau pajausti ka reiska tas skausmas ir pajauciau tai,Istveriau visus skausmus ir tuo dabar labai didziuojuosi.
Nereikia cia ironizuoti, radot ka palyginti, dantu taisyma, gimdymas gi ne tik tas procesas, per kuri tik skauda ir turi "atkesti", kaip koki danties taisyma, o kur dar geros mintys ir dvasinis procesas...tikrai yra ko didziuotis ir dziaugtis pagimdziusiai naturaliai moteriai; aisku, nesakau, kad maziau gali didziuotis ir su epiduru gimdziusios, jokiu budu, jos tokios pat saunuoles. Del poveikio klausiu jusu ir dalinuosi mintimis, nes pati esu skaicius (aisku knygose, kurias parase tikri naturalistai), kad sumazeja dar negimusio vaiko aktyvumas, jam sunkiau iseiti, tai gaunasi, kad kazkaip patenka tu vaistu ir jie slopinamai veikia, ir dar neaisku kaip...Dar teko skaityt, kad niekada gimdziusi su epiduru nepatirs to, ka patiria gimdziusi naturaliai, ir neva rysys su vaiku uzsimezga artimesnis ir greiciau, ta pastebi ir gimdziusios naturaiai moterys...As savo nuomones nepersu, yra pasirinkimas, o mes ir renkames, pasvarste visus uz ir pries. Cia svarstyti ir susirinkome, todel nereikia ironizuoti moters del to, kad si pasidziauge, kad jai pavyko naturalus gimdymas, ji juk nesako, kad jus cia nieko nenuveiket ir savaime vaikai gime...
Dar teko skaityt, kad niekada gimdziusi su epiduru nepatirs to, ka patiria gimdziusi naturaliaiAcha, acha...Ypatingai vyrai patiria, ko nėra patyrę... Maniškis po epidūrinio gimdymo pasakojo, kad nieko čia baisaus nėra. Na, o po neepidūrinio, kai teko paskui mane po gimdyklą sąrėmių metu lakstyti, kai išklausė viską, ką aš apie jį manau, kai vos nesulaužiau jam rankos - tada kitaip pradėjo šnekėti.
kodėl gydytojai nepapasakoja, kokios rizikos laukia gimdant natūraliai? Puiku, kad jie propaguoja natūralizmą, bet galėtų supažindinti ne vien su epidūro galimom komplikacijom...
Kad gal nėra ko aiškinti, todėl ir neaiškina ... Nuo senų senovės sakoma, kad gimdanti moteris atsiduria viena koja grabe. Kitaip sakant, balansuoja tarp Gyvenimo ir Mirties (mano ausiai tas skamba tokia tauriąja gerąja prasme). O bet kokia intervencija todėl ir aptariama, matyt, kad gali pabloginti padėtį .
as apsisprendusi jei bus kitas kartas o jis tikrai bus, jei tik viskas gerai, gimdysiu kaip ir pirmakart gimdziau, nera motinai didziausio dziaugsmo kai pati gali pajusti visa ta procesa kai atkeliauja musu pagrandukia, aisku neskaitau tokiu atveju kai yra privaloma pagalba..
Aš buvau didvyriškai nusprendusi gimdyti be epidūrinio, nors viena mano draugė gimdė nuskausminta ir gimdymą prisimena kaip vieną iš geriausių gyvenimo potyrių Bet neseniai pasižiūrėjau "Nomedos" laidą būtent šia tema - joje viešėjusi gydytoja (berods G.Ražanauskienė) pasisakė UŽ epidūrinę nejautrą. Jos pačios dukra ir marti gimdė nuskausmintos, tad man šis faktas tikrai padarė įspūdį. Be to, mano mama mane gimdė apie parą, o turint omeny, kad apie savo gimdymą gali dalinai spręsti iš mamos patirties, paros kankintis tikrai nenoriu . Manau, svarbiausia yra rasti gerą anesteziologą, išmanantį savo darbą. Ruošiuosi gimdyti Antakalny - gal kas turi patirties, ar profesionaliai ten daro epidūrinę? Nes teko girdėti pletką, kad ten dirbanti anesteziologė - nelabai profesionali
Nėra nieko uždengta, kas nebus atidengta, ir nieko paslėpta, kas nepasidarys žinoma. (Mt 10, 2433)
Tai daktares daugiausia ir bando tuos medikamentus ir proceduras pilnu tempu, kontracepsija, epidura, vaistus ivairius ir dar daugelis i nusurbimus ziuri taip, lyg tai normalu ir kasdieniska...O man tai ispudzio nedaro, tegu sau naudoja viska, kas pries gamta ir nenaturalu, o as tai neprisidesiu nei uz ka...
Noriu tik toki pastebejima pasakyt - tos mamos, kurios teigia, kad reik gimdyt be nuskausminimo, nes reik suprast kaip ten vyksta viskas, pauostyt smilkalu, pamasazuot - visos ejo/eina i semetos mokyklele..... ten jas tiek pripumpuoja, pripasakoja, kad vaikeliui lengviau, vaistai narkotikai, i krauja patenka, jus gimdot be skausmo ir nesuprantat ka darot, koks cia dvasinis rysys bus...nu zodziu juk reik pateikt visus galimus gimdymo variantus ir pasirinks mama pati ka nores, o ne iteigti, kad reik daryt butent taip. as gimdziau su epiduru ir labai dziaugiuosi - vaikas pagal Apgar 10-10balu, as nepervargau ir turejau jegu per stangas
As is savo patirties galiu pasakyti,kad antra vaika gimdysiu tikrai su epiduru.Tikrai nematau prasmes dar vienam mazochizmo seansui. Pirma gimdziau naturaliai, nes norejau paziuret kaip viskas atrodo. Ipusejus gimdymui jau pradejau maldaut nejautros, bet jau buvo per velu ja daryt. Siaip as esu gana pakanti skausmui,bet tikrai nera prasmes but Maryte Melnikaite. Nieks uz tai aciu tau nesako.Po sunkaus gimdymo,as tikrai nuosirdziai,kuri laika nelabai ir norejau i ta vaika ziuret,labiausiai norejos poilsio. Gerai ICE-T pasake,kad per gimdyma nepervargo,as irgi visu 100% uz tai. O del to, kad atseit labiau mylesi savo vaika, jei gimdysi naturaliai,tai manau visiskas briedas. Vaikas vienodai brangus,nes jis juk tavo ir nesvarbu kokiu budu atejo.
Noriu tik toki pastebejima pasakyt - tos mamos, kurios teigia, kad reik gimdyt be nuskausminimo, nes reik suprast kaip ten vyksta viskas, pauostyt smilkalu, pamasazuot - visos ejo/eina i semetos mokyklele..... ten jas tiek pripumpuoja, pripasakoja, kad vaikeliui lengviau, vaistai narkotikai, i krauja patenka, jus gimdot be skausmo ir nesuprantat ka darot, koks cia dvasinis rysys bus...nu zodziu juk reik pateikt visus galimus gimdymo variantus ir pasirinks mama pati ka nores, o ne iteigti, kad reik daryt butent taip.
as gimdziau su epiduru ir labai dziaugiuosi - vaikas pagal Apgar 10-10balu, as nepervargau ir turejau jegu per stangas
kol negimdai,gal ir kitaip galvoji...as ir gimdziau su epiduru,viskas ten normaliai!!!kaip mano viena drauge sako:dantis juk irgi galima be nuskausminimo taisytis