QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 24, 18:17)
Ar teisybe, kad skatinant gimdyma buna nepalyginamai stipresni saremiai, nes viskas vyksta staigiau, nenaturaliai ir tada is viso neimanoma tverti, ir dazniausiai daromas epiduras? O kas, jei nori gimdyt naturaliai, o butina skatinti, ir neimanoma tampa tverti?Gal yra mamyciu, kurios patyre skatinamuju poveiki???
Negaliu palyginti, nes turejau tik viena gimdyma - su skatinamaisiais. Visai neatsidarinejau, vanduo jau lasejo, itariu, keturias dienas. Tverti tikrai negalejau

Nepasakyciau, kad greitai pagimdziau - gimdziau beveik 3/4 paros. O tai jei buciau gimdziusi be skatinamuju ir epiduro

Bet as nesijauciu menkaverte ar pakenkusi savo vaikui - anaiptol. Isvis, epiduro sureiksminimas ar sureiksminimas gimdyti butinai BE epiduro man asocijuojasi su simboliais, kai pradeda kalbeti apie vaikucio ateiti

Man atrodo, zmogaus Gyvenima ir sveikata lemia daug daugiau dalyku nei ta viena diena, nebent gimdymas buvo labai komplikuotas ir jis lemtu invaliduma ar mirti... As kazkaip nelinkusi sureiksminti "simboliu". Ir nesijauciu gimdziusi nenaturaliai - man tai pasakytina tik apie cezari, o gimdyti juk as gimdziau, ir sunkiai

Nemanau, kad reikia skirstytis i dvi stovyklas, juk skausmo matavimo prietaiso dar niekas neisrado. Todel kaip galima kalbeti bendrai, nezinant individualaus skausmo?