Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

Gimdziau su epiduru ir pavargau kaip po gero bulviakasio, tai kas butu jei buciau gimdziusi be doh.gif Apie skausmus, pakol jis pradejo veikti, patyliu doh.gif Kita vaika gimdysiu tik su epiduriniu - dar liepiau raudonai uzrasyt ant mano failo, kitaip nevaziuosiu i ligonine biggrin.gif Man atrodo, kai kurios maisot epiduro poveiki - jis nuima tik nepakeliama skausma, bet moteris ir toliau turi "dirbti" - gimdyti, viskas bent jau man jautesi, kiekviena raumenuka jauciau.

Nepykit, dar juokinga paskaityti argumentus pries epidura tu, kurios gimde palyginus lengvai, greitai, ar to skausmo nejuto nes "jautesi labai dvasingos". Man ta diena gera prisiminti is tolo, bet tokiu skausmu nelinkeciau net priesui, o visa dvasinguma pasilikau vaiko auklejime po tos gimimo dienos. Supraskit, kad visos jauciamir pakeliam skausma skirtingai 4u.gif
Atsakyti
Man dar labai patinka vienas teiginys: O KAIP ANKSČIAU VISOS GIMDĖ...O ar kas nors gali pateikti statistiką, kiek mirdavo gimdyvių, naujagimių? schmoll.gif Juk medicina tobulėja, tai kodėl nesinaudoti jos laimėjimais? g.gif
Atsakyti
Epidūra epidūrai nelygu. Gali būt didesnė ar mažesnė vaistų dozė. Prašykit silpnesnės dozės, tai viską puikiausiai jausit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ICE-T @ 2005 04 22, 17:23)
Noriu tik toki pastebejima pasakyt - tos mamos, kurios teigia, kad reik gimdyt be nuskausminimo, nes reik suprast kaip ten vyksta viskas, pauostyt smilkalu, pamasazuot - visos ejo/eina i semetos mokyklele..... ten jas tiek pripumpuoja, pripasakoja, kad vaikeliui lengviau, vaistai narkotikai, i krauja patenka, jus gimdot be skausmo ir nesuprantat ka darot, koks cia dvasinis rysys bus...nu zodziu schmoll.gif  juk reik pateikt visus galimus gimdymo variantus ir pasirinks mama pati ka nores, o ne iteigti, kad reik daryt butent taip.
as gimdziau su epiduru ir labai dziaugiuosi - vaikas pagal Apgar 10-10balu, as nepervargau ir turejau jegu per stangas

Ejau ir as i Semetos mokyklele, ir dukra pagimdziau naturaliai, ir gimdymas visai nenugasdino. Kai laukiausi sunaus taip pat galvojau, kad gimdysiu naturaliai, be jokiu epiduriniu, bet kiekvienas gimdymas yra kitoks. Man antrasis buvo labai skausmingas, nesuveike nei kursuose isklausyti pamokymai - paprasiau nuskausminti, ir tuo dziaugiuosi. Tad po dvieju gana skirtingu gimdymu, galiu teigti, kad epiduras yra geras dalykas tuo atveju, kai skausmas tampa nepakeliamas, kai temsta samone ir nieko nebesinori....
Atsakyti
Aš tikėjau tais pasakymais, kad antras gimdymas lengvesnis ir greitesnis. Pirmąji gimdžiusi natūraliai ir atsikankinusi 12,5 val. maniau antrajį pagimdysiu lengviau todėl ir liksiu natūralistė ax.gif Bet kai atvažiavus į ligoninę su nubėgusiais vandenimis išgirdau kad atsidarymas tik 2,5 (tai reiškia kad dar kokias 10 val teks laukti doh.gif ), nusprendžiau kad nekentėsiu. Pasiprašiau epidūrinio 4u.gif . Iki šiol negaliu atsidžiaugti savo protingu pasirinkimu thumbup.gif. Jokio skausmo ir nuostabūs prisiminimai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDA2: 23 balandžio 2005 - 15:37
QUOTE(meshkute_nida @ 2005 04 23, 10:20)
Man dar labai patinka vienas teiginys: O KAIP ANKSČIAU VISOS GIMDĖ...O ar kas nors gali pateikti statistiką, kiek mirdavo gimdyvių, naujagimių? schmoll.gif  Juk medicina tobulėja, tai kodėl nesinaudoti jos laimėjimais? g.gif

Del to tai pritariu, va butent del to ir griuna ypatingu skeptiku naturalistu argumentas, tu, kurie pasisako uz gimdymus be prieziuros, namuose ir laukinem salygom, neva visos kone lauko darbus dirbdamos ar tvarte puikiai pagimdydavo. Taciau nedarymas epiduro nereiskia, kad moteris yra palikta likimo valioj ir nepriziurima mediku, ir tik del to, kad nedaromas epiduras dar nei viena nenumire, naujagimiai taip pat...Cia kiekviena gali rinktis. As tai kol kas lieku prie savo nuomones uz naturalu gimdyma...
Ar teisybe, kad skatinant gimdyma buna nepalyginamai stipresni saremiai, nes viskas vyksta staigiau, nenaturaliai ir tada is viso neimanoma tverti, ir dazniausiai daromas epiduras? O kas, jei nori gimdyt naturaliai, o butina skatinti, ir neimanoma tampa tverti?Gal yra mamyciu, kurios patyre skatinamuju poveiki???
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 24, 18:17)

Ar teisybe, kad skatinant gimdyma buna nepalyginamai stipresni saremiai, nes viskas vyksta staigiau, nenaturaliai ir tada is viso neimanoma tverti, ir dazniausiai daromas epiduras? O kas, jei nori gimdyt naturaliai, o butina skatinti, ir neimanoma tampa tverti?Gal yra mamyciu, kurios patyre skatinamuju poveiki???

Negaliu palyginti, nes turejau tik viena gimdyma - su skatinamaisiais. Visai neatsidarinejau, vanduo jau lasejo, itariu, keturias dienas. Tverti tikrai negalejau schmoll.gif Nepasakyciau, kad greitai pagimdziau - gimdziau beveik 3/4 paros. O tai jei buciau gimdziusi be skatinamuju ir epiduro doh.gif Bet as nesijauciu menkaverte ar pakenkusi savo vaikui - anaiptol. Isvis, epiduro sureiksminimas ar sureiksminimas gimdyti butinai BE epiduro man asocijuojasi su simboliais, kai pradeda kalbeti apie vaikucio ateiti doh.gif Man atrodo, zmogaus Gyvenima ir sveikata lemia daug daugiau dalyku nei ta viena diena, nebent gimdymas buvo labai komplikuotas ir jis lemtu invaliduma ar mirti... As kazkaip nelinkusi sureiksminti "simboliu". Ir nesijauciu gimdziusi nenaturaliai - man tai pasakytina tik apie cezari, o gimdyti juk as gimdziau, ir sunkiai biggrin.gif Nemanau, kad reikia skirstytis i dvi stovyklas, juk skausmo matavimo prietaiso dar niekas neisrado. Todel kaip galima kalbeti bendrai, nezinant individualaus skausmo?
Atsakyti
Burbulyti, as gimdziau su skatinamaisiais. Norejau naturaliai, o isejo ... kaip isejo. biggrin.gif Skaudejo juodai. Juokai juokais, bet nezinau ar be epiduro isvis buciau sugebejus pagimdyti pati, nes skausmas buvo taip iskankines, kad nebesvarbu buvo niekas: nei as pati, nei vaikas. Beda ta, kad skauda taip, kad visa susirieti i raga ir itempusi raumenis bandai pasipriesinti skausmui. Jokie masazai neimanomi, nes atrodo, kad dar labiau skauda jei kas nors prie taves lieciasi. Apie samoninga atsipalaidavima kalba neina, nes pamirsti net kvepuoti. O epiduralas buvo kaip isganymas: iskart uzmigau, atsipalaidavau (ko pasekoje gimdymo veikla labai suspartejo) ir pazadino mane tik tuomet kai jau reikejo stumti: zvalia, linksma ir samoninga. Jei idomu kokios buvo aplinkybes - paskaityk gimdymo istorija "Manto gimimas".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foxenas: 25 balandžio 2005 - 08:17
Lbai man patinka pasisakymai tu kurios dar net negimde ,o patarimus zarsto neva po keliu vaiku.Teorija be praktikos ,yra tik sausa teorija .Kai reikes gimdykloj isgulet iki 24 val ,su nerealiais skausmais ,pamirsi ,ne tik ka sake koks tai Semeta ,ar tai kokiam straipsni kas nors parase ,bet gali ir savo varda pamirsti.Taip kad kol negimdete ponios ir paneles ,gal nevarinekit tusciu kalbu apie rysi ,artuma ,naturaluma ir dar visokias nesamones.
O apie tas kur gimde laukuose ,tai net necituokit ir neprisiminkit.Gyvenam 21 amziui ,o gimdysim laukuose.Nu sakes koks "vykes" palyginima su siais laikais.
Atsakyti
QUOTE(luxx @ 2005 04 25, 09:37)
Lbai man patinka pasisakymai tu kurios dar net negimde ,o patarimus zarsto neva po keliu vaiku.Teorija be praktikos ,yra tik sausa teorija .Kai reikes gimdykloj isgulet iki 24 val ,su nerealiais skausmais ,pamirsi ,ne tik ka sake koks tai Semeta ,ar tai kokiam straipsni kas nors parase ,bet gali ir savo varda pamirsti.Taip kad kol negimdete ponios ir paneles ,gal nevarinekit tusciu kalbu apie rysi ,artuma ,naturaluma ir dar visokias nesamones.
.

thumbup.gif
Atsakyti
Ko gi cia reikia pykti? Kaip tik ir yra didesnis tikslas "sedeti" siame puslapy ir svarstyti visus uz ir pries, klausineti jusu, suzinoti patirti jau gimdziusiu mamu toms, kurios ruosiasi gimdyti kazkada! Tai va, sakote, teorija be praktikos negalioja, tai cia ir domimasi, kaip buna is tiesu! Jei cia kartais netycia man buvo taikyta, neva del patarimu, tai as tik savo nuomone pasakiau uz naturaluma, ir jokiu budu nei vienai nepasakyciau, kaip su savim ar savo vaiku elgtis ypac kai nieks neklausia.
Stovyklu cia irgi niekas nerikiuoja ir nemenkina tu, kurios renkasi epidura, to betruko...
Bukim draugiskesnes:)))
Negi keista, kad negimdziusiom daugiau klausimu kyla ivairiu?
Atsakyti
QUOTE(luxx @ 2005 04 25, 10:37)
O apie tas kur gimde laukuose ,tai net necituokit ir neprisiminkit.Gyvenam 21 amziui ,o gimdysim laukuose.Nu sakes koks "vykes" palyginima su siais laikais.

na grynai ish praktikos galiu pasakyti, kad GULETI gimdykloj tai tikrai skaudzhiausia... taip kad rekomenduoju gimdykloj neguleti, o ka nors veikti - pavaikshchioti, pasedeti ant kamuolio... pashokti galu gale... nes gulint tai tikrai skauda labiausiai wink.gif

o taip piktai rashyti nera reikalo drinks_cheers.gif
Atsakyti