QUOTE(kajote @ 2005 05 06, 07:39)
O, kaip suprasti mano kirpima
leliukas tai nebuvo didelis (pagal svori jis buvo prie mazesniu) ech... as taip ir likau nesupratusi dar ir po sia diena
nes man tas
daktaras absoliuciai nieko nepaaiskino.... 

mano pirmas sunus gime nedidelio svorio, 3400g., bet jo galvutes apimtis buvo prie normos ribos - 37 cm (norma 38 cm). todel mane ir kirpo, ir plyshau. kaip mano vyras veliau visiems kompetetingai aishkino - viskas priklauso nuo galvutes dydzhio

antras sunus gime 3200 g., o galvos apimtis buvo 31 cm. deja, vis tiek kirpo, nes po pirmo gimdymo buvo per siaurai susiuta ir liko bjaurus kietas randas.
o gryzhtant prie epiduro - man nei per pirma, nei per antra gimdyma epiduras nesuletino gimdymo veiklos. per pirma gimdyma sunus gime per 3 val nuo epiduro (visas gimdymas truko 11 val.), per antra - 1.5 val. (visas gimdymas truko apie 6 val.).
plyshimu gali buti daugiau dar ir del to, kad nuskausminta gimdyve nejauchia, kas vyksta ir nepasirenka patogesnes gimdymo padeties (arba ligonineje nebera galimybes pasirinkti gimdymo padeti - tiesiog paguldo ant stalo ir gimdai

aishku, daug kas priklauso ir nuo mediku pozhiurio.
ir dar, kaip mano pussesere medike man pasake, kai liejausi jai apie kirpimus/plyshimus - " ko tu taip jaudiniesi, taigi chia pati mazhiausia komplikacija, ish visko, kas gali atsitikti per gimdyma..." ish dalies, ji teisi. ish kitos puses - kaip savo kailiu suinteresuotas asmuo, norechiau ish vis ishvengti gimdymo komplikaciju