Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie epidūrinę nejautrą

QUOTE(kajote @ 2005 05 06, 07:39)
O, kaip suprasti mano kirpima  g.gif leliukas tai nebuvo didelis (pagal svori jis buvo prie mazesniu) ech... as taip ir likau nesupratusi dar ir po sia diena blink.gif  nes man tas stupid.gif daktaras absoliuciai nieko nepaaiskino.... doh.gif

mano pirmas sunus gime nedidelio svorio, 3400g., bet jo galvutes apimtis buvo prie normos ribos - 37 cm (norma 38 cm). todel mane ir kirpo, ir plyshau. kaip mano vyras veliau visiems kompetetingai aishkino - viskas priklauso nuo galvutes dydzhio tongue.gif
antras sunus gime 3200 g., o galvos apimtis buvo 31 cm. deja, vis tiek kirpo, nes po pirmo gimdymo buvo per siaurai susiuta ir liko bjaurus kietas randas.

o gryzhtant prie epiduro - man nei per pirma, nei per antra gimdyma epiduras nesuletino gimdymo veiklos. per pirma gimdyma sunus gime per 3 val nuo epiduro (visas gimdymas truko 11 val.), per antra - 1.5 val. (visas gimdymas truko apie 6 val.).
plyshimu gali buti daugiau dar ir del to, kad nuskausminta gimdyve nejauchia, kas vyksta ir nepasirenka patogesnes gimdymo padeties (arba ligonineje nebera galimybes pasirinkti gimdymo padeti - tiesiog paguldo ant stalo ir gimdai tongue.gif )

aishku, daug kas priklauso ir nuo mediku pozhiurio.

ir dar, kaip mano pussesere medike man pasake, kai liejausi jai apie kirpimus/plyshimus - " ko tu taip jaudiniesi, taigi chia pati mazhiausia komplikacija, ish visko, kas gali atsitikti per gimdyma..." ish dalies, ji teisi. ish kitos puses - kaip savo kailiu suinteresuotas asmuo, norechiau ish vis ishvengti gimdymo komplikaciju tongue.gif
Atsakyti
SVEIKOS!
As abu savo vaikus gimdziau su epiduriniu nuskausminimu ir nieko...As esu labai jautri skausmui, todel iskarto, net daug nesvarsciusi pasirinkau toki gimdymo buda.Nemaloniausia yra tik kol iveda kateteri, o veliau- tai visai gerai. Kam be reikalo kankintis, juk viska jauti, apart skausmo.Taip kad as tik uz toki gimdymo buda...SEKMES!!! nestuke.gif
P.S.IR MAZIAU KLAUSYKIT GANDU!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TINA316: 06 gegužės 2005 - 12:26
Sveikos,
Aš du vyresniuosius gimdžiau be nuskausminimo, o pagrandukę su epidūru.
Jei reikėtų vėl (tfu, tfu, tfu) be jokios abejonės gimdyčiau su epidūru.
Plyšau labiausiai su pirmuoju, susidarė labai storas randas, todėl antrą kartą kirpo, o trečią ir vėl plyšau - nemanau, kad kaltas epidūras.
Dėl gymdymo spartumo - pirmą gimdžiau 6 val, antrą 4, o trečią - 8 . Bet trečią kartą gimdant namie su aktyvia veikla pralaukiau 3 val, o kai atvažiavau - kaklelis buvo atsidaręs vos 2 cm. Taigi tvirtint, kad ilgiau gimdžiau tik dėl epidūro, irgi negalėčiau.
Pirmasis įvertintas 8-9 pagal APGAR (buvo apsivyniojusi virkštelė), abi mergaitės 9-10.
Komplikacijų gali būti atliekant bet kokią procedūrą, net ir pačią nekalčiausią.
O nepavargusi, rami, geros nuotaikos mama - manau privalumas, kurį taip pat reikėtų įvertinti svarstant 4u.gif
Sėkmės visoms besiruošiančiom 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kapsė: 06 gegužės 2005 - 12:49
QUOTE(Ode @ 2005 05 05, 21:52)
Ankschiau kirpdavo rutinishkai, bet per pastaruosius 20 metu padaryti tyrimai rodo, kad bereikalinis kirpimas sukelia tik daugiau rizikos, nei naudos.
Mums kursuose rode popieriaus pavyzdi: jei popierius vientisas, ji ipleshti sunkiau, bet jei jame yra ikirpimas, jis per ta vieta lengviau plysh. Taigi, tas pats ir su gimdymu: padarius kirpima yra tikimybe, kad dar labiau plyshi.

Ačiū, Ode, už išsamų atsakymą. Pati profesionalų literatūroje esu skaičiusi išvadas apie epiziotomijos būtinybę. Neva daugeliu atveju ji daroma tiesiog is "apsidraudimo" (kuris, pasak tavo žinių šaltinio taip pat gali nepasiteisinti) arba tiesiog dėl gydytojo ar akušerės nekompetencijos. Aišku, neatmetama galimybė, kai kirpimo tikrai reikia, tačiau gydytojas prieš kirpdamas turėtų labai atsakingai pasverti visus "už" ir "prieš", o ne pulti iš karto pjaustinėti. Iš dalies pritariu RAGNEZ seseriai, kad tai galbūt tai vienas iš mažiausių "komplikacijų", kurios gali nutikti gimdant. Sutinku, GIMTDANT - taip. Bet PO gimdymo?.. Gyjanti žaizda, siūlės, skausmas, negalėjimas sėdėti, normaliai tuštintis. Man atrodo, kad tai apkartina ir taip nelengva pogimdyminį laikotarpį...
Atsakyti
QUOTE(kajote @ 2005 05 06, 06:39)
O, kaip suprasti mano kirpima  g.gif leliukas tai nebuvo didelis (pagal svori jis buvo prie mazesniu) ech... as taip ir likau nesupratusi dar ir po sia diena blink.gif  nes man tas stupid.gif daktaras absoliuciai nieko nepaaiskino.... doh.gif

Kaip Ragnez sake, galejo buti del dideles galvos. Bet nenustebchiau, jei tiesiog pasitaike seno kirpimo daktaras... Yra dar tokiu...
Man apskritai viskas, kas daroma tokiais atvejais 'rutinishkai', negrazhiai skamba - juk toks dalykas, kaip neshtumas, gimdymas yra labai individualus dalykas. Esu labai tvirtai isitikinusi, kad gydytojo profesiolumas - visais atzhvilgiais - turi labai didele reikshme. Daktaras, kuris mane prizhiurejo pirma neshtuma ir prieme mano pirmagime, buvo nuostabus: jis ir apshviete mane visais klausimais, ir ishklause mano pozicija, ir stengesi - kiek leido situacija - laikytis visko, ka buvome sutare. Su kirpimu buvo tas pats: jis tiesiog stebejo, kaip vystesi mano gimdymas. Sake po to: jau beveik ruoshiausi kirpti, bet pamachiau, kad jei ir plyshi, tai nedaug. Taip ir buvo - vos pora dygsniuku tereikejo siut thumbup.gif
Atsakyti
na biski pasipiktinau kvailais pareiskimais apie tuos rysius su vaikeliu ir meile jam ar kazkaip pan. man planuojamas cezaris, nes vaikelis neapsiverte. as visiskai nestresuoju, nes taip jam bus tikrai geriau, nors galeciau gimdyti ir pati - sako, kad dabar atsiklausiama, kai toks atvejis. reiskiasi, as to vaikelio niekada nemylesiu ir nejausiu su juo jokio rysio? siulyciau issitrinti galvas taip manancioms. atsiprasau, bet visi tie rysiai tikrai ne nuo leliuko gimimo budo priklauso. kur tu pijokiu ir narkomaniu rysiai su vaikais, kas man pasakys? o gimde jos galima sakyti visos super naturaliai, be jokiu epiduru.

vienu zodziu, kol maniau, kad gimdysiu pati, planavau kenteti, kol kentesis, bet nepraleisti progos pasidaryti nuskausminima, jei matysiu, kad man nieko gero.

o del kirpimu - plysimu, klausiau pas akusere. sake, priklauso nuo daug ko (cia buvo jau paminejusios mamos), bet labiausiai nuo tarpvietes aukscio - jei ji auksta, leliukas gali buti mazulytis, bet teks plysti - kirpti. gaila, nesusipratau paklausti, kiek yra ta auksta, buciau vietoj prisimatavus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TINA316 @ 2005 05 06, 13:23)
  As abu savo vaikus gimdziau su epiduriniu nuskausminimu ir nieko...As esu labai jautri skausmui, todel iskarto, net daug nesvarsciusi pasirinkau toki gimdymo buda.Nemaloniausia yra tik kol iveda kateteri, o veliau- tai visai gerai. Kam be reikalo kankintis, juk viska jauti, apart skausmo.Taip kad as tik uz toki gimdymo buda...SEKMES!!! nestuke.gif

aš irgi gimdžiau su epidūru. nieko nejutau, nei skausmo, nei kada stangintis, nei kada stumti.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2005 05 06, 06:53)
mano pirmas sunus gime nedidelio svorio, 3400g., bet jo galvutes apimtis buvo prie normos ribos - 37 cm (norma 38 cm). todel mane ir kirpo, ir plyshau. kaip mano vyras veliau visiems kompetetingai aishkino - viskas priklauso nuo galvutes dydzhio  tongue.gif
antras sunus gime 3200 g., o galvos apimtis buvo 31 cm. deja, vis tiek kirpo, nes po pirmo gimdymo buvo per siaurai susiuta ir liko bjaurus kietas randas.

... itariu, kad taip ir buvo... t.y. didele galvute. Dabar zinosiu, aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kajote: 06 gegužės 2005 - 22:36
QUOTE(Ode @ 2005 05 06, 17:25)
Kaip Ragnez sake, galejo buti del dideles galvos. Bet nenustebchiau, jei tiesiog pasitaike seno kirpimo daktaras... Yra dar tokiu...
Man apskritai viskas, kas daroma tokiais atvejais 'rutinishkai', negrazhiai skamba - juk toks dalykas, kaip neshtumas, gimdymas yra labai individualus dalykas. Esu labai tvirtai isitikinusi, kad gydytojo profesiolumas - visais atzhvilgiais - turi labai didele reikshme. Daktaras, kuris mane prizhiurejo pirma neshtuma ir prieme mano pirmagime, buvo nuostabus: jis ir apshviete mane visais klausimais, ir ishklause mano pozicija, ir stengesi - kiek leido situacija - laikytis visko, ka buvome sutare. Su kirpimu buvo tas pats: jis tiesiog stebejo, kaip vystesi mano gimdymas. Sake po to: jau beveik ruoshiausi kirpti, bet pamachiau, kad jei ir plyshi, tai nedaug. Taip ir buvo - vos pora dygsniuku tereikejo siut  thumbup.gif

... o, gal but ir pasitaike seno kirpimo daktaras. Visai taip galejo buti... man jis is vis pasirode kazkos keistas...
Atsakyti
kai mane pradejo skatinti nuo A iki Z, saremiai tikrai buvo stiprus(nors skausmui esu pakanti) blink.gif , tada gydytoja pasiule epidurini ir as sutikau. bijojau, kad ne ten per saremi pradurs, bet kai jis uzejo, kvepavau giliai giliai ir kateteri ivede suuuuper. greitai pradejo tirpti pilvukas, taciau vaikscioti galejau(vaiksciojau kaip antis) , taciau labiau norejosi gulet. man netgi epidurinis padejo lengviau ir greiciau vertis kakleliui, taciau kai jau jis pasibaige, daugiau man jo nebeleido, nes reikejo skubiai gimdyt, ir ka gi rezultatas toks-gimdziau su skausmeliais, padare pora kirpimu, nes nespejo tam pasiruosti makstis, plete kakleli pirstais ir liepe vyrui mane laikyt uz pazastu, o man tuptis ir stiiiiipriai stenet ir po keliu akimirku jau pagimdziau(nors gydytojai jau norejo pjauti blink.gif )bet geriau jau butu pjove, negu sitaip iskankine su tais kirpimais, nes visa gera men negalejau normaliai sedet, nors zaizdele susitrauke gerai. taip, kad kerpa net tada, kai gimdyma greitai ima skatint ir vaistais , ir fiziskai, o makstis net nespeja pasiruost. 4u.gif sekanti karta irgi gimdysiu tik su epiduriniu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira25 @ 2005 05 06, 19:38)
na biski pasipiktinau kvailais pareiskimais apie tuos rysius su vaikeliu ir meile jam ar kazkaip pan. man planuojamas cezaris, nes vaikelis neapsiverte. as visiskai nestresuoju, nes taip jam bus tikrai geriau, nors galeciau gimdyti ir pati - sako, kad dabar atsiklausiama, kai toks atvejis. reiskiasi, as to vaikelio niekada nemylesiu ir nejausiu su juo jokio rysio? siulyciau issitrinti galvas taip manancioms. atsiprasau, bet visi tie rysiai tikrai ne nuo leliuko gimimo budo priklauso. kur tu pijokiu ir narkomaniu rysiai su vaikais, kas man pasakys? o gimde jos galima sakyti visos super naturaliai, be jokiu epiduru.

Nesinervuok, Aira, dėl tokių dalykų. Jie, manyčiau, yra skirti daugiau jautrioms moterims, kurios linkusios dėl visko isterikuoti. mirksiukas.gif Meilė vaikui nematuojama jo atėjimo į pasaulį būdu. Juk labai mylimi ir įsivaikinti vaikai... biggrin.gif
Atsakyti
nusprendziau gimdyt su epiduru, bet viskas priklausys nuo mano savijautos ir skausmo, kurio siaip laaaaaaabai bijau sad.gif ir siaip, gal kuri nors galetu mane neismanele apsviesti, ar labai skauda, kai daro epiziotomija ar kai suplysti "naturaliai" ? ir ar suleidzia vietiniu nuskausminamuju, kai kerpa?
Atsakyti