Įkraunama...
Įkraunama...

Prasilošęs vyras...

A, Jeronimai, Jums nekyla noras sugalvoti tokių atsipalaidavimo būdų, nuo kurių atsipalaiduotų ir būtų patenkinta visa šeima: ir Jūs ir žmona, besistengianti sugadinti jums gyvenimo džiaugsmą ir klykiantys vaikai? g.gif Na, nebent Jums svarbus tik jūsų atsipalaidavimas..
Kadangi mano vyras irgi "pageimina" (patirties beveik dešimt metelių...), tai man labai girdėta situacija: "...po 10min, nes mane nušaus.." rolleyes.gif Ir iš savo patirties pasakysiu, kad pirmiausia vyras turi suprasti, kad čia liga, o ne šiaip žaidimėliai ir labai fainas ir geras laisvalaikis. O tada dar reikia ir žmonos pagalbos. Aš pati pažaisdavau vieną kitą žaidimėlį..esu ir per naktį išsėdėjusi.., bet čia tik gėlytės..todėl labai gerai skiriu kur tik šiaip atsipalaidavimui pažaidimas, o kur jau priklausomybė, tokia pat baisi kaip alkoholio, narkotikų ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raskaa: 02 gegužės 2005 - 20:39
pasakysiu kodėl aš žaisčiau
raskaa: A, Jeronimai, Jums nekyla noras sugalvoti tokių atsipalaidavimo būdų..

1. Aš deja negeiminu. Gal jums visoms nuo šito palengvės, nes toks jausmas kad jau radote priešą, o kočėlas niekados nebuvo iš rankų paleistas.

2. Jei norite, kad žmogus elgtusi kitaip nei kad elgiasi, tai pabandykite suprasti jo motyvacijas, jo norus, ir tada galvokite kaip surasti alternatyvą, kaip jį užmotyvuoti praleisti laiką su jumis.
Nes dabar diskusijoj patarimas numeris uno buvo : su automatu jam iššaiškinkite KO JŪS NORITE : KAD JIS dAUGIAU NEBEGEIMINTŲ.
Žinau kad kartais ir tai suveikia. Problema, kad greitai gali užsiauginti storą odą ir vis mažiau kreips į tai dėmesį.

kad pirmiausia vyras turi suprasti, kad čia liga...

jo, ir geriausias būdas nuo jos pabėgti būtų dar "pageiminti" : Kaip sakoma - nuo ko susirgai, tai tuom ir gydykis. Jai norite vyrą įtikinti, kad su jumis tikrai sunku ir nelabai malonu bendrauti, nes dievinate kaltinti, tai geresnės strategijos padaryti jį WOW čempionu nesurasite. Kažkodėl manau, kad jūsų tikslas lyg ir kitoks.

Atsiprašau, kad nukrypome nuo racionalių būdų paieškos, matyt oras šiandien tam nebuvo tinkamas. Bet vistik visoms siūlau siūlyti situacijos sprendimo būdus.

Atsakyti
Pazistama situacija.... cry.gif Jau nezinau, net ka daryti. Nejaugi vyrai butinai turi tureti kazkokiu hobiu, kurie butinai turi isbalansuoti seima g.gif Moteris vistiek rastu laiko ir hobiui, ir kitiems reikalams, viska protingai paskirstytu. Buvo dienu, gal savaiciu, kai nieko valgyti nedariau, tiesiog nekilo rankos, jam problemu tai nesudare - parduotuveje nusipirkdavo gatava maista. Buvo dienu, kai isvaziuodavau savaitgaliui, jis sau ramiai sedejo prie kompo, susitikdavo su draugais, net valgio nenupirkdavo kai grizdavau, nes tingedavo, arba ilsedavosi. Toks atsainumas jam paciam ne i nauda, smileysex.gif maziau, nes jau nebenoriu. Is tikruju toks gyvenimas yra nuobodus, o gal ir depresiskas.
Atsakyti
Jau geriau geimeris, negu neištikimas ax.gif
Atsakyti
Savo laiku daug laiko praleisdavau internete, ateidavau i darba pries 7 (darbas nuo 9) iseidavau apie vienuoliktą - dvyliktą vakare. Savaitgaliai - lygiai taip pat. Draugai, artimieji - niekaip negalėjo suprast, KĄ AŠ TEN RADAU. Tikrai nebuvau chat'ų liūtas, nors buvo virtualių pažįstamų. Aš irgi ir žaidimus žaisdavau, ir skaitydavau ir rašydavau. O taip buvo todėl, kad nebuvo kas labiau domintų.Tikslo gyvenime nebuvo. schmoll.gif
Mano vyras irgi anksčiau taip pat gyvendavo ir žaidimai būdavo jam laaabai svarbūs.Jis irgi neturėjo gyvenime tikslo.
Tačiau dabar, kai turim savo šeimą, net minčių nebūna, savo bendrą laisvalaikį išmesti, o ne panaudoti buvimui kartu. Mes turim daug svajonių, daug norų, ir kiek įmanoma daugiau laiko skiriam jų įgyvendinimui. thumbup.gif
Vyro darbe yra nemažai tokių game'rių, ir jis tikrai nepritaria jų pozicijai dėl sėdėjimo žaidimuose, nors tie kaip įmanydamai stengiasi ir jį įtraukti vėl.

Nežinau, bet man atrodo, kad tokie lošėjai paprasčiausiai nebesvajoja ir nebeturi gyvenime tikslo... Bet čia tik mano nuomonė mirksiukas.gif
Atsakyti
As antrame puslapyje pasiuliau, ka galima pabandyti daryti smile.gif Tai yra, kas padejo mums. Nebenoriu kartotis. Tiesiog reikia atrasti bendru pomegiu ir laisvalaiki leisti dviese. Itraukti vyra i kita sriti, nes negali buti, kad be kompo jam niekas neidomu. Siaip visas tas gyvenimas virtualybeje man panasus i begima nuo realybes. Ir tas begimas ne toks jau nezalingas... Vyras ir zmona turetu vel kartu is naujo atrasti gyvenimo dziaugsma, gyvenimo malonumus, nes kai vyras ilindes i kompa, jie yra tarsi skirtinguose pasauliuose, ir kuo ilgiau tai tesiasi, tuo labiau jie tolsta vienas nuo kito...
Atsakyti
nelabai suprantu, kodel jus isitikinusios, kad vyrams 'negali buti taip, kad niekas, be kompo, yra neidomu'? Gali. mano vyras - ne geimeris, bet darboholikas, ir jam be darbo tikrai niekas neidomu. iseina su mumis pasivaiksciot, bet todel, kad man to reikia, as paprasau. jeigu neprasyciau - niekur neitu ir nieko nedarytu. iseitu i darba 8-ta ryto ir griztu 22.30. dabar, po dideliu mano pastangu, grizta 21.00. bet nemanau, kad galima kuo nors sudominti per prievarta, jeigu zmogui tikrai neidomu... kaip tu jam sakysi - eik, susidomek kuo nors del manes? nepriversi gi, zmogus negali pasirinkti savo jausmu - padaryti, kad jam kas nors pasidarytu idomu. taigi jam ir taip idomu - zaidimas, darbas. ir viskas.
Atsakyti
[quote=Jeronimas,2005 05 02, 21:35]
1. Aš deja negeiminu. Gal jums visoms nuo šito palengvės, nes toks jausmas kad jau radote priešą, o kočėlas niekados nebuvo iš rankų paleistas.

Nemanau, kad palengvės, nes turbūt čia daugumai nė šilta nė šalta ar tu geimini, ar ne.. biggrin.gif O tą "dėl ko aš žaisčiau.." tai labai aiškiai perskaičiau ir nepamiršau..tik kažin ar tą tekstą parašytų negeiminantis žmogus..na nebent koks psichologas..aišku galima ir nucopinti iš kurnors.. ax.gif

Dar viena psichologė patarė, kad reikia atsargiai su įtraukinėjimu į kitą veiklą. Nes tokie žmonės turi priklausomybę ir jiems dažnai nesvarbu kokioje srityje, bet svarbu atsiduoti visiškai tai veiklai.. Taigi, patarė užsiimti keliom skirtingom veiklom..bet čia tik patarimai..ir tiems žmonėms, kurie nori nutrauktį tą geiminimą patys.. ax.gif
Atsakyti
jo....raskaa dėja, bet tu teisi cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marcelė: 03 gegužės 2005 - 12:42
Na, ka as galiu pasakyti... Jei tikrai zmogui idomu tik darbas arba tik zaidimai, tai labai jau ribota jis asmenybe. Cia mano nuomone, kaip sakoma siame forume. Paprastai visi turime pomegiu, ir ne po viena. Ir dazniausiai jie yra susije. Jei patinka sportas, tai greiciausiai patiks ir vairavimas, ir iskylos. Na, mazdaug reikia ziureti kokios rusies tie pomegiai... Be to, sioje temoje kalbama, kad vyras su siuo savo pomegiu (tiksliau reiketu sakyti priklausomybe arba liguistu potraukiu) jau darosi problematiskas, t.y. pernelyg isitraukia ir reali kasdienybe jam jau visiskai neegzistuoja. Todel kalba eina ne kaip panaikinti jo ta pomegi, bet kaip grazinti jo demesi zmonai, susidomejima tais rupesciais ir problemomis, kuriais gyvena jo zmona, kad jie per gyvenima eitu kartu... Bent as taip supratau sia tema...
Atsakyti
ribota ar neribota toks vyras asmenybe - tai jau kitas klausimas. tada nusistebejimas skambetu vietoje 'negali buti, kad vyrui be zaidimu niekas daugiau neidomu' - 'negali buti, kad vyras ribota asmenybe' biggrin.gif kodel negali? gali.
as noriu pasakyt, kad jei taip yra, zmogus turi priklausomybe nuo kazko - zaidimu, darbo, alkoholio ir be tos priklausomybes objekto jam nuosirdziai niekas daugiau neidomu - tai labai sunku, o gal ir neimanoma ka nors padaryti. todel, kaip zinia, kad jis turi pats noreti to atsisakyti. o kaip jam noreti, jei tai vienintelis dalykas, kuris ji domina? tegu jis ribotas, bet jeigu jis toks yra? as sakau - gi negali zmogus per prievarta kazko pamegti arba per prievarta kazka nustoti megti. nepasirinksi, ka jausti - liudna, bet taip yra.
o del to, kad 'paprastai visi turime pomegiu, ir ne po viena. ir dazniausiai jie yra susije' - tai gali taip ir nebuti. zmogus gali is viso netureti jokiu pomegiu. pazistu tokiu. ir jokio diskomforto nuo t jie nejaucia - ir neranda reikalo kuo nors susidometi. eik, sudomink toki, kad gudrus...
zodziu, liudnas reikalas.
Atsakyti
Konkreciai siuo atveju, bent as supratau, kad vyras tokiu tapo, o ne jau tokiu buvo. Tai yra, seniau jam buvo idomus ir vaikai su zmona ir visa kita, po to pradejo isitraukti ir keistis... Jei jis toks butu buves visada - tai jau kitas reikalas, galbut yra ir tokiu zmoniu, bet vargu ar temos autore butu kurusi tada seima su juo, jei jam VISADA butu rupeje TIK zaidimai. Siaip yra tiesos, kad zmogus, kuris linkes priklausyti nuo vieno, lengvai gali tapti priklausomas nuo kito. Bet, atsiprasau, jau geriau mano vyras tegul su visu savo uzsidegimu tiuninguoja (cia pavyzdys) automobili, po to mes kartu sudalyvaujam autoparade, kartu dalijames ispudziais, negu nuo ryto iki vakaro ijunksta i kompa. Rasau sioje temoje is patirties. Tarkim, mano atveju, tas itraukimas i kita veikla padejo, tiksliau isitraukeme i ta veikla abu. Todel ir siuliau ieskoti, kas idomu abiem. Beje, patarima radau butent sitame forume, juo pasinaudojau, reiskia ne man vienai tai padejo smile.gif O nieko nedaryti ir sakyti, na va, jam tik tas teidomu irgi ne iseitis, su laiku tik "gilyn klimps". Dabar, mano vyro zodziais tariant, jis prisimena save taip: "buvau kaip ligonis, kaip zombis".... O tuo metu jis negalejo saves is salies ivertinti. Zodziu, mums tai padejo, o kiti ieskokit savo "receptu" ir dalykites jais smile.gif
Atsakyti