Pas mus buvo ta pati problema...
Jei jau jis žaidžia, tai neduok dieve sutrukdysi... Dar kitą kartą nutaisęs protingas akis pasakys, kad dirba

Nes atseit žaidžia su savo klijentais

Reikia visaspusiškai bendraut
Kartą nebeišlaikė kantrybė nuo tų kasdienių žaidimų. Priedo dar paaiškino, kad v, jis ti namuose žaidžia, o va jo pažįstami tai ir namo neina, darbe iki paryčių žaidžia, nes internetas greitesnis... Tai va, visą dieną pražaidžiau su vaiku, prieš jam namo grįžtant pašėriau, kad necyptų nelaiku..., įsijungiau kompą (namus didumą apverčiau, kad atrodytų bardakas: na, ten indai virtuvėj purvini (specialiai neploviau ir po visur išdėliojau), lova neklota, vonioj bardakas ir t.t., VALGYT NEPAGMINTA). Tai va, įsijungus kompą bandau suprast kaip ten žaist... kažką mokėjau, nes ne kartą apie žaidimą kalbėjom, kai ką jis man rodęs (šiaip pasmalsaudavau ką jis te veikia), bet grybą pjaunu vistiek. Pirmas šokas žmogeliui - namai...

, sako alkanas visa diena, kas niam... o aš sakau, nu labai fainas tas tavo žaidimas, tikrai įtraukiantis... jis sako, o kas valgyt... sakau, nu nebuvo man kada valgyt daryt, netrukdyk, mn čia dar biškį pažaist reik.... ir žaidžiau. Ir kad džiaugiuosi garsiai, kaip man faina smagu žaist, kiek va visko naujo išmokau, kaip gera su žmonėm bendraut, jau va šarvus galėjau nusipirkt.... Visas piktas ir alkanas atsisėda prie savo kompo - žaidžia. Bet jau žaidimas ne tas... Nerrrvai nelaiko... Po kiek laiko klausia - o tai tu man valgyt neduosi? Sakau, pasieškok šaldytuve.... ir toliau žaidžiu. Jis sako, o tai gal atneši ką nors prie kompo... aij, sakau, negaliu dabar, kaip tik tuoj lygi pereisiu... ir t.t. Sako, tai galėjai pasakyt, kad mieste pavalgyčiau, jei namie nieko negaminai... aij, sakau, pamiršau (galvoju, kaži, netingės į miestą važiuot... visus mano planus sugriautų...) Vaikas ramiai sau žaidžia pats, lyg ir snūduriiuoja ir staiga pradeda rėkt. Aš nepajudėdama iš vietos toliau au žaidžiu (ir galvoju nu negi prie vaiko neis...) Tėvas jau beveik pasiunta, sako tai neisi vaiko nuramint... aš - nu nepasius tas vaikas, dabar mane daug baidyklių puola, pabėgt negaliu... Pats visas jau įsiutęs beveik nulekia prie vaiko, pradeda bartis... o aš "nustebus", ko čia jam negerai, sakau, nu nerėkauk, trukdai susikaupt. Ir taip be jokių barnių |(iš mano pusės).
Tą vakarą namuose buvo "mūšis" pirmą kartą (norėčiau, kad ir paskutinis būtų) mūsų šeimos gyvenime, nes vyrui laaabai nepatiko, kad aš nešokinėju palei jį ir vaiką, kad drįsau jam esant namuose "viokiom nesąmonėm užsiiminėt" (o kai jis žaidžia tai jau ne nesąmonės

). Barėmės daug ir ramiai kalbėjom ir rėkavom vienas ant kito

ir pažliumbiau...(pilna programa pasibarimų pavarėm

) Bet matyt mums kitaip jau nebuvo galima išsiaiškint (kai aš bandydavau siūlyt kažką paveikt kartu, pasikalbėti, neklausydavo demonstratyviai). Matyt buvau pati kalta "leisdama" jam daryti tai ką nori ir kada nori. Pareidavo namo, o namuose viskas sutvarkyta, valgyt pagaminta, žmona šypsosi ir laukia apsipatenkinus visa, kad pagaliau prsirado... jis gi "pinigus šeimai uždirba, vargsta", o aš "namuose su vaiku sėdžiu". Po to "karo" padėtis gerokai pagerėjo, suradom kai kokių kompromisų ir jis ir aš. Visai nenoriu, kad jis mestų žaidimus ar darbą prie kompo namuose, tiesiog sumažino laiką tupėjimui prie jų. Ir visai normaliai kol kas.
Matyt kitą kartą ir pasišnekėjimui išsprogdint reikia žiežirbų.
P.S. Dar labai siutino jį, kad nemoku žaist... pasižiūri, mato, kad nesamones darau... bando patart, o aš "o man taip labiau patinka..."
Gal mano varintas ir ne pats geriausias, bet suveikė