Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmas, antras, trečias gimdymas -

Mano antras gimdymas irgi buvo labai greitas. Nespėjau net nuo skausmų pavargt biggrin.gif , nespėjau susigaudyt, o leliukas jau ant pilvo gulėjo biggrin.gif Tik tiek, kad per tą greitumą plyšo smarkiai kaklelis doh.gif
Atsakyti
Antras gimdymas buvo dvigubai greitesnis, bet pats gimdymo momentas (kol slinko vaikiukas gimdymo takais) buvo sunkesnis, skausmingesnis ir ilgesnis... doh.gif
Atsakyti
Pirma dukryte pagimdziau sunkiai, per 12 val., naturaliai bet su gausiais plysimais, svere 3.600 kg. Labai skaudejo ir tai prisimenu kaip kosmara. Antra gimdant buvo padarytas epiduras. Gimdziau anksciau 1 men, gidmdymo veikla truko irgi apie 12 val. nieko neskaudejo, prisiminimai labai geri, gime 2.700 kg jokiu plysimu ir antra diena as jau laksciau kaip vejas.
Atsakyti
Mano antras kaip ir daugelio buvo ir greitesnis ir lengvesnis.Po gimdymo parejau i palata tai moteriske klause pries kiek dienu gimdziau nes lakstau kaip vasai negimdzius.Bet vat kai gimda susitraukineji maitinant tai rekiau balsu,prireike ir nuskausminamuju,na akusere paguode-po trecio bus dar skaniau blink.gif nu sakau aciu apseisiu ir su dviem biggrin.gif
Atsakyti
Pirmą sūneli pagimdžiau per 10 val. ir nieko baisaus nebuvo prie sarėmių stiprumo pripratau, nes gimd. takai atsidarinėjo palaipsniui, o štai antrąjį pagimdžiau per dvi valandas ir galvojau ,kad man stogas nuciuos,nes viskas vyko labai greitai ir labai jau skaudėjo unsure.gif
Atsakyti
Pirma vaikuti pagimdziau per 12 val.,o antra-per 3,5 val.Pats antras gimdymas nebuvo lengvesnis,bet tik greitesnis.
Atsakyti
abu gimdymai truko apie 8val.bet antras buvo daug lengvesnis . lotuliukas.gif
Atsakyti
Per pirma gimdyma saremiai uztruko 17val ir isstumiau per 17 min, o antrasis truko 5val, is ju pusantros valandos stumiau, nes didelis vaikelis buvo 57cm, 5kg 60g o pirmoji 52cm. 3kg 800g. Abu gimdymai be epidurinio, plysimu nebuvo, tik itrukimai. po antrojo jauciausi daug geriau ir vaiksciot is karto galejau 4u.gif
Atsakyti
pirmas gimdymas buvo labai komplikuotas, o truko 12 val. Galiausiai buvau visa sukarpyta, žiauriai nukraujavau, ir po to visą parą negalėjau net atsistot. Antras gimdymas buvo laikomas kaip pirmas, nes buvo paėję 10metų nuo pirmojo. Bet antras truko 5 val, nei plyšau, nei karpė thumbup.gif . O po gimdymo iš kart atsistojau ir galėjau net lakstyt thumbup.gif Savijauta buvo super wub.gif O kas liečia skausmus, tai tokie patys kaip ir pirmąjį kartą.. Na, aš be epidūro, atsisakiau jo ax.gif Ir jei dar kada gimdysiu, irgi tik be epidūro tongue.gif
Atsakyti
Antras tik trumpesnis, bet skaudėjo abu kartu vienodai blink.gif
Atsakyti
Pasiskaiciau ir geriau pasidare rolleyes.gif Su pirma kankinausi 5 dienas su nereguleriais saremiais, stumiau ne taip ilgai, apie 5 val., tai tikiuosi, kad sis gimdymas laaabai sutrumpes rolleyes.gif
Atsakyti
Čia kaip kam. man antras gimdymas tik kad trumpesnis buvo (6 val., o pirmas-12 val.), ir labai nedaug plyšo per seną randą (per pirmą gimdymą teko labai daug kirpti). Bet saudėjo antrą kartą nepalyginamai daugiau. O mano tokia situacija buvo, kad abu kartus negalima buvo jokių epdidūrinių nejautrų. ir abu kartai su skatinimais - stipriai skatino, nes visai nebuvo gimdymo veiklos. Gimdžiau abu kartus pas tą pačią gydytoją, tai ji net pasakė kad gal daugiau jau nebereikia man gimdyti - nes per antrą vos neužduso vaikas, o cezario - vėlgi negalima buvo daryti nei per vieną, nei per kitą gimdymą. Pirmas gimdymas pasibaigė man plaučių embolija....ačiū dievui, tai buvo mažas trombas nulėkęs į plaučius (būtų buvęs didesnis- nespėtų net iki operacinės nuvežti...), ir iš karto nemiriau,lašino keturias paras hepariną, juokavo reanimacijos seselės , akušerės ir gydytojos kad gimiau antrą kartą.... Per antrą nėštumą vėl baisiai krešėjo kraujas , negalėdavo paimti tyrimams- sukrešėdavo dar pilnai neprisipildius mėgintuvėliui. tai paskutinisu nėštumo mėensiu sgyvenau su vaistais, skystinančiais kraują -buvo leidžiami į pilvą po oda. tik sumažindavo dozę - ir vėl pardėdavo krešėti...tai dar ir dėl tokios situacijos - kad per nėštumus padidėja kraujo krešėjimas , gydytoja daugiau nepatarė gimdyti.
Draugė pirmą kartą gimdė kaip ji sako, pusėtinai. o antras kartas - namie kažką pajuto, atvažiuoja į ligoninę (dar apie valandą užtruko kol krepšį susikrovė), ten apžiūrėjo ir iš karto ant stalo paguldė - trys stūmimai - ir vaikas jau pas ją...užtruko viso 15 min.....
Kaip sakydavo močiutė - vienos tiesiog sutvertos gimdyti, kitom tai nelabai sekasi. ir nieko joki ekursai ar pratimai nepadeda. gal genetika, nervų sistema įtakoja, ar tiesiog toks organizmas.
Atsakyti