Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmas, antras, trečias gimdymas -

Pirmas buvo skausmingesnis ir siek tiek ilgesnis,antro labai bijojau verysad.gif nes zinojau kas laukia.Na bet kadangi antra kart labai greit viskas ivyko,tai net nespejau kaip reikiant issigast ir prisikankint. smile.gif Pirmas gimdymas truko 5val.,antras 3val. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2008 11 17, 17:20)
Aš vis savo ginekologei nedaviau ramybės, vis skundžiausi, kad bijau. O ji manęs visai nepaguodė, žinoma, sako, juk tu žinai ką tai reiškia. Tos kurios gimdo pirmą kartą jaučiasi daug drąsesnės, nes nežino, kas jų laukia smile.gif

drinks_cheers.gif Su pirmu gimdymu nebuvo baimes visiskai. O dabar vis arteja antrasis ir turiu prisipazinti, kad dar niekada tiek nepanikavau. Is tikruju, kadangi prisimenu, kaip viskas buvo pirma karta (ir kaip man pasiseke kad viskas baigesi gerai ir man ir mano vaikui), dabar siaubingai bijau to, kas nors ir neatsitiko, bet galejo buti (kazin, ar suprantomai issireiskiau lotuliukas.gif ). Vien zo, dabar bijau: repliu, vakuumo, cezario pjuvio, to, kad nepavyks susitarti su gydytoju, to, kad neras man vienvietes palatos, to, kad kaimyne bus kokia nors tundra, pas kuria sniurais eis lankytojai ir sarasas situ baimiu deja yra begalinis. Gal, sakau, manyje dabar kokios hormonu audros siaucia, kad as taip viska prisigalvuoju, bet ziuriu, kad ne as viena bijau antro gimdymo blush2.gif
Atsakyti
Antro gimdymo bijojau del to, kad prisibaiminusi buvau, kad leliukas sveikas gimtu, kad gimdymo traumos kokios negautu, o del skausmo, nebijojau- juk epiduro pasiprasysiu ir neskaudes biggrin.gif bet gi nepaplanuosi cia doh.gif smile.gif

Tarp vaiku skirtumas nepilni 2 metai
Pirmas gimdymas- nuo saremiu pradzios iki gimimo 10 val. Bet labai ilgai uztrukau, nes vaikas blogai pasisukes buvo, tai kokias 4 val. reikejo tai ant vieno sono guleti tai ant kito, kad pasisuktu kaip reikia. Su epiduru gimdziau, tai neskaudejo, bet...
- ji suleidus suintensyvejo veikla, o paskui visiskai isnyko, tai gavau skatinamuju
- saremiu nejauciau kai reikejo stumti doh.gif pasiziuredavau i aparata, kur saremio stipruma rodo ir stumiau pagal tuos skaiciukus

Antras gimdymas nuo saremiu pradzios kokios 3 val., o po nuvaziavimo i ligonine apie 1 val. vel apie 30 min laukem, kad vaikas pasisuktu- visus nuskausminimo budus praziopsojau smile.gif o gydytojas plojo rankomis, koks nuostabus tikras gimdymas biggrin.gif
Isties jis buvo nuostabus, visoms tokio ir linkeciau- be epiduro ir greito, sklandaus 4u.gif

bet po gimdymo visa nakti sapnavau kad gimdau, nes nerealiai skausmingai susitraukinejo gimda, jau vienu metu net saltis krete nuo to jausmo kaip nesiliaujanciu saremiu doh.gif gerai bent kad velokai vakare pagimdziau, tai leliukas liko leliuku skyriuje per nakti, tai ryte kai atnese, buvau normaliai pailsejusi ir galejome myluotis wub.gif
Kiek teko kalbetis su kitom mamom, tai visoms tas traukimasis labai juntamas buvo, kai po pirmo gimdymo net nezinojau kad taip gali buti. Ir toks beprasmis tas skausmas, kai gimdai, bet vaikucio sulauki, o cia... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onora: 19 lapkričio 2008 - 22:35
Su pirmuoju gimdziau ilgai,apie 14val su dukriuku 4 val
Bet su abiejais vaikuciais gimdymas buvo toks pat ax.gif
Atsakyti
Antras daug lengvesnis buvo, jokio epidūro nespėjo man, nors sakiau gydytojai, kad norėčiau. Bet... viskas įvyko taip greitai, 9 buvau gimdykloj, kol susiruošė, kol prakipro pūslę 12,15 jau mažulė čia. Tikiuosi treičas irgi nebus sunkus tongue.gif Gydytojai sako, kad kuo mažesnė petrauka tarp gimdymų tuo geriau, bet manau kaip kam pasiseka ax.gif
Atsakyti
Antras ir trečias lengvesni negu pirmas, kuris buvo ilgiausias ir skausmingiausias.

Pirmą kartą gimdyti sunkiau.

Ir taip pat sunkiau gimdyti po ilgos pertraukos - 5 - 10 metų.

O jei vaikai pametinukai, tai sako antrasis daug lengviau išrieda smile.gif Nes kūnas lengvai prisimena kas neseniai buvo.
Atsakyti
Pirmąjį kartą nuo sarėmių pradžios iki pilno atsidarymo ir Cezario praėjo 20 val. Antrą kartą sarėmiai prasidėjo 10 val ryto, o 23 val tebuvo 6 cm ir vėl Cezaris. Abu gimdymus, o ypač antrąjį, prisimenu kaip košmarą. Aišku, mano anatomija tokia, todėl pačiai ir lengvai pagimdyt niekada netektų... Antras tai būtų gimdymas ar septintas smile.gif
Atsakyti
Mano antroji gime labai greit. Bet uztat treciasis lygiai ilgai kaip pirmoji doh.gif
Atsakyti
man cia toks klausimas iskilo..jeigu mama pirma karta pagimdo Cezario pagalba,kokia tikimybe antra karta gimdyti naturaliai?nes kiek domejausi,tai jeigu jau viena karta daro Cezari tai didele tikimybe kad ir kitus kartus pjaus,nes jau gimdoj yra randas.
Atsakyti
mano pirmasis gimdymas truko 6 val, tikiuosi, kad antras irgi neuztruks ax.gif
Atsakyti
Pirmas truko apie 4,5val - gimdykloj atsidūriau su 4cm atsidarymo, bet be sąrėmių ir nubėgusių vandenų. Tad matavo tonus, tada vandenis nuleido, tada skatino, gavau epidūrą ir pagimdžiau. Tiesa, truputuką plyšau.

Antrą kartą 5.30 prasidėjo sąrėmiai kas 6min (iki tol ramiai išmiegojau visą naktį), 8val buvo priėmime. 9val pasiekėm gimdyklą. 9.37val jau turėjau savo kelcką. Nei plyšimų, nei epidūro, greitai, sklandžiai ir lengvai.
Atsakyti
Pirmas truko 14 valandu doh.gif . Skundziausi ginekologei, kad bijau antra gimdyt. o ji atsake: jaunamartei saule antra karta neteka lotuliukas.gif . Antra karta 21:30 buvau gimdykloj, dukryte pasauli isvydo 23:40. biggrin.gif
Atsakyti