Pirmas ir antras gimdymai buvo per ankstyvi, pagimdžiau du neišnešiotukus. Pati gimiau 32 sav. Mano mama taip pat gimė anksčiau, tokia jau mūsų giminės moterų organų sandara, kad lemia ankstyvus gimdymus. Abu kartus gimdžiau be nuskausminamųjų. Pirmą nėštumą gimda LABAI susitraukinėjo nuo 6-to mėnesio (kas trečią naktį net kas tris-keturias minutes), o antrą nėštumą, deja, nuo 5-to mėnesio. Pirmas gimdymas buvo labai komplikuotas dėl kalio trūkumo, supalerižavo, tiksliau buvo viso kūno mėšlungis (jeigu žinote, ką reiškia kai sutraukia blauzdą, mane suprasite), tiksliau sutraukė viso kūno raumenis. Išsukiojo rankas, pirštus, sąnariai persilenkė į priešingą pusę, sutraukė net veidą, liežuvį, negalėjau kalbėti, absoliučiai nebevaldžiau kūno. Skausmas buvo nežmoniškas. Sąrėmių skausmas pagal tai buvo palyginti mažytis

Antras gimdymas kaip minėjau irgi buvo su ankstyvais sąrėmiais, bet dėkui Dievui nesutraukė, vos spėjau atvairuoti iki ligoninės. Streso buvo per akis. Pajutau, ką reiškia pagimdyti ir auginti gilų neišnešiotuką. Kam įdomu, pažiūrėkit mano paraše

Tiesa, pirmą vaiką gimdžiau 34-35 sav., antrą - 33 sav.