Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmas, antras, trečias gimdymas -

QUOTE(vivivi @ 2010 08 01, 11:13)
Pirmas gimdymas truko 12 h, antras 1h smile.gif Pirmo metu buvo subadytos abi rankos, veidas isejes dememis, klynas susiutas, jegu nulis. Antro gimdymo metu isvengiau adatu isskyrus kai siuvo, bet rankos liko sveikos ir veido oda neka tepasikeite, ir jegu daugiau. Pirma gimdziau su skatinamais ir ligoninej smile.gif antra be skatinamu smile.gif chi chi ir greitojoj smile.gif  Parazitai,kad uzdare Sakiu akuserini, gal buciau spejusi iki jo nuvaziuot...

jus cia rimtai ar juokaujat kad greitukeje pagimdet blink.gif gal galima butu papasakot placiau kaip ten viskas buvo ax.gif juk zinot kaip tom nestuke.gif viskas rupi blush2.gif
Atsakyti
Pirmasis gimdymas buvo ilgas ir sunkus (26val), dukra gimė vakuumo taurelės pagalba, pasiuvinėta kryželiu neblogai buvau. Antrasis gimdymas buvo nerealus, dukrytė gimė per 15min nuo atvažiavimo į ligoninę, jokių plyšimų, savom kojom į dušą nuėjau po visko, kas man atrodė nerealu smile.gif, žodžiu, svajonių gimdymas buvo rolleyes.gif
Atsakyti
Kadangi pati dar tik planuoju antrą nėštumą, o dvi mano draugės neseniai pasigimdė po antrą, tai trumpai apie jas.
Viena gimdė prieš 6 metus ir pagimdė labai sunkiai su skatinamaisiais nepilnai 3 kg vaikutį. O va antras gimdymas užtruko nepilnai valandą smile.gif net vyras nespėjo atvažiuot doh.gif
Antra draugė prieš 3 m. lengvai ir greitai pagimdė pirmą vaikutį. O antrą vaikutį dar lengviau ir greičiau, vos ilgiau nei per valandą, vyras spėjo pusvalandį iki vaikučio gimimo ateit wink.gif
Atsakyti
su pirmu nubėgo vandenys, bet nuo 8 cm sustojo atsidarinėjęs kaklelis, tai skatino. Taip sakykim, rimtai paskaudeno / gimdžiau kokias 4 val. Rezultatas - vos vos išvengiau CP, negrabiai susiuvinėta, jėgų nulis.. doh.gif Vaikas sveikas thumbup.gif
Antrą pernešiojau 11 d., todėl vėl skatino. Laaabai skaudeno apie 4 val. Pagimdžiau per 15 min, nes gydytojai užsigulę išstūmė, tai nespėjau normaliai ir aiktelt mirksiukas.gif Rezultatas - po 4 val. ramiai nuėjau į dušą, puikiausiai susiūta... bigsmile.gif Vaikas sveikas thumbup.gif

Esminis skirtumas: po pirmojo patį tą skausmo jausmą jaučiau gal pusę metų, apie antrą gimdymą nenorėjau net pagalvoti kokius 2 m. Po antrojo skausmą pamiršau per savaitę. clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viti: 08 rugpjūčio 2010 - 14:34
Pirmas gimdymas:

Saremiai prasidejo nuo 6val ryto. 16val buvau gimdymo namuose su 4cm atsidarymu. Nuleido vandenis, lindau i burbuline vonia. 19val supavau savo sunu. Saremiai po vandenu nuleidimo buvo labai skausmingi ir atrode be galo ilgi (dar vonia karsta veikla paspartino). Pradejo "vaizdas dingineti", bet nieko, atsilaikiau. Stumimo buvo apie 45min. Siek tiek plysau, siek tiek kirpo, bet tik isoreje. Manau, kad gimdymo kaip sudetingo tikrai ivardinti negalima. Bet antra gimdyti norejau su epiduru ax.gif

Antras gimdymas:
29ta savaite prasidejo veikla. Sustabde, bet plauciukus brandino. Nuo 8to menesio atsidarymas buvo 2cm, tad kiekviena suejusi savaite teike vis daugiau dziaugsmo, kad leliuka isnesiosiu pilnai. Labai kankino paruosiamieji (ko nebuvo per pirma nestuma). 40ta savaite saremiai prasidejo apie 11val. Skaudejo, bet tikrai nebuvo laukiami TIE, del kuriu ruosiausi darytis epidura. Apie 14val jau skaiciavau, ar tikri - taip ir nebuvo aisku, nes nereguliarus ir pakenciami. Is namu isvaziavau, kai saremiai buvo kas 7min, po pusvalandzio GN 17val saremiai kas 4min. Nenorejo priimti, nes nebuvo vietu - visos gimdyklos uzimtos. Sako - siunciam kitur. Atejo daktaryte, apziurejo - sako "nea, nesiunciam, jau 8cm". Prakirpo vandenis. 18val gime dukryte ax.gif Epiduro, aisku, nespejau susileisti, bet ir nereikejo. Kai jau buvau GN, saremiai buvo stiprus, bet skausmas labai greitai praeidavo. Dukryte gime per du stumimus, tai gal kokias 5min ir truko bigsmile.gif nepatikejau, kai po pirmo stumimo sako - dar vienas stumimas ir turesi dukryte. Jokiu plysimu, jokiu kirpimu. Po gimdymo is karto sedejau, norejau eiti pati i palata, bet neleido...

Isvados - skiriasi! jei ir kiti butu tokie, tai garantuotai dar ne viena gimdyciau bigsmile.gif

Linkiu visoms tokiu gimdymu 4u.gif
Atsakyti
2-as gimdymas žymiai lngvesnis ir greitesnis. Pirmąkart pagimdžiau per 3 val - su skatinamaisiais, o į antrą savo gimdymą vos spėjau nuvažiuot biggrin.gif Į ligoninę atvykau su pilnu atsidarymu rolleyes.gif
Atsakyti
palyginimui: pirmo gimdymo metu man akušerė sakė: tau vaikeli nervus reikia gydyti (gimdymas 9val) antro gimdymo metu: jus turbūt gyvenime labai rami ir kantri esate (nuo atvažiavimo į Gn iki gimdymo 2.30val)
antras gimdymas buvo greitesnis, sklandesnis. šeimos draugai leido sau juokauti, kad niekas nesuprato, kaip aš pagimdžiau biggrin.gif
bet šiaip čia mano manimu yra nusiteikimo reikalas smile.gif
sėkmės gimdančios ir patarimas: galvokite apie tai ką gimdymas duoda, jus jau turite vieną vaiką, suvokiate kiek jis jums duoda gražių akimirkų, ta pati jus gausite ir iš antrojo vaikučio 4u.gif
Atsakyti
1 gimdymas truko kazkur 4 valandas, buvo pernesiojimas, todel pagulde i patologini, po keliu dienu nuleido vandenis ir staigiai prasidejo veikla 12val., buvo baisu prasiau epiduro, 13 val. jau buvau su epiduru, 14 val, jau gulejau ant stalo, 15.30 gime sunelis. Tikrai gimdymas greitas, bet neisvengiau kirpimo. smile.gif

2 gimdymas irgi greitas, namie 3 ryto prasidejo saremiai kas tris minutes, 5 ryte jau buvau ligonineje uz 50km nuo namu, su 8 cm atsidarymu, 7 nuleido vandenis, pasaremiavau ir 8.25 gime dukrele, be jokiu nuskausminamuju ir skatinimu thumbup.gif bet siek tiek plysau smile.gif Taip kad darant isvada galiu pasakyt, kad man pirmas greitesnis ir maziau skausmingas, o antras irgi greitas, bet labai skausmingas smile.gif
Atsakyti
Manau ,kad kiekvienas gimdymas yra skirtingas ir vienas nuo kito labai skiriasi. 4u.gif
Atsakyti
1 -asis gimdymas:Daktarai padėjo išstumti, nes sąrėmiai buvo labai trumpi, net nespėdavau pradėti stumti kaip jie dingdavo.Po 6 val.pagimdžiau durą 3750g, 53cm;(porą vidinių ir išorinių plyšimų, vandenis kirpo) wub.gif
2 - asis gimdymas: Pagimdžiau iš dviejų stūmimų, vos spėjau ant stalo užlipti. biggrin.gif Po 4 valandų pagimdžiau sūnų 4250g,54cm;(nulis plyšimų, vandenis nubėgo) wub.gif
IŠVADA: 2as gimdymas lengvesnis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jersey @ 2010 07 17, 11:59)
Su pirmu gimdymu ligoninėje užtrukai 12 valandų iš jų 55 minutės stūmimo, su antru gimdymu užtrukau 4 valandas iš jų 5 minutės stūmimo  bigsmile.gif

kad man taip su antru...

pirmas mano buvo sunkus, nuleidus vandenis kaklelis nuo 3 cm iki 10 atsidare per 10 valandu, po to dar DVI valandos buvo vien stumimo, nes buvo trumpi ir labai dazni saremiai- neefektyvus. Plysau ir kirpo.
Antro noreciau greitesnio ir lengvesnio zymiai 4u.gif
Atsakyti
Greitesnis tai taip.Bet skausmingesnis milijoną kartų doh.gif Galvojau "išnešios" mane į milijoną dalelių.Nepadėjo nei epidūras (galbūt šį kart didesnė skatinamųjų dozė buvo).
Pirmąjį stūmiau pusantros valandos.Antrasis vaikiukas,kaip kulka iššovė,bet irgi skausmingiau.Tik tiek,kad su antru nei kirpo,nei rimtai plyšau.Kelias mažas siūleles tepadarė ir tą pačią dieną sėdėjau.O su pirmu kirpo tiek,kad mėnesį net prisėst negalėjau doh.gif
Atsakyti