Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmas, antras, trečias gimdymas -

Aš pirmą gimdžiau su skatinamasiais, o antras prasidėjo natūraliai ir viskas įvyko daug greičiau.
Atsakyti
Man pirmas gimdymas buvo sunkus, kaklelis nei trumpejo, nei veresi. Daktare vis pirstais plete, vaistais visokiais. Kadangi skatino, tai skausmas buvo nezmoniskas, tarp saremiu nebudavo nei pertraukeles pailseti, sienom lipau. (Epiduro negalejau imti dėl stuburo bedeliu). Taip ir neatsidare normaliai - plysau iki ausu. Bet pats stumimas buvo vienas malonumas - kadangi skatinta, tai be dideliu pastangu stumėsi ax.gif . Pagimdziau viso per kokias 8-10 val. Ir kaklelis ir tarpviete buvo siuti, dare abracija del placentos su narkoze.
Antrasis buvo pernesiotas beveik dvi savaites (pagal termina). Tai vel skatino, tik kad neturaliau: prakirpo pusle. Bet cia buvo visas gerumas, kad dar net neprakirpus vandenu, gimdos kaklelis jau 3-4 cm buvo atsidares. Tai kas čia beliko? saremiai visa laika kas 2 minutes iki pat pabaigos. Tai nelabai išvargau, buvo kada pailsėti tarp jų. Kai jau maniau kad skauda taip, kad noriu vaistų į veną, man juos suleido, bet tada paaiškėjo, kad jau 10 cm atsivėrė. Gal tie vaistai nelaiku ar kad vaikelis didesnis, bet stumti buvo sunkiau. Stangos ne itin stiprios, atrodo jėgų neturiu. Ir skausmas stumimo metu didesnis, nors daug blaivesnis protas, viską mačiau ir suvokiau, galų gale į veną oksitocino vistik įlašino... Po antrojo gimimo nei plyšau ir labai greitai atsigavau, nuotaika gera buvo. Gimdymas visas truko 4,5 val, iš jų bent kokį skausmą jaučiau 3,5h.
Įdomu, kaip trečią gimdysiu? ax.gif
Atsakyti
Aš tai prisikankinau su antru gimdymu. Su normaliais sąrėmiais pravaikščiojau dvi savaites. Jie prasidėdavo rytais ir vakarais,kankindavo ir vėl praeidavo. Tai taip vis atsidarinėjo mano kaklelis,nerealiai buvo sunku,buvau išsikankinusi per tas dvi savaites. Galiausiai nuleido man vandenys ir prasidėjo veikla,kuri baigėsi iki pat galo. Gimdymas su paskutiniai sarėmiais buvo daug skausmingesnis doh.gif ir kas keista pats stumimas buvo taip pat labai skausmingas doh.gif
Atsakyti
Antras gimdymas greitesnis, skausmo gal tiek pat. Aiskiau pati supratau, kas su manim darosi, kada stangos prasidejo, kada reikia stumt... Bet kas labiausiai nustebino, kad po antro gimdymo jauciuosi daug geriau nei po pirmojo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bilekokia @ 2010 11 21, 20:34)
Antras gimdymas greitesnis, skausmo gal tiek pat. Aiskiau pati supratau, kas su manim darosi, kada stangos prasidejo, kada reikia stumt...  Bet kas labiausiai nustebino, kad po antro gimdymo jauciuosi daug geriau nei po pirmojo thumbup.gif

O man atvirkščiai po antro gimdymo,dvi savaites jaučiausi lyg traktorium pervažiuota,ko nebuvo visiškai po pirmo. Skaudėjo visus kaulus,jaučiau skausmą kiekvienam savo raumenėlyje doh.gif Su didelėm pastangom vos paeidavau kokį pusvalandį. Vos prieidavau prie artimiausio suolelio,kad prisėsti. Tai su vaiku galėjau lauke būti tik visai šalia namų,nes ištisai reikėjo pertraukų,kad galėčiau eiti doh.gif Buvau šokiruota nuo tokios savijautos,nes dar iš jokių savo pažystamų nebuvau girdėjus,kad taip jaustųsi po gimdymo.
Atsakyti
nepasakyciau kad lengvesnis, taciau man antrasis greitesnis bet skausmingesnis. Kiekvienas vaikutis vis kitaip ateina i pasauli wub.gif
Atsakyti
labas
pirmas buvo lengvas ir nebaisus smile.gif , o antras žiauriai sunkus ilgai truko, po visko davė narkozę darė išvalyma kilo daug komplikacijų. verysad.gif
Atsakyti
Pirmasis buvo labai ilgas ir komplikuotas,o antrąjį pagimdžiau labai greitai(negaliu sakyti,kad neskausmingai,nes pačioj pabaigoj oi kaip skaudėjo)medikams tereikėjo tik vandenmaišį prieš pabaigą pradurt, šiaip viskas vyko be jokio medikų įsikišimo,ne taip kaip per pirmąjį gimdymą smile.gif
Atsakyti
sveikutes.nerimauju ir as del gimdymo.gyd buvau klausus kaip buna su antru.kiek paminejo,kad dazniausiai greiciau...tik vat su pirmu visa nestuma sunkokai vaiksciojau,o si karta labai gerai.nesijauciu nescia blush2.gif .nei tu daznu gimdos spazmu,nei skausmu.pirmam buvo 36 sav.nubego vandenys 3val 20 min.nuvykau i skyriu 5 val ir puse8 jau buvau pagimdzius.nu tikrai galiu pasakyt kad gimdziau lengvai,o kas laukia toliau... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Auriuxe_ @ 2010 12 03, 00:52)
nepasakyciau kad lengvesnis, taciau man antrasis greitesnis bet skausmingesnis. Kiekvienas vaikutis vis kitaip ateina i pasauli wub.gif

pas mane antras buvo planinis cp, tad pati palyginti negaliu.
tačiau ne iš vienos draugės būtent tą patį girdėjau- greitesnis, bet skausmingesnis,,,
Atsakyti
Pirmą gimdžiau sąžiningai 27 valandas (su skatinamaisiais 5)- sakė su antru bus lengviau... Tačiau 37 nėštumo savaitę komplikacijos galima sakyt iš gatvės ant gimdymo stalo paguldė ir iš karto skatino 10 valandų su skatinamaisiais gimdos kaklelio "masažai" galutinis rezultatas- cezaris 4u.gif nu ką galiu pasakyt nėštumas antras buvo sunkus o gimdymas- net nežinau- buvau per daug pasimetus ir per didelis šokas man buvo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(judev @ 2010 12 07, 14:57)
sveikutes.nerimauju ir as del gimdymo.gyd buvau klausus kaip buna su antru.kiek paminejo,kad dazniausiai greiciau...tik vat su pirmu visa nestuma sunkokai vaiksciojau,o si karta labai gerai.nesijauciu nescia blush2.gif .nei tu daznu gimdos spazmu,nei skausmu.pirmam buvo 36 sav.nubego vandenys 3val 20 min.nuvykau i skyriu 5 val ir puse8 jau buvau pagimdzius.nu tikrai galiu pasakyt kad gimdziau lengvai,o kas laukia toliau... doh.gif

Svarbiausia nusiramink. Viskas bus gerai. Pirma kart as gimdziau 18 val. Antra karta, gyditojai prigrase, kad nesusilaukciau saremiu kas 2 min., jau kas 7 vaziuociau i ligonine, bet as net susivokt nespejau, kad va siandien gimdysiu, o leliukas jau buvo pas musu. Viskas vyko, kaip sniego gniuztei riedant nuo kalno. Pradzioje lengvi, reti, o kuo toliau tuo ilgesni ir laaaabai skausmingi. Nu bet nors tiek, kad uztruko neilgai. Apsisukau per 2 valandas. Zodziu tikekis greito ir lengvo. Kuo dideliausios sekmes 4u.gif
Atsakyti