Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmas, antras, trečias gimdymas -

man dar atrodo, kad cia temoje nera sutarta, nuo ko laikysim gimdymo pradzia. KAi kada viskas aisku- nubega vandenys, arba labai staigiai prasideda saremiai ir viskas.
o pvz as nezinau net kiek laiko laikyti antra gimdyma, nes paruosiamieji plius minus neskausmingi kaip buvo, taip buvo, tik nakti prasidejo lengvas maudimas (tai jei nuo to lengvo maudimo skaiciuotume, tai kokias 12 valandu irgi gimdziau doh.gif ). O jei skaiciuotume nuo atvykimo i ligonine, tai maziau kaip 2 valandos. Jei nuo to, kai supratau, kad skausmas yra gan stipriai juntamas, ir kad viskas pasibaigs gimdymu ta diena (o ne paruosiamaisiais saremiais kaip visada)- tai tada kokios 6 valandos...
Atsakyti
QUOTE(kremuole @ 2011 01 06, 18:37)
manau kad kiekvienas gimdymas kaip ir nestumas skirtingas

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kremuole @ 2011 01 06, 19:37)

sutinku 100 procentų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kremuole @ 2011 01 06, 19:37)

Tikrai taip thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na mano pimras gimdymas buvo ilgas apie 24val,bet nebuvo sunkus tik gal truputi buvau pavargusi,bet nebuvo skausmai ziauriai stiprus ir jokiu plisimu,tik sunkoka buvo istumti. Na o antras tai labai greitas,bet labai labai skausmingas ir dar su plisimais. Tai man asmensikai antras gimdimas gavosi sunkesnis,nesvarbu kad buvo greitesnis,bet uztat daug kartu skausmingesnis.Po sio gimdimo daugiau nebenoriu vaiku ir gimdyti sad.gif. Nes dar dabar nenoriu prisimnti tos dienos sad.gif.
Atsakyti
Antras gimdymas buvo žymiai skausmingesnis, nors ir trumpesnis.

Pirmas - 38 sav nepilnų nubėgo vandenys, veiklos jokios - 10 valandų ant skatinamųjų, gydytojas rankom praplėtinėjo gimdos kaklelį ( paskui plyšo jis), stūmimas 5 minutes - vaikutis 3150 gr. - bendras gimdymo laikas apie 11 val.
(skausmas pasimiršo tą pačią sekundę kai paguldė sūnelį ant krūtinės)

Antras - savalaikis - 40 sav be kelių dienų - sarėmiai: po 1 cm kas valandą - nuo 8 cm kai nuleido vandenis - sąrėmiai nepakenčiamai skausmingi. Stūmimas vėlgi 5 min ( mikro plyšimai) - vaikutis 3975 gr. Bendras gimdymo laikas apie 6 val.
Bet po šio gimdymo nepasimiršo skausmai ir nešiojant trečią labai bijojau gimdyti be nuskausminimo.... verysad.gif verysad.gif

O trečias (vėl 38 sav) - jaučiu būtų buvęs pats skausmingiausias( nes jau prie atsidarymo 4 cm skaudėjo labai) , bet gimdžiau su epidiūru - tai buvo pats geriausias - nors gimdymo laikas vėl apie 10 val; stūmimas tik kelias minutes užtruko - mergytė 3290 gr
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvena: 17 vasario 2011 - 20:39
Pirmas gimdymas truko 15.5 su saremiais. Cia nuo atvykimo i GN kai nebeisleido jau fiksavo reguliarius saremius. Gimdyma saktino,nes neatsidarinejo kaklelis. Gimdziau be epiduro,buvo nezmoniskai sunku,vaikuti istume medikai.

Antras gimdymas nuo atvykimo i GN truko su viskuo 3val. Nespejom net i gimdykla. Irgi saktino,mergyte saute issove,vos spejo sureguoti akusere.
Atsakyti
Pirmo gimdymo bendras laikas apie 6.5valandos, visai nesunkus gimdymas buvo, gal todėl kad su epidūru gimdžiau.
Antrą kartą važiavau tik pasitikrinti , bet į gimdyklą nuvarė nes jau buvo 9cm atsidarymas bigsmile.gif skausmų praktiškai nebuvo, vos vos nugarą maudė. Nuo atvažiavimo iki to kai jau turėjau sūnelį ant krūtinės praėjo 27min biggrin.gif
Pats finišas buvo daug skausmingesnis nei per pirmą gimdymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Lina*: 18 vasario 2011 - 15:36
Man gimdymai labai skirtingi buvo.
Pirmas planuotai 39 sav. nuleido vandenis, uztruko apie 4 valandas su puse. Nebuvo skausmingas, nes su epiduru, nors pusei kuno jis veike labiau, o pusei maziau g.gif
Per antra atvaziavau su 7 cm. Namie pora valandu lengvai nugara maude, nemaniau, kad gimdau, tik vyras ikalbejo skambinti daktarui. Epidura irgi padare(vel pusei kuno labiau veike), bet matyt mazesne doze gavau, nes skausmo nepalyginsi su pirmu gimdymu blink.gif blink.gif ligoninej uztrukom pusantros valandos ir plius tos valandos namie, kai nugara maude, tai gimdymo laikas labai panasus gaunasi. rolleyes.gif
Atsakyti
Man skyrėsi.Pirmą kartą gimdymas buvo laaaabai sunkus.O antrą kartą tai viskas thumbup.gif buvo rolleyes.gif
Atsakyti

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif visiška teisybė
Atsakyti

Mano atveju abu nėštumai buvo vienodi (lengvi) ir gimdymai tokie patys - lengvi ir greiti. 4u.gif
Atsakyti