Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmas, antras, trečias gimdymas -

Pirmasjį pagimdžiau per 4 val.labai lengvai,o antrąjį vargau 12 val.sausas gimdymas po 7 val paprašiau epidūro,nes negalėjau iškentėti skausmo verysad.gif
Atsakyti
Man antras gimdymas buvo kur kas sunkesnis, nors abu kartus gimdžiau berniukus, abu šiek tiek pernešiojau, nėštumai buvo panašūs, abu kartus gimdžiau be epidūrinės nejautros.

Pirmąjį vaikelį gimdžiau 10 val., bet viskas vyko gana lengvai ir sklandžiai, išskyrus tai, kad nepilnai pasišalino placenta ir teko daryt abraziją.

Antrąkart kaklelis atsidarinėjo lėtai ir sunkiai, todėl teko dirbtinai nuleisti vandenis, veikla nevyko, tada plėtė kaklelį, prie 6 cm pati akušerė pasiūlė nuskausminimą (leidžiamus į veną "narkotikus", epidūro kažkaip pabijojau), nes matė, kokie stiprūs sąrėmiai ir kaip kankinuosi. Kai atsidarymas jau buvo pilnas, dar teko beveik pusantros val. prasikankint, nes galvytė nebuvo pilnai nusileidus, taigi negalėjau stumt. Bendroj sumoj gimdžiau 9,5 val. nuo pirmųjų sąrėmių (kurie iškart vos prasidėję kartojosi kas 4 min. ir vis dažnėjo) ir pagimdžiusi vėl gavau narkozę ir buvo padaryta abrazija, nes šįsyk placenta visai neatsidalino. Gydytojai dar kankino mane spausdami stipriai pilvą ir tikėdamiesi, kad pavyks, bet veltui doh.gif .

O taip tikėjausi, kad antras gimdymas bus toks pat lengvas kaip pirmas ir gal net greitesnis, buvau nusiteikusi pozityviai ir še tau kad nori
Atsakyti
Man antras gimdymas, paliginus su antru kaip rojus. Pirmaa gimdziau 20 val. ir vos sienomis nelipau nuo skausmo iki tol kol padare epidurine nejautra.
O antraja pagimdziau per 6val. Nuvaziavau su nezymiais saremiais, jau buvo du cm. atsidares kaklelis. Keturiu cm. kkleliui atsidarius dar labai dideliu skausmu nejutau. Bet paprasiau, kad darytu epidura, kol dar nevelu. Nuskausmino ir viskas buvo thumbup.gif Paskui dar sktinamuosius suleido, kad greiciau viskas vyktu, kai juos suleido per puse valandos pagimdziau thumbup.gif

Pirmaji gimdyma prisiminus, labai antro bijojau, prasiau, kad cezari darytu, atsisake. Paskui gydytojai pati dekojau, akd atsisake.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reida: 25 liepos 2007 - 18:35
Man antras bbuvo lengvesnis ir trumpesnis gal kad mergyte ir svoris mazesnis nei sunaus g.gif
Atsakyti
mano brolienei antras gimdymas buvo sunkesnis... jau norejo cezari daryt, nes kaklelis nesivere, vaikelis pernesiotas buvo. pagimde pati, su epiduru (pirmaji sunu gimde natuiraliai), bet to gimdymo prisimint nenori...
Atsakyti
nestuke.gif Aš irgi po mėnesiuko gimdysiu antrą kart.Pirmą gimdžiau lengvai 8val.Tikiuosi kad ir antras bus toks pat lengvas g.gif
Atsakyti
Na man antras ir pirmas vienodai tikriausiai blink.gif Abu sunkūs :unsure:Ir iš vis su visais gimdymais žiauriai kraujavau doh.gif Po pirmo tiek kraujo praradau, kad po to mėnesį ligoninėj gulėjau, prisimenu, kad 3 dienas po gimdymo, negalėjau rankos pakelt doh.gif taip nusilpus buvau, maitino seselė atėjus,o po antro irgi daug nukraujavus buvau, po to tris dienas su lašelinėm gulėjau, su trečiu tas pats doh.gif leido kažkokius vaistus, nes negalėjo sustabdyt kraujavimo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Preila: 09 lapkričio 2007 - 22:40
Taip kaip gimdžiau antrą dukrytę, galėčiau ir dar gimdyt, kad ir 4 per parą biggrin.gif
Atsakyti
Antras daug greitesnis, net šiek tiek netikėtai greitas, nespėjau tinkamai nusiteikt stūmimui bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2006 01 25, 14:57)
sveikos nutaraiu sukurti tokia tema, nes mane labai neramina mintis apie antra gimdyma, pirmas gimdymas lyg ir vykes buvo be siuvimu ir plysimu o kaip su antru?
Pasidalinkite mamytestos kurios gimde antra ir daugiau kartu, kokia tikimybe kad siuti teks kitus kartus, nors pirmas kartas praejo puikiai, ir jei butu dvynukai ar bus cezaris 100% ar tuomet 100 jog sius tave?

Sveikute.Nesijaudink,kiekvieno gimdymo eigos nenuspėsi.Per pirmą gimdymą man kirpo,antras praėjo sėkmingai,manau ir daug kas priklauso kur gimdysi ir prie kokio personalo,bent jau aš tai žinau iš patirties smile.gif SĖKMĖS 4u.gif
Atsakyti
man tai abu buvo vienodi nes su abiejais dare cesario pjuvi.
Atsakyti
4u.gif truko 1 val ilgiau pats gimdymas, bet išstūmiau per 5 min 4u.gif ,o pirmąjį per pusę val kažkur... ax.gif beje, antras buvo lengvesnis psichologiškai... drinks_cheers.gif
Atsakyti