Man tai antras labai sunkus buvo, oi, kiek prisikankinau, jei taip būt reikėję pirmą gimdyt, tai kaži ar antram leliukui būčiua kadanors pasiryžusi.
O buvau užsitikrinusi, kad bus greičiau ir lengvaiu...

QUOTE(Lapyna @ 2007 05 27, 01:22)
Iš trijų gimdymų antras buvo lengviausias.
Gal todėl, kad trečias vaikas buvo gerokai didesnis...

Gal todėl, kad trečias vaikas buvo gerokai didesnis...
O taip noreciau isgirsti, kad trecias lengviausias... Nes antras man buvo nors ir greitesnis, bet pats isstumimas zymiai sunkesnis. O ir kirpo, ir plysau tai su abiem.
O kiek svere tavo treciasis? Daugiau uz anuos?
Mano atveju ilgiausiai truko pirmas gimdymas, trumpiausiai - trečias
Taip pat pirmasis sūnus buvo sunkiausias, o jauniausioji - lengviausia
Visus tris pagimdžiau pati ir neturėjau jokių plyšimų nei kirpimų
Tik skausmo atžvilgiu pirmą buvo lengviau iškentėti, o stipriausias skausmas buvo gimdant jaunėlę

QUOTE(Asta S. @ 2007 05 29, 11:57)
O taip noreciau isgirsti, kad trecias lengviausias... Nes antras man buvo nors ir greitesnis, bet pats isstumimas zymiai sunkesnis. O ir kirpo, ir plysau tai su abiem.
Na, mano atveju antra dukra buvo beveik pametinukė ir svėrė apie 100g mažiau už pirmą, tai išstumti buvo vienas juokas. Sąrėmiai su antra buvo panašaus skausmingumo, tik truko perpus trumpiau.
O trečią gimdant sąrėmiai buvo žymiai skausmingesni - gal todėl, kad gimdymas buvo skatintas, tegul ir nesmarkiai.
Vaikų svoriai: 3900, 3800 ir 4650 - todėl antra ir gimdėsi lengviausiai.

galiu pasakyt kad man antras gimdymas buvo sunkesnis,aisku greiciau viskas vyko nei su pirmu,tik va pirmas gime maziukas ,o antra visi kilogramu didesnis,tai teko papluset

Sveikos
Įdomu būtų išgirsti, po pirmo gimdymo, bet Cezario, ar galima antrąsyk natūraliai pagimdyti? Man po pirmo praėjo 5 metai, tai manyčiau, kad taip, bet abejonės kankina, o gydytoja dar konkrečiai nieko nesako kokiu būdu gimdysiu: man jau 28 savaitė. Kažkur girdėjau, ka djei pirmas Cezaris ,tai ir paskui Cezarį daro. Nuėjus pas gydytoją liepos 10 d. būtinai pasiklausiu, bet gal kas turit informacijos dabar?

QUOTE(rasasol @ 2007 06 25, 22:27)
Sveikos
Įdomu būtų išgirsti, po pirmo gimdymo, bet Cezario, ar galima antrąsyk natūraliai pagimdyti? Man po pirmo praėjo 5 metai, tai manyčiau, kad taip, bet abejonės kankina, o gydytoja dar konkrečiai nieko nesako kokiu būdu gimdysiu: man jau 28 savaitė. Kažkur girdėjau, ka djei pirmas Cezaris ,tai ir paskui Cezarį daro. Nuėjus pas gydytoją liepos 10 d. būtinai pasiklausiu, bet gal kas turit informacijos dabar?

Pas mane buvo 4.5 metu tarpas. Diagnoze buvo kategoriska - Cezaris. As be proto norejau pagimdyt pati ir meldziau, kad taip ivyktu. Ir antraji pagimdziau per tris valandas nuo pirmojo saremio, pati... Visi buvo

Beja skausmo atzvilgiu, (nes ir su pirmu jauciau saremius, leliukas jau buvo be 5 minuciu pasaulyje, tada tik isveze operuoti) antrasisi buvo lengviau, gal kad labai greitai.
Taigi realiai po tokios pertraukos naturaliai pagimdyti antra nera jokios problemos, nebent naturaliam gimdymui turgdo kazkokios ginekologines priezastys...

Linkiu lengvai ir greitai...

Antras gimdymas buvo tikrai lengvesnis. (Abu vaikai - vienodo svorio). Sąrėmiai iki 9 cm - be skausmo (ko nepasakyčiau apie pirmąjį gimdymą,).
Beje, pirmojo gimdymo metu buvau nusiteikusi pagimdyti labai lengvai ir greitai, prieš antrąjį gimdymą, pagąsdinta ginekologės, laukiau didesnio skausmo. Rezultate - viskas priešingai
Beje, pirmojo gimdymo metu buvau nusiteikusi pagimdyti labai lengvai ir greitai, prieš antrąjį gimdymą, pagąsdinta ginekologės, laukiau didesnio skausmo. Rezultate - viskas priešingai

Man antrasis gimdymas nerealiai lengvesnis uz pirma buvo
Su pirmaja procesas labai strigo, reikejo l. skatinti, kad jau nebeiskentusi ant 8 cm prasiau epiduro. Buvau labai pavargusi, nes viskas jau truko apie 10 val. Padarius epidura daug geriau pasijutau, pailsejau...
Su antra dukrele nuvykau i ligonine pasitikrinti ir jau 5 cm atsidarymas buvo, o as nieko nejutau. Nors vandenis nuleido dirbtinai, bet procesas ejosi savaime. aisku, si kart epidura padare is kart
Bet gimdyme dalyvavau aktyviai, jauciau visus saremius, tik skausmo nebuvo. Gydytoja sake, kad l. graziai pagimdziau
Aisku, bepigu man, su nuskausminamaisiais
Taigi apie antraji gimdyma mano prisiminimai tiesiog puikus
sekmes jums visoms

Su pirmaja procesas labai strigo, reikejo l. skatinti, kad jau nebeiskentusi ant 8 cm prasiau epiduro. Buvau labai pavargusi, nes viskas jau truko apie 10 val. Padarius epidura daug geriau pasijutau, pailsejau...
Su antra dukrele nuvykau i ligonine pasitikrinti ir jau 5 cm atsidarymas buvo, o as nieko nejutau. Nors vandenis nuleido dirbtinai, bet procesas ejosi savaime. aisku, si kart epidura padare is kart

Aisku, bepigu man, su nuskausminamaisiais

sekmes jums visoms

Man antras nepalyginamai greitesnis. Po pirmojo buvau labai išsekus pavargusi, ilgai neatsigavau. Po antrojo, praėjus pusvalandžiui sakiau, noriu dar trečio. po dienos, kitos jaučiausi tarsi negimdžiusi. kai visos sakė, kad antras būna lengvesnis, nenorėjau, tikėti, galvojau kaip gali taip būti, juk pirmas buvo baisus košmaras.
Antras sunkiau del to kad buvo berniukas ir jo stumimas buvo daug skausmingesnis-ne del vaiko svorio,o del daug platesniu peciu 
Aisku viskas vyko trumpiau

Aisku viskas vyko trumpiau