QUOTE(mylimuke @ 2013 05 20, 16:29)
Atsiprašau, nesusilaikiau.
Jūs prigalvojot tiek daug priežasčių, kodėl jums (ar kažkam kitam) sunku sveikai/tinkamai maitintis ir lieknėti, kad nenuostabu, jog rezultatų labai sunku sulaukti. Kaip sakoma: kas nori - randa galimybių, kad nenori - pasiteisinimų. Niekas nesakė, kad viskas turi būt lengva. Lengviausia laiko ir energijos atžvilgiu yra prisikirsti kartą vakare pusfabrikačių, o vietoj sporto rinktis TV pultelio maigymą.
Aš irgi neturiu automobilio ir važinėju kartais į kitą miestą viešuoju, ir visur aplakstyt reikia,
2. bet jeigu žinau, kad per dieną neteks kažkur pavalgyt normaliai prisėdus šilto maisto, man nesunku
3. DĖL SAVĘS įsidėti porą obuolių ar bananų, riešutų ar džiovintų vaisių, ar kažko kito negendančio per pusdienį. Gal ir nėra didelės įvairovės pasirinkime, bet tai geriau negu nieko. Rankos nuo krepšių dar nenudžiūvo.
Mylimuke, dėjau aukščiau straipsnį, bet pasikartosiu:
1. Aš renkuosi normalų maistą, ne spirgus, ne vištos kulšis, ne kijevo kotletus ar riebius karbonadus. Prisižiūriu kas liesiau, kas šviežiau. Pusfabrikačių neperku, viską gaminu namie- ir verdu ir garinu, jei kepu, tai ant šaukšto aliejaus arba sausai. Mielai valgau daržoves- grilintas, virtas, šviežias. Vaisius riboju netyčia, nes nelabai mėgstu. Ne namie valgau tik pietus.
2. Bet juk jūs irgi norite šilto maisto? Kodėl man reikia neštis į darbą šalto maisto indelį, jei per gatvę yra vaikus maitinanti įmonė su
šiltu normaliu maistu? Rašiau net atsakymą į jūsų postą, kad man pietums reikia šilto būtinai. O darbe atsineštu privalėčiau tenkintis šaltu- nes pasišildyti nėra kur.
3. Pora obuolių ir sdauja riešutų tai viena, o varškė ar obuoliai pusryčiams, troškinys arba koks mėsos gabalas vienam indely, daržovės kitam indely arba viskas vienam dideliam. Dar užkandžiui kažką, aš buvau kasdien apsikrovusi kaip nešulinis arklys, neskaitant knygų, organaizerių ir kitų bobiškų pričindalų rankinėje.
Ar sakote, kad vasarą tie du obuoliai ir bananai (jie kompaktiškesni ir kai suvalgai, išmeti graužtuką ar žievę ir nereik jų tįstis po darbo ar bibliotekon) turi man atstoti šiltus pietus?
Dar norėčiau pažymėti, kad indelinio- pavyzdinio mitybos plano laikiausi kiek daugiau nei pusmetį- su 5 valgymais per dieną, pusryčiais, po nedaug, baltymai, daržovės....na, tiesiog pagal chestomatinį planelį. skirtumo svorio metime nematau. Jis krenta taip pat pamažu, gal įsivažiuos toliau.
Malena, nežinau, man vaisių nelabai trūksta.
Papildyta:
QUOTE(Malena @ 2013 05 20, 16:33)
Bėda, kad dauguma maitinasi nesveikai, ko pasekoje ligos+antsvoris. O esmė ta, kad negalime lygintis su italais dėl mano minėtų priežasčių. Dėl noriu nenoriu, tai ne maži vaikai esam
Marla, bėda ir trūkumas šviežių. Jei tau po akim būtų šviežias sultingas ananasas, o ne žaliai papuvęs kaip pas mus prekybcentrį, tai gal jo norėtum dažniau? Ananasas pavyzdys, vietoj jo galit įstatyt bet kurį vaisių. kas iš to "dabar prasideda", kai gūdžius 8 mėnesius nebūna nieko. Tik nedanokę ar papuvę. Arba už kosmosinę kainą.
Malena, angliškai moki, eik, pasiskaityk literatūros

Man pofig tas anstvoris, galiu lažintis, kad poc kokių metų aš jo nebeturėsiu. O gal ir greičiau, kas čia žino. Ir lieknėsiu be ypatingų kančių, kažko atsisakymo ar valios pastangų. Nes savio kelią aš radau.
Nes noriu laisvės, valgyti kaip noriu, ką noriu ir kada noriu. Nes aš jau žinau kaip pasitenkinti ledų porcija vietoje dviejų arba šokoladiniu saldainiu vietoje kelių iš po ranka stovinčios saldainių dėžutės. Jei dar kada nors mane prisiminsite, po kiek laiko galėsite paklausti kaip laikausi