QUOTE(Calipso @ 2013 04 20, 11:49)
Tokia nuomone tikras visuomenes nesveiko poziurio atspindys - stora moteris =nelaiminga moteris. Ir ka ji besakytu tai melas sau ir kitiems?
Zmogus gali gerai jaustis tiek budamas "storulis" tiek "kudena" apie savo laime sprendzia kiekvienas pats. Istorija tik patvirtina, kad grozio etalonai nuolat kinta- pvz viduramziais antsvoris sveikatos ir turtingo gero gyvenimo bei grozio simbolis, kudumas - vargas ligos ir nepriteklius bei nepatrauklumas. Ir tokiu pavyzdziu daug...
Viskas keiciasi o tokios tiesos, kad jei tu ne tokios formos kuri siuo metu "madinga" tai tu nelaiminga yra tiesiog absurdas.
Jei nori moteris liekneti pirmyn, o kas tai lems sunku pasakyti, nes visuomene vistiek veikia nors ir tikrai graziai sau atrodai...

Viskas keiciasi o tokios tiesos, kad jei tu ne tokios formos kuri siuo metu "madinga" tai tu nelaiminga yra tiesiog absurdas.
Jei nori moteris liekneti pirmyn, o kas tai lems sunku pasakyti, nes visuomene vistiek veikia nors ir tikrai graziai sau atrodai...
apie laimę - nelaimę nebuvo nė žodžiu užsiminta. kalbėjau apie savivertę. ir ji tikrai krenta kai moteris "nepataiko" į visuomenės nubrėžtus rėmus. Kuri bus patenkinta būdama apvalaina, jei visur viešoj erdvėj modelius rodo

QUOTE(carlet @ 2013 04 20, 15:20)
apie laimę - nelaimę nebuvo nė žodžiu užsiminta. kalbėjau apie savivertę. ir ji tikrai krenta kai moteris "nepataiko" į visuomenės nubrėžtus rėmus. Kuri bus patenkinta būdama apvalaina, jei visur viešoj erdvėj modelius rodo
na, nebent ta, kuriai šiaip viskas dzin: kaip atrodo, kaip jaučiasi ir tt..

Kodėl dzin? Jeigu Jūs manote, kad moteris, kuri neatitinka visuomenėje vyraujančio modelio tipo išvaizdos yra nelaiminga, arba jai dzin, tai nereiškia kad taip ir yra.
Nepagalvojote, kad ir apvelesnė moteris gali gerai jaustis, atrodyti gražiai?
Ar visi žmonės, kurie neatitinka kažkokio grožio standarto turi mažesnę savivertę?
QUOTE(Colomba @ 2013 04 20, 17:07)
- Kodėl dzin? Jeigu Jūs manote, kad moteris, kuri neatitinka visuomenėje vyraujančio modelio tipo išvaizdos yra nelaiminga, arba jai dzin, tai nereiškia kad taip ir yra.
-Nepagalvojote, kad ir apvelesnė moteris gali gerai jaustis, atrodyti gražiai?
-Ar visi žmonės, kurie neatitinka kažkokio grožio standarto turi mažesnę savivertę?
-Nepagalvojote, kad ir apvelesnė moteris gali gerai jaustis, atrodyti gražiai?
-Ar visi žmonės, kurie neatitinka kažkokio grožio standarto turi mažesnę savivertę?
-nesuabsoliutinkite. aš rašiau, kad yra IR TOKIŲ. yra visokių. Ir, mano nuomone, savimi patenkinta apvalutė yra labiau išimtis iš taisyklės, nei taisyklė.
-Pagalvojau. Ką reiškia gražiai atrodyti? tai jau labai subjektyvu, tamsta

-Manau, ne visi, bet dauguma.
QUOTE(carlet @ 2013 04 20, 16:22)
-nesuabsoliutinkite. aš rašiau, kad yra IR TOKIŲ. yra visokių. Ir, mano nuomone, savimi patenkinta apvalutė yra labiau išimtis iš taisyklės, nei taisyklė.
kas bus gražu jums, nebūtinai bus gražu man, ir atvirkščiai. Man visada bus gražiau lieknamoteris (saikingai liekna) nei apvalaina
bet vėl kartoju, čia tik MAN.

Bet tada kokie 90% žmonių turėtų kentėti dėl menkos savivertės, nes vieno nosis neatitiks standartų, kito smakras, kakta, kaklas, ausys, burna, skruostai, plaukų ilgis ar spalva...

QUOTE(Colomba @ 2013 04 20, 18:57)
Bet tada kokie 90% žmonių turėtų kentėti dėl menkos savivertės, nes vieno nosis neatitiks standartų, kito smakras, kakta, kaklas, ausys, burna, skruostai, plaukų ilgis ar spalva...
Nejaugi savivertę lemia tik išvaizda?

Daliai žmonių, akivaizdu, kad taip... Kai paaugliai taip mąsto aš juos dar kažkaip suprantu - jauni, be gyvenimiškos patirties, bet kai subrendę žmonės rimtais veidais tai aiškina, tai nežinau

o tai kaip kitos gyvenimo sferos turi įtakos gyvenimo kokybei ar jau nelabai?
Papildyta:
dėl tos savivertės man dar tada kilo neaiškumas. Tarkim, gyvena kokia na pvz. mokslininkė, kyla karjeros laiptais, patampa profesore, laikas aišku, bėga, persirita kokie 50 - klimaksas pareina su visais savo pribumbasais ir oplia... moteriškė sustambėja. Tai jos markė kaip suprantu smarkiai krenta ane.... nepaisant visko ką ji pasiekė, ką nuveikė, kuom tapo, staiga nuplaukia į šoną, ir jos savivertei amen?
ko jūs čia nesuprantat
? savivertę ne vien lieknumas, gražumas ir kitoks -umas sudaro
čia tik vienas iš aspektų apie kurį tema. kai tema bus ne apie išvaizdą, tada nagrinėsim kitais aspektais

QUOTE(Colomba @ 2013 04 20, 17:07)
Ar visi žmonės, kurie neatitinka kažkokio grožio standarto turi mažesnę savivertę?
QUOTE(carlet @ 2013 04 20, 17:22)
QUOTE(carlet @ 2013 04 20, 20:04)
ko jūs čia nesuprantat
? savivertę ne vien lieknumas, gražumas ir kitoks -umas sudaro
čia tik vienas iš aspektų apie kurį tema. kai tema bus ne apie išvaizdą, tada nagrinėsim kitais aspektais 

aš manau, kad lieknėt reikia tik dėl savęs

Man irgi iskiles klausimas ar verta liekneti del kitu, o gal tiksliau "del saves" pagal kitu poziuri.. Mano atvejis yra toks, kad mano ugis yra 165 , sveriu 53 kg, tai esu sveika normali moteris. BET as pati sau nepatinku (bet patikciau nebent jei sverciau kokius 49 kg, o ta pasiekti man yra beprotiskai sunku), savo vyrui patinku (na bet jis mano vyras ir negali kitaip sakyt
) ir is manes niekas kaip ir nesitycioja del isvaizdos. Mankstintis man patinka (ta darau), bet sportuoti ne. Svori man mesti yra labai sunku. Taigi as is vienos puses kaip ir noreciau but liekna, nes puikiai jausciausi gatveje ir mano pasitikejimas isvaizda butu didesnis; bet is kitos puses man realiai nereikia kankintis, nes esu normali ir tas lieknumas tik reikalingas butu tik del kitu nuomones. Ir as kaip ir strigau.. tai ka man daryt?

Aš nesuprantu, kaip galima lieknėti dėl kitų (išskyrus tą atvejį, jeigu jie už tai duotų pinigų). Jei būčiau stora, tikrai dėl kitų nelieknėčiau, per didelė egoistė esu.
QUOTE(dontstop @ 2007 03 28, 12:33)
Žodžiu, situacija tokia: aš niekad nebuvau plona, o per pastaruosius porą metų priaugau apie 8 kg. Pati sau aš atrodau graži
, nes tikrai nesu storulė, veikiau moteriškų formų, turiu didelę krutinę, tiesa, visa kita irgi proporcinga
Kad būtų aiškiau, esu 162 cm ūgio, 60 kg svorio, nešioju 38 dydį
Problema tame, kad užkniso giminės pastabos ir raginimai lieknėti
Kaskart kai susitinkam, pirmiausia išgirstu kaip sustorėjau ir baisiai atrodau
, toliau seka patarimai kaip atsikratyti svorio
Kiek bandžiau sakyti, kad mane žeidžia tokios kalbos arba kad sau ir savo vyriškiui atrodau graži, nepadeda
Sako, kad tiesiog nematau savęs iš šalies
Ką daryti?

Labas

Tai vat brangute, gyveni ne dėl kitų, o dėl savęs ir savo vyro, savo ateities.. Tai kokio velnio turi keistis dėl giminių? Nori? keiskis tik dėl savęs, nenori? būk tokia kokia esi, svarbu visada šypsokis

QUOTE(grum @ 2013 04 28, 01:02)
Man irgi iskiles klausimas ar verta liekneti del kitu, o gal tiksliau "del saves" pagal kitu poziuri.. Mano atvejis yra toks, kad mano ugis yra 165 , sveriu 53 kg, tai esu sveika normali moteris. BET as pati sau nepatinku (bet patikciau nebent jei sverciau kokius 49 kg, o ta pasiekti man yra beprotiskai sunku), savo vyrui patinku (na bet jis mano vyras ir negali kitaip sakyt
) ir is manes niekas kaip ir nesitycioja del isvaizdos. Mankstintis man patinka (ta darau), bet sportuoti ne. Svori man mesti yra labai sunku. Taigi as is vienos puses kaip ir noreciau but liekna

Jūsų duomenys kaip mano nuomininkės, ir kaip bebūtų keista, ji irgi nelaiko savęs plona, nors palyginus su dauguma merginų ji tikrai liekna, už mane šiek tiek stambesnė, bet aš ir aukštesnė, ir mano kmi per mažas, pas mane mažiau raumenų, ir t.t., skirtumas tik 3-4 kg, bet jūsų kmi tai normalus, nesuprantu, ko čia parintis