Įkraunama...
Įkraunama...

klaikus biudzetas

QUOTE(Vall2 @ 2007 09 18, 12:29)
kazkaip nesuprantu zmoniu, jei nepadeda kalkuliatorius, jei nepadeda sveikas protas, negi manot, kad pades MS Money ??
Aisku, jei vartote 7 nulius ... kalkuliatoriai nemoka elgtis su tokiais skaiciais ...

thumbup.gif Prajuokinai! Siaip tikrai tiesos yra - visiskai nemokantiems taupyti vargiai pades ir imantriausios programos. Taciau kitiems gal bus tiesiog patogiau vesti savo finansu suvestine. smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vall2 @ 2007 09 18, 11:29)
kazkaip nesuprantu zmoniu, jei nepadeda kalkuliatorius, jei nepadeda sveikas protas, negi manot, kad pades MS Money ??

Aisku, jei vartote 7 nulius ... kalkuliatoriai nemoka elgtis su tokiais skaiciais ...

Persiprašau, bet man paprasčiausiai patinka viską turėti kompe, o ne sąsiuvinyje, man patinka matyti aiškias ataskaitas ir grafinį savo išlaidų atvaizdavimą.. ir šiaip, man patinka naudotis šiuolaikinėmis technologijomis ir priemonėmis. Tai jums kliudo, kad šitaip replikujat? g.gif
Be to, kalkuliatorius grafikų tikrai nebraižo. Vadinasi, vieno iš mano poreikių netenkina. O MS Money visus juos tenkina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivile @ 2007 04 02, 11:08)
Pastebejiami būtų tokie: kiekvienais metais vis daugiau ir daugiau išleidžiam.  blush2.gif

visų pirma, nenuostabu, kad išleidžiate daugiau....juk palyginkite kainas, kokios buvo prieš metus, dvejus ir kokios dabar sad.gif baisu verysad.gif o algos nekilo, bent jau mano ir vyro...

Mes taupome tokiais būdais....Iš savo graudžios patirties supratau, neverta taupyti maistui. Mano tėvai spaudė centą prie cento (nekaltinu jų, tik to dėka turėjome butą, mašiną), bet...jie taupė matsui, pirkdavo, bile, kad valgoma, o ar sveika, skanu, tai jau buvo antrame plane. To pasekoje motinai visokios skrandžio opos, ligos, ir man sugadintas žarnynas unsure.gif kai ištekėjau, vyras pasitaikė kulinaras, uošvienė irgi ir jie man padėjo susitvarkyti maisto reikalus, susireguliavo mano organizmas. Taigi maistui netaupom, o visa kita.....
Vyro alga kortelėje- paskola+ komunaliniai...visa kita lieka extra atvejams (t.y kiek sutaupom, mašinos remontui, tel remontui ir pan.)
Mano alga- korteleje, bet tik kokie 700 + 93 litai už vaiką unsure.gif už juos gyvename, valgome...na, parsivežam daržovių iš kaimo, mėsos kartais uošviei įdeda....Bet sunku...

Kartais ir aš noriu surašyti viską, ką pirkome...ale mane nervina, kad daugelyje LT parduotuvėse neduoda čekio, jei jo neprašai, o nekartą paprašius, buvau apibarta, apiburbėjo, kam man makulatūros reikia...nusibodo prašinėt, nervina mane tokie pardavėjai bambekliai, negi elementariai nėra jiems išaiškinta, kad čekį duotų...

Tai va....esu truputį nusiminusi.....man atrodo, kad mums šeimoje reiktų surašyti, ne tik kiek kas savo reikmėm išleido, bet ir kas kur vienas kitą išleido...

Bandau rašyt:
Vyro pramogos:išleidau į baseiną, išleidau žvejoti, išleidau grybauti, su draugais bare buvo,meškerė+kabliukai+ ritės kokie 300 litų, striukė, batai, džinsai, šortai, pjūklas (brangus, pigesnio nesutiko pirkti) cool.gif

Mano pramogos- išleido į darbą, išleido į darbą, neturiu palto, vaikštau us vasariniu švarkeliu, neturiu batų, vaikštau su kedais (4 m senumo), išleido į darbą, išleido į maximą unsure.gif

paskaičiau ir graudu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ankstikėlė @ 2007 09 27, 10:51)
Bandau rašyt:
Vyro pramogos:išleidau į baseiną, išleidau žvejoti, išleidau grybauti, su draugais bare buvo,meškerė+kabliukai+ ritės kokie 300 litų, striukė, batai, džinsai, šortai, pjūklas (brangus, pigesnio nesutiko pirkti) cool.gif

Mano pramogos- išleido į darbą, išleido į darbą, neturiu palto, vaikštau us vasariniu švarkeliu, neturiu batų, vaikštau su kedais (4 m senumo), išleido į darbą, išleido į maximą unsure.gif

tavo padetis labai panaši i mano mano vyras visko reikalauja sau o i mane nežiuri. pvz pasakiau kad man reikia batu jis pasake kad neturi pinigu. atrodo viskas aišku, bet kai aš jam sakiau kad mes neturim pinigu mašinai jis sake kad jam del darbo reikia nebus su kuo važineti, kai sakiau kad šiemet jo mokslams pinigu nera ir kad nestotu mokytis jis pasake negi aš neužsidirbu? o kai aš gavau alga ir pasakiau kad važiuoju batu pirkti jis iškele toki skandala nes reikia moketi ir už masina ir už jo mokslus jei nebučiau sumokejus dabar tai butu teke padaryti veliau tik jau su delspinigiais. tai po to aš jo paklausiau kada tu man leisi atrodyti kaip padoriai moteriai jis pasake aš tau nedraudžiu. bet kad aš galečiau savo alga padeti ten kur noriu irgi taip nera o jo alga tiesiog išgaruoja o kur niekas to nežino o mano alga ant to ko man tikrai nereikia. ka man daryti su savo vyru???? aš noriu jaustis žmogum ir atrodyti kaip žmogus ir nuėjus kur nors neraudonuoti kad džinsai nuskalbti batai vasariniai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2007 09 28, 14:36)
tavo padetis labai panaši i mano mano vyras visko reikalauja sau o i mane nežiuri. pvz pasakiau kad man reikia batu jis pasake kad neturi pinigu. atrodo  viskas aišku, bet kai aš jam sakiau kad mes neturim pinigu mašinai jis sake kad jam del darbo reikia nebus su kuo važineti, kai sakiau kad šiemet jo mokslams pinigu nera ir kad nestotu mokytis jis pasake negi aš neužsidirbu? o kai aš gavau alga ir pasakiau kad važiuoju batu pirkti jis iškele toki skandala nes reikia moketi ir už masina ir už jo mokslus jei nebučiau sumokejus dabar tai butu teke padaryti veliau tik jau su delspinigiais. tai po to aš jo paklausiau kada tu man leisi atrodyti kaip padoriai moteriai jis pasake aš tau nedraudžiu. bet kad aš galečiau savo alga padeti ten kur noriu irgi taip nera o jo alga tiesiog išgaruoja o kur niekas to nežino o mano alga ant to ko man tikrai nereikia. ka man daryti su savo vyru???? aš noriu jaustis žmogum ir atrodyti kaip žmogus ir nuėjus kur nors neraudonuoti kad džinsai nuskalbti batai vasariniai ir t.t.

nesuprantu, kodel jus mokat uz jo mokslus? tegu jis pats uz juos susimoka.
pasiimkit vyro saskaitos banko israsa, patikrinkite kur tuos pinigus leidzia. jeigu viskas yra grynais pinigais, tuomet pasiulykite, kad alga nestu i banka ir kiek imanoma daugiau atsiskaitinetu kortele, tada gal lengviau bus sukontroliuot, kur dingsta pinigai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gege @ 2007 09 28, 14:49)
pasiimkit vyro saskaitos banko israsa, patikrinkite kur tuos pinigus leidzia. jeigu viskas yra grynais pinigais, tuomet pasiulykite, kad alga nestu i banka ir kiek imanoma daugiau atsiskaitinetu kortele, tada gal lengviau bus sukontroliuot, kur dingsta pinigai smile.gif

jo neina sukontroliuti jis gauna alga i viena kortele i kita perveda už paskolas o kur kiti dingsta neaisku sako kad maistui... supranti aš tikrai nemokečiau bet esme tame kad mes susituoke ir pagal istatymus anstoliai areštuotu ir mano saskaita jei jis nesusimoketu tai vot aš nenoriu prisižaisti tokiais dalykais. ir bandau kalbomis kažka pakeisti
Atsakyti
QUOTE(Ankstikėlė @ 2007 09 27, 09:51)
visų pirma, nenuostabu, kad išleidžiate daugiau....juk palyginkite kainas, kokios buvo prieš metus, dvejus ir kokios dabar sad.gif baisu verysad.gif o algos nekilo, bent jau mano ir vyro...

Mes taupome tokiais būdais....Iš savo graudžios patirties supratau, neverta taupyti maistui. Mano tėvai spaudė centą prie cento (nekaltinu jų, tik to dėka turėjome butą, mašiną), bet...jie taupė matsui, pirkdavo, bile, kad valgoma, o ar sveika, skanu, tai jau buvo antrame plane. To pasekoje motinai visokios skrandžio opos, ligos, ir man sugadintas žarnynas unsure.gif kai ištekėjau, vyras pasitaikė kulinaras, uošvienė irgi ir jie man padėjo susitvarkyti maisto reikalus, susireguliavo mano organizmas. Taigi maistui netaupom, o visa kita.....
Vyro alga kortelėje- paskola+ komunaliniai...visa kita lieka extra atvejams (t.y kiek sutaupom, mašinos remontui, tel remontui ir pan.)
Mano alga- korteleje, bet tik kokie 700 + 93 litai už vaiką unsure.gif už juos gyvename, valgome...na, parsivežam daržovių iš kaimo, mėsos kartais uošviei įdeda....Bet sunku...

Kartais ir aš noriu surašyti viską, ką pirkome...ale mane nervina, kad daugelyje LT parduotuvėse neduoda čekio, jei jo neprašai, o nekartą paprašius, buvau apibarta, apiburbėjo, kam man makulatūros reikia...nusibodo prašinėt, nervina mane tokie pardavėjai bambekliai, negi elementariai nėra jiems išaiškinta, kad čekį duotų...

Tai va....esu truputį nusiminusi.....man atrodo, kad mums šeimoje reiktų surašyti, ne tik kiek kas savo reikmėm išleido, bet ir kas kur vienas kitą išleido...

Bandau rašyt:

paskaičiau ir graudu doh.gif

Brangioji, mylet save labiau reikia! O dabar atrodytu, kad tu po vyro padu kaip tarnaite kokia antrarūšė. Bet jei pati taip užsileidai, tai ir valosi i tave batus, švelniai pasakius. Kai aš pamatau tokią nesuderintą porą - vyras ( arba atvirkščiai) išsipustęs, važiuoja gera mašina, o žmona 60-tųjų metų drabužiais, ir tais palopytais apsirėdžiusi, vaikai iš antrų rankų parduotuvių šiaip ne taip apdangstyti, tai natūraliai peršasi išvada, kad šeimoje meilės nė su žiburiu nerasi. Egoizmas išsikėtojęs ir tiek. Rimtai pakalbėk su vyru ir išaiškink padėtį, kad abiejų poreikiams ( norams) skirsite vienodą sumą pinigų, kad tu irgi pilnavertis žmogus su savo poreikiais, kad tau trūksta drabužių apsirengti, reikia pinigų plaukus susitvarkyti, manikiūrą pasidaryti, pasižmonėti išeiti. O jei po kelių poklabių nesupras - užuojauta tau dideliausia, ne pakeliui jums, nepakeliui...
Papildyta:
QUOTE(savitre @ 2007 09 28, 14:19)
supranti aš tikrai nemokečiau bet esme tame kad mes susituoke ir pagal istatymus anstoliai areštuotu ir mano saskaita jei jis nesusimoketu tai vot aš nenoriu prisižaisti tokiais dalykais. ir bandau kalbomis kažka pakeisti

Sudarykite vedybine sutarti, kur butu aptartas jusu bendras ir asmeninis turtas bei bendri ir asmeniniai isipareigojimai bankams, tada nereikes jaudintis del savo vyro neatsakingo poziurio i gyvenima. Kitu atveju gali skaudziai nukenteti del sutuoktinio vejavaikiskumo. Butinai turek savo asminine saskaita, apie kuria vyras nezinotu ir i kuria nepretenduotu, dangstydamasis kaip kam, matai skubiai prireike pinigu, kokioje beviltiskoje padetyje jis atsidure ir pan. Meile meile, o piniginiai reikalai lieka piniginiais. Kai del turto pesamasi, visa didziule meile isgaruoti gali...
Atsakyti
QUOTE(Palaiminta @ 2007 09 28, 17:49)
Brangioji, mylet save labiau reikia! O dabar atrodytu, kad tu po vyro padu kaip tarnaite kokia antrarūšė. Bet jei pati taip užsileidai, tai ir valosi i tave batus, švelniai pasakius. Kai aš pamatau tokią nesuderintą porą - vyras ( arba atvirkščiai) išsipustęs, važiuoja gera mašina, o žmona 60-tųjų metų drabužiais, ir tais palopytais apsirėdžiusi, vaikai iš antrų rankų parduotuvių šiaip ne taip apdangstyti, tai natūraliai peršasi išvada, kad šeimoje meilės nė su žiburiu nerasi. Egoizmas išsikėtojęs ir tiek. Rimtai pakalbėk su vyru ir išaiškink padėtį, kad abiejų poreikiams ( norams) skirsite vienodą sumą pinigų, kad tu irgi pilnavertis žmogus su savo poreikiais, kad tau trūksta drabužių apsirengti, reikia pinigų plaukus susitvarkyti, manikiūrą pasidaryti, pasižmonėti išeiti. O jei po kelių poklabių nesupras - užuojauta tau dideliausia, ne pakeliui jums, nepakeliui...
Sudarykite vedybine sutarti, kur butu aptartas jusu bendras ir asmeninis turtas bei bendri ir asmeniniai isipareigojimai bankams, tada nereikes jaudintis del savo vyro neatsakingo poziurio i gyvenima. Kitu atveju gali skaudziai nukenteti del sutuoktinio vejavaikiskumo. Butinai turek savo asminine saskaita, apie kuria vyras nezinotu ir i kuria nepretenduotu, dangstydamasis kaip kam, matai skubiai prireike pinigu, kokioje beviltiskoje padetyje jis atsidure ir pan. Meile meile, o piniginiai reikalai lieka piniginiais. Kai del turto pesamasi, visa didziule meile isgaruoti gali...

kadangi negaliu visko pasakyti savo vyrui nes jis suranda ivairiu priežasčiu nesiklausyti tai nusprendžiau parašyti laiška ir šias mintis pasiskolinau visas nors ir puse ju ne man skirta bet manau kad turetu ir man padeti. Ačiū
Atsakyti
savitre, manau jis tavimi nauduojasi sad.gif jeigu nera pinigu masinos remontui, kurui - tegu prisimena apie visuomenini transpuorta, jeigu neturi pinigu mokslams - tegu ima dar viena paskola mokslams, ir ja ismoka is savo algos. Ir aplamai, reikia batu - nueik ir nusipirk, reikia striukes - nueik ir nusipirka, ir juokiu '...............mielasia, ar galiu sau batukus nupirkti, ar sar metus su kedais pavaiksciuosiu" Jis gi taves neatsiklausia, kur savo alga isleidzia.
Atsakyti
pritariu lailai - kitaip tu vyru i vieta nepastatysi
Atsakyti
QUOTE(ausmare @ 2007 09 29, 04:50)
pritariu lailai - kitaip tu vyru i vieta nepastatysi

Savitre,
Gyvenimas sudetingas,oi koks sudetingas g.gif Stengsiuos trumpai.Panasiai buvo musu gyvenimo pradzioj:visiems musu finansams vadovavo vyras,bet jei ne tai ,nebutume tureje namo,nes as gana islaidi budavau .Bet skirtumas didziulis:jis sau irgi nieko neleisdavo,tik kad tik kas -budavo pakeltas tonas,zodziu, ta tokia atsakomybe uz seima ji gal truputi slegdavo?Aisku,visko cia nesurasysi..Bet kaip cia pasakojama,tikrai nenormalu,egoizmas didziulis g.gif Kai mes viska turejom,nebereikejo taip taupyti,pradejom skirstyti pinigus:cia man ,cia tau,cia vaikams ir t.t.Butinai reikia skirstyti,jei draugiskai neiseina susitarti-is vis pinigais atsiskirti,nebent pas jus Savitre, mazos pajamos tongue.gif Daugelyje seimu pastebejau:jei tik zmona ar vyras mazai uzdirba,buna priklausomas ne tik finansiskai ,bet ir emociskai g.gif O uz save reikia pakovoti!Kazkaip graudu darosi:uz moksla mokek,batu sau nepirk,o as einu i zvejyba su didelem islaidom.Dabar musu gyvenimas ramus.Tik as visada zinojau ir jauciau,kad vyras mane myli ir yra istikimas,o jei yra kitaip arba jis is prigimties butu egoistas,nezinau ar mums butu pavyke..
O vyrai visada yra vyrai,jei jie tikri vyrai,iki galo ju nepalengsi,ju i vieta nepastatysi,tik grazumu ir diplomatijos pagalba galima daug ka pasiekti.. O laiskas nezinau ar jo samone pasieks,ziauroka cia pas jus.Jei tiesa ka cia rasot,reikia rimtesniu priemoniu-gal atsiskirti finansais,jei nesutinka,gal jusu seimininiam gyvenime ,svelniai pasakius,ne viskas gerai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smaika: 29 rugsėjo 2007 - 07:43
QUOTE(Gege @ 2007 09 28, 14:49)

Savitre, uzuojauta kuo didziausia, bet jei nori kazka pakeisti, tikrai gali. Kalbu is asmenines patirties. Sukontroliuoti, kai jau taip ant galvos uzlipo, beviltiska. Turejau panasia problema praeityje - MB didziuodavosi, kad du kartus per metus isvyksta pora savaiciu i uzsieni paatostogauti ir gali tai sau leisti su jo atlyginimu. Tas atlyginimas tuomet buvo 700 litu per menesi doh.gif
Verciausi per galva ir kelis darbus (darbo dienomis iki velumos ir savaitgaliais), bet musu finansine situacija buvo nepavydetina. Zvelgdama atgal suprantu, kad pati daug dalyku nenorejau matyti, kol pats gyvenimas ju neparode visu grazumu. Mokejau uz busta, maista, pramogas, kura... o MB viska kelionems, kuriu nuo metu nuo manes pailsedavo kaupe ir taupe smile.gif
Juokingiausia, kad buvau pati itikejusi, kad nemoku su pinigais elgtis ir esu velniskai islaidi. Man buvo priekaistaujama del kiekvieno asmeninio pirkinio, kad jis per brangus. Nesvarbu, ar tai buvo batai, svarkas, kvepalai... visuomet po priekaistu lavinos pasijusdavau velniskai kalta, kad per mane ir vel kencia biudzetas.
O paskui atejo praregejimas. Ziaurus, bet labai reikalingas. Pora menesiu tyliai ramiai paskaiciavau islaidas, fiksuodama kiekviena lita ir centa. Paaiskejo, kad MB inasas i bendra katila nulinis, o gyvenam is manes. Kai jau tai buvo aisku kaip diena, seke konfliktas. Apsigyniau, nes skaiciai lieka skaiciais - sausais, bet teisingais.
Dar veliau MB pajuto, kad blogai baigsis. Bet mano sirdies nesuminkstino ir metrines rozes po 25 puoksteje nesamos... nes pinigu prasme jis vis tiek nesiruose keisti savo filosofijos doh.gif

Kaip ir patare mamytes, povedybine sutartis butu geriausias dalykas, tik vyras jai priesinsis visomis keturiomis, jam patogu kaip yra dabar. Visada prisimink, kad alga yra TAVO uzdirbti pinigai i kuriuos jis neturi JOKIU TEISIU. Viskas priklauso nuo tavo geros nuotaikos ir geranoriskumo.
Pradziai siulau atskirus biudzetus - tavo, vyro ir bendroms reikmems i kuri kiekvienas inesate vienoda dali (paskola, maistas, komunaliniai, islaidos vaikams). Tai padaryti lengviausia. Jei nepakaks, eisi toliau blush2.gif Laikykis, mergyte 4u.gif
Atsakyti