Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtaujantis vyras

QUOTE(Kolekcionierė @ 2010 07 06, 21:08)
Jums reikia ryžto, ryžto išsilaisvinti iš priespaudos,iš tokio gyvenimo, Jus verta daugiau, niekas negali Jūsų mušti, privalot padaryti tam galą, pasiryžusi nesigailėsite,o tik laimėsite , Jums tikrai bus lengviau


Esate visiškai teisi, mes visos vertos daug daugiau, tik pasiryžti iš tos priespaudos išsilaisvinti ne taip tai jau paprasta, tam reik pribręsti, o kai ilgai "bręsti", kenti, lauki ir susitaikai su esama padėtimi, dažnokai atsiranda bejėgiškumo kompleksas. Gaunasi taip, kad pribręsti nebegali, nes prapuola sugebėjimas aplamai kam nors pasiryžti. Pati per tai perėjau. Ir noriu pasakyti, aš nesugebėjau pasiryžti išeiti, mane tiesiog išmetė. Dabar tuo džiaugiuosi. Manau, tokioje situacijoje pasiryžti reikia truputį mažesniems dalykams nei išėjimas ir po truputį "kelti galvą"... ax.gif
Atsakyti
Kuo anksciau ats supratiams atiena tuo geriau, žinau ka reiskia smurtas seimoje, jis neisbaigia kol neisiena viena puse
Atsakyti
QUOTE(Nija :-)) @ 2010 07 06, 22:19)

Jus visiskai teisi, tam reikia pribresti, buti pasiruosusiai. Manau, kad ir ateisiu iki savo kelio. Kasdien jis vis arciau..
Labai tikejausi palaikimo is mamos..bet..kazkaip abejinga man pasirode jos reakcija..tarsi buciau ne jos dukra, o kaimyne, ar bendradarbe..ji gyvenime nieko panasaus nepatyre, su mano teciu nieko panasaus nebuvo. As isvis esu siltnamio vaikas..Kasdien kalbames, ji vis klausia "na, kaip pas jus?", "nieko" sakau, tada tyla..atrodo tuoj pasakys, "tai prieik gi, susitaikykit..".. Pykstu ant jos uz tai, aisku, as jau ne maza mergaite, kuria reiketu ginti mamai..bet kazkaip norisi jos palaikymo..nors ji ir sako "laikykis vaikeli ant savo, nenusileisk iki jo", bet kazkaip nenuosirdziai tai skamba..nzn..gal man paranoja..
Atsakyti
Vaikams jus reikalinga gyva ir nesuluosinta.Juk melynemis kita karta gali ir nesibaigt...Stiprybes jums console.gif ...
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2010 07 06, 17:22)

vajei koks siaubas... ir dar mama nepaliko, kaip norėtųsi.. na bet mes visos palaikom ir tikimes, kad kuo greičiau "pribres" teisingas sprendimas 4u.gif nes vaikučiams reikia mamos-tikros, guvios, laimingos, nepažemintos ir nepasimetusios 4u.gif stiprybės jums 4u.gif
Atsakyti
užjaučiu visas, kam tenka gyventi tokiam liūne console.gif
ne taip lengva Išeiti verysad.gif
jeigu man tektų su tuo susidurti g.gif
visa tai nėra taip labai nekontroliuojama...
pradžiai gal reiktų suvokti priežastis, kada ir kodėl taip pasitaiko (nesvarbu kiek rimta situacija, juk visom pasitaiko, kad kažkoks elgesys mums būna nepriimtinas ar nesuprantamas)
jeigu sudėliojus kaladėles mes prieinam išvados, kad reakcija vyksta nepriklausomai nuo mūsų elgesio, arba reaguojama į mūsų elgesį neadekvačiai, arba bent kiek mums nepriimtinai...pirmas kartas, pasikalbėti...kartojantis pasikalbėti su jo tėvais (čia aš neesu tikra, priklauso nuo to, kokie jo ir jūsų santykiai su jo tėvais, ar supras, tai nebūtų skundimas, tai būtų daugiau prašymas išaiškinti, jeigu jums pačioms nesiseka g.gif aišku jeigu jis tėvus ignoruoja arba jį erzina jų kišimasis, tada nevertėtų to daryti, nes tai dar labiau supykins verysad.gif )
na o toliau...jeigu smurtaujama...subrendus apsisprendimui skirtis...nemanau, kad reiktų išeiti moteriai, reiktų, kad išeitų vyras...kaip?
tikiuosi, kad Lt ta sistema veikia, nes kitaip tikrai nieko nelieka, kaip išeiti pačiai...
policijos kvietimas ir apdukcija...žiauriai skamba?
žinau, Izralyje veikia...čia moteris ginama...dar yra pagalbos telefonai, realiai veikiantys, jeigu nenori iš karto griebtis policijos...šiaip tikrai pamiršau apie pagalbos telefonus...manau vienai moteriai labai sunku išgyventi panašią situaciją...reikalinga specialistų pagalba...tiesiog nereikia bijoti ar gėdytis kreiptis 4u.gif
štai tokia būtų mano nuomonė 4u.gif
Atsakyti
Bėkt toliau nuo tokių gyvulių gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės.
Prašau Jūsų pagalbos, kadangi Jūsų paslauga gali padėti man ir ateityje kitoms moterims.
Esu sociologijos ir kriminologijos magistrantė. Rašau magistrinį darbą apie moteris, patyrusias smurtą (psichologinį ir fizinį) namuose ir kurios išdrįso kreiptis pagalbos į nevyriausybines organizacijas (NVO).
Aš norėčiau pravesti interviu su keliomis tokiomis moterimis. Klausimai būtų apie tai, kaip jos kreipėsi į NVO ir kaip gynė savo teises. Man įdomu sužinoti būtent tokį asmeninės patirties aspektą. Konkrečiai apie pačias smurto situacijas man nereikia pasakoti (jeigu to daryti nenorima).
Jeigu Jūs galite padėti man įgyvendinti tokį darbą, labai prašau susisiekti su manimi. Kadangi vėliau aš žadu dirbti kriminologijos srityje, o būtent - viktimologijos (mokslas apie aukas), tai šitas tyrimas ir visas darbas turėtų pratęsimą.

Konfidencialumą aš GARANTUOJU
Atsakyti
man tai tiesa sakant juoka sukelia, kai yra tokios patarejos...bekit nuo gyvuliu. Juk ne visada yra taip paprasta mesti viska, vaikus, skolas ir t.t., Didzioji dalis ir krenta ant moters peciu vien tik todel, kad jei vyras jau yra gyvulys, tai jis ir nepasirupins vaikais, nes jei vaikai rupetu, rupetu ir vaiku mama, kurios zaloti NEGALIMA, nekalbu apie kitus dalykus.
O ar zinot kokia istiesu pagalba yra moterims, jei jos kreipiasi i policija? Teisingai Izraelis daro, kad moteris yra ginama, nes bet kuriuo atveju vyro lytis yra stipresne nei moters, jas ir reikia ginti.
Atsakyti
teko gyventi seimoje kurioje buvo naudojamas pastovus psichologinis smurtas ir keleta kartu fizinis, zinokit niekada nepamirsiu to baimes jausmo ilga laika D prasiau tik ramybes, nieko nera sarbiau uz vidine ramybe kai nebijai...
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2009 05 09, 00:47)
Kiek pastebėjau, daug kas labai šaltai reaguoja į faktą, kad vyras skriaudžia moterį. Esu patyrusi pati smurtą, vieną kartą net matant jo geriausiems draugams, nė vienas manęs negynė, nė vienas nesudrausmino ar nepasakė, kad elgiasi blogai ar dar kažką darė. Išvis - liko nesureagavę! Akis nuleidę tylėjo. Toks aplinkinių abejingumas išmušė iš vėžių. Padejuot visi pirmi, bet padėt (visokeriopa pagalba) nelabai kas skubinasi. Tokiai moteriai labiausiai ir reikalingas ne puolimas, kad kvaila esi,kad būni ir kenti, o palaikymas,padrąsinimas, geras patarimas. Sprendimo priėmimui.


taip jusu problema turi spresti visi kiti, ne jus.

kiek kartu yra buve kai kaimynai/draugai/gimines iskviecia policija, o moteris jiems sako nukritau, nieko cia neivyko. kad tik diedo neprarasti. ta pati situaciaj su jumis. kas butu pasikeite jeigu jie butu isikise? butumet drauga palikusi? pati butumet puolusi saviskio ginti.
jo draugai zinojo kad jus leidziate jam save musti, tai kodel jie turi tave ginti, jei pati nesigini?
Atsakyti
Pamegintu koks suskis mane padauzyt! Jau tik pamatyciau kad bando, jau kai vozciau pirma, kad greitai fantazijos atsoktu! Kas isvis gali but per smurtas pries moteri! Netoleruoju. Pati pirma jam snuki isspardyciau ir per langa ismesciau. gun_bandana.gif box.gif bash.gif
Atsakyti