Būdai, padėsiantys pašviesinti odą

1. Alijošius

Tai natūralus augalas, turintis odą šviesinančių, puoselėjančių ir vitaminais prisotinančių savybių. Alijošius taip pat yra prevencinė priemonė nuo vėžio, praturtinta medžiagomis, kurios padeda intensyviai atstatyti ir gaminti naujas ląsteles.

Nupjovę augalo lapą, skystą masę įtrinkite tamsias kūno vietas ir palikite maždaug 20 minučių. Tada nuplaukite ir norėdami greitų rezultatų, kartokite šią procedūrą kasdien.

2. Soda

Valgomosios sodos ir vandens mišinys gali sėkmingai padėti palaipsniui pašalinti susidariusią hiperpigmentaciją, nes jis veikia kaip šveitiklis, pašalinantis negyvąsias odos ląsteles.

Sumaišykite porą šaukštelių valgomosios sodos su vandeniu ir patepkite šia mase patamsėjusias odos vietas. Palaukite kol nudžius ir tada nuplaukite. Darykite tai porą kartų per savaitę.

3. Citrina

Citrinoms būdingos natūralios šveičiamosios savybės. Jose gausu vitamino C, kuris padeda panaikinti negyvąsias odos ląsteles bei atgauti normalų jos atspalvį, o taip pat stimuliuoti sveikųjų ląstelių atsinaujinimą.

Švelniai trinkite citrinos sultimis akantozės paveiktas odos vietas keletą minučių. Po 20 minučių nuplaukite šiltu vandeniu ir ištrinkite odą maitinamuoju kremu. Tą patį galite padaryti sumaišę vienos citrinos sultis su valgomuoju šaukštu medaus, tai irgi turi gerą poveikį.

4. Agurkas

Jis taip pat turi odą šviesinančių savybių. Geresniam poveikiui galima sumaišyti citrinos ir agurko sultis, nes ji balina odą, o žalioji daržovė veikia, apsaugodama odą nuo sudirginimo.

Sumaišykite citrinos, agurko ir ciberžolės sultis, o tada įtrinkite mišiniu odą. Tai visiškai natūralios priemonės, todėl galite šį mišinį naudoti kasdien. Pokyčiai turėtų atsirasti vos po kelerių dienų.

5. Žalia bulvė

Dar vienas, tikima, odą padedantis pašviesinti produktas yra žalia bulvė. Vieni pataria ją perpjovus šiek tiek pasmaigstyti peilio galu, kad išsiskirtų daugiau sulčių. Tuomet patamsėjusią odą patrinti. Kiti jas smulkiai sutarkuoja ir gautą tyrelę tepa ant pažeistos vietos.

Svarbu paminėti, kad oda gali tamsėti ne tik dėl ligos, bet ir dėl paprastesnių priežasčių. Dažniausiai taip nutinka dėl įaugusių plaukelių (pvz., pažastyse) ar tamsių drabužių devėjimo. Tokiu atveju reikėtų pasirūpinti tinkamu ir reguliariu pilingu, gydimo laikotarpiu šviesesnių ir mažiau prigludusių drabužių devėjimu bei taikyti kurią nors iš aukščiau paminėtų priemonių.