Įkraunama...
Įkraunama...

Kelintą dieną po gimdymo atsirado pienuko?

Apklausa: Pienukas jums atsirado: (141 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
O man nepasiseke, po 4 paru israsant is ligonines dar sausos buvo krutys. Bet pagaliau 5 para atsirado - deja ispradziu tik keli lasai. Tik su pientraukiu veliau pavyko isstimuliuoti, nors pradzioje buvo tik 5 ml. O lele alkana, jokios pagalbos kiek vaikas turetu suvalgyti per viena maitinima. Tai tik ant misinuku pakuotes radau, kiek reikia paruosti. Tai maitindavau 1/3 mamos pieno, o 2/3 misinelio. Ir tai per pirma menesi paaugo vaikas 4 cm, o svoris padidejo tik 500g. Nors maitinau is abieju krutu 11 kartu per para! Taip stengiausi tris menesius, o po to pradejo greit mazeti pieno ir per savaite pasibaige. Dabar laukiuos antro ir bijau, kad vel gali prastai begti pienukas. Perskaiciau daug straipsniu apie teisinga zindyma (kai kurie priestarauja viens kitam), tik nezinau ar to pakaks unsure.gif Gal kas duosit geru patarimu kaip elgtis tokiu atveju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvaidot: 16 sausio 2008 - 11:09
QUOTE(vvaidot @ 2008 01 16, 11:01)
O man nepasiseke, po 4 paru israsant is ligonines dar sausos buvo krutys. Bet pagaliau 5 para atsirado - deja ispradziu tik keli lasai. Tik su pientraukiu veliau pavyko isstimuliuoti, nors pradzioje buvo tik 5 ml. O lele alkana, jokios pagalbos kiek vaikas turetu suvalgyti per viena maitinima. Tai tik ant misinuku pakuotes radau, kiek reikia paruosti. Tai maitindavau 1/3 mamos pieno, o 2/3 misinelio. Ir tai per pirma menesi paaugo vaikas 4 cm, o svoris padidejo tik 500g. Nors maitinau is abieju krutu 11 kartu per para! Taip stengiausi tris menesius, o po to pradejo greit mazeti pieno ir per savaite  pasibaige. Dabar laukiuos antro ir bijau, kad vel gali prastai begti pienukas. Perskaiciau daug straipsniu apie teisinga zindyma (kai kurie priestarauja viens kitam), tik nezinau ar to pakaks  unsure.gif Gal kas duosit geru patarimu kaip elgtis tokiu atveju?

5 parą atsiradęs pienas, 500 g/mėn, 11 k. per parą - visa tai norma, kas jums pasakė, kad tai vėlai/mažai?.. unsure.gif
Mišinuko ir MP suvartojimo normos visiškai neatitinka, nes MP yra greitai ir lengvai suvirškinamas. Ir neįmanoma pasakyti, KIEK MP vaikas turi suvalgyti, nes tai yra labai individualu. Nutraukto pieno kiekis taip pat neparodo, kiek jo vaikas suvalgo, nes vaikas žindžia visai kitaip (efektyviau).
Naujagimio skranduko dydis - du arbatiniai šaukšteliai. Faktiškai jam užtenka 10 ml pienuko. Ir vėlgi - tai priklauso nuo konkretaus vaiko.
Jei jūs primaitinėjote mišinuku, tai nenuostabu, kad ir pienas, dingo - laktacija nebuvo pakankamai stimuliuojama, kad susidarytų reikiamas MP kiekis jūsų vaikeliui.
Tai čia tiek, kiek galiu pasakyti iš jūsų pateiktos informacijos.
Dėl antro vaikelio tai pirmas patarimas - nustokit bijoti. Jums baimė ir nepasitikėjimas ir pakišo koją pirmą kartą. Prisiminkit, kad reikiamas pieno kiekis gaminasi TIK žindžiant ir nevartojant papildų. Ypatingai svarbus pirmas maitinimas ir pirmos dienos. Galiu parekomenduoti lietuviškus puslapius: www.pradzia.org ir www.sveikapradzia.lt Butinai nueikite į žindymo kursus ir/ar žindymo palaikymo mamų grupes (kuriam mieste gyvenate?). Jie ne tik suteiks reikiamos informacijos, bet ir įgausite pasitikėjimo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 01 16, 11:28)
Jei jūs primaitinėjote mišinuku, tai nenuostabu, kad ir pienas, dingo - laktacija nebuvo pakankamai stimuliuojama, kad susidarytų reikiamas MP kiekis jūsų vaikeliui.
Tai čia tiek, kiek galiu pasakyti iš jūsų pateiktos informacijos.
Dėl antro vaikelio tai pirmas patarimas - nustokit bijoti. Jums baimė ir nepasitikėjimas ir pakišo koją pirmą kartą. Prisiminkit, kad reikiamas pieno kiekis gaminasi TIK žindžiant ir nevartojant papildų. Ypatingai svarbus pirmas maitinimas ir pirmos dienos. Galiu parekomenduoti lietuviškus puslapius: www.pradzia.org ir www.sveikapradzia.lt Butinai nueikite į žindymo kursus ir/ar žindymo palaikymo mamų grupes (kuriam mieste gyvenate?). Jie ne tik suteiks reikiamos informacijos, bet ir įgausite pasitikėjimo.  4u.gif

Aciu uz padrasinimus. Jau skaiciau... Laktacija nebuvo skatinama? 11 kartu * 2 krutis per para, kruti paleisdavo vos 5 minutem kol nubegdavau iki wc. Dvi savaites islaikiau tik savo pienu maitindama ir tik karta paroj papildomai pamaitindama. Vaikas pirma karta uzmigo pietu miegu tik po 6 savaiciu. Tiesiog man labai sunkai bego pienukas, o mazule labai pavargdavo. Gal kaip vienam is straipsniu radau, nuo pastovaus zindimo buvo uzbrinke speneliai ...
Atsakyti
QUOTE(vvaidot @ 2008 01 16, 11:42)
Tiesiog man labai sunkai bego pienukas, o mazule labai pavargdavo. Gal kaip vienam is straipsniu radau, nuo pastovaus zindimo buvo uzbrinke speneliai ...

pienas gali sunkiai begti del anatomiskai siauru pieno lataku. laimei, zindant kudiki sis defektas issitaiso, ty latakai paplateja. jei problema buvo butent si, antra kudiki zindyti bus lengviau.

bet koks papildomas pamaitinimas dirbtiniu maistu laktacija dazniausiai mazina. jei papildomai ir is buteliuko maitinamas naujagimis, atsiranda dar viena problema: naujagimiui sunkiau ismokti taisyklingai zysti kruti, atitinkamai, krutis prasciau istustinama ir pieno mazeja.

logiskai mastant, jei problema siauri latakeliai, motinai ir kudikiui galima padeti, pirmiausiai daznai zindant, o antra pienuka papildomai nutraukiant ir sumaitinant vaikeliui sauksteliu ar is medicinines taureles arba per specialia maitinimo sistema. daugiau apie tai buvo parasyta temoje "zindymo paslaptys".

beje, vakar kalbejau su mama, kuri istenge iveikti net keliu problemu kombinacija: mamos buvo itraukti speneliai ir susiaureje latakai, o vaikelis gime mazas, mazo svorio, ir sunkiai apziodavo kruti.

bet tai jau off topas. sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 16 sausio 2008 - 12:07
QUOTE(ragnez @ 2008 01 16, 11:53)
pienas gali sunkiai begti del anatomiskai siauru pieno lataku. laimei, zindant kudiki sis defektas issitaiso, ty latakai paplateja. jei problema buvo butent si, antra kudiki zindyti bus lengviau.

beje, vakar kalbejau su mama, kuri istenge iveikti net keliu problemu kombinacija: mamos buvo itraukti speneliai ir susiaureje latakai, o vaikelis gime mazas, mazo svorio, ir sunkiai apziodavo kruti.

Speneliai itraukti ir nedidelis rudas plotas apie juos. Net su pientraukiu traukiant budavo stipriau suimama krutis, nei mano pana sugebedavo. As net pientraukiu traukdama sugebejau padidinti kieki nuo 3-5ml iki 35-50ml. Nutraukta piena supildavau is taureles i burnyte, bet misinuka duodavau ivairiai tiek is taureles, tiek is buteliuko.
Si syki tikiuosi, kad man geriau seksis smile.gif Ir apsisprendziau, kad si kart grieztai nenaudosiu buteliuko.
Atsakyti
mes trecia diena jau valgem pienuka 4u.gif
Atsakyti
man buvo CP, bet priešpienio turėjau iškart. Kilnodavau dukrytę nuo papo prie papo wub.gif Kai jau ėmė skaudėti ir vienas spenelis čiut įtrūko, kad pailsint krūtis, pora dienų nakčiai daviau mišinuko( suvalgydavo ji jo gal po kokius 5 ml). Pienas atsirado 4 parą smile.gif
Atsakyti
5ta rolleyes.gif
Atsakyti
man pienukas atsirado trecia diena po gimdymo smile.gif
Atsakyti
As jau buvau issigandusi,kad neatsiras,bet atsirado 5 diena blush2.gif Po CP buvau g.gif
Atsakyti
Man atsirado 2-a diena po gimdymo. O priespienio dukriukas gavo iskart tik gimus wub.gif
Atsakyti
Man atsirado 3 diena. Visa nestuma krutine nebuvo padidejusi. Trecios paros nakti pabudau nuo skaudancios, padidejusios krutines.
Atsakyti