Įkraunama...
Įkraunama...

Nesuaugęs gomurys, skilusi lūpytė

QUOTE(RamuneR @ 2007 05 07, 10:17)
Ach, tos ligos verysad.gif Mums, kai homeopatiniai vaistukai nepadėjo nuo kosulio, tai gydytoja paskyrė Brontex sirupuką, o vėliau gėrėm - ACC suspenciją. Šitie vaistukai veiksmingesni. Bet žinoma, geriau tegu pediatrė apklauso Rokutį. Ir dėl vaistukų su ja pasitark.

Kristina, aš dar noriu tavęs paklausti, jei gali atsakyti mirksiukas.gif Ar Rokučiui nesuaugusi ir alveolinė atauga? Jei taip, tai ar ta vidurinė dalis įsistatė į savo vietą? Kiek dantukų vidurinėj dalyje išdygo, ir kaip Rokutis bando kalbėti?
Apkroviau klausimais, bet jei gali, atsakyk, labai įdomu būtų išgirsti  user posted image

Labas Ramune 4u.gif ,
net nežinau kaip tau pasakyti. Na mums gydytojai nieko nėra sakę dėl alveolinės ataugos (ar kas blogai su ja). Bet dantukai auga pas mus tai ne taip kaip reikėtų, pavyzdžiui, pirma išaugo visi dantukai normaliai, o po to pamatėm, kad dar lenda du dantukai iš vidaus, iš gomuriuko pusės, ir jie bando "įsitaisyti" tarp tų jau išdygusių. Tai taip atrodo, kad mes turim per daug dantukų. Per konsultaciją sakė, kad per gomuriuko operaciją juos bus galima pašalinti, nes taip jau pasitaiko.....
Tai dabar man reikės pačiai paklausti dėl tos alveolinės ataugos g.gif
O dėl kalbos tai, Rokutis viską, ką pamato sako "mama" arba " meme". Ištaria "ne". Ir šiuos žodžius ištaria gražiai, švariai. Bet bando jau sakyti "kaka", žodžius su raidėmis g ir d, ir jas taria lyg per nosį, nelabai aiškiai mirksiukas.gif
Tai tiek. Jeigu kas neaišku - klausk smile.gif Juk tam čia ir bendraujame, kad dalintumėmės savo patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Labux,

Ačiū, kad papasakojai, Kristina smile.gif Labai įdomu buvo paskaityti 4u.gif

Alveolinė atauga, kitaip tariant - dantenos smile.gif O kaip Rokučiui kosulys? Ar duodi kokių vaistukų? Ir ar dabar prieš operaciją reiks kartoti vėl visus tyrimus? doh.gif

Kurią dieną įkelsiu Pauliuko nuotraukytę, nes vis neprisiruošiu user posted image
Atsakyti
Pasirodysim ir mes smile.gif Įdedu Pauliuko nuotraukytę:

http://i163.photobuc...bum/paulius.jpg
Atsakyti
Sveikutės!

Skaitau apie jusu diskusija apie ta alveoline atauga, ir baisiai noriu įsterpti gossip.gif Kristina, ta alveolinė atauga, tai buna tada,kai, viršutiniu dantuku smegenėlės buna atsiskyrusios ir paprastai kažkiek, vieniem daugiau, kitiems mažiau atsikišusios į prieki, ir susiuvus lupyte, ji stumesi į savo vieta. Matėte sophi mergytės nuotrauka, tai va, ar jusu Rokutis irgi taip atrodė? Jei taip, tai vadinasi jo ta atauga yra nesuagusi.
Mano Gedutis irgi taip atrodė,bet aš nesuprantu, ar pas mus kiek ten grįžo į savo vieta, ar nelabai, nors, kai nuvažiavom po operacijos praėjus mėnesiui, tai gyd. sakė, kad jau tada pasislinko atgal. Ir lupytės jo vienodai susiliečia. Aš net galvoju, ar ji jau taip pilnai ir sugrįžta, gal po to kokiom dantu plokštelėm, ar briketais ja galutinai sulygina g.gif Gedukui jau toj ataugoj, vienas dantukas išdygo, ka ten dantukas, toks didelis dantis. Bet antras dantukas ilgai nesirodo biggrin.gif

Sophi,o kur jus operavote savo mergaite?
Atsakyti

Ramune, koks gražus mėlynakis berniukas 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif

Na va, dabar jau aiškiau pasidarė smile.gif . Ne, tada mūsų Rokučiui su alveolinė atauga viskas gerai, suaugusi. Ligos istorijose visur tik rašo abipusis lūpos ir dalinis gomurio nesuaugimas.
Rokas jau mažiau kosti, pabandžiau Brontex sirupuką, tai turbūt jis ir padėjo. Dar vakarais patepu krūtinytę Resorban tepaliuku, taip ir gydomės. smile.gif Tai tikiuosi pirmadienį jau važiuoti į Vilnių, gal nebeteks trečią blink.gif kartą nukelti operacijos....
Pakartoti reikės kraujo ir šlapimo tyrimą, bet kaip vaiko gaila, kai ima kraują iš venos verysad.gif

Įdomu, kiek laiko reikės mums praleisti ligoninėje? Gal kuri mama prisimena.....
Atsakyti
Labai jau grazus jusu Pauliukas Ramune. bigsmile.gif Vilmux mus oper,Frankfurte Unikklinik.Ir tikrai jau nemazai atsistate atgal,ta atauga,matosi.Vakar buvom,tai sekantis terminas liepos ketvirta.Na tai liepa ir bus antra op. biggrin.gif Na o kaip su tais dantukais bus,dar nieko nesuprantu doh.gif na viskas tikiuosi su laiku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina3 @ 2007 05 08, 20:48)

Įdomu, kiek laiko reikės mums praleisti ligoninėje? Gal kuri mama prisimena.....

Ligoninėje praleidom lygiai savaitę.

Ramune, tavo Pauliukas keičiasi tiesiog su kiekviena diena thumbup.gif Žiūriu į Pauliuko nuotrauką, tai taip ir norisi paniurkyti tavo vaiką biggrin.gif Nu toks mielas thumbup.gif

O aš po valandos skambinsiu mūsų daktariukui Z ax.gif
Atsakyti
ŽIOGUTI, didelės sėkmės jums pas daktara smile.gif

Ramune, jusu sunelis tikras lietuvaitis, gražuolis mėlynakis, didelis jam bučiukas oro_buckis.gif

Kristina, džiaugiuosi, kad jusu suneliui su ta atauga nėra problemos, vis Rokučiui mažiau tu operaciju reikės thumbup.gif

Sophi, atleiskit, kad taip klausinėju blush2.gif, bet įdomu, kodėl jūs savo mergyte butent ten operavote, ar kas rekomendavo ta klinika, gal ten labai sėkmingai atliekamos tos opeacijos? Man atrodo, kad irgi butu geriau anksčiau operuoti ta gomuriuka, bet deja, kažkodėl pas mus taip nedaro. Kaži kaip geriau g.gif
Ir dar įdomu, ar kurios iš mamyčiu vaikiukui gomuriuka siuvo Kaune, norėčiau išgirst atsiliepimu rolleyes.gif
Atsakyti
Mes paskutiniu metu daugiausia gyvenam Vokietijoj,antroji gimus Vok.,draudimai musu irgi cia.Taigi todel ir operavom cia.Mano nuomonia Lietuvoj irgi geri specelistai,tik kiekvieni dirba pagal savo tehnika.Kiek man teko girdet Vokiet,tik Frankfurte daro viena op,kitur irgi iki triju.Taigi tenka susitik ir is toliau cia,jie atvaziuoja butent i Frankf.Ligonine man sesele pasakojo,vaziuoja jie i bangladesa,kazkur,kur is 100 zmoniu turi 3 situos defektus. Jie buna ne operuoti iki senatves blink.gif ,tai jie ten dirba,padeda zmonem ir aisku mano nuomone praktikuoja,kas geriau,kas ne.Jie turi tobulyt,nes gi kaskart vis daugeja tokiu apsigimimu unsure.gif .Ir cia jie l,geri specelistai.O kudel Lietuvoj jie taip laukia ilgai del gomuriuko,nezinau,gal ziuri kaip dantukai isdyks g.gif na nezinau.Na o auginant panasios pas visus problemos.As is jusu irgi dauk ka suzinojau.Zadam ne uz ilgo gristi i Lietuva,tai gal kada susimatysim smile.gif
Atsakyti
Ačiū už gražius žodžius mano mažyliui user posted image

Na, o dėl gomuriuko operacijų, tai standartinis šios operacijos amžius ir yra 18 mėn. Taigi, Lietuvoje visai ne vėlai atlieka šias operacijas. Seniau operuodavo daug vėliau. Tikrai daug perskaičiau informacijos šia tema pasauliniuose tinklapiuose, ir dažniausiai operuojama būtent tokio amžiaus, kadangi anksčiau operuojant yra didesnė tikimybė, kad gali plyšti. JAV, kai kuriose valstijose operuoja iki vienerių metukų. Bet vėl gi pastebėjau, kad tai priklauso nuo konkrečios klinikos. O Frankfurte, tikrai labai anksti operuoja. Tikriausiai, tai priklauso nuo taikomų gydymo metodų mirksiukas.gif

Kristina, na po gomuriuko operacijos, kaip ir po lūpos, ligoninėje būnama apie savaitę laiko, kiek žinau. Bet, kai operavo Pauliui lūpytę, gulėjo mergaitė, kurią išleido namo po trijų dienų (antradienį operavo, o penktadienį jau važiavo namo). Gal įtakos turi ir defekto dydis. user posted image
Atsakyti
Skambinau vakar gydytojui ir nieko nesužinojau, nes liepė paskambinti po savaitės. Ir vėl laukiam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziogutis @ 2007 05 10, 08:13)
Skambinau vakar gydytojui ir nieko nesužinojau, nes liepė paskambinti po savaitės. Ir vėl laukiam 4u.gif

Lauksim kartu su jumis 4u.gif O čia, kad laukimas neprailgtų user posted image user posted image
Atsakyti