o aš visą laiką rašiau ne lietuviškom raidėm, bet nuo vakar nusprendžiau kad visgi reikia pradėti rašyti lietuviškai, sunkiai sekasi nes pripratau , bet tikiuosi kaip pripratau taip ir atprasiu

Nematau čia nieko keisto ar sunkaus - juk banke ar kitoj įstaigoj irgi lietuviškai rašome

visada tik lietuviškai rašau

Ir aš visą laiką tik lietuviškai rašau, pripratusi nuo mokyklos laikų, gal tik gramatinių klaidų yra, tuo neabejoju
tai ,vadinasi , madinga nebusiu , nes gyvenu anglijoje ir cia nosiniu nei paustuku nera

O man atrodo, kad geriau jau rašyti nelietuviškom raidėm, nei skaityti kitų prirašytas žinutes su akis badančiom klaidom
Jei jau rašom lietuviškai, tai bent klaidų nedarykim

aš visada rašau tik lietuviškai

O aš stengiuosi ne tik lietuviškomis raidėmis rašyti, bet ir taisyklingai lietuviškai kalbėti. Taip elgtis nutariau dėl vaikų. Mano mama žemaitė, bet aš nuo gimimo gyvenu aukštaitijoje, tad labai daug problemų turėjau su lietuvių kalba mokykloje. Tad dabar stengiuosi taisyklingai kalbėti, kad mano vaikams nebūtų problemų bent jau tame

nemanau,kad rasant ne lietuviskomis raidemis isreiskiama nepagarba kitiems

Mano nuomone, kalbos tarša (teršiame visi, tik nelygu kiek ir kaip) - tai absoliučiai laisvas ir, netgi gal nediskutuotinas, pasirinkimas. Visi keiksnojamės, vartojam nežinia iš kur atsiradusius ir prigijusius žodžius (tokius kaip "įtakoti"), svepluojam, nes kazkada kazkas mus ismoke, jog jeigu rasysim lietuviskom raidem elektronini laiskeli, tai laiskelio gavejas perskaitys tiesiog hieroglifus vietoj tu lietuvisku raideliu... Kartaislabaiskubamirvisainepaisomskyrybosženklų, dėl to kartais kiti mus sunkiai supranta... O kai kada tenka ir tokį stebuklą matyt, kai viena niekuo kalta Ū, virsta geru dešimčia O raidžių. Čia matyt amerikos kultūra taip po truputį sunkiasi į jaunimą
Na, o tai kad V jau senokai virto W - jau senokai nieko ir nestebina...
Na, ir taip toliau...
Tai štai, grįžtant prie temos, pasakyt noriu štai ką - pasirinkimas kiekvieno asmeninis, tačiau aš gimtosios kalbos teršimą ir negerbimą prilyginu netautiškumui ir nepagarbai sau, kaip tos tautos dalelytei, tos šalies piliečiui (ar pilietei). Tad kodėl gi mes vienur tą tautiškumą tiesiog veržte veržiame iš savęs (na, kad ir tarkim šiuo metu, kai vyksta Lietuvos - Kinijos krepšinio rungtynės), o kitur - apsimetam, kad mums tai nerūpi?
Tačiau jokiu būdu netaikau šio posto niekam asmeniškai. Aš gerbiu kiekvieno nuomonę ir pasirinkimą, o kitaip tariant, man truputį dzin kas kaip rašo ar kalba, jeigu tik tam žmogui yra nuo to geriau. O taip pat labai džiaugiuosi turėdama galimybę išsakyti ir savo nuomonę, juk laisvoj šaly gyvenam, ar ne? Tad nieko asmeniško ar įžeidžiančio

Na, ir taip toliau...
Tai štai, grįžtant prie temos, pasakyt noriu štai ką - pasirinkimas kiekvieno asmeninis, tačiau aš gimtosios kalbos teršimą ir negerbimą prilyginu netautiškumui ir nepagarbai sau, kaip tos tautos dalelytei, tos šalies piliečiui (ar pilietei). Tad kodėl gi mes vienur tą tautiškumą tiesiog veržte veržiame iš savęs (na, kad ir tarkim šiuo metu, kai vyksta Lietuvos - Kinijos krepšinio rungtynės), o kitur - apsimetam, kad mums tai nerūpi?
Tačiau jokiu būdu netaikau šio posto niekam asmeniškai. Aš gerbiu kiekvieno nuomonę ir pasirinkimą, o kitaip tariant, man truputį dzin kas kaip rašo ar kalba, jeigu tik tam žmogui yra nuo to geriau. O taip pat labai džiaugiuosi turėdama galimybę išsakyti ir savo nuomonę, juk laisvoj šaly gyvenam, ar ne? Tad nieko asmeniško ar įžeidžiančio