Vištienos ir lęšių sriuba¼ puodelio aliejaus
2 vištos krūtinėlės
1 poras, perpjautas išilgai pusiau ir supjaustytas plonomis riekėmis
2 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
2 morkos, supjaustytos kubeliais
2 saliero stiebai, supjaustyti kubeliais
1 puodelis raudonųjų lęšių
1 litras vištienos sultinio
400 g skardinė konservuotų smulkintų pomidorų
2 v. š. kapotų petražolių
druskos, pipirų
Įkaitinti šaukštą aliejaus dideliame puode. Sudėti vištienos filė ir kepti po 3 4 min. iš kiekvienos pusės. Išimti iš puodo, palaikyti 5 min. ir smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti.
Tame pačiame puode įkaitinti likusį aliejų. Suberti porus ir česnakus ir kepti maišant 2 minutes. Suberti morkas bei salierus ir dar pakepinti 2 min. Įmaišyti lęšius ir virti 1 minutę. Supilti sultinį ir konservuotus pomidorus, užvirti. Virti ant nedidelės ugnies neuždengus apie 20 minučių, kol lęšiai ir daržovės bus minkšti. Įmaišyti vištieną, petražoles, pagardinti druska bei pipirais. Patiekti su grietine ir traškia duona.
P. S. vištienos filė iškart smulkiai supjausčiau ir tada pakepinau. Vietoje poro dėjau kubeliais supjaustytą svogūno galvą.... Tikrai labai skani sriuba...