Sonatina, kazkurioje temoje buvai davusi rusisko saito nuoroda su receptais duonos (sumustiniu?) tortams. Nebeatseku kur jis buvo... Gal susimyletum vel imesti koordinates.
Prie to paties. Gyvenu ne Lt ir rusiskoje krautuveleje nusipirkau vaflinius lakstus bei Napoleono tortui skirtus lakstus. Bet pastarieji man kazkokie trapus atrodo (beveik kaip krekeriai), o skonio dar neragavau, nes supakuoti. Ant pakuotes parodyta, jog galima daryti saldziai ir suriai, pvz., su darzovem ir pan... Gal turetumei kokia ideja siu lakstu panaudojimui...
Sonatina, norėjau pasiteirauti - gal kur turi torto Jaunystė receptą? Mano sesė vis zyzia, kad iškepčiau..o recepto niekur nerandu tokio normalaus Ir ar labai sunku jį padaryt?
Labas žieminis rytas,
vakar kepiau Trupinėlį - gavosi bais šaunus ir šeiminykščiai įvertino labai gerai tik, turbūt, pasiskubinau pjauti nesulaukus kol jis pilnai atšals: kiek per minkštas buvo vidus ir uogienė išbėgo...O gal uogienės padauginau...Kaip manai, Sonatina?
vakar kepiau Trupinėlį - gavosi bais šaunus ir šeiminykščiai įvertino labai gerai tik, turbūt, pasiskubinau pjauti nesulaukus kol jis pilnai atšals: kiek per minkštas buvo vidus ir uogienė išbėgo...O gal uogienės padauginau...Kaip manai, Sonatina?
Labukas Sonatina, turiu klausimeliu.
Labai norejau kepti Vištiena su parmezanu
Bet machiau,kad ten reikia kepimo indo ir pasimechiau, juolab kad niekada ankschiau esu su juo kepus ir nesuprantu tiksliai jo paskirties, gal galetum shiektiek apsviesti.
Koks skirtumas kepant blekoj ir kepimo inde?
Ar kepimo indas turi buti uzdengiamas?
Kokie pliusai ir minusai atitengto ar uzdegto indo.
Konkrechiai shiuo atveju Vištiena su parmezanu ar kepant reikia uzdengti?
Ar neuztegtu indu kepama vistiena buna labiau ishdziuvus ir kietesne?
Kaip zinoti kada reikai uzdengti kada ne?
Koks skirtumas tarp keramikiniu, stikliniu, moliniu kepimo indu, ka rekomenduotum pirkti?
Atsiprashau jeigu klausimai abusurdishki, bet nuo kazko pradeti reikia :>
P.s. ir kitos merginos jeigu turite kuom pasidalinti shiuo klausimu labai lauksiu atsakymu :>
Labai norejau kepti Vištiena su parmezanu
Bet machiau,kad ten reikia kepimo indo ir pasimechiau, juolab kad niekada ankschiau esu su juo kepus ir nesuprantu tiksliai jo paskirties, gal galetum shiektiek apsviesti.
Koks skirtumas kepant blekoj ir kepimo inde?
Ar kepimo indas turi buti uzdengiamas?
Kokie pliusai ir minusai atitengto ar uzdegto indo.
Konkrechiai shiuo atveju Vištiena su parmezanu ar kepant reikia uzdengti?
Ar neuztegtu indu kepama vistiena buna labiau ishdziuvus ir kietesne?
Kaip zinoti kada reikai uzdengti kada ne?
Koks skirtumas tarp keramikiniu, stikliniu, moliniu kepimo indu, ka rekomenduotum pirkti?
Atsiprashau jeigu klausimai abusurdishki, bet nuo kazko pradeti reikia :>
P.s. ir kitos merginos jeigu turite kuom pasidalinti shiuo klausimu labai lauksiu atsakymu :>
Sonatina, mes tikrai skaitom ir gaminam As jau gan daug ka esu isbandzius. Labiausiai mane suzavejo kiausiniu-farso vyniotinis ir vistiena jogurto padaze Aj, dar Marsas patiko Vakar kepiau pyraga "Obuoliu ruduo". Gavosi labai skanus, tik man dalis baltymu perbego per obuolius. Kaip suprantu, as ju nedaplakiau, nors atrode, kad jau standus Bet siaip
laurindre, na kur aš jau čia žiauriai?
agotai, labai smagu, kad ir makaronai, ir užkepėlės patiko
Mamiliuk, tikiuosi nenusivilsi savo gaminiais
tutele, apie sumuštinių tortus gali žiūrėti štai čia O tų Napoleono lakštų yra ir pas mus Pamėgink juos pertepti šio torto kremu - tikrai turi gautis skaniai
SeSe, tikrai nežinau šio recepto... Bet pamėgink paklausti Glacee - ji tokių dalykų ekspertė
mok123, kažkada mačiau pirkti Iki parduotuvėse prie kepimo miltelių, želė ir t. t.
Justicija
Net, džiaugiuosi, kad pyragas patiko O uogienė greičiausiai išbėgo tikrai dėl to, kad pyrago neataušinai - juk pakaitinta uogienė stipriai suskystėja
Tsile, rašydama kepimo indas, turėjau omeny indą, kurį galima naudoti orkaitėje Tai gali būti ir skarda, ir stiklinis, ir keramikinis indas Šią vištieną aš kepu neuždengtą Ar reikia uždengti, ar ne - dažniausiai nurodoma receptuose (aš suprantu taip, kad jei parašyta, kad reikia uždengti, tai reikia, o jei neparašyta - tai nereikia). O kepimo indų turiu visokių - ir stiklinių, ir keramikinių, ir tefloninių O kokiame kepti tiesiog renkuosi pagal indo formą ir nuotaiką
smale, man dar maloniau, kad ir pranešate man, kad skaitote ir gaminate
O tie baltymai iškepusiame pyrage buvo skysti? Realiai kažkiek jų ir man prabėgo, bet man atrodo, kad tai visai normalu, jeigu jie buvo iškepę
agotai, labai smagu, kad ir makaronai, ir užkepėlės patiko
Mamiliuk, tikiuosi nenusivilsi savo gaminiais
tutele, apie sumuštinių tortus gali žiūrėti štai čia O tų Napoleono lakštų yra ir pas mus Pamėgink juos pertepti šio torto kremu - tikrai turi gautis skaniai
SeSe, tikrai nežinau šio recepto... Bet pamėgink paklausti Glacee - ji tokių dalykų ekspertė
mok123, kažkada mačiau pirkti Iki parduotuvėse prie kepimo miltelių, želė ir t. t.
Justicija
Net, džiaugiuosi, kad pyragas patiko O uogienė greičiausiai išbėgo tikrai dėl to, kad pyrago neataušinai - juk pakaitinta uogienė stipriai suskystėja
Tsile, rašydama kepimo indas, turėjau omeny indą, kurį galima naudoti orkaitėje Tai gali būti ir skarda, ir stiklinis, ir keramikinis indas Šią vištieną aš kepu neuždengtą Ar reikia uždengti, ar ne - dažniausiai nurodoma receptuose (aš suprantu taip, kad jei parašyta, kad reikia uždengti, tai reikia, o jei neparašyta - tai nereikia). O kepimo indų turiu visokių - ir stiklinių, ir keramikinių, ir tefloninių O kokiame kepti tiesiog renkuosi pagal indo formą ir nuotaiką
smale, man dar maloniau, kad ir pranešate man, kad skaitote ir gaminate
O tie baltymai iškepusiame pyrage buvo skysti? Realiai kažkiek jų ir man prabėgo, bet man atrodo, kad tai visai normalu, jeigu jie buvo iškepę
Sveikutes mergaites
nezinojau kur paklaust... tai kreipsiuos i sita tema
viename zurnale uzskaiciau, jog norint, i pyraga galima vietoj riebalu deti jogurto.. tuomet pyrago kaloringumas sumazeja.. kas man aktualu
ar gali buti tiesa, jei jogurtu pakeitus riebalus is orkaites istrauksiu daug maz pyraga, o ne kose-malose kokia?
nezinojau kur paklaust... tai kreipsiuos i sita tema
viename zurnale uzskaiciau, jog norint, i pyraga galima vietoj riebalu deti jogurto.. tuomet pyrago kaloringumas sumazeja.. kas man aktualu
ar gali buti tiesa, jei jogurtu pakeitus riebalus is orkaites istrauksiu daug maz pyraga, o ne kose-malose kokia?
Na ir aš lendu iš pogrindžio Prisiduosiu kaip sekasi Bet prieš tai šiek tiek juoko : viena diena perskaičiau 8-osios temos pabaiga ir taip gailu pasidarė,kad jau paskutinė, bet , manau sau, juk ir taip dar galybė neišbandytų receptų, tai reik raitotis rankoves O kadangi pastaruoju metu su laiku striuka ,tai pasižiūriu tik favorites įtrauktas temas ir viskas. Tai kai radau , kad yra 9-ta tema, tai jau buvo gal koks dešimtas psl. Tai kaip mečiau visus darbus ir puoliau skaityt O dabar į temą jau
Pasidarėm avinžirnių mėgėjai - ir salotos ir sriuba su avinžirniais laaaabai skanu - įtraukta į nuolatinį meniu.
Nicos salotos su kuskusu - gaminau irgi su agurku - greita ir labai skanu!
Kai norisi greit virtuvėje apsisukt, tai patikrinu šaldytuvo mėsos skyrių - jei randu faršo iškart pyragėliai Rou bing kepami būna (tešlą duonkepė suminko, kol mėsą suprieskoniuoju )
Na ir žinoma saldumynų potemės nuolat tikrinamos - savaitgali kepėm Trupiniuotį - vyrui tai to pyrago užsireikė, kad tešlą minkyt pradėjau 9 val vakaro Kondensuotą pieną viriau ne skardinėje, o išpylus puode, kad greičiau būtų. Labai skani kalorijų bomba
O greitą pyragą su uogomis ir pyragą su bruknėmis tai jau turbūt kepa daugiau nei pusė mano draugių ir pažystamų - net sunku patikėti, kad taip paprastai ir greitai galima pasiekt tokį efektą
Na ir žinoma mielinės bandelės - liko neišbandyti tik plikyti riestaianiai. Favoritės - bandelės su pudingu (tik tešlą darau kaip tavo komentaruose pagal bandelių su cinamonu receptą).
Ačiū , Sonatina, kad vis dar su mumis
Pasidarėm avinžirnių mėgėjai - ir salotos ir sriuba su avinžirniais laaaabai skanu - įtraukta į nuolatinį meniu.
Nicos salotos su kuskusu - gaminau irgi su agurku - greita ir labai skanu!
Kai norisi greit virtuvėje apsisukt, tai patikrinu šaldytuvo mėsos skyrių - jei randu faršo iškart pyragėliai Rou bing kepami būna (tešlą duonkepė suminko, kol mėsą suprieskoniuoju )
Na ir žinoma saldumynų potemės nuolat tikrinamos - savaitgali kepėm Trupiniuotį - vyrui tai to pyrago užsireikė, kad tešlą minkyt pradėjau 9 val vakaro Kondensuotą pieną viriau ne skardinėje, o išpylus puode, kad greičiau būtų. Labai skani kalorijų bomba
O greitą pyragą su uogomis ir pyragą su bruknėmis tai jau turbūt kepa daugiau nei pusė mano draugių ir pažystamų - net sunku patikėti, kad taip paprastai ir greitai galima pasiekt tokį efektą
Na ir žinoma mielinės bandelės - liko neišbandyti tik plikyti riestaianiai. Favoritės - bandelės su pudingu (tik tešlą darau kaip tavo komentaruose pagal bandelių su cinamonu receptą).
Ačiū , Sonatina, kad vis dar su mumis
Man zinokit kepant 'Obuoliu Ruduo' pyraga, baltymai nenubega As juos taip isplaku, kad is bliudo kabinu saukstu nes patys nekrenta Iskepes pyaragas buna tokia kaip plutele traskia pasidenges (aisku nedaug galima jos rasti, kadangi tesla uzsitarkuoja). Dar vis pamirstu pasakyti, kad ant obuoliu uzbarstau cinamono. Labai skanu
Geda jau ir rasyti, bet vel sita pyraga kepu MB siandien pareiske jei nera pyrago tai nera ko valgyt
Geda jau ir rasyti, bet vel sita pyraga kepu MB siandien pareiske jei nera pyrago tai nera ko valgyt
Sveikutes, as irgi skubinuos gaminti, dar negamintus patiekalus, kopijuoju receptelius...Gerai butu, kad temos niekada nesibaigtu, nei ties 10-aja nei ties 100-aja...
O dabar prie esmes, labai noriu iskepti Marcipaninius blynelius su aguonu idaru, bet is kur man tos marcipanines mases gaut?
O dabar prie esmes, labai noriu iskepti Marcipaninius blynelius su aguonu idaru, bet is kur man tos marcipanines mases gaut?
Sos! vėl mėginu kepti itališkas bandeles, bet vėl tas pats: mielės neputoja... nors ir pirkau kitokias, ir darau taip pat kaip recepte parašyta... gal kas nors daugiau jas kepėt ir galit pasidalinti savo patirtimi?...
lėkė į kriauklę pirmas skystis su mielėm (prisipirkau jų visą krūvą ). gali būti, kad atradau savo klaidą: aš mieles užpildavau vandeniu, o dabar į vandenį mieles subėriau. ir stebiu kažkokį reiškinį, panašų į putojimą: kyla mažučiai burbuliukai žiūrėsim, kas toliau gausis, palinkėkit sėkmės
lėkė į kriauklę pirmas skystis su mielėm (prisipirkau jų visą krūvą ). gali būti, kad atradau savo klaidą: aš mieles užpildavau vandeniu, o dabar į vandenį mieles subėriau. ir stebiu kažkokį reiškinį, panašų į putojimą: kyla mažučiai burbuliukai žiūrėsim, kas toliau gausis, palinkėkit sėkmės
Sekmes, Dianute,
O as isbandziau:
krabu lazdeliu blyneliai, kepeneles saldziarugsciame padaze, zuvis prancuziskai, kremines kepeneles - viskas pasakiska paprasta, skanu ir greit paruosiama, kas man patinka, tai, kad nereikia ipatingu ingredientu
bandysiu ir toliau, o i segtuva susgta kruva pyragu receptu, siandien bandysiu kazka su varske ir sasainiais, gal varskini tingini....
dar pamirsau pasakyti - mano vyras net murkia is malonumo, kai paragavo kepeneliu ir zuvies prancuziskai.
O as isbandziau:
krabu lazdeliu blyneliai, kepeneles saldziarugsciame padaze, zuvis prancuziskai, kremines kepeneles - viskas pasakiska paprasta, skanu ir greit paruosiama, kas man patinka, tai, kad nereikia ipatingu ingredientu
bandysiu ir toliau, o i segtuva susgta kruva pyragu receptu, siandien bandysiu kazka su varske ir sasainiais, gal varskini tingini....
dar pamirsau pasakyti - mano vyras net murkia is malonumo, kai paragavo kepeneliu ir zuvies prancuziskai.