Įkraunama...
Įkraunama...

Ar nebijojot gimdyti antro?

QUOTE(mikki @ 2013 10 03, 15:39)
Nesuvokiu kaip gimdymas gali būti nuostabus? Rezultatas taip, bet pats procesas? Nebent pripumpuoja vaistų, žiūri tv ir lauki kol vaikutį kažkas išims  biggrin.gif
Aš realistė-gimdymas sunkus ir nemalonus procesas, neretai su tam tikrom komplikacijom abiem pusėm ir džiaugiesi kai jis bagiasi. Bet gimdymą idealizuoti... nu nežinau

apie 1% moteru gimdo be skausmo. As viena is ju, be saves pazistu dar 3, o kadangi su kiekviena sutikta tos temos neaptarinesi- manau tas procentas aukstesnis uz 1, ir gerokai, jei jau mano alinkoje tiek neskausmingai gimdanciu yra.

Tai su pirma nuo akimirkos kad supratau kad gimdau iki vaiko gal 30min praejo, su antra as jau gudresne buvau, anksciau susivokiau, na, gulejau ant to stalo, knyga skaiciau, aparatas skaiciavo saremius biggrin.gif

Atsakant i temos klausima: antra gimdyt bijojau, nes supratau kad puikiai galima gimdyma pramiegot... labai bijojau lovoje ar lauke po krumu kur pagimdyt. taigi kaip r su pirma iki gimdymo jau buvau ligonineje ir laukiau ten.
Atsakyti
Mano aplinkoje labai daug moterų jei ir jautė skausmą gimdymo metu, tai suprasdamos jo prasmę, visai jo nebijojo, net negalėjo to pavadinti skausmu, greičiau "jausmu". Ir man antrą kartą gimdant taip buvo smile.gif Gimdymą atsimenu su malonumu, nuostabus, labai vertingas ir įdomus procesas. Pirmajam nebuvau pasiruošus, baimės buvo daugiau, todėl ir skaudėjo labiau.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 10 12, 12:44)
Mano aplinkoje labai daug moterų jei ir jautė skausmą gimdymo metu, tai suprasdamos jo prasmę, visai jo nebijojo, net negalėjo to pavadinti skausmu, greičiau "jausmu". Ir man antrą kartą gimdant taip buvo smile.gif Gimdymą atsimenu su malonumu, nuostabus, labai vertingas ir įdomus procesas. Pirmajam nebuvau pasiruošus, baimės buvo daugiau, todėl ir skaudėjo labiau.

Visiskai sutinku drinks_cheers.gif , pirma karta lankiau kursus, isikaliau i galva, kad elgsiuos teisingai: kvepuosiu, nukreipsiu mintis ir man ne taip skaudes doh.gif Kai sueme skausmas, vemiau, galvojau mirsiu, reikalavau epiduro, bet jau buvo per velu daryt, kai etejo anesteziologe. Sunelis gime pakankamai greitai: 7 val. Nuo sareniu pradzios, todel labai pasipiktinau, kai gydytojas, pareiske, kad gimdymas buvo lengvas, ir nera cia ko putotis. Jauciausi tokia didvyre, kai padejo suneli ant krutines, toks jis man buvo nerealus- nejau as sito grozio mama!
Antras nestumas buvo neplanuotas, abu suniukai be galo mylimi, gimdziau dvi vasaras is eiles biggrin.gif Gimines ir artimieji pakraupe tongue.gif , bet paliginti su tuo, kaip bijojau gimdymo, aplinkiniu reacija buvo niekai. Prisimenu, kaip ankatu ryta prasidejo skausmai, ir mintyse, dar snuduriudama tarp saremiuku, malldavau, veliau, tik ne dabar biggrin.gif , bet skausmai stiprejo, jau nebegalejau ne tik, kad uzmigt, bet ir pastovet is skausmo. Tase i auto ir i Vgn, skausmas buvo stipresnis, bet pakenciau ji zymiai samoningiau, jau galejau kontroliuot, kas vyko, likau rami, kaip muras. Atvykus i ligonine- beveik pilnas atsidarymas, po 1val. 20min, jau turejau maziuka. Ta laika prisimenu kuo puikiausiai, nors saremiai buvo tikrai skausmingesni. Sugebedavau susigrupuot, iskvepuot ir per pertrauka prisisemt jegu kitam saremiui. Isstumiau ir greiciau, neplysau, nekirpo, po gimdymo buvau dar pilna jegu. Po pirmo gimdymo buvau nukautuota: jegu 0.
Mamytes nebijokit gimdyt antru, viskas buna greiciau! As jau vis dazniau ir apie trecia pamastau wub.gif
Atsakyti
Pirmasis gimdymas buvo ir skausmingas ir su komplikacijom, bet antrojo gimdymo bijojau tik 50%, man buvo planinis cezaris, todel baisu buvo pati operacija. Bet viskas praejo sklandziai ir dabar dziaugiuosi abiem savo vyrukais 4u.gif
Atsakyti
Pirmas gimdymas buvo sakyciau tikrai nesunkus:) truko tai 7val nuo vandenu nuleidimo( buvo taip,adk reikejo nesulaukus leliuko noro eit lauk ji iskviesti daktarams..) ir su nuskausminamju doze,ebt as jau tokia esu,kad kam kentet,jeigu galima nekentet biggrin.gif Tai dabar bijau, jeigu pasirinkicua be uskausminamuju gimdyt ,ar neapsirikciau ir ar iskenteciau tikrai skausmus. Ir dar bijau,akd ar pavyks sekmingai isstumti vaikuti,nes per pirmaji kazkaip sunkiai sekesi ir reikejo prakirpt mane... verysad.gif tai va dvi baimes:)
Atsakyti
QUOTE(Raimutia @ 2013 10 14, 10:01)
Pirmas gimdymas buvo sakyciau tikrai nesunkus:) truko tai 7val nuo vandenu nuleidimo( buvo taip,adk reikejo nesulaukus leliuko noro eit lauk ji iskviesti daktarams..)  ir su nuskausminamju doze,ebt as jau tokia esu,kad kam kentet,jeigu galima nekentet biggrin.gif  Tai dabar bijau, jeigu pasirinkicua be uskausminamuju gimdyt ,ar neapsirikciau ir ar iskenteciau tikrai skausmus. Ir dar bijau,akd ar pavyks sekmingai isstumti vaikuti,nes per pirmaji kazkaip sunkiai sekesi ir reikejo prakirpt mane... verysad.gif  tai va dvi baimes:)

Turite dar labai daug laiko rasti daug reikalingos informacijos, kuri jus nuramintų mirksiukas.gif Yra nemažai filmų ir knygų apie gimdymą, kurios įkvepia drąsos ir pasitikėjimo savimi, paieškokit mirksiukas.gif Jei reikės, rašykit až, ką nors rekomenduosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 10 14, 12:12)
Turite dar labai daug laiko rasti daug reikalingos informacijos, kuri jus nuramintų mirksiukas.gif Yra nemažai filmų ir knygų apie gimdymą, kurios įkvepia drąsos ir pasitikėjimo savimi, paieškokit mirksiukas.gif Jei reikės, rašykit až, ką nors rekomenduosiu smile.gif

Taip,laiko dar daug:) Pacio gimdymo, tai as nebijau, tik baisu del tu poros dalyku,nes velgi nezinau kas ir kaip ten sikart man bus:)
Atsakyti
QUOTE(Raimutia @ 2013 10 14, 13:20)
Taip,laiko dar daug:) Pacio gimdymo, tai as nebijau, tik baisu del tu poros dalyku,nes velgi nezinau kas ir kaip ten sikart man bus:)

Na tie du dalykai yra labai svarbi gimdymo dalis, o baimę panaikina žinojimas mirksiukas.gif Man pačiai labai padėjo visa ta informacija, gimdymai tikrai labai skiriasi ir aš esu tikra, kaip taip nutiko dėl mano pasirengimo smile.gif
Atsakyti
Pirmas gimdymas truko 7 val, na iskvepuoti galejau, kazkaip ten su skausmu sugebejau susitvarkyti, kai pasake, kad as tipo beveik be skaumo gimdziau blink.gif doh.gif galvojau, kad akusere yra kuku fool.gif nu kai suzinojau, jog po para gimdo ir paskui arba cezaris, arba replem traukia verysad.gif doh.gif suratau, kad as cia greitai ir lengvai.
Antra vaika baisiau buvo nesioti, nestumas pilnas baimiu, nes visokiu dalyku buvo, bet gimdymas buvo is viso pasaka wub.gif taip skaudejo, bet zinojau, kas ir kaip bus, tiesa su pirmu gimdymu nepykino, su antru, tai net ir patase doh.gif bet nevemiau, siaip skaudejo turbut panasiai, bet kazkaip viskas ejo gana greita eiga ir skaumo 2 val galima istverti, vis ne 7 bigsmile.gif beje baimiu su pirmu vaiku man labai padejo atsikratyti Semetos kursai, kazkaip susitelkiau, kad man tai skauda, bet kaip tam vaikui sunku ir baisu, kad del jo reikia stengtis ir iskenteti, kad jam butu lengviau ir tai man asmeniskai labai palengvimo ir kvepavima, ir iskentejima skausmo. 4u.gif
Atsakyti
O as is vis apie antra nenoriu nei pagalvot, del pirmo gimdymo prisikankinau, ir po gimdymo 4 menesius jaudinausi neispasakytai, meldziau, kad tik viskas butu gerai... man jau 35 nestumo savaite vaisius pilve nustojo vystytis ir augti, eme zenkliai su kiekviena savaite mazeti vandenu, bet mano ginenekologe, pas kuria tuo metu lankiausi to visai nemate, sake kad nestumas sklandus, viskas gerai. 38 nestumo savaite mano sunelis pilve merdejo, buvo like vos kelios pusleles vandens. Bet ir tada mano ginekologe nieko blogo nemate, pilvas buvo mazytis, nusileido i apacia, eme kristis svoris ir sumazejo apeptitas. Man jau daresi neramu nes jauciau, kad kazkas negerai, vaikutis pilve nejudejo. Siaip ne tai issiprasiau siuntimo i ligonine apziurai. Ligonineje aziurejes gydytojas buvo pakraupes, mazai vilties dave, kad sunelis isgyvens, sake, kad svoris ir issivystymas leliuko kaip 35 savaiciu nestumo, ekstra siunte i Kauno klinikas. Ten padare cezari. Cezaris buvo daromas su vietine nejautra, iki puses, viska jauciau: kaip kirpo, kaip siuvo, kaip vaikiuka iseme. Buvo gera girdeti jo verksta. gime labai mazytis 2400 g. ir su paburkusiom smegenelem. Teko vazineti i Kauna kas menesi laiko apziurai. Pries sv. Kaledas gavome pacia geriausia dovana, daktarai pasake, kad viskas tvarkosi ir kad pasekmiu gali nebuti visai ateityje.

Todel apie antra vaikuti nenoriu nei galvoti, ne vien del gimdymo, labai bijociau del visko: nestumo gimdymo, po gimdymo...
Atsakyti
Nebijojau antro. Pirmas tai nežinomybė, o antras-tiesiog žinojau, kad ateis laikas ir tai įvyks, bijosi ar ne. Pirmas truko 8 val, antras - 3,5 val. Tik kad skaudėjo su antru labiau, nes labai greit viskas vyko.
Atsakyti
as tai bijau antro labiau nei pirmo blush2.gif
pirmo nebijojau visai,nes nezinojau kas kaip ir nereikejo galvos sukt smile.gif
deja, gimdymas baigesi extra CP, todel dabar labai bijau,kad vel viskas sitaip nesibaigtu unsure.gif
Atsakyti