Įkraunama...
Įkraunama...

Ar nebijojot gimdyti antro?

Bijot nebijojau pirmo gimdymo, bet prasidejo baisiau nei tikejausi biggrin.gif bet visgi pasibaige CP, tai kaip ir paciai neteko gimdyt..net nusivylimas kazkoks...gal antra pati gimdysiu bigsmile.gif
Atsakyti
Pirmo gimdymo bijojau taip, kad pagalvojus net supykindavo (esu labai jautri skausmui, net kraujo ėmimas ar skiepai mane ašarot priverčia blush2.gif ), bet viskas praėjo labai lengvai. Antro gimdyt visai nebijau tongue.gif
Atsakyti
Pirmo gimdymo nelabai bijojau, gal buvo nerimas, nes nežinojau, ko laukti, o va antro gimdymo aš labai bijojau, nes jau žinojau kaip ir kas vyksta. Laimei abu gimdymai buvo skirtingi ir antras gimdymas buvo žymiai lengvesnis. Dabar laukia trečias gimdymas. Spėkite ar nebijau? Bijau dar ir kaip!
Atsakyti
Pirmasis gimdymas buvo dieviškai lengvas, tad antro laukiau su nerimu. "Negali būt, kad viskas klostysis dar sklandžiau", - kone viso nėštumo metu sukau galvą. O be reikalo. Antroji dukrutė pasaulį išvydo taip pat greit. Skausmas? Kas tai? lotuliukas.gif Visiems sakau, kad jei reikėtų jį vertinti balais, tai dešimties balų skalėj skirčiau 3. Todėl dabar galvoju, jei pastosiu trečią kart, kaip bus tada? smile.gif
Atsakyti
Pirmas tesesi 17val,bet buvo viskas ramu,skausmas pakeliamas,ramiai praejo,o antras tikras kosmaras vyko 4val,bet streso ir skausmo buvo labai daug,dar manau kad viskas priklauso nuo personalo .
Atsakyti
QUOTE(Vaterlo @ 2014 02 11, 18:48)
Visiems sakau, kad jei reikėtų jį vertinti balais, tai dešimties balų skalėj skirčiau 3.

Tarp kitko, galima ir vertinti. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 09 16, 10:55)
Jei bijot, vadinasi žnot gerokai per mažai mirksiukas.gif Nes mes bijom to, ko nežinom, o kai žinai, kaip ir kodėl viskas vyskta moters organizme gimdymo metu, baimės nebelieka 4u.gif

Nesvarbu kad ir zinai jei labai skauda kaip gali nebijoti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wejuske @ 2014 02 16, 03:38)
Nesvarbu kad ir zinai jei labai skauda kaip gali nebijoti? smile.gif

Nes gimdymo skausmas yra tiesiogiai susijęs su baime. Kuo labiau bijai, tuo labiau įsitempia raumenys, tuo labiau skauda. O kai atsipalaiduoji ir suvoki skausmo prasmę (ne tik tą, kad vaikas gimsta, o ir tą, kad tas skausmas reiškia, jog organizme vyksta tam tikri, vaikelio gimimui reikalingi, procesai), daugeliu atveju skaudės daug mažiau. Aišku visokių gimdymų būna - lėtesnių ir ne tokiu skausmingų, žaibiškų ir labai skausmingų, bet visais atvejais nusiteikimas duoda labai daug. Smarkiai bijant gimdymai dažniausiai būna ilgi ir skausmingi, nes įsitempdama moteris ne tik sukelia sau didesnį skausmą, bet ir stabdo gimdymo procesą.
Atsakyti
Bijoti sveika, tik aišku, ne iki panikos 4u.gif Jei jau pradedate labai bijoti, pradėkit sau sakyt, ne bijau, o jaudinuosi biggrin.gif
Man pirmas buvo ilgas ir skausmingas, bet tuomet smalsumas buvo stipresnis už baimę, o kai procesas įsibėgėjęs - niekur nepaspruksi smile.gif 12val - lelius ant rankų smile.gif
Antram tikėjausi šiek tiek trumpesnės, bet panašios eigos; ir ta ramybė padarė savo - nuvažiavau su 8cm atsidarymu ir iš viso po 4val turėjau dar vieną lelių smile.gif pamenu tokia mintį, kai akušerė liepė stumt - dar nenoriu, dar per mažai ir per trumpai skaudėjo.. lotuliukas.gif
Skausmas nebus didesnis, nei negali ištvert; o bijoti ir jaudintis - sveika, ne kiekvieną dieną gimdai.. 4u.gif
Atsakyti
Negaliu pasakyti, kad bijojau, bet jaudinausi tai tikrai. Nors teoriškai ir žinojau, kas maždaug bus. Teko leisti skatinamuosius, nuskausminančių atsisakiau ir visą dėmesį sutelkiau į kvėpavimą. Kažkaip stengiausi, liepiau savo kūnui ir protui nebijoti, atsipalaiduoti, atsiverti ateinančiam sąrėmiui, jokiu būdu nesusitraukti ir įsitempti iš baimės ar skausmo. Mačiau, kaip aparatas braižė kreivės grafiką net už ribų sąrėmių pikų metu. Bet jutau, kad man labai puikiai sekasi tvarkytis - kvėpuoti kvėpuoti ir atsipalaiduoti. Tai labai pakėlė ūpą, padrąsino. Tik vyras su sesele labai man trukdė. Seselė buvo gimdžiusi su skatinamaisiais ir nuskausminamaisiais, ji įsivaizdavo, kad man paslaugą daro, mane šnekindama, o vyras galvojo, kad taip ir turi būti, kad negalima leisti man "išsijungti". Kitą kartą priaiškinsiu, kad man netrukdytų.
Atsakyti
Turejau planine operacija antram gimdymui, bet nesijaudint buvo neimanoma.. svarbi diena
Atsakyti
Nors po pirmojo gimdymo stebejaus kodel nenumiriau is skausmo (o to jau tikrai norejau). Buvo baisi baime kai laukiaus antro. Nusprendziau si kart su nuskausminimu. Pasirinkimas labai vykes, juokiaus ir juokavau gimdymo metu, o kai neskauda tai raumenys atsipalaidave todel labai greit atsivere kaklelis ir gimdziau lengvas dvi valandziukes . blush2.gif Be reikalo bijojau doh.gif
Atsakyti