Negaliu valgyti ir net galvoti apie riebų maistą. Išskyrus LT lašinius su 80% raumenukų, bet čia jau kita istorija (lašiniai pašalina iš organizmo vėžines ląsteles). Troškiniai ir šiaip pabodo, o neseniai atradau garintą lašišą, tad užsikrėčiau idėja paįvairinimui (gal net permanentiškai) pasilepinti garintais patiekalais. Pasirinkimas aiškus, pinigų yra pakankamai, bet žinojimo ties kuriuo garų puodu apsistoti kol kas trūksta.
Kiek supratau iš to, kas iki šiol parašyta, jei rinkčiaus elektrinį garų puodą, Kenwood ir Tefal yra šioje kategorijoje geriausi. Tarp jų irgi visokių yra. Pvz., Tefalio esu mačiusi visiškai skirtingų sprendimų variantus VC 7001 (329 Lt) ir VS 4001 (412 Lt). Kaina lyg ir šneka apie tai, kad paskutinis yra geresnis. Bet ar tikrai? Gal kas žinote?
Pas mane namie dujos, tad mąstau ir apie neelektrinę garų puodo versiją. Bet nežinau, kuomi man tai išvirstų. Aišku, kad prie neelektrinio garų puodo reikėtų daugiau patupinėti. O kokios dar blogybės? Silit virtuvės indų salone man pažadėjo sukomplektuoti 2 aukštų garinį puodą už maždaug tiek, kiek kainuoja Tefal triaukštis VS 4001. Brangokai gaunasi, bet Silit puodus dar ir šiaip galėsi naudoti. Sako (nežinau ar tiesą...), kad Silit puodai savo kokybe Zepteriams prilysta. Bent jau kaina jų panašoka...
Šiaip jau nežadu gaminti 3-aukštų patiekalų man prie mėsos/žuvies pakanka daržovių. Bulvių išvis nevartoju, o košes valgau pačias sau, kaip atskirą patiekalą, tad 3-jų aukštų puodo man lyg ir nereikėtų. Antra vertus, labai mėgstu storą (>5 cm) kiaušinienę, dėl kurios galėčiau net į ligoninę nugulti, nes tik ten jos gausi

, o neelektrinis garpuodis bijau, kad tokiam patiekalui nesugeneruoja pakankamos temperatūros. Daikto dislokavimo vietos problema irgi aktuali.
Žinovės, ką siūlot?