Įkraunama...
Įkraunama...

Garų puodai

QUOTE(Frosted @ 2008 03 11, 00:49)
Na nera mazos tos kenwoodo kainos. Mazdaug tiek kainuoja, kiek tefaliai ir braunai...

Kainos tokios kokios yra. Kiekvienas renkasi pagal savo kisene ir poreiki. Yra paprasti baziniai, o yra ir su ivairiausiomis papildomis savybemis. Rinkoje pagrindiniai lyderiai yra - Kenwood ir Tefal. Pasirinkima platus siu gamintoju. Be abejones ir kiti gamintojai neatsilieka, nes veikimo principas gan panasus. Kai kada, net galingumas nera svarbus, o svarbesnis yra technologinis sprendimas garo skleidimui. Jei prietaisas bus naudojamas gan daznai, tuomet rekomenduociau isigyti su ivairiomis papildomomis funkcijomis ir privalumais, nes pirkini isigyjate ne vienai dienai. Jei planuojate tik siaip paivairinimui, tai ir pigus tiktu.
Atsakyti
Negaliu valgyti ir net galvoti apie riebų maistą. Išskyrus LT lašinius su 80% raumenukų, bet čia jau kita istorija (lašiniai pašalina iš organizmo vėžines ląsteles). Troškiniai ir šiaip pabodo, o neseniai atradau garintą lašišą, tad užsikrėčiau idėja paįvairinimui (gal net permanentiškai) pasilepinti garintais patiekalais. Pasirinkimas aiškus, pinigų yra pakankamai, bet žinojimo ties kuriuo garų puodu apsistoti kol kas trūksta.

Kiek supratau iš to, kas iki šiol parašyta, jei rinkčiaus elektrinį garų puodą, Kenwood ir Tefal yra šioje kategorijoje geriausi. Tarp jų irgi visokių yra. Pvz., Tefal‘io esu mačiusi visiškai skirtingų sprendimų variantus – VC 7001 (329 Lt) ir VS 4001 (412 Lt). Kaina lyg ir šneka apie tai, kad paskutinis yra geresnis. Bet ar tikrai? Gal kas žinote?

Pas mane namie dujos, tad mąstau ir apie neelektrinę garų puodo versiją. Bet nežinau, kuomi man tai išvirstų. Aišku, kad prie neelektrinio garų puodo reikėtų daugiau patupinėti. O kokios dar blogybės? Silit virtuvės indų salone man pažadėjo sukomplektuoti 2 aukštų garinį puodą už maždaug tiek, kiek kainuoja Tefal triaukštis VS 4001. Brangokai gaunasi, bet Silit puodus dar ir šiaip galėsi naudoti. Sako (nežinau ar tiesą...), kad Silit puodai savo kokybe Zepter‘iams prilysta. Bent jau kaina jų panašoka...

Šiaip jau nežadu gaminti 3-aukštų patiekalų – man prie mėsos/žuvies pakanka daržovių. Bulvių išvis nevartoju, o košes valgau pačias sau, kaip atskirą patiekalą, tad 3-jų aukštų puodo man lyg ir nereikėtų. Antra vertus, labai mėgstu storą (>5 cm) kiaušinienę, dėl kurios galėčiau net į ligoninę nugulti, nes tik ten jos gausi smile.gif , o neelektrinis garpuodis bijau, kad tokiam patiekalui nesugeneruoja pakankamos temperatūros. Daikto dislokavimo vietos problema irgi aktuali.

Žinovės, ką siūlot?

Atsakyti
Aisku galima troskinti puoduose paprastuose, kepti keptuvese ir panasiai. Garu puodai tai kazkas kito. Visu pirma patiekalai ant garu ruosiami nuo senu laiku ir pirmiausiai Kinijoje. Siandiena galime lengvai pasinaudoti elektriniais garpuodziais. Kaip anksciau minejau - neprisvila, neprikepa, nepersipils per virsu ir panasiai. Kiausiniene gaunasi butent 5cm, o gal ir didesnio storio. Skystiem produktams yra skirtas indelis apie 1,2 litro ( ryziams, pudingams ir panasiai ). Tefal galbut ir gerai, bet nesu bandziusi. Daugiau turiu patirties su Kenwood FS620, nes naudojuosi gan daznai. Jei ruosiama nedaug, tai nebutina visu aukstu naudoti, pakanka ir vieno ar dvieju aukstu. Sis prietaisas patogus, nes staciakampes formos ( didele talpa 12l.), o ne apvalus ir susideda patogiai. Taip pat skiriamas demesys i dizaina - metalinis korpusas. Valdymas labai paprastas, tad nesunku susigaudyti. Net vandens rezervuaras nusiima lengvam praplovimui. Zodziu patogu ir funkcionalu. Aisku nuomoniu gali buti ivairiausiu. Del skonio nesigincijama 4u.gif
Atsakyti
Mano sesuo nusipirko Tefal programuojama puoda, vaisina dabar visus svecius garuose virtais patiekalais. Taip pareklamavo, kad jau 6 draugu ir giminiu poros isigijo tokius puodus ir visi labai patenkinti. As irgi gundausi ax.gif blush2.gif
Atsakyti
o kokius patiekalus gaminate? mes turime tefal garu puoda, tai kol kas skaniausias maistas mazyliui ruosiamas. O as bandziau zuvi kelpt. Tai kazkaip nepatiko, reikejo ant keptuves perkepti smile.gif gal skonis toks seimos susiformaves. reiks keist smile.gif
Atsakyti
Prisiskaiciau cia as, net akys pavargo doh.gif Seile nutyso blush2.gif ir as apsisprendziau nusipirkti...tik dabar teks pasispresti koki smile.gif
Atsakyti
as prisidedu prie tu kurie uz garu puoda smile.gif
man dabar skaniausias maistas tik jame ruostas smile.gif
Atsakyti
Mama nusipirkus garu puoda tai labai patenkinta, ir as vis gundausi nusipirkt... ax.gif
Atsakyti
Kantrybės pritrūkau sulaukti patarimų, tad nusipirkau Tefal VS 4001. Gražuolis. Kažin ką jis man privirs? smile.gif

Atsakyti
Noriu labai labai ir aš garų puodo bigsmile.gif
O kadangi dabar dietinuosi tai visai super būtų 4u.gif
Na gal ryt į kokį Topo centrą nuvažiuosim bigsmile.gif
Įsivaizduoju kad turėtų būt labai skanus maistas bigsmile.gif
Atsakyti
O as siandien nusipirkau topo centre garu puoda Tefal VC7001 yahoo.gif tik dabar nezinau dar kaip naudotis ir kaip paruost ta skanuji jusu isreklamuota omleta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(molli @ 2008 03 15, 10:36)
Įsivaizduoju kad turėtų būt labai skanus maistas bigsmile.gif

nebūtinai biggrin.gif
kai primą kartą pasigaminau garų puode kažką, puodas buvo pamirštas gal metams bigsmile.gif nes nepatiko. Visiškai nepatiko.
Po metų puodas vėl išvydo dienos šviesą lotuliukas.gif ir naudojamas pilnu pajėgumu (apie 3 kart per savaitę).
Aš tureitu Tefalį, modelio nežinau, trijų aukštų. Ir visi trys dažnai naudojami. Kadangi mėsytės troškinu ne tik sau, o ir vyrui ir vaikams, tai tenka mėsa užkrauti du aukštus, o daržovės keliauja į trečią.
Margarita o galėtum savo receptais pasidalinti šioje temoje: http://www.supermama...?...3777&st=228
notworthy.gif
Atsakyti