Įkraunama...
Įkraunama...

Ar visada vaikinas už jus moka?

QUOTE(Runy @ 2007 04 09, 12:31)
O kai jus pacios sumokate uz viska kavineje, kaip jus pasakote jam, kad sumokesite?

paprastai pasakau, pvz. šiandien statau aš, arba aš vaišinu.
Atsakyti
QUOTE(Runy @ 2007 04 09, 13:31)
O kai jus pacios sumokate uz viska kavineje, kaip jus pasakote jam, kad sumokesite?

o jus tikrai du metus kartu? as nelabai suprantu kaip tiek isdraugavus dar yra nedristama kazko pasakyti.. g.gif niekaip ypatingai nesakau smile.gif sakau pvz "as sumokesiu" lotuliukas.gif
Atsakyti
niekada joks vaikinas uz mane nomoka - neleidziu. Tiksliau, viena karta sumoka jis, kita karta - as.
Nesu vargsyte lelyte, kuria reiktu pirkti. Uzsidirbu ir uzsimoku pati. Man zmoniu reikia, o ne ju babkiu.
Ir, zinote, kaip pastebejau, tokias merginas vyrai labiau gerbia..
Atsakyti
Pas mane buvo taip, kad nuo pat draugystes pr. man net butiniausius maisto produktus pirko pradzioj ( na nes dirbau uzsieni ir dirbdavau iki 9 val vakaro, o cia pard, dirba veliausiai iki 8 val ), ir neimdavo pinigu, nors ir kisdavau.
Na bet cia kitokia situoacija, bet vistiek manau, jog toki vaikinuka tikrai reik keisti, nes kazkodel netgi manau, jog jis nelabai jau taip ir reimntai gal i santykius ziuri, nes man nesuprantama, jog per du metus ir tik 3 kartus sumokejo doh.gif . Mesk toki lauk
Atsakyti
Mano vaikinas beveik visada uz mane moka. Ir jeigu kavineje su drauge bunu, tai sumoka ir uz drauge. Anksciau as dar siulydavausi susimoketi uz save, bet supratau, kad jam maloniau paciam moketi, ir jis nejaukiai jaustusi, jei as pradeciau skaiciuoti kiek ko suvalgiau. Aisku, pasitaiko atveju kai as sumoku uz mus abu, arba mokam kartu uz kazka. Bet tikrai neskaiciuojam kas kiek sumokejo, ir kas kuriam skolingas.
Atsakyti
QUOTE(Runy @ 2007 04 07, 14:46)
Per du metus draugystes gal tris kartus mane vaisino. Na jis niekad nesipriesina kai issitraukiu pinigine ir susimoku, nors niekad ir nesako pats, kad vaisina.
Mama su sese isvis teigia, kad jis visad uz mane turetu moket, kad nereik su tokiu ir susidet, kuris nesumoka kavineje uz tave.
Nzn, ka jus manote? Ka reiktu daryt? Gal sedet kavinej ir laukt kol jis sumokes?

įdomu kodėl tie trys kartai buvo kitokie, kodėl tada jis už tave sumokėjo? Gal tada tave pakvietė ar panašiai, o paprastai tiesiog einat kartu valgyti? g.gif
Mes visada mokam kiekvienas už save išskyrus tuos atvejus kai jis kviečia kokia nors proga ar šiaip.. Tada iš anksto žinau, kad moka jis.
Mano nuomone, toks nusistatymas, kad visada turi mokėti vyras, yra kiek pasenęs. Seniau vyrai po vestuvių dauguma atvejų "laikydavo" moteriškę namie, ji nedirbdavo. Taigi visada jų tarpusavio santykiai buvo tokie, nuo pat "kabinimo": jis duoda, moka, perka.. O ji daro viską kitką rolleyes.gif Taigi toks pasidalinimas nuo pradžių kuria tam tikrą santykį su tuo žmogumi.
Manau, jei kartais tave pakviečia, palepina, kažką padovanoja, tai yra dėmesio rodymas ir rodo kad jis ne koks šiaip netikėlis. smile.gif O kad mokat kiekvienas už save, tai turbūt atspindi ir kitus santykių aspektus, kad dalinatės ir kitkuo, kuriat lygeverčius santykius. Aš taip manau ax.gif
Problema būtų tikrai DIDELĖ, jei tu turėtum už viską mokėti..
Na, o jeigu tau tikrai tai sunku finaniškai, tai gal gali su juo apie tai pakalbėti, arba pasiūlyti vietoj kavinės kokią nemokamą ar pigesnę pramogą?

QUOTE(Wirginija @ 2007 04 07, 15:25)
Tai koks vyras turėtų būti, kad jo draugė turi pati susimokėti? Nevyriška...

QUOTE(Tonydi @ 2007 04 09, 18:26)
Na bet cia kitokia situoacija, bet vistiek manau, jog toki vaikinuka tikrai reik keisti, nes kazkodel netgi manau, jog jis nelabai jau taip ir reimntai gal i santykius ziuri, nes man nesuprantama, jog per du metus ir tik 3 kartus sumokejo  doh.gif . Mesk toki lauk

Kaip rašiau aukščiau, tai nevyriška tuo atveju, jei tu nori visada turėti vyrą kuris tau viską perka. O kaip nepriklausomumas nuo vyro, savarankiškumas?
Žinoma tai kad jis už tave moka nereiškia kad būsi nuo jo priklausoma, bet teigti, kad jis nevyriškas, ar jį reikia mesti tik dėlto, kad jis už tave nemoka, tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 04 09, 19:19)
o jus tikrai du metus kartu? as nelabai suprantu kaip tiek isdraugavus dar yra nedristama kazko pasakyti..  g.gif niekaip ypatingai nesakau  smile.gif sakau pvz "as sumokesiu"  lotuliukas.gif

Na nera taip, kad nedrisciau jam pasakyt, kad vaisinu, pora kart ir vaisinau pati, tiesiog man idomu kaip kitos merginos sukasi sioje situacijoje.

Brolis pamokino kaip reik sakyt kavinej pavalgius, reik paklaust, "kiek as skolinga?" wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Runy @ 2007 04 07, 23:21)
Tikiuos, kad ne smile.gif Dovanu atzvilgiu neatrodo sykstuolis - tai gelyte atnesa, tai saldainiuku, auksini zieda savo iniciatyva jau po poros menesiu padovanojo ir viena dovana uz pora simtu be jokios progos iteike. Ir siaip sau nera islaidunas, savo pasififinimui pinigu be reikalo neleidzia. Nors kas zino kaip butu jei butume vede ir pasakyciau, jog man reikia nauju kailinuku. smile.gif

Beje, savo skolas as pati prisimenu ir grazinu, jis ju neskaiciuoja. Taigi gal cia didele dalim is manes pacios isplaukia... smile.gif

Bijau, kad tos dovanos gali pasibaigti kai tik užmausit vesuvinius žiedus. mastau.gif Žmogaus nepakeisi, jo įpročius - tuo labiau. mirksiukas.gif
Čia tau jau pasiūlė paskaityti vieną temą... Manau tikrai verta. cool.gif

Turiu kelis klausimus... blush2.gif
Jeigu jis neskaičiuoja, kiek tu skolinga, ar tau primins, kad negražinai? O kas bus, jei vieną kartą negrąžinsi?
Nebandei vieną kart būt išsiblaškiusi ir pamiršt piniginę/pinigus namuose? Įdomu kokia būtų jo reakcija tada. mastau.gif
Atsakysi ar ne, tavo reikalas... unsure.gif

QUOTE(Alė Boba @ 2007 04 09, 20:16)
niekada joks vaikinas uz mane nomoka - neleidziu.  Tiksliau, viena karta sumoka jis, kita karta - as.
Nesu vargsyte lelyte, kuria reiktu pirkti. Uzsidirbu ir uzsimoku pati. Man zmoniu reikia, o ne ju babkiu.
Aš sakyčiau - tokių bijo. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(BitėMaja @ 2007 04 10, 00:29)
įdomu kodėl tie trys kartai buvo kitokie, kodėl tada jis už tave sumokėjo? Gal tada tave pakvietė ar panašiai, o paprastai tiesiog einat kartu valgyti?  g.gif
Mes visada mokam kiekvienas už save išskyrus tuos atvejus kai jis kviečia kokia nors proga ar šiaip.. Tada iš anksto žinau, kad moka jis.
Mano nuomone, toks nusistatymas, kad visada turi mokėti vyras, yra kiek pasenęs. Seniau vyrai po vestuvių dauguma atvejų "laikydavo" moteriškę namie, ji nedirbdavo. Taigi visada jų tarpusavio santykiai buvo tokie, nuo pat "kabinimo": jis duoda, moka, perka.. O ji daro viską kitką  rolleyes.gif Taigi toks pasidalinimas nuo pradžių kuria tam tikrą santykį su tuo žmogumi.
Manau, jei kartais tave pakviečia, palepina, kažką padovanoja, tai yra dėmesio rodymas ir rodo kad jis ne koks šiaip netikėlis.  smile.gif O kad mokat kiekvienas už save, tai turbūt atspindi ir kitus santykių aspektus, kad dalinatės ir kitkuo, kuriat lygeverčius santykius. Aš taip manau  ax.gif
Problema būtų tikrai DIDELĖ, jei tu turėtum už viską mokėti..
Na, o jeigu tau tikrai tai sunku finaniškai, tai gal gali su juo apie tai pakalbėti, arba pasiūlyti vietoj kavinės kokią nemokamą ar pigesnę pramogą?
Kaip rašiau aukščiau, tai nevyriška tuo atveju, jei tu nori visada turėti vyrą kuris tau viską perka. O kaip nepriklausomumas nuo vyro, savarankiškumas?
Žinoma tai kad jis už tave moka nereiškia kad būsi nuo jo priklausoma, bet teigti, kad jis nevyriškas, ar jį reikia mesti tik dėlto, kad jis už tave nemoka, tai  doh.gif

Pirma karta vaisino, kai jis mane kabliavo. smile.gif Pavaisino sultimis. Ta karta man buvo gera ir malonu, kad vaisina.
Kita karta alkani mieste vaikstinejom ir nukeliavom iki McDonaldo...
O trecias kartas buvo kai jis gavo atlyginima ir is tos laimes vaikstinejant parduotuvej klause ko noreciau ir pripirko skanumynu.

Tik siandien situacija keista buvo, mano namuose pavalgem pietus ir jis pasiule nueit i parduotuve nupirkt namiskiams deserta. Neklause ko as noreciau. Nors is principo tai musu norai sutapo. Tik einant pro saldainius pagriebiau razinkas sokolade ir nesupratau ar jis liko patenkintas tuo, klausiau kelis kartus "ar tu nieko pries", bet jis nieko neatsake. Kazkodel pasirode, jog jam nelabai patiko, kad metu i maisa razinkas...

Dabar stipriai veikia savigarba ir labai norisi tuos pinigus uz razinas jam grazinti...

Dar pastebejau, kad jei jis nuperka, tai iskart pas ji atsiranda zodis "mano".

Smagu butu, jei jis pats i kavine pakviestu. Nes paprastai tai buna mano ideja, tad paisant principo, kas kviecia, tas moka, man butu bankrotas. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2007 04 10, 01:23)
Bijau, kad tos dovanos gali pasibaigti kai tik užmausit vesuvinius žiedus. mastau.gif Žmogaus nepakeisi, jo įpročius - tuo labiau.  mirksiukas.gif
Čia tau jau pasiūlė paskaityti vieną temą... Manau tikrai verta.  cool.gif

Turiu kelis klausimus...  blush2.gif
Jeigu jis neskaičiuoja, kiek tu skolinga, ar tau primins, kad negražinai? O kas bus, jei vieną kartą negrąžinsi?
Nebandei vieną kart būt išsiblaškiusi ir pamiršt piniginę/pinigus namuose? Įdomu  kokia būtų jo reakcija tada. mastau.gif
Atsakysi ar ne, tavo reikalas...  unsure.gif

Aš sakyčiau - tokių bijo.  rolleyes.gif

Na buvo taip, kad pinigu neturejau ir kazko norejau, tarkim, atsigerti. Tai jis nupirko. smile.gif Jam labai patinka kai neturedama pinigu pradedu trint jo pilva ir murkt, kad kazko noriu. Tada sako gerai.
Per naujaka pritrukom sulciu, jis uzsake papildoma litra ir sumokejo. Drauge prase, kad jos dali grazinciau as, o ji man grazins veliau. Buvau nusprendus grazint jam kada tuos pinigelius, bet paskui ir uzmirsau. smile.gif Drauge taip pat. smile.gif Ir nieko jis man del to neprimine.
Atsakyti
QUOTE(Runy @ 2007 04 10, 01:33)
Tik siandien situacija keista buvo, mano namuose pavalgem pietus ir jis pasiule nueit i parduotuve nupirkt namiskiams deserta. Neklause ko as noreciau. Nors is principo tai musu norai sutapo. Tik einant pro saldainius pagriebiau razinkas sokolade ir nesupratau ar jis liko patenkintas tuo, klausiau kelis kartus "ar tu nieko pries", bet jis nieko neatsake. Kazkodel pasirode, jog jam nelabai patiko, kad metu i maisa razinkas...
Gal tai tik smulkmena, bet... tavo vietoje atkreipčiau į tai dėmėsį ir pagalvočiau... O kas bus ateityje, kai norėsi ar tau reikės nupirkti kokį brangesnį daiktą?
Atsakyk pati sau į klausimą - ar nori vaikščiojant po parduotuvę nuolat galvoti - "patiks jam, kad paimsiu bandelę/vyno buteli/ar net kojines?" Bandele ar vynu dar pasidalinsi su juo, bet kojinėmis - ne. bigsmile.gif

Dar pastebejau, kad jei jis nuperka, tai iskart pas ji atsiranda zodis "mano".
Tokį bruožą vadinu savanaudiškumu/šykštumu/... priklausomai nuo aplinkybių...

Smagu butu, jei jis pats i kavine pakviestu. Nes paprastai tai buna mano ideja, tad paisant principo, kas kviecia, tas moka, man butu bankrotas. smile.gif
O gal pakviečia kur kitur - į kiną/boulingą?

Na buvo taip, kad pinigu neturejau ir kazko norejau, tarkim, atsigerti. Tai jis nupirko. smile.gif Jam labai patinka kai neturedama pinigu pradedu trint jo pilva ir murkt, kad kazko noriu. Tada sako gerai.
Dabar tau patinka jam trinti pilvą ir kažko prašyti... po kurio laiko tau pačiai tai įgris. O gal su laiku jam kurią kitą vietą reikės trinti ir ne vien murksėti... cool.gif
Atsiprašau, kad aš čia taip grubiai, bet man kitokių minčių nekyla. g.gif

Beje, kai ateis toks metas ir pati dirbsi ir užsidirbsi, galėsi sau leisti viską ir nebijosi parduotuvėje ištiesti ranką link lentynos ir paimti norimą daiktą, gal tada suprasi kai ką daugiau gyvenime. Nes dabar kiek suprantu esi dar jaunutė. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2007 04 09, 23:23)
1. Bijau, kad tos dovanos gali pasibaigti kai tik užmausit vesuvinius žiedus. mastau.gif Žmogaus nepakeisi, jo įpročius - tuo labiau.  mirksiukas.gif
2. Čia tau jau pasiūlė paskaityti vieną temą... Manau tikrai verta.  cool.gif

1. O jei jis kavinėse moka, tai jau garantas, kad po vestuvių dovanas pirks? Po vestuvių gali daug kas pasikeisti, ar tiksliau, paaiškėti, visais atvejais..
2. Toje temoje kalbama apie tam tikrą kraštutinumą. Temos autorė ir jos draugas nebūtinai turi nukeliauti šia kryptimi.
Vien iš mokėjimo/nemokėjimo išvados daryti tikrai negalima, nes yra daug merginų, kurios už save moka, ir tai nereiškia, kad vyrai jų bijo, arba poto jų algą ant benzo išleidinėja.

Visgi, manau, kad Runy nėra tikra, ar čia tas jos vaikis gerai elgiasi ar kažkas yra nevisai ok. Ir tikriausiai ne vien tas mokėjimas problema.. Gal klystu.. blush2.gif Bet man pasirodė, kad tau nelabai faina pvz. kad tu dažniausiai turi imtis iniciatyvos, t.y. tu siūlai nueiti į tas kavines. Gal trūksta jo aktyvumo ar dėmesio? Sorry, jei nuvažiavau į lankas blush2.gif

QUOTE(Alė Boba)
niekada joks vaikinas uz mane nomoka - neleidziu.  Tiksliau, viena karta sumoka jis, kita karta - as.

thumbup.gif drinks_cheers.gif
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2007 04 09, 23:23)
Aš sakyčiau - tokių bijo. rolleyes.gif

Čia matyt kaip kokie vyrai. Silpną vyrą gal ir gąsdina tokia savarankiška moteriškė, - kur palikęs neranda, be jo badu nemiršta..
Atsakyti
QUOTE(BitėMaja @ 2007 04 10, 04:16)
1. O jei jis kavinėse moka, tai jau garantas, kad po vestuvių dovanas pirks? Po vestuvių gali daug kas pasikeisti, ar tiksliau, paaiškėti, visais atvejais..
2. Toje temoje kalbama apie tam tikrą kraštutinumą. Temos autorė ir jos draugas nebūtinai turi nukeliauti šia kryptimi.
Vien iš mokėjimo/nemokėjimo išvados daryti tikrai negalima, nes yra daug merginų, kurios už save moka, ir tai nereiškia, kad vyrai jų bijo, arba poto jų algą ant benzo išleidinėja.

1. Ne, tai dar nėra garantas, kad po vestuvių būtent taip ir bus. schmoll.gif
Tiesiog atkreipiau demesį į porą Runy pasisakymų:
QUOTE(Runy @ 2007 04 07, 16:46)
Per du metus draugystes gal tris kartus mane vaisino.
QUOTE(Runy @ 2007 04 07, 23:21)
Nors kas zino kaip butu jei butume vede ir pasakyciau, jog man reikia nauju kailinuku. smile.gif

Aš čia sutinku su garbanes pasisakymu:
QUOTE(garbane @ 2007 04 09, 19:19)
o jus tikrai du metus kartu? as nelabai suprantu kaip tiek isdraugavus dar yra nedristama kazko pasakyti..

2. Kraštutinumas ar ne, bet pasirodo gyvenime ir taip būna. O siūlydama paskaityti tą temą visai nedarau išvadas, kad Runy būtent taip ir bus. Beje, toje temoje yra ne vien autorės pasisakymų. mirksiukas.gif

Beje, gal mane neteisingai supratai. Nesu iš tų, už kurias reikia mokėti. Sutinku drinks_cheers.gif su tavo šiais žodžiais:
QUOTE(BitėMaja @ 2007 04 10, 00:29)
toks nusistatymas, kad visada turi mokėti vyras, yra kiek pasenęs.
Atsakyti