mamytems ,kurios prades vesti mazius i darzeli ir svarsto ar nutraukti zindyma: juk pienuko galima duoti ryte ir vakare. beto taip lengviau vaikas aprimsta (uztenka jam tu stresu pradedant naujaji raidos etapa - darzeli).
mamytei, apie trimecio vaiko nusiraminima ciulpiant papa:)
ji puikiai galima pakeisti priglaudus vaika pie krutines (prie saves).....ne ciulpimo tam maziui norisi, o artumo:)
QUOTE(ausmare @ 2007 04 22, 14:42)
ji puikiai galima pakeisti priglaudus vaika pie krutines (prie saves).....ne ciulpimo tam maziui norisi, o artumo:)
čia yra tik jos asmeninis reikalas iki kada žindyt. nemanau, kad ji nežino kaip kitaip vaiką nuramint. bet kaip nori taip ir ramina. ir nėr ko kištis kitiems.
Pirmus du vaikus maitinau iki pusantru metu. Pirma nustojau maitint kai buvau 2 menesius
, antra, nes buvau issekus nuo abieju nestumu ir maitinimu... Manau, kad pakankamai ilgai maitinau. Atjunkti buvo gana sudetinga: naktimis verke, tetukas turejo problemu, o as kitam kambary pati verkiau...Pieno buvo daug, krutis skaudejo...
Trecia maitinu jau metus su uodegyte. Buvau nusistacius iki metu pabagti, bet nepavyksta. Mazule taip prisirisus... Praso daznai. Bet neikyriai. Lengvai gaunasi perjungti jos demesi kur nors kitur
Bet mano siaubas - naktys...nes miega tik salia manes ir zindo...zindo...zindo...Jauciu, kad beveik netraukia pieno, o papas jai kaip ciulptukas...Bet pakeisti neturiu kuo, nes ciulptuko neima. Tokia mano patirtis

Trecia maitinu jau metus su uodegyte. Buvau nusistacius iki metu pabagti, bet nepavyksta. Mazule taip prisirisus... Praso daznai. Bet neikyriai. Lengvai gaunasi perjungti jos demesi kur nors kitur

QUOTE(ausmare @ 2007 04 22, 14:42)
mamytems ,kurios prades vesti mazius i darzeli ir svarsto ar nutraukti zindyma: juk pienuko galima duoti ryte ir vakare. beto taip lengviau vaikas aprimsta (uztenka jam tu stresu pradedant naujaji raidos etapa - darzeli).
Man atrodo, kad kai vaikas eina į darželį, jis jau taip ir valgo - pagrinde iš ryto ir vakare

QUOTE(Natuke @ 2007 04 22, 21:14)
Man atrodo, kad kai vaikas eina į darželį, jis jau taip ir valgo - pagrinde iš ryto ir vakare
O dėl trimečio - na galima bandyti pakeisti prisiglaudimu bet jeigu labai prašo būtent pienuko - duočiau 

as turejau galvoje tai: kad kai man iskylo dilema nutraukt maitinima visiskai ar maitinti toliau ,pradejus lankyti lopseli, as pasirinkau antra varianta ... man jis pasiteisino:) (kai sirgo rotu, tik pieno deka nepateko i reanimacija ir t.t.)
zinoma, as gerbiu ir kita patirti:)
del trimeciu.... buna kad ir maniskis (3,5 metai) dar pieno patraukia

Galu gale kiekviena mama ir vaikas turi savu budu isreiksti siluma ir meile:
kad ir labai keistu - pavyzdziui maniskis dar vis kartas nuo karto, kai pasiliekam vieni du praso leisti pabuciuoti papuka:) :

QUOTE(smileja @ 2007 04 21, 15:55)

Tikriausiai ir maitinsiu toliau, jei tik nėštumui kuo nors nepakenks tas maitinimas

o maitinu naktimis ir vakarais grįžus po darbo, dienomis gauna tik savaitgaliais ir jei grįžus pietaut iš darbo randu nemiegantį irgi duodu pienuko, nes jis pats prašo

o kaip sekasi suderint dviejų vaikiukų maitinimą? antrąjam tai pirmomis dienomis manau ištisai reikės krūties (sprendžiu pagal savo pirmagimį), o jei tuo metu užsimano ir pirmagimis?

Pirmaja diena sugrizus is ligoniniu truputi pavargom, kol susiderinom. Siaip problema iskilo tik vakare, kai ejom miegoti. Tada ir vyresniajam prisireike.Bet pabandziau maitinti abu kartu iskarto. Taip apsipratom su nauja maitinimo padetim ir gerai. Pasirenki mazaja kaip jai patogiau butu, o vyresnysis prisiderina
Maniau, kad esu jau patyrusi žindymo klausimais
,
bet jau kai paklausiu dabar, tai tik nesijuokit
Kaip žinot, kad žindomas vyresnis vaikiukas gauna pakankamai MP? Ar yra kažkoks reikalingas kiekis, ar jei vyksta žindymas - kiek gauna, tiek yra
?
Maniškėm dabar 1,8m, žindau 2-3 kartus per parą, minutėm neskaičiuoju. net ir praleidus veiną maitnimą jokio sunkumo ar persipildymo dažniausiai nejaučiu. Papildomus skysčius mažutės dabar vasarą maukia puodeliais, tad pagal 'išeigą' gauto MP kiekio nepamatuosiu. O nusitraukinėt įdomumo dėliai kažkaip rankos nekyla
Mažylei atsitraukus ant spenelio dar lieka koks lašiukas, tai gal užtenka to, kiek yra?

bet jau kai paklausiu dabar, tai tik nesijuokit

Kaip žinot, kad žindomas vyresnis vaikiukas gauna pakankamai MP? Ar yra kažkoks reikalingas kiekis, ar jei vyksta žindymas - kiek gauna, tiek yra

Maniškėm dabar 1,8m, žindau 2-3 kartus per parą, minutėm neskaičiuoju. net ir praleidus veiną maitnimą jokio sunkumo ar persipildymo dažniausiai nejaučiu. Papildomus skysčius mažutės dabar vasarą maukia puodeliais, tad pagal 'išeigą' gauto MP kiekio nepamatuosiu. O nusitraukinėt įdomumo dėliai kažkaip rankos nekyla

Mažylei atsitraukus ant spenelio dar lieka koks lašiukas, tai gal užtenka to, kiek yra?

tokioms panoms iki kaklo ir dar truputi uztenka
net sakyciau, kad vasara gali ir nutraukti, jei planuoji. as saviski iki 1 m. 9 men. su trupuciu maitinau, nes pienas niekaip nesibaige. bet baigus maitinti jokiu problemu nekilo, kitaip sakant - vaikas nebuvo peralkes.

maitinau dukra virs 2 metu, tik neseniai nujunkiau, paskutiniais menesiais manoji gaudavo MP apie 3 kartus per para ir zisdavo l. trumpai. Todel irgi maniau, kad pieno mazai like, kol nenujunkiau: pirmas tris dienas krutis verze baisiausiai, o pienas net varvejo, pasirodo, dar buvo daug. Vyresnis vaikas daug stipriau turbut traukia ir greiciau pasisotina, o dar apie isgerto pieno kieki gali spresti pagal tai, ar noriai vaikas valgo kita maista. Manoji dabar valgo kur kas daugiau

Mums šį mėnesį sueis du metukai, ale žindam, kai aš namuose, ištisai... Nors valgo viską, bet po valgio ar prieš valgį dar butinai amamam paprašo.... Nors aš vis bandau atpratinti, bet....
niekaip nepavyksta... Naktį būna, kad kelis kart mane kelia... MP duodu tik namuose, todėl, kai būname ne kambary, tai pati pasako: amamam lauke negalima

Gaminasi... Bet teko išvažiuoti į komandiruotę savaitei - pieno apmažėjo, o kai pamačiau mažąją iš karto fantanais pradėjo bėgti... Ir po kitos ir trečios savaitės tas pats rezultatas buvo...