Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Zindziau iki 2m.3men.Nuo kokiu 1,5m.Jau nezindydavau super viesose vietose.Pasakiau kelis kartus,kad "kukas bus namie"ir nebeprasydavo.
Atsakyti
QUOTE(Korsikiete @ 2007 06 02, 17:15)
Mums šį mėnesį sueis du metukai, ale žindam, kai aš namuose, ištisai... Nors valgo viską, bet po valgio ar prieš valgį dar butinai amamam paprašo.... Nors aš vis bandau atpratinti, bet....  ax.gif niekaip nepavyksta... Naktį būna, kad kelis kart mane kelia... MP duodu tik namuose, todėl, kai būname ne kambary, tai pati pasako: amamam lauke negalima  biggrin.gif

pirma mintis paskaicius posta- doh.gif o dieve.... maniskiui beveik 15 menesiu, zinda labai daug, o pasirodo buna ir vyresniu pienukoholiku biggrin.gif
negrazu, bet smagiau kai zinai, kad ne viena esi tokia.
as siandien silpnumo akimirkoj nupirkau soske, nors iki siol neturejo............. viltis menka, bet pavargau
Atsakyti
labuks, o as tai va vargstu maniskiui jau 10as menuo eina vis dar miegam vinoj lovoj,nes nakty keliasi ir papo ieskop,o jei negauna tai tada krecia cirkus clap.gif clap.gif , na tai nepailsiu nei as nei jis normaliai nepamiega,o vyras tai is vis isgrustas i kita kambary smile.gif ,nes jei tik tevas salia tai vaikas pradeda dukti, nors jau akys buna uzmerktos vis tiek duodasi ,na problemele, ir su migdymu diena tik ant ranku ir su papu burnoj uzmiega,ka daryt jau nebezinau,kaip reiks atjunkyt?
Atsakyti
Na, aš jau nebemaitinu - ačiū Dievui. O maitinau iki 1 m. 8 mėn., tai jau užteko ilgam man šito proceso...
Tai mano mergina, kuriai dabar jau daugiau nei du metai ir kuri šiaip jau labai gražiai kalba ir taria įvairiausius žodžius, toks vaizdas kad vis dar prisimena tą procesą, kuris jai buvo be galo malonus ir mamos krūtinę vadina ypatingu žodžiu "TIPTY"... Kai tuo tarpu visus kitus žodžius labai teisingai ir gražiai ištaria...
Tai aš krentu iš juoko kiekvieną kartą... TIPTY....
Atsakyti
Jau turiu ir skaitau knygą "Mothering your nursing toddler".
thumbup.gif knyga. Reiktų ją į lietuvių kalbą išversti. Maniškis jau artėja prie "Toddlerhood", jau greit nebe kūdikis bus. Jau iš savo tėčio išgirdau klausimą "Tai kiek dar ilgai taip žaisit?". Taigi, reikia ruoštis smile.gif
Man labai patiko idėja atsakyti į tokį klausimą "Tai kiek dar ilgai žindysi" užduotą vaikui žindant atsakyti "Dar kokias 5 - 10 minučių" bigsmile.gif
Ir šiaip jaučiu, kad knyga skirta morališkai palaikyti ilgą žindymą thumbup.gif
Atsakyti
Raideles, labai būtų įdomu pasiskaityti jau išverstą variantą, nes angliškai nemoku blush2.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Super, turbūt naudinga knyga.
Aš tai su mielu noru ir LT, ir angliškai paskaityčiau - kad tik gaučiau tongue.gif

O gal patartum, kur galima pasiskaityt bendrus žindymo ir laktacijos pagrindus???? (na, ar knygą, ar šiaip str ciklą...)
blush2.gif labai trūksta protui veiklos, o ir bendraamžiuose klausimais užpuola, bijau kartais ir nusikalbėt.... unsure.gif

Tiesa, kokius svarbius dalykus reikia pasakyt, jei noriu įrodyt kad žindymas iš krūties pranašesnis už maitinimą nutrauktu MP????
(viena mamytė pasirinko maitint taip, nes ji mato, kiek vaikutis suvalgo ir dėl to jaučias ramiau. bet.. labai nori maitint ilgai ir tik MP. g.gif )
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 11 01, 23:00)
bigsmile.gif Super, turbūt naudinga knyga.
Aš tai su mielu noru ir LT, ir angliškai paskaityčiau - kad tik gaučiau  tongue.gif

O gal patartum, kur galima pasiskaityt bendrus žindymo ir laktacijos pagrindus???? (na, ar knygą, ar šiaip str ciklą...)
blush2.gif labai trūksta protui veiklos, o ir bendraamžiuose klausimais užpuola, bijau kartais ir nusikalbėt....  unsure.gif

Tiesa, kokius svarbius dalykus reikia pasakyt, jei noriu įrodyt kad žindymas iš krūties pranašesnis už maitinimą nutrauktu MP????
(viena mamytė pasirinko maitint taip, nes ji mato, kiek vaikutis suvalgo ir dėl to jaučias ramiau. bet.. labai nori maitint ilgai ir tik MP.  g.gif )

Kai tik perskaitysiu smile.gif
Galėčiau paskolinti "How weaning happens", bet gal dar/jau neaktualu?

O dėl nutraukimo - tai daryti reikia dažnai ir ilgai. suryja daug laiko. Net motyvuotos mamos galiausiai pereina prie mišinių... Nors, aišku, gaima išgyventi ir taip, kai nėra geresnių sąlygų (pvz., kai mama turi išeiti į darbą, bet ir tai nusitraukinėja tik darbe, o namuose žindo), bet jei mama namuose, tai kam gaišti laiką nutraukimams, kai gali jį paskirti bendravimui su vaikui, pasivaikščiojimui ar paprasčiausiai miegui, kol vaikas miega?
O jei nusitraukinės nepakankamai dažnai, tai pienas baigsis ir vis tiek teks pereiti prie mišinių...
Iš tikrųjų tas nepasitikėjimas ir noras kontroliuoti viską labai trukdo...
Be to, žindymas sumažina motinystės melancholiją (baby blues).
Dar pagalvosiu...
Ai, dar vaiko sąkandis formuojasi teisingai, jei žinda krūtį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 01 lapkričio 2007 - 23:15
QUOTE(Raideles @ 2007 11 01, 23:09)
Kai tik perskaitysiu smile.gif
Galėčiau paskolinti "How weaning happens", bet gal dar/jau neaktualu?

O dėl nutraukimo - tai daryti reikia dažnai ir ilgai. <....>
Dar pagalvosiu...

Ačiū 4u.gif

....dar neaktualu rolleyes.gif ....

drinks_cheers.gif aciuks.gif
Atsakyti
Mano sūneliui greitai 11 mėn. Maitinu MP iki dabar. Tik mažiulis baisiai kandžiotis pradėjo doh.gif ? Ką daryti? Kažkaip nebemoka, manau, jis normaliai apžioti unsure.gif Gal buteliukas pasitarnavo, nes kartais pagirdau arbatėlės (iš puodelio dar nesigauna, labai springsta doh.gif ) g.gif Ir apskritai, kiek reikia duoti papildomai gerti, nes aš labai retai duodu, nes MP jis atsigeria kokius 3-4 kartus per dieną ir apie 1 kartą naktį ir 1 kartą paryčiais. Kartais ištraukimas būna labai kokybiškas, artais tik truputuką pažinda g.gif
Papildyta:
Oi, atsiprašau, tik paskui perskaičiau pirmą žinutę, kad čia bendrauja jau viršmetinukus turinčios blush2.gif Na, bet mums nebedaug iki to jau liko, gal labai nesutrukdysiu šiais klausimais blush2.gif
Atsakyti
Britų mokslininkai nustatė geną, kuris didina krūtimi maitinamų naujagimių intelektą. Remiantis naujausio tyrimo rezultatais, naujagimiai su vienu geno FADS2 tipu gali būti septyniais intelekto koeficiento (IQ) punktais protingesni, jei jie bus maitinami krūtimi. Tačiau, pastebi mokslininkai, maitinimas krūtimi neturi įtakos naujagimių, turinčių kitą geno tipą, intelektui.

IQ skirtumo septyniais punktais gali pakakti, kad vaikas būtų vienas geriausių klasės mokinių, teigia mokslininkai.

Britų genetikų teigimu, geną FADS2, kuris asocijuojasi su intelekto išsivystymu, turi 90 proc. žmonių, kurių aukštas IQ, praneša BBC.

ČIA
Atsakyti
Sveikos, aš manau, kad žindyti vaiką kuo ilgiau yra sveikintinas reikalas thumbup.gif , bet norėčiau pasiteirauti ar ilgą laiką žindomi vaikai moka bendrauti su kitais vaikais, nebijo suaugusių ir nėra tikri mamyčiukai, kuriems vos tik kas negerai prireikia papo? Nesupykit ant manęs dėl tokio klausimo, tiesiog turiu pažystama šeima, kuri savo sūneli , kuriam 3m. maitina iki šiol, tačiau jie savo atžalos niekur negali palikti, nes tada jis vaikšto ratu ir verkia mamytes, o tiksliau pienelio. g.gif
Atsakyti