Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(baltic*girl @ 2008 04 17, 17:08)
O is kur zinot, kurie turi paveldejima i eduoni, kurie ne verysad.gif

O cia jau gali suzinoti tik po laiko doh.gif , mano abu valgo ir daznai bei ilgai naktimis - dantukai sveiki blush2.gif , turiu drauge kuri niekada nakti nemaitino - o jie tik isdyge eme gesti doh.gif . Manau kad itakos tikrai turi nestumo metu sukauptos medziagos, mamytes mityba per nestuma ir maitinimo metu blush2.gif
Atsakyti
Mano vyriausiam sūnui sugedo dantukai būtent dėl buteliuko - nutraukėm žindymą ir per tą procesą (vaikui buvo truputi virš metukų) pripratinom prie buteliuko čiulpimo. Tai jeigu jau naktį kažką dar reikia čiulpti, geriau jau mp.
Atsakyti
Mano mažiukui iltiniai kalasi. Tai nuo krūties nesitraukia ir nuo rankų beveik nenulipa.
Atsakyti
Aš nepastebėjau ryšio tarp dantukų gedimo ir MP, nors valgėm iki 3 metų. Tiesa, dantukas pirmas pieninis sugedo tik 1 klasėj
Atsakyti
Carina, šaunuolė, kad taip ilgai maitinai MP, aš jei sudėčiau laiką, kiek maitinau savo visus vaikus MP, gaunasi 4metai ax.gif .
Atsakyti
Šiandien aš po operacijos. Atsisėdau prie kompo su prapjauta galva, nes noriu padėkoti jums už padrąsinimą. Jo tikrai labai reikėjo, nes ilgai negalėjau tam pasiryžti. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(davara @ 2008 04 24, 16:11)
Šiandien aš po operacijos. Atsisėdau prie kompo su prapjauta galva, nes noriu padėkoti jums už padrąsinimą. Jo tikrai labai reikėjo, nes ilgai negalėjau tam pasiryžti.  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Laikykis 4u.gif

Oj kaip ramiai skaičiau apie dantukų problemas, buvau įsitikinusi, kad maniškiui jų nėra, o prieš porą dienų atidžiau į jo dantukus pasižiūrėjau, ir išsigandau, lyg ir dėmės ant viršutinių...

Man hematologė pareiškė, kad vaikas pusantrų jau didelis, užtenka dviejų kartų per parą pieno, mat jis gauna jo per daug, išsibalansuoja elektrolitai, kito maisto nevalgo ir tie du duomenys (ne hemoglobinas) žemi. Kalbėk, galvoju, ką nori, aš vis vien maitinsiu kiek vaikas norės. smile.gif Šiaip nieko prieš ją neturiu, bet vat apie šitą klausimą tai hmm. Taigi be to mamos pieno geležis įsisavinama puikiai palyginus su viskuo kitkuo. Jei nemaitinčiau, gal tas hemoglobinas ir nukristų, kaip kita hematologė (čia jau mūsų poliklinikoj grasino), bet nenukrito per pusę metų ir dar pakilo (dabar 125 smile.gif)) Gal kas susidūrėt kur, skaitėt apie geležį ir ilgą maitinimą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciux: 25 balandžio 2008 - 15:43
Aha, ir mane domintų tema, ilgas maitinimas ir hemoglobinas, savo vaikutį žindžiau du metus, kai jam buvo pusantrų hemoglobinas tebuvo 95, nors mano labai geras, jei trūko geležies, gal ir kitų medžiagų trūko, kad taip vaikui smarkiai dantukai gedo, ir tikrai nelabai jis norėjo kito maisto, tik mano pienu, atrodo, gyvas tebuvo, nervinausi, kad nevalgo nieko, galvojau, gal nemaitint. Taigi, baigiau maitint, kai jam buvo dveji ir pradėjo gerai valgyt, dabar nesiskundžiu.
Atsakyti
ačiū visoms, kurios pasidalino patirtimi dėl naktinių maitinimų 4u.gif Tą kartą viskas taip ir liko, o dabar noriu pasiguos - pasitart.

Prieš porą dienų mano sūnelis įsikniaubė man į krūtinę ir sako: "MAMBA (taip jis vadina MP) neeel ate ate", o ir pati jutau, kad pieno staiga labai sumažėjo, nors mažylio entuziazmas čiulpti nė kiek nesumenko. O aš ir toliau duodavau per naktį kiek tik paprašo ax.gif Tą patį vakarą sužinojau, kad ir vėl laukiuosi. Leliukui dar tik šešta sav., bet MP stipriai sumažėjo, speneliai pasidarė be galo jautrūs, susiformavo šašas blink.gif Skauda, šiandien visai nebegaliu žindyti verysad.gif
- ar kam taip buvo, kad esant tokiam ankstyvam nėštumui taip sumažėtų MP?
visai nebežinau ką daryti, gal antspenius nusipirkt (niekad nenaudojus) ir bandyt maitint toliau??? Mažytis verkia, širdis plyšta, bet kai bando žįsti, tai irgi sunkiai ištveriama verysad.gif
Atsakyti
Man pradžioje pastojus krūtys taip pat pasidarė skaudokos, bet šiaip ištveriamas skausmas buvo. Vėliau skausmas liovėsi. Stengiausi kuo daugiau duoti apžioti. Buvo mažiau skausminga. O pienas man išvis dingo palyginus anksti , bet kada nepamenu. Kai laukiausi antrą kartą pienukas išsilaikė ilgiau.Ir kurį laiką nebuvo nieko. Dabar turi mergina priešpienį jau. Šiaip labai mėgėja pažįst ir atsisakyt neplanuojam. JAi svarbus pats procesas manau nei pienukas.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 04 26, 21:30)
Man pradžioje pastojus krūtys taip pat pasidarė skaudokos, bet šiaip ištveriamas skausmas buvo. Vėliau skausmas liovėsi. Stengiausi kuo daugiau duoti apžioti. Buvo mažiau skausminga.  O pienas man išvis dingo palyginus anksti , bet kada nepamenu. Kai laukiausi antrą kartą pienukas išsilaikė ilgiau.Ir kurį laiką nebuvo nieko. Dabar turi mergina priešpienį jau. Šiaip labai mėgėja pažįst ir atsisakyt neplanuojam. JAi svarbus pats procesas manau nei pienukas.

Nu žinok, kad ne pačios krūtys, bet speneliai pasidarė nerealiai jautrūs. Iš pradžių buvo nieko, o šiandien apsižiūrėjau, kad po abiems žaizdos su užsitraukusiais šašais blink.gif aš dar kvaiša pakrapščiau, tipo atšerpetojo, ar ką. Man nėra taip buvę doh.gif
Pieno (bent taip jaučiu) labai mažai schmoll.gif
Vyras sako: viskas, užtenka. Panašu, kad ir tikrai teks baigti, nors ir neketinau taip staiga, bet kitos išeities nematau. Su antspeniais ne faktas, kad imtų - nematęs gyvenimo tokio čiūdo. Turbūt bandytų nukrapštyt doh.gif
Tikriausiai tokia neplanuota bus pas mus pabaiga unsure.gif
Atsakyti
MIkita,

Sveikinimai su nestuke.gif Linkiu lengvo nešiojimo ir gražaus laukimo wub.gif

O dabar apie MP - mano dvynukėm buvo 1,3m kai aš pastojau tik dar to nežinojau lotuliukas.gif
Tai žindymas pirmus ėmnesius buvo kaip pirmą savaitę po gimdymo - peršti, nugraužta, jautru, kol paduodi ašaros bėga, bet man praeidavo skausmas kai jos geriau 'prisikabindavo' ir krūvis speneliui sumažėdavo.
vėlgi padėjo ats pats, kaip ir po gimdymo - oro vonios, kompresas, tepaliukas 4u.gif
ir tai, akd nežinojau, jog laukiuosi irgi padėjo lotuliukas.gif

Jei mažiui dar labai reikia Mp (o panašu, akd jis dar labai prieraišus wub.gif ) ir su nėštumu viskas tvarkoj - bandyk gydyt spenelius ir lauk kol praeis jautrumas.
bent man tai praėjo. bet negaliu garantuot, akd tai visosm privaloma mirksiukas.gif

O MP aš turėjau visą nėštumą (na, didžiąją dalį tai jau buvo priešpienis, bet tai neikam nebuvo svarbu tongue.gif irnesakyk.gif ) tiesiog dvynukės žįsdavo nebe 5min, o visą pusvalandį ir jom labai reikėjo to artumo, ne tiek maisto jau.
Atsakyti