Sveikos,
Maniškei 1,5m, noriu paklaust jūsų, kurios tiek ilgai maitinat, kaip jūsų vaikučių dantukai? Maniškės staiga per pora mėn visai sugedo viršutiniai dantys:oh . Visad buvau natūralaus maitinimo šalininkė, dieną mažoji geria tik vandenį ir valgo normalų maistą, maitinu MP tik naktį, nėra naudojusis jokiu buteliuku, o visi požymiai " buteliuko" karieso. Literatūra rašo, kad gydytojai ginčijasi tuo klausimu, ar gali nuo MP taip nutikti, netgi daugiau nuomonių, kad negali, todėl norėčiau išgirst Jūsų nuomonę.
QUOTE(Selma75 @ 2008 04 16, 13:29)
Sveikos,
Maniškei 1,5m, noriu paklaust jūsų, kurios tiek ilgai maitinat, kaip jūsų vaikučių dantukai? Maniškės staiga per pora mėn visai sugedo viršutiniai dantys:oh . Visad buvau natūralaus maitinimo šalininkė, dieną mažoji geria tik vandenį ir valgo normalų maistą, maitinu MP tik naktį, nėra naudojusis jokiu buteliuku, o visi požymiai " buteliuko" karieso. Literatūra rašo, kad gydytojai ginčijasi tuo klausimu, ar gali nuo MP taip nutikti, netgi daugiau nuomonių, kad negali, todėl norėčiau išgirst Jūsų nuomonę.
As klausiau Egles Markunienes, ji man sake, kad naktinis maitinimas nekenkia, nes MP turi baktericidiniu savybiu.Kadangi mazylis tokio amziaus jau valgo seimos maista, jam butina du kart per diena valyti dantukus.
Gal tesiog tavo mazyle turi polinki i eduoni?Kaip jusu su vyru dantys?
Pamenu viena Mamyte rase, jog maitino iki ketveriu ir vaikelio dantukai sveikut sveikuteliai!
Yra daug prielaidu kodel taip gali atsitikti...viena is daugelio - paveldimumas...
Yra daug prielaidu kodel taip gali atsitikti...viena is daugelio - paveldimumas...
Mūsų su vyru dantys neturi didelio polinkio ėduoniui. O vyresniem vaikam tai pradėjom taisyt kai buvo vienam 4m, kitai 2,5m, dabar jau tikrinamės nuolat. Aš pati irgi bent kas metai tikrinuos ir dažniausiai to užtenka. Na gal genai taip susikryžmino. Todėl ir norėčiau Jūsų nuomonės.
QUOTE(Selma75 @ 2008 04 16, 13:29)
Sveikos,
Aš irgi dabar esu visai pasimetus. Maniskiui dar tik 9 menesiai, o virsutiniai dantukai jau siek tiek pagelte... mes juos valeme tuo silikoniniu sepeteliu. Skambinau savo vaiku odontologei, tai ji sake, kad tas naktinis MP gerimas nera gerai. Bet neturiu jokios iseities, nes maniskis geria pienuka istisa nakti... keliasi ir po 10, ir po 15 kartu...
QUOTE(brasta @ 2008 04 16, 17:19)
Aš irgi dabar esu visai pasimetus. Maniskiui dar tik 9 menesiai, o virsutiniai dantukai jau siek tiek pagelte... mes juos valeme tuo silikoniniu sepeteliu. Skambinau savo vaiku odontologei, tai ji sake, kad tas naktinis MP gerimas nera gerai. Bet neturiu jokios iseities, nes maniskis geria pienuka istisa nakti... keliasi ir po 10, ir po 15 kartu...
Manau kad cia genetika

Ai, dar yra kazkokia dantu pasta tepalas, kuri reikia tepti, kad apsisaugotu dantukai, sustipretu emalis, nepigi ji, bet gal veiksminga, jei domina - suvesiu kas naudoja

Kriste2, viskas šiuo metu domina, kad tik pavyktų kuo ilgiau išsaugot dantukus. Būtų gerai, jei suvestum.
QUOTE(Selma75 @ 2008 04 16, 18:19)
Kriste2, viskas šiuo metu domina, kad tik pavyktų kuo ilgiau išsaugot dantukus. Būtų gerai, jei suvestum.
gerai, vakare suorganizuosiu, dabar labai begti turiu

Pabandysiu cia atvesti ta mamyte, nes matau kad jau ne vienai tas idomu

QUOTE(Kriste2 @ 2008 04 16, 17:48)
Labos, atejau, bet ka cia konsultuoti

Iseitis tik mesti naktinius maitinimus. Konsultavausi su pediatru - jam atrode nerimta, o paskui buvo per velu. Turekit omeny, kad pediatrai nera dantistai. Jei nenorit karieso tokiem mazuliam, reikia mesti nakti maitinti ir tiek, juk 9 men.jau galima.
p.s. Kriste, tas tepaliukas nesaugo nauju dantuku, jis tik stabdo krieso plitima, bet skylutes niekur nedingsta.
Papildyta:
QUOTE(Selma75 @ 2008 04 16, 12:29)
Literatūra rašo, kad gydytojai ginčijasi tuo klausimu, ar gali nuo MP taip nutikti, netgi daugiau nuomonių, kad negali, todėl norėčiau išgirst Jūsų nuomonę.
Mano nuomone,, kad kai kuriems pakenkia. MP saldus, jei yra polinkis i eduoni tai pakenkia.
QUOTE(Alabama @ 2008 04 16, 14:20)
Gal tesiog tavo mazyle turi polinki i eduoni?Kaip jusu su vyru dantys?
Neziureciau i tevus, nes mano dvi dukreles ilgai maitintos MP ir viena jau 4 metai dantys puikus, o mazosios

O jei yra eduonis, tai ir MP savo daro, juk tik vanduo ne.
Papildyta:
QUOTE(Selma75 @ 2008 04 16, 12:29)
Visad buvau natūralaus maitinimo šalininkė, dieną mažoji geria tik vandenį ir valgo normalų maistą, maitinu MP tik naktį, nėra naudojusis jokiu buteliuku, o visi požymiai " buteliuko" karieso.
Musu dantiste paaiskino, kad "buteliuko kariesas" nereikia suprasti paraidziui, jis atsiranda nuo naktinio maitinimo. Buteliukas jo nesukelia, tik turinys.
QUOTE(baltic*girl @ 2008 04 16, 19:14)
p.s. Kriste, tas tepaliukas nesaugo nauju dantuku, jis tik stabdo krieso plitima, bet skylutes niekur nedingsta.
Tai as ir nenorejau pasakyti, kad dantukai sugys, bet jei neplis kariesas, mazesne tikimybe apkresti sveikus, dar neisdygusius dantukus, jei jau nera kitos iseities - tai vis siokia tokia profilaktika

Labai ačiū už konsultacijas
. Reiks bandyt to tepaliuko ieškoti, o kur jis parduodamas?. Jis tokiem mažiem vaikam nekenki?. Kiek išsiaiškinau, tai vyresniems galima užtepti kažkuo, kas turi daug floro, tai irgi saugo, bet metinukams jis kenkia, tai dantų gydytojai juo tept dar negali.
Mūsiškei jau irgi 6 dantukai sugedę

QUOTE(Selma75 @ 2008 04 16, 21:01)
Labai ačiū už konsultacijas
. Reiks bandyt to tepaliuko ieškoti, o kur jis parduodamas?. Jis tokiem mažiem vaikam nekenki?. Kiek išsiaiškinau, tai vyresniems galima užtepti kažkuo, kas turi daug floro, tai irgi saugo, bet metinukams jis kenkia, tai dantų gydytojai juo tept dar negali.

Jei jus maziukai aisku geriau pries perkant pasikonsultuoti su gydytoju pediatru, arba bent informacini lapeli paskaityti