Įkraunama...
Įkraunama...

Erasmus

QUOTE(ibieililiai @ 2009 03 09, 14:34)
O kuriame mieste? Gal galetum papasakot, nes bet kuriuo atveju man butu idomu suzinot, kaip ten kas Italijoj smile.gif O studijos vyko italu kalba? Koki dalyka studijavai/studijuoji?

Studijuoju matematiką.
Paskaitos vyksta italų kalba, man jas sekti ir suprasti labai sunku, nes kalbos nemoku (rimtai mokiausi tik vieną mėnesį), bet stengiuosi dirbti savarankiškai, verstis namie ir visai neblogai sekasi kolkas. Šiap pasisekė man su visais dėstytojais (tfu tfu tfu), leidžia anglų kalba atsiskaitinėti, nors girdėjau, kad yra visokių čia jų Italijoj, vieni sako, kad jeigu atvažiavai į italiją tai ir kalbėk itališkai, tai čia kaip ant ko užsirausi.
Miestas matosi mano profilyje. O daugiau ir nelabai yra ką pasakoti. Viskas čia gerai, nėra ko bijoti. Pradžia buvo labai sunki, bet žmonės čia draugiški, nors ir pažadukų daug, bet jeigu kas, tai visad atsiras norintis ir galintis ištiesti ranką, nu bent jau man vis atsirasdavo biggrin.gif Šilta ir gražu.
Jeigu turi dar kokių klausimų rašyk a.ž., nes nevisada čia užeinu.
Atsakyti
Na, Ekonomikos fakultete neturincius 8 vidurkio iskart pramesdavo, net nevertino motyvacijos. Bendrame sarase jie buvo pazymeti raudonai. Manau, kad filologijoje bus tas pats. Bet vidurkis vedamas is dvieju paskutiniu semestru, tai pasiskaiciuok 4u.gif
O dalykas anglu kalba dave papildomu balu, as nieko tokio nelankiau, vidurkio uzteko smile.gif

QUOTE(MajaLi @ 2009 03 10, 02:58)
Sveiki aš VU filologiją studijuoju 2 kurse ,sakykite ar labai svarbu yra turėti vidurkį 8 balų?Aš kol kas dar nesiunčiau prašymo studijuoti pagal Erasmus programą rudens semestrui,bet jei nepasikeis tai bandysiu laimę žiemos semestrui 2010 metų išvažiuoti pagal Erasmus.Mano vidurkis rudens semestro praeito 7 balai yra ir sąlygose skaičiau parašyta,kad reikia lankyti koki dalyką užsienio kalba pvz. laisvą aš kol kas tokio nelankiusi esu gal tai yra pageidaujama bet nebūtina?Papasakokite kas kokios patirties šiuo aspektu turi 4u.gif

Atsakyti
sveikos 4u.gif jau kokį pusvalandį sėdžiu atsivertusi Word'o langą ir niekaip nesugalvoju,kaip parašyti motyvacinį laišką dėl išvykimo į kitą šalį. doh.gif gal turite kokių patarimų?kaip pačios rašėte? blush2.gif
Atsakyti
Uzuojauta- zinau, kaip sunku rasyti motyvacinius laiskus 4u.gif
Mano motyvacinis buvo toks:
1. izanga, pasnekejau, kodel apskritai noriu i erasmus
2. kodel pasirinkau pirma univera
3. kodel pasirinkau antra univera
4. mano savybes, patirtis tarptautiniu lygiu ir bendraujant su uzsienieciais
5. pabaiga smile.gif

Kadangi motyvacija sunkiai lipdesi, daug narsiau po pasirinktu universitetu puslapius ir ieskojau, ka idomaus butu galima pamineti.
Pvz. "Žinoma, svarbu yra ir tai, jog universitetas siūlo pažangius mokymosi metodus: šiame universitete vienu metu mokomasi vieno pagrindinio dalyko ir tik išlaikius egzaminą pereinama prie kito- tai leidžia susikoncentruoti ir įsigilinti į vieną sritį; paskaitų metu skatinamos diskusijos bei atliekama daug analitinių užduočių, skatinančių teoriją pritaikyti praktikoje."

Sekmes rasant. 4u.gif

QUOTE(krishtoline_ashara @ 2009 03 14, 12:58)
sveikos 4u.gif  jau kokį pusvalandį sėdžiu atsivertusi Word'o langą ir niekaip nesugalvoju,kaip parašyti motyvacinį laišką dėl išvykimo į kitą šalį. doh.gif  gal turite kokių patarimų?kaip pačios rašėte? blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Zuiqtis @ 2009 02 16, 10:58)
įmanoma, tik ne paskutiniame semestre

man atrodo įmanoma ir paskutiniam, nes pas mus čia yra savo magistinius darbus rašančių, bet gal čia priklauso nuo universitetų susitarimo
Papildyta:
QUOTE(MajaLi @ 2009 03 10, 03:58)
Sveiki aš VU filologiją studijuoju 2 kurse ,sakykite ar labai svarbu yra turėti vidurkį 8 balų?Aš kol kas dar nesiunčiau prašymo studijuoti pagal Erasmus programą rudens semestrui,bet jei nepasikeis tai bandysiu laimę žiemos semestrui 2010 metų išvažiuoti pagal Erasmus.Mano vidurkis rudens semestro praeito 7 balai yra ir sąlygose skaičiau parašyta,kad reikia lankyti koki dalyką užsienio kalba pvz. laisvą aš kol kas tokio nelankiusi esu gal tai yra pageidaujama bet nebūtina?Papasakokite kas kokios patirties šiuo aspektu turi 4u.gif

vidurkis tikrai nėra būtina sąlyga, dėl dalyko užsienio kalba nežinau, aš matematiką studijuoju, man tokio nereikėjo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(krishtoline_ashara @ 2009 03 14, 13:58)
sveikos 4u.gif  jau kokį pusvalandį sėdžiu atsivertusi Word'o langą ir niekaip nesugalvoju,kaip parašyti motyvacinį laišką dėl išvykimo į kitą šalį. doh.gif  gal turite kokių patarimų?kaip pačios rašėte? blush2.gif

aš pavyzdžių per google susiradau ir jais rėmiaus, parašyk į až mailą galėsiu atsiųsti mirksiukas.gif
Atsakyti
Is vu.lt puslapio:

Pagrindiniai atrankos kriterijai

Pirmenybė turėtų būti teikiama studentams:
pretenduojantiems į vietą tokiame užsienio universitete, kuris sudaro galimybes suplanuoti studijų programą, atitinkančią jo studijų kryptį ir lygį. Šis studijų užsienyje planas reikalingas pilnam studijų periodo pripažinimui Vilniaus universitete;
pateikusiems aiškią ir pagrįstą motyvaciją;
gerai mokantiems užsienio kalbą, kuria dėstomi dalykai užsienio universitete;
kurių paskutinių dviejų sesijų rezultatų vidurkis ne mažesnis kaip 8 balai;
klausiusiems ar klausantiems dalykus užsienio kalba Vilniaus universitete.

Kiekvienas fakultetas pats nustato išvardintų atrankos kriterijų eiliškumą ir gali juos papildyti.

Nemanau, kad universitetas gali savo nuoziura 8 balu vidurkio nesilaikyt, bet visko buna unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dynamite @ 2009 03 14, 17:23)
Is vu.lt puslapio:

Pagrindiniai atrankos kriterijai

Pirmenybė turėtų būti teikiama studentams:
pretenduojantiems į vietą tokiame užsienio universitete, kuris sudaro galimybes suplanuoti studijų programą, atitinkančią jo studijų kryptį ir lygį. Šis studijų užsienyje planas reikalingas pilnam studijų periodo pripažinimui Vilniaus universitete;
pateikusiems aiškią ir pagrįstą motyvaciją;
gerai mokantiems užsienio kalbą, kuria dėstomi dalykai užsienio universitete;
kurių paskutinių dviejų sesijų rezultatų vidurkis ne mažesnis kaip 8 balai;
klausiusiems ar klausantiems dalykus užsienio kalba Vilniaus universitete.

Kiekvienas fakultetas pats nustato išvardintų atrankos kriterijų eiliškumą ir gali juos papildyti.

Nemanau, kad universitetas gali savo nuoziura 8 balu vidurkio nesilaikyt, bet visko buna  unsure.gif

čia kalbama apie pirmenybę, o ne apie būtinus kažkokius kriterijus. šiuo metu su manim varšuvoj yra viena studentė iš VU, kurios vidurkis nesiekė 7... galbūt tai priklauso nuo fakulteto, nes juk kiekvienas fakultetas atranką vykdo savaip, gal ir nuo pageidavimų skaičiaus... nesiginčysiu, bet kokiu atveju manau bandyti verta, už tai niekas per galvą neduoda mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, as is savo patirties irgi sneku, nes drauges vidurkis buvo 7.8, visa savaite mergina kure motyvacija, o pasirode, kad del vidurkio iskart raudonai pazymejo ir motyvacijos nevertino. Bet VU EF visada labai dideli konkursai,gal del to g.gif

Bet kokiu atveju, sekmes aplikuojancioms. 4u.gif
Atsakyti
egoiste ir dynamite aciu labai aciuks.gif
Atsakyti
aš irgi šiek tiek prisijungsiu į diskusiją apie vidurkius ir pasidalinsiu patirtim 4u.gif ax.gif
esu iš KU, tai Erasmus atrankoj dalyvavau po pirmo semestro (dabar esu ketvirtam semestre), vidurkis nesiekė net septynių, prorektorius (studijų) pamatė, kad su matematika buvo blogai (turėjau skolą, bet ne akademinę), tai tiesiog nusijuokė, pasakė, kad pas tą dėstytoją daug kam taip būna ir... leido krautis lagaminus.
tačiau kadangi KU su finansai yra labai blogai šiam momentui ir tam, kuriam turėjau išvažiuot, tai perkėlė mane į rudenį (penktą semestrą). grupiokas dabar bando irgi laimę, jo vidurkis per visus semestrus gal ir yra septyni, bet kadangi norinčių nėra galybės, o dar kai tokia specialybė (informatika), tai manom, jog išleis. ir su tarptautiniais ryšiais šnekėjom, kad yra didelės galimybės išvažiuot jam kartu su manim smile.gif
reziume: manyčiau, jog galimybės kartais priklauso ne tik nuo vidurkio, bet ir nuo norinčių važiuoti skaičiaus. o vidurkį jau apsprendžia skirtingai visur turbūt 4u.gif
Atsakyti
girdėjau, kad ekonomikos fakultete didelis konkursas... spėju, kad panašus turėtų būti politikos mokslus, teisę studijuojantiems. matematikos fakultete tai pamenu liko 5 laisvos vietos smile.gif
Atsakyti
Man rodos, dar priklauso, kiek norinciu yra vaziuot i konkretu univera smile.gif nes, pvz., musu fakultete (VU TF) i Italija vaziuot nori vos 8 studentai, o laisvu vietu daugiau. Tai as irgi dabar nezinau, ar vidurkis daug ka lems.
Atsakyti