Na jei pati jauti, kad neprastai noki anglų kalbą, tai net nėra jokios prpblemos

Aš pamaniau, kad jau visai prastai, jei pergyveni. Juk svarbiausia suprasti bendrą kontekstą, o vieną kitą žodelį galima išsiversti. Aš tai studijuoju tarptautinius santykius Italijoj, tai per visą semestrą iš mokau kokius 30 naujų angliškų žodžių ir jokių problemų nebuvo atsakinėjant žodžiu. Juk ir Lietuvoj daug tenka skaityti angliškai it per kelis metus jau būni susikrovęs savo specialybės žodžių bagažą. Užtat itališkų kur kas daugiau teko išmokt..
Tikra tiesa, kad ten kur dėstoma angliškai, ir konkursai dideli, nes mažai kas moka antrą kalbą taip gerai. Mano specialybėje yra gerai tas, jog visi dėstytojai puikiai kalba angliškai bet kurioj šaly, juk šiaip ar taip privalo - tarptautiniai santykiai. O va, pavyzdžiui, kas studijuoja kokią matematiką Italijoj, tie susiduria su kalbos sunkumais, nes ne visi dėstytojai puikiai moka angliškai ir tuomet paprasčiausiai reikalauja egzaminus laikyti itališkai. Kaip su teise, nežinau, bet įsivaizduoju, kad teisininkams irgi reikalingos užsienio kalbos?
Mūsų fakultete nieko nelemia papildoma veikla. Atsižvelgiama visų pirma į pažymius, o paskui į motyvaciją. Aš pati nesu aktyvistė universitete

Daugiau niekas jiems nerūpi. Na bet pas mus visus semestrus sudėjus išvažiuoja kokie 2/3 kurso, tai gal dėl to nelabai griežtai atrenka.
Luksma, aš tai neėmiau paskolos, stipendijos man pakanka pragyvenimui, tik už keliones tenka pačiai susimokėti, mat gyvenu Italijos šiaurėj, kur pragyvenimas brangus.