Įkraunama...
Įkraunama...

Erasmus

Labas, Tin-tin. Apie teisę nelabai ką galiu pasakyti, nes pati studijuoju kitą dalyką. Šiaip anglų kalbą užsienyje svarbu mokėti, jei paskaitos ir atsiskaitymai vyksta angliškai. Bet jei jauti, jog tavo anglų kalba nėra stipri, vis tiek važiuok, nes egzaminai bus juk vėliau, o iki to laiko spėsi nemažai pasitobulinti. Aš tai pavyzdžiui, važiavau į šalį, kurios kalbos iš viso nemokėjau ax.gif Šiek tiek avantiūra, bet viskas pavyko kuo puikiausiai, thumbup.gif bigsmile.gif dėstytojai buvo supratingi ir leido viską atsiskaityti angliškai, nors vertinant žinias man jokių nuolaidų nedarė.

Šiaip daugumoje universitetų dėstytojai atlaidžiau žiūri į erasmusus ir parašo bent jau patenkinamą pažymį, bet vis tik ne visur, todėl būtinai pasidomėk, kaip yra konkrečiame universitete, į kurį nori papulti. Mūsų fakultete, kiek girdėjau, žmonės su skolom kartais grįžta tik iš Vokietijos ir Portugalijos, tikriausiai ten nenuolaidžiaujama dėl kalbos, nors tiksliai nežinau kodėl. Bet ir Vokietijoje, manau, yra įvairių universitetų.

O į kokią šalį traukia?
Atsakyti
Delkotais, o koki tu dalyka studijuoji?
is esmes tai nepergyvenu del savo anglu kalbos ziniu, bet kazkaip kai pagalvoju, o kas jei as ten nesuprasiu kai per paskaitas ivairiais terminais kalbes ir nesuprasiu... bet kita vertus juk mokaus ir dabar tuos terminus per anglu paskaitas... zodziu, prisigalvoju ir pati save raminu biggrin.gif

na, noreciau siaip i UK, i skandinavija arba i kokia Prancuzija pvz, bet tai tik pamastymai dabar, nezinau kur geriau, bet speju, kad butent i tokias salis didziausi konkursai, ar ne? siaip niekas man nieko nepasakojo kas ir kaip, todel ieskau pagalbos cia smile.gif
savo universiteto reikalavimuose radau, kad konkursini bala sudarys ir tai, kiek esi aktyvus universiteto veikloje ir panasiai... o kiek pvz tu tokia veikla uzsiiminejai? smile.gif beje, kurioj saly buvai/esi? smile.gif
Atsakyti
Noriu paklausti, ar ėmėte paskolą iš savo universiteto studijoms užsienyje?
Atsakyti
Na jei pati jauti, kad neprastai noki anglų kalbą, tai net nėra jokios prpblemos biggrin.gif Aš pamaniau, kad jau visai prastai, jei pergyveni. Juk svarbiausia suprasti bendrą kontekstą, o vieną kitą žodelį galima išsiversti. Aš tai studijuoju tarptautinius santykius Italijoj, tai per visą semestrą iš mokau kokius 30 naujų angliškų žodžių ir jokių problemų nebuvo atsakinėjant žodžiu. Juk ir Lietuvoj daug tenka skaityti angliškai it per kelis metus jau būni susikrovęs savo specialybės žodžių bagažą. Užtat itališkų kur kas daugiau teko išmokt.. ax.gif

Tikra tiesa, kad ten kur dėstoma angliškai, ir konkursai dideli, nes mažai kas moka antrą kalbą taip gerai. Mano specialybėje yra gerai tas, jog visi dėstytojai puikiai kalba angliškai bet kurioj šaly, juk šiaip ar taip privalo - tarptautiniai santykiai. O va, pavyzdžiui, kas studijuoja kokią matematiką Italijoj, tie susiduria su kalbos sunkumais, nes ne visi dėstytojai puikiai moka angliškai ir tuomet paprasčiausiai reikalauja egzaminus laikyti itališkai. Kaip su teise, nežinau, bet įsivaizduoju, kad teisininkams irgi reikalingos užsienio kalbos?

Mūsų fakultete nieko nelemia papildoma veikla. Atsižvelgiama visų pirma į pažymius, o paskui į motyvaciją. Aš pati nesu aktyvistė universitete ax.gif Daugiau niekas jiems nerūpi. Na bet pas mus visus semestrus sudėjus išvažiuoja kokie 2/3 kurso, tai gal dėl to nelabai griežtai atrenka. g.gif

Luksma, aš tai neėmiau paskolos, stipendijos man pakanka pragyvenimui, tik už keliones tenka pačiai susimokėti, mat gyvenu Italijos šiaurėj, kur pragyvenimas brangus. unsure.gif

Atsakyti
Na taip, uzsienio kalba mokytis butina smile.gif

vat kaip tik man vienas toks galbut kvailokas klausimas iskilo, tai surizikuosiu pasirodyt blondine ir paklausiu biggrin.gif kiek suprantu ir kiek maciau (gali buti, kad blogai maciau) studijuojami dalykai juk nevienodi, tai kaip ten ta programa pasirinkt sau tinkama? kaip suprantu, vis tiek turi buti atsiskaityti visi dalykai, destomi Lietuvos universitete, nes kitaip skolos gresia, ar cia jau kazkaip kitaip?

ir dar vienas dalykas, ne as pirma turbut tokia pasimetus, kaip su ta motyvacija? as nelabai isivaizduoju, ka ten tokio parasyt... turiu minty, juk neuztenka parasyt, kad norisi pazint mokymosi lygi svecioje salyje, norisi patobulint kalbos zinias ir panasiai... unsure.gif
Atsakyti
Taip, programos visuose universitetuose skiriasi, bet nereikia jų derinti taip, kad dalykai atitiktų tai, ką mokysis kursiokai likę Lietuvoje. Svarbiausia yra surinkti ir parsivežti reikiamą kreditų skaičių, antraip skola. Be to, išankstinį programos planą gali tik bendrai primesti, nes nuvažiavusi tenai galėsi lankyti įvairiausias paskaitas ir išsirinkti per kelias pirmas savaites, ką nori studijuoti visą likusį semestrą. Pvz., aš mokiausi kai kuriuos dalykus, kokie apskritai nedėstomi mano fakultete. Dėl šitos priežasties, erasmusų pažymiai ir neina į ateinančią rotaciją, o lieką paskutiniojo semestro, kurį studijavai Lietuvoje, nes neįmanoma sulyginti užsienietiškų pažymių ir visai skirtingų programų. Na bent jau tokia tvarka yra VU. O šiaip kiekvienas fakultetas turi žmogų, kuriam turi parodyti savo studijų programą, jis peržiūri ir pasirašo. Na čia turbūt, kad jau visai kokių nesamoningų kursų neprisirašytum biggrin.gif

Motyvaciniame dar svarbu parodyti, kad gerai susipažinai su universiteto taisyklėmis, programomis, žinai kur važiuoji ir kas ten tavęs laukia, nes karts nuo karto pasitaiko žmonių, kurie gauna stipendiją, išvažiuoja ir grįžta po kelių savaičių, nes patiria kultūrinį šoką ar šiaip labai pasiilgsta šeimos, namų. Na nežinau, kas ten jiems nutinka, bet pasitaiko unsure.gif Taigi administracija paprastai stengiasi išvengti tokių atvejų. Aš rašiau kažką, kad nebaisu gyventi vienai, kad turiu daug keliavimo patirties, kad esu komunikabili, domiuosi ta kultūra...ar kažką panašaus, jau nelabai atsimenu. Tai va, pirmyn! drinks_cheers.gif
Atsakyti
O Delkotais, labai labai dekui uz pagalba thumbup.gif atrodo savaime suprantami dalykai, tik kai kas nors paaiskina, viskas dar aiskiau 4u.gif

o sakyk, kodel pasirnkai butent Italija? ax.gif
Atsakyti
planuoju į italiją, į riminį, nes iš ten draugų susiradau ir dar šiaip kur nors, roma, florencija (žiūrint kiek finansai leis) smile.gif

esu Varšuvos universitete. Lenkija, nes moku lenkiškai, o su anglų kalba nebuvo nieko. vokiečių nerizikavau per pusmetį išmokti smile.gif matematikams nebūna didelio pasirinkimo, ypač pavasario semestrui, o man tai buvo paskutinė proga išvažiuoti. ir nesigaliu, nes čia daug studentų iš įvairiausių pasaulio kampelių suvažiavo, tik oras toks lietuviškas vis priminė, kad netoli nuo lietuvos biggrin.gif

QUOTE(Dwiola @ 2009 06 14, 15:20)
jei ne paslaptis,kur planuoji? smile.gif ir kurioj Varšuvos aukšt. mokykloj buvai/esi? smile.gif
ir kodė Lenkija? jaučiu jau nusibodo šitas klausimas, ane? smile.gif

Atsakyti
Sveikos merginos... ax.gif
Gal galite padėti.. 4u.gif Esu jau atrinkta į erasmus,tačiau jau pasiekė žinios kad finansavimas smarkiai sumažintas,vos užteks tik bendrabučiui.....
vykstu į austriją, bet ar verta? Ar erasmus studento gyvenimas daug kainuoja? Aš labai norėčiau,tačiau nežinau ar finansai leis... g.gif
Atsakyti
mums buvo atsiuntę tokius sąrašiukus praeitų metų erasmus studentų, tai iš jų paprasčiausia yra viską sužinot. na gal ir čia atsiras koks žmogutis austrijoj bestudijuojantis.

man aišku lengva kalbėti, nes lenkija ne austrija ir jaučiu kainos daug skiriasi, bet mano situacija buvo tokia, kad stipendija visąlaik vėlavo, tad kartais tekdavo ko nors atsisakyti... erasmus studento gyvenimas... hmmm... o kokio nori? vieni žmonės vien duoną valgo, kad pinigų kelionėms liktų, kiti leidžia sau viską ir keliauti ir linksmintis, o yra tokių, kuriem vien mokslai rūpi, tai ir išlaidų nedaug.

o ar verta? aš rizikuočiau. tiesą sakant, net ir be stipendijos važiuočiau, pasiimčiau paskolą ar pan. nesutikau dar nei vieno, kuris būtų nusivilęs

QUOTE(charmingSmile @ 2009 06 15, 18:44)
Sveikos merginos... ax.gif
Gal galite padėti.. 4u.gif    Esu jau atrinkta į erasmus,tačiau jau pasiekė žinios kad finansavimas smarkiai sumažintas,vos užteks tik bendrabučiui.....
vykstu į austriją, bet ar verta? Ar erasmus studento gyvenimas daug kainuoja? Aš labai norėčiau,tačiau nežinau ar finansai leis...  g.gif

Atsakyti
hmm..na aišku..
Aš norėčiau, girdėjau labai daug gerų atsiliepimų, o juolab kad man ten mokytis nebūtu sunku, kadangi studijuoju kalbas (anglų ir vokiečių) ...mm..manau tai galėtu būti gera praktika...
Tik va dėl finansų... g.gif
O ir šeip teko girdėti kad erasmo studento gyvenimas yra didelė patirtis.. 4u.gif
Na gal tu ir teisi... biggrin.gif , gal ir surizikuosiu... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(charmingSmile @ 2009 06 16, 09:28)
hmm..na aišku..
Aš norėčiau, girdėjau labai daug gerų atsiliepimų, o juolab kad man ten mokytis nebūtu sunku, kadangi studijuoju kalbas (anglų ir vokiečių) ...mm..manau tai galėtu būti gera praktika...
Tik va dėl finansų... g.gif
O ir šeip teko girdėti kad erasmo studento gyvenimas yra didelė patirtis.. 4u.gif
Na gal tu ir teisi... biggrin.gif , gal ir surizikuosiu... mirksiukas.gif

sekmės mirksiukas.gif
Atsakyti