Įkraunama...
Įkraunama...

Globos "malonumai"

LIAU,matosi kad niekada neglobojote vaiku...Labai retai tos mamos nori susigrazinti vaikus,kad myli ar joms tie vaikai rupi..Daznai nori susigrazinti,kad sarmata jei vaikas auga pas kitus ir yra atimtas arba kas nors jai liepia susigrazinti blink.gif Na,tik tiek pazanga,kad teisma sugebejo pasiekti,o kiek lieka tokiu pasirizymu kalbose:as eisiu, susigrazinsiu,pasiimsiu..Kurios sitaip mete vaikus ir vel metys,gal tik vienas procentas augins.Sakysite,vienas procentas irgi gerai..Kam gerai?Vaikui?Taip,pirmiausia ziurima biologines mamos interesu,o vaikas sitoje situacijoje -nulis verysad.gif Apie globejus as is vis tyliu,net nulio teisiskai nera verti,jei taip galima issireiksti..
Liau,ar jus bandet taikiai sugyventi su tokia mama?Na,tokias nesamones rasote.. blink.gif Is biologines mamos puses visa laika jausis priesiskumas,gal ir kirsinimas:jau kokia gera mama as buciau,jei man grazintu blink.gif Ar sito reikia vaikui?O jei kas jai primins,ka ji anksciau dare su vaiku,daznas atsakas:kam jus man vis primenat ka as dariau ,visi zmones klysta..Uz tokius nuklydimus reiktu sodinti kalejima,juk vaiko gyvybe buvo pavojuje,o cia siuloma grazinti.. blink.gif
Ir pabaigai noreciau parasyti:nemazai maciau tokiu mamu atgailavimu,neatrasti artistiniai talentai,net pacios tiki ka sako ir deja, daug ka sugeba itikinti...
Atsakyti
Ar motina gegute turi teise susidraugauti su pagimdytu ir veliau paliktu vaiku? O ar vaiko klausete apie jo teises ir norus?
liau tai ne *saulė* padare klaida, kad maziuka prieme i savo namus, kuri paliko motina gegute. Ir jai nerupejo, kad jos vaikas auga svetimoje seimoje ir kaip auga. Ji gyveno savo gyvenima. O kai VTAT kreipesi del tevo valdzios apribojimo, va tuomet ir atsibudo, tik ne motiniski instinktai, bet ambicijos. Ir ne manau, kad *saulė* turi taikstytis su motinos gegutes norais ir teisemis.
Karusia teisingai parase vaikas ne žaisliukas kad nori pametei, nori pasiėmei... negaila. atsisakei - taškas. tavęs kaip motinos nebėra. As visiskai su ja sutinku. Nereiketu pamirsti vieno dalyko gyvenime, tai ATSAKOMYBES.
Atsakyti
QUOTE(liau @ 2007 11 23, 02:20)
Ne zaisliukas.
Bet visi gyvenime padaro mazesniu ar milzinisku klaidu. Tik kai kuriems pasiseka. Jie suvokia savo klaidas, jas pripazysta ir pabando istaisyti...
Aisku as jokiu budu nesakau, kad tokia mamytei reikia is karto atleisti ir grazinti vaika. Bet pabandyti pazinti ir galbut ateity, kada nors susidraugauti su savo vaiku as manau ji turi teise...

už klaidas reikia atsakyti. ir jei jau "mama" nubudo, tai gal tegul supranta kaip bausmę - vaiko negrąžinamumą.. Tai pasėkmė jos veiksmų - kodėl turi kentėti nekaltas dėl jos veiksmų asmuo - vaikas... Čia tas pats, kaip šeimoje auginamam vaikui nuolat aiškinti - tu kaltas, nes tik dėl to kad aš pastojau (tu pakeliui) aš ištekėjau ir susigadinau savo ir tavo tėvo gyvenimą. Vaikas nekaltas dėl jo tėvų veiksmų. o vaikas, netekęs ryšio su biologine motina - jau traumuotas., Kas jis - įkaitas tokios gegutės, kad kuriam laikui praėjus turėtų vėl prarasti sau svarbius žmones - įtėvius, globėjus? Nejuntu jokio gailesčio... schmoll.gif

Beje - apie išplėšimą - labai realu. Prieš savaitę ar dvi "Respublikoje" buvo straipsnis kaip teismo sprendimu globėjai turėjo grąžinti vaiką, nes "mama" "susiprato".. neusprato, kad jos buvęs noras "susitvarkyti savo gyvenimą išvykstant į užsienį - vaikas globos namuose - nebuvo pateisinamas. ji - "dabar jau pasiruošusi" . Ar galima rimtai vertinti tokį žmogų? Jai vaikas - tikrai tik žaisliukas... į jo interesus ji turbūt gyvenime nėra atsižvellgusi.

p.s. o pyktis būna ir "šventas" cool.gif Bibliją paskaityk smile.gif
Atsakyti
Ai mergaite, visos jus labai jau i vienus vartus, net nebandote i si reikala pazvelgti is kitos puses. Jusu pasiskaicius atrodo kad Lieuvoj turetu ir mirties bausme zmogzudziams sugrazinta ir rankos kapojamos vagiams ivesti, gi ATSAKOMYBE turi buti prisiimta...
As irgi labai palaikau *saule*, kad prieme, myli, globoja ir kovoja. Ir tikiu, kad vaikui geriau gyventi su ja, nei su biologine mama.
Atsakyti
žiūriu iš kitos - vaiko - pusės. Vaikui būtinas pastovumas smile.gif irrrr?
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2007 11 23, 09:30)
LIAU,matosi kad niekada neglobojote vaiku...
Liau,ar jus bandet taikiai sugyventi su tokia mama?Na,tokias nesamones rasote.. blink.gif Is biologines mamos puses visa laika jausis priesiskumas,gal ir kirsinimas:jau kokia gera mama as buciau,jei man grazintu blink.gif Ar sito reikia vaikui?O jei kas jai primins,ka ji anksciau dare su vaiku,daznas atsakas:kam jus man vis primenat ka as dariau ,visi zmones klysta..Uz tokius nuklydimus reiktu sodinti kalejima,juk vaiko gyvybe buvo pavojuje,o cia siuloma grazinti.. blink.gif
Ir pabaigai noreciau parasyti:nemazai maciau tokiu mamu atgailavimu,neatrasti artistiniai talentai,net pacios tiki ka sako ir deja, daug ka sugeba itikinti...

Svetimu vaiku neglobojau ir su tokia mam sugyventi nebandziau. Tiesiog manau, kad sioje siuacijoje nera kitos iseities... rasau, ka galvoju.
Kazkada savo mamos paklausiau, kai buvau maza: "kodel zmones sodina i kalejima, jug tai niekam nepades". Iki siol atsimenu ka ji man atsake: "baudziama ne tam kad nubausti. Zmogui, suvokianciam savo nusikaltima uz bet kokia bausme labiau padetu nuosirdus atleidimas. Baudziama del aplinkiniu. Tam, kad kiti vengtu tuos nusikaltimus kartoti, matydami bausmes". Na bet cia jau nebe labai i tema.

Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2007 11 23, 10:45)
žiūriu iš kitos - vaiko - pusės. Vaikui būtinas pastovumas smile.gif irrrr?

Pritariu. Bet ateis diena, kai vaikas nores susipazinti su savo biologine mama...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liau: 23 lapkričio 2007 - 09:55
QUOTE(liau @ 2007 11 23, 11:54)
Pritariu. Bet ateis diena, kai vaikas nores susipazinti su savo biologine mama...

galės. tik abejoju ar ji bus jam tokia svarbi.. Esu ne kartą girdėjusi suaugusių tokių vaikų nuomonę - "pažiūrėjau, pamačiau, tai gal ir užtenka". natūralus domėjimasis - iš ko esi kilęs. be jokių emocijų. arba su apmaudu - kam tu išvis buvai. turbūt retas atvejis, kad vaikas norėtų grįžti pas biologinę mamą.
Atsakyti
QUOTE(liau @ 2007 11 23, 00:20)
Visi jus nusipelnet buti laimingi, tik nebusit, kol esites ir pyksites.
Netikiu, kad teismas atims is mamos (netgi jei tik "ant akiu" ) sakancios , kad nori auginti savo vaika, teises.
Taip pat netikiu, kad teismas isples vaika is seimos, ir atiduos jam nepazistamai moteriai...
Belieka taikytis, o ta pradeti daryti aisku turetu paklydeliai tevai... Bet labai abejoju ar ir jus patys to norite. Kazkokie jus visi labai i krastutinumus linke. Na, bet visi karai kada nors baigiasi. Nesitasysit gi po teismus iki vaikui sueis 18... Galiu tik palinketi stiprybes ir sekmes. Zmones suteike meile ir siluma visiskai svetimam zmogiukui tikrai nenusipelno tokiu nemalonumu. (Abejoju, ar kada pati galeciau ryztis tokiam zingsniui, todel zaviuosi jumis) Sekmes!!!
Papildyta:

Ne zaisliukas.
Bet visi gyvenime padaro mazesniu ar milzinisku klaidu. Tik kai kuriems pasiseka. Jie suvokia savo klaidas, jas pripazysta ir pabando istaisyti...
Aisku as jokiu budu nesakau, kad tokia mamytei reikia is karto atleisti ir grazinti vaika. Bet pabandyti pazinti ir galbut ateity, kada nors susidraugauti su savo vaiku as manau ji turi teise...

O aš tikiu, tikrai tikiu, kad bus atsižvelgta i vaiko interesą. Iš tėvų niekas neatima teisės matytis su vaiku, bet kas iš tų pasimatymų, jeigu vaikas visiškai nekreipia dėmesio į tuos "tėvus", o ir patys tėveliai niekaip nesugalvoja, kaip čia su tuo vaiku pradėti bendrauti. Ir aš neketinu iš vaiko atimti teisės pažinti savo "tėvus" ateis laikas, jis pats galės priimti sprendimus savo gyvenime. O jeigu jūsų negalima atimti iš tokių tėvų vaikų - tai vadinasi mūsų respublikoje yra pateisinami vaikų pametimai. Vadinasi tokie tėvai, kurie po kelis metus nesirūpina savo vaikais, yra nebaudžiami ir jie daro mūsų visuomenėje, ką nori, nes toks elgesys yra nebaudžiamas.

QUOTE(liau @ 2007 11 23, 09:54)
Svetimu vaiku neglobojau ir su tokia mam sugyventi nebandziau. Tiesiog manau, kad sioje siuacijoje nera kitos iseities... rasau, ka galvoju.
Kazkada savo mamos paklausiau, kai buvau maza: "kodel zmones sodina i kalejima, jug tai niekam nepades". Iki siol atsimenu ka ji man atsake: "baudziama ne tam kad nubausti. Zmogui, suvokianciam savo nusikaltima uz bet kokia bausme labiau padetu nuosirdus atleidimas. Baudziama del aplinkiniu. Tam, kad kiti vengtu tuos nusikaltimus kartoti, matydami bausmes". Na bet cia jau nebe labai i tema.

Papildyta:

Ji ir dabar mato vaiką, kai nori. Jeigu ateityje ji sugebės susidraugauti su vaiku ir įgis mūsų pasitikėjimą, tai ir žiūrėsime, kaip bus.
Iš tikrųjų, Liau, nelabai esi susidūrusi su tokiomis situacijomis, todėl tau tikrai sunku suprasti šias situacijas. Kaip ir sakiau šioje situacijoje gailėtis "mamų" ne vieta, nes nuo to kenčia vaikai, kurie savo gražiausius vaikystės metus praleidžia globos namuose.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulė*: 23 lapkričio 2007 - 10:31
QUOTE(*saulė* @ 2007 11 23, 11:30)
Kaip ir sakiau šioje situacijoje gailėtis "mamų" ne vieta, nes nuo to kenčia vaikai, kurie savo gražiausius vaikystės metus praleidžia globos namuose.

Pilnai sutinku su *saulė*. Norejau numeciau, atsiminiau, atbegau pasiemiau. Bet tu metu neistrinsi. O mazas vaikiukas globejus laiko savo teveliai, o ne iteviais. Jis per mazas suprasti suaugusiuju nesutarimus. Tie kurie paliko sveiko proto ar del zalingu gyvenimo iprociu, tokiems atiduoti neverta. Vaikai to nenusipelne, kad griztu pas tuos, kurie viena diena ju issizadejo.
Pas mus salyje toks jau istatymas. Blogas istatymas. O blogiukai teveliai tuom naudojasi. Girtas padariau avarija, pabegau. kita diena prisistaciau i policija ir jau nebegirtas. Ir bausme kur kas mazesne. Su vaikais lygiai taip pat. Man visai patinka Amerikos istatymai vaiku atzvilgiu. Tevai blogai pasielge su vaikais, jiems yra uzdrausta matytis kuri laika (kartais net 5 metus) ir daryti bet kokia itaka arba net riboja tevu teises ir iskart surandama seima, kuri isivaikinina.
Atsakyti
QUOTE(liau @ 2007 11 22, 18:15)
Man ir iteviu gaila, ir mamos, o labiausiai tai vaiko...
Jei vaika is iteviu atimtu, mamai atiduotu - vaikui trauma. Jei paliktu iteviams, o mama is tikruju jau i prota atejusi, susitvarkiusi, tai gal nelabai teisinga butu jos atzvilgiu... Belieka tik visiems susitaikyti ir kartu draugiskai auginti vaika.

Labas, kad vaikų niekada neglobojai suprantu, kad situacija yra nesuprantama, nesuprantama ką jaučia vaikai tiems biologiniams tėvams, ką jie jaučia kai sužino, kad ne jie buvo tas stimulas gyventi, gyventi dorą ir sąžiningą gyvenimą. Tu tai ramiai gali sakyti -suklydo, gailisi, myli ir pergyvena. Per daug Nomedos prisižiūrėjai ir melodramų ir serialų. Ana va Skuodo rajone vaikus suvažinėjo, nėra jų. Žudikas irgi gailisi, bet greičiausia gailisi ne vaikų ,o kad bausmės išvengti nepavyks- ir visas gailestis. Tai va ir tos motinos gailisi, kad kaimynai pirštais bado, kad pašalpa už vaikus sumažėjo(jei ne visus atėmė), ar visai nėra. Nėra pajamų už ką svaigintis, va šito jos tikrai gailisi. Ir kiekviena vardan tų pinigų gali suvaidinti tokius spektaklius, kad oho- Smaika jų tikrai ne vieną mačius, ir tikrai ne vieną ne serialinį to gailėjimosi rezultatą mačius- tą patį vaiką tuose pačiuose, na arba kituose globos namuose, ir vėl besigailinčią mamą. Apskritai, kai Smaika kalba, gaila kad retai, labai labai reikia įsiklausyti ką gi ji, jos gyvenimo, darbo praktika su visom tom geggutėm rodo. Galiu tik pacituoti Marką Aurelijų- ar tu žmones stebsi porą metų, ar du tūkstančius- nieko naujo nepamatysi. Citata nėra visiškai pilna, todėl kabučių nededu.
Atsakyti
Oi,Alfija, baik mane girti blush2.gif Daug maciau tokiu mamu,deja, per siuos metus ,kai globoju vaikus..Dauguma ju tokios kaip rasiau,juk visos globejos zino,kad vaikus is tokiu mamu paima ne be reikalo...Tik gerai nors tiek ,kad yra ir laimingu atveju,kai mamos susigrazina vaikus ir laimingai toliau pacios augina,bet tai vienetai,mazuciai vieneteliai...Vieneteliai tu ,kurios pacios toliau laimingai augina,bet yra ir tokiu ,kurios susigrazina,ir po kiek laiko vel uzgeria ar vel ka pridaro..Kiekvienas atvejis-atskira liudna (dazniausiai)istorija...
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2007 11 24, 00:11)
Oi,Alfija, baik mane girti blush2.gif Daug maciau tokiu mamu,deja, per siuos metus ,kai globoju vaikus..Dauguma ju tokios kaip rasiau,juk visos globejos zino,kad vaikus is tokiu mamu paima ne be reikalo...Tik gerai nors tiek ,kad yra ir laimingu atveju,kai mamos susigrazina vaikus ir laimingai toliau pacios augina,bet tai vienetai,mazuciai vieneteliai...Vieneteliai tu ,kurios pacios toliau laimingai augina,bet yra ir tokiu ,kurios susigrazina,ir po kiek laiko vel uzgeria ar vel ka pridaro..Kiekvienas atvejis-atskira liudna (dazniausiai)istorija...

tiesa pasakius tai negiriu, as Tave maciau, maciau ka Tu veiki, ir koks zmogus esi. Ir visa ka sakiau, tai jokia pagyra , o galima sakyti sausas fakto konstatavimas. smile.gif . Skupa as pagyroms suaugusiems zmonems.
Atsakyti