QUOTE(liau @ 2007 11 23, 00:20)
Visi jus nusipelnet buti laimingi, tik nebusit, kol esites ir pyksites.
Netikiu, kad teismas atims is mamos (netgi jei tik "ant akiu" ) sakancios , kad nori auginti savo vaika, teises.
Taip pat netikiu, kad teismas isples vaika is seimos, ir atiduos jam nepazistamai moteriai...
Belieka taikytis, o ta pradeti daryti aisku turetu paklydeliai tevai... Bet labai abejoju ar ir jus patys to norite. Kazkokie jus visi labai i krastutinumus linke. Na, bet visi karai kada nors baigiasi. Nesitasysit gi po teismus iki vaikui sueis 18... Galiu tik palinketi stiprybes ir sekmes. Zmones suteike meile ir siluma visiskai svetimam zmogiukui tikrai nenusipelno tokiu nemalonumu. (Abejoju, ar kada pati galeciau ryztis tokiam zingsniui, todel zaviuosi jumis) Sekmes!!!
Papildyta:
Ne zaisliukas.
Bet visi gyvenime padaro mazesniu ar milzinisku klaidu. Tik kai kuriems pasiseka. Jie suvokia savo klaidas, jas pripazysta ir pabando istaisyti...
Aisku as jokiu budu nesakau, kad tokia mamytei reikia is karto atleisti ir grazinti vaika. Bet pabandyti pazinti ir galbut ateity, kada nors susidraugauti su savo vaiku as manau ji turi teise...
O aš tikiu, tikrai tikiu, kad bus atsižvelgta i vaiko interesą. Iš tėvų niekas neatima teisės matytis su vaiku, bet kas iš tų pasimatymų, jeigu vaikas visiškai nekreipia dėmesio į tuos "tėvus", o ir patys tėveliai niekaip nesugalvoja, kaip čia su tuo vaiku pradėti bendrauti. Ir aš neketinu iš vaiko atimti teisės pažinti savo "tėvus" ateis laikas, jis pats galės priimti sprendimus savo gyvenime. O jeigu jūsų negalima atimti iš tokių tėvų vaikų - tai vadinasi mūsų respublikoje yra pateisinami vaikų pametimai. Vadinasi tokie tėvai, kurie po kelis metus nesirūpina savo vaikais, yra nebaudžiami ir jie daro mūsų visuomenėje, ką nori, nes toks elgesys yra nebaudžiamas.
QUOTE(liau @ 2007 11 23, 09:54)
Svetimu vaiku neglobojau ir su tokia mam sugyventi nebandziau. Tiesiog manau, kad sioje siuacijoje nera kitos iseities... rasau, ka galvoju.
Kazkada savo mamos paklausiau, kai buvau maza: "kodel zmones sodina i kalejima, jug tai niekam nepades". Iki siol atsimenu ka ji man atsake: "baudziama ne tam kad nubausti. Zmogui, suvokianciam savo nusikaltima uz bet kokia bausme labiau padetu nuosirdus atleidimas. Baudziama del aplinkiniu. Tam, kad kiti vengtu tuos nusikaltimus kartoti, matydami bausmes". Na bet cia jau nebe labai i tema.
Papildyta:
Pritariu. Bet ateis diena, kai vaikas nores susipazinti su savo biologine mama...
Ji ir dabar mato vaiką, kai nori. Jeigu ateityje ji sugebės susidraugauti su vaiku ir įgis mūsų pasitikėjimą, tai ir žiūrėsime, kaip bus.
Iš tikrųjų, Liau, nelabai esi susidūrusi su tokiomis situacijomis, todėl tau tikrai sunku suprasti šias situacijas. Kaip ir sakiau šioje situacijoje gailėtis "mamų" ne vieta, nes nuo to kenčia vaikai, kurie savo gražiausius vaikystės metus praleidžia globos namuose.